Fortsätt till huvudinnehåll

Varför inte igår?

Bilister ska tvingas att sänka farten till 30 kilometer i timmen när de passerar en hållplats med en skolbuss. En majoritet i riksdagens trafik-­ utskott vill att regeringen lägger fram ett sådant förslag.
(Källa.)

Varför väntan?

Varför har inte ett sådant förslag lagts, säg 30 år tidigare? Eller 60 år tidigare som i USA, där man t o m måste stanna helt, d v s inte köra om alls!
Eftersom tydligen det dör tre barn per år i skolbussrelaterade olyckor så hade vi antagligen räddat hundratals barn vid det här laget?

*förstår inte politik alls ibland*

Blåst på statistiken...

Vad jag förstår så prioriterar polisen trafikbrott eftersom de ger vacker statistik - det blir ett nästan 100%-igt effektivt polisarbete. Att det sedan hjälper upp resterande statistik, som ju är ganska låg, t o m unik i västvärlden(?) är inte heller fel. Att man läst om hur polisen prioriterar blåsningar framför rattfyllerister är ju hårresande och dessvärre sant.

Fortkörning ja...

Kör du i 50km/h och ett barn springer ut och du hinner stanna, så kommer du i exakt samma situation - om du istället kör 60km/h vid tillfället smacka in i barnet i 34km/h!

Något att onekligen tänka på. Hur skulle man kunna leva med sig själv om man visst detta och det värsta händer?

Bussarna

Samma sak om du kör i 30km/h förbi en buss, om ett barn stiger ut i vägen framför bussen precis i samma ögonblick som du kommer vid bakändan hinner du normalt att stanna. Håller du 50km/h i bakändan på bussen så hinner du inte flytta foten till bromspedalen utan kommer köra över barnet i 50km/h.

Jag vill inte ens tänka på 70km/h... Dödligheten vid de farterna är mycket, mycket hög.

Jag är laglydig!

Så vad gäller mig själv så är problemet med fortkörning oerhört självrättande - jag är medveten om problemet så jag kör helt enkelt generellt inte för fort längre. Problemet är i hög grad att medtrafikanterna skiter i hastighetsgränserna, oavsett om det är vid skola eller på 70-väg. Jag ligger ofta först i köerna på vägen hem från jobbet, enbart för att jag håller fartgränsen.

Mina barn

Vid mina barns skola tror jag faktiskt inte ens att trafikanterna saktar ner överhuvudtaget vid skolan, d v s att det stora flertalet dånar förbi i 65-70km/h. Att det sannolikt skall behövas ett människoliv innan man sätter upp kameror el dyl är ju onekligen både hemskt och skittrist.



//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England