Fortsätt till huvudinnehåll

Finns det något att diskutera med feminister, egentligen?

Jag tror tyvärr inte det finns något att diskutera - tokfeministerna tillhör en falang som ljuger, överdriver och fantiserar.
Jag vill nog se något mer nyktert på en så viktig fråga som diskrimineringen av människor. Som jag ser det så tjänar ingen på lögner och vinklad statistik.

Dåligt underlag

I lilla trygga Sverige finns idag mycket liten kvinnodiskriminering. Jag har gång på gång pekat på detta faktum, men det går helt enkelt inte in. Iofs är det kanske förståerligt då man ofta ägnat en stor del av sitt liv till att hitta alla synbara (och osynliga!) tecken på en osynlig, manipulerande, konspirerande maktstruktur. Det är kejsarens nya kläder gång på gång.

Offentliga sektorn

Jag ser, och kämpar emot löneproblemen inom t ex offentliga sektorn, där det för all del råkar arbeta mycket kvinnor. Men skulle det handla om något äkta patriarkisk sammansvärjning så skulle givetvis männen i samma yrken ha betydligt högre löner... Så påståendet att samhället ger en hel lönesektor sämre löner för att hålla kvinnorna på mattan faller som ett korthus.
Lustigt nog så värderar tydligen den privata sektorn i så fall kvinnors arbete högre - något som måste svida i skinnet rejält på alla knallröda rödstrumpor inom tokfeminismen! ;o)

Blundar för diskriminering!

Jag ser dock äkta diskriminering i arbetslivet där t ex människor med utländsk härkomst diskrimineras å det grövsta, jag ser att män pekas ut i lagtexter som tvingas leva under andra regler, jag ser en tydlig åldersdiskriminering inom arbetslivet som jag vill kämpa mot o s v.

Osynliga konspirations strukturer

Vad har (radikal)feminismen att komma med? Osynliga strukturer som bara ses av de initierade? Hitte-på-statistik från genusinstutitioner - statistik som f ö gör att de flesta något bildade ligger rullande på golvet skrattandes? Galningar inom FI som inte klarar av att hantera sitt manshat?

Trots allt...

Så är jag rejält glad över att feminster kommer ut ur sina kammare då och då för att möta verkligheten. Att enbart sitta med sina jämlikar(sic!) och förstärka sina åsikter i en kontrollerad miljö är vare sig gott för den personliga utvecklingen eller för åsikterna ifråga.
Det svider, som med all avprogrammering, när man tar steget ut ur sektens vakande och kontrollerande hand. Många söker sig dock snart tillbaka till de trygga marker utan besvärande åsikter som den yttre världen ofta har.

Tredje världen

Inom de utvecklingsländer som drivs av gamla, medeltida åsikter och kulturer, har man givetvis ett reellt problem med patriarkiska strukturer och rent kvinnoförtryck. Där har världssamfundet ett jättejobb att göra - och jag försöker dra mitt strå till stacken med små saker som jag gör.

Krig och förstörelse

Paradoxalt nog så är det 2:a världskriget som gjort mer för kvinnosaken än alla moderna feminister tillsammans! När männen drog ut i krig så fick kvinnorna arbeta i deras ställe. Något som fungerade överraskande bra för många på den tiden. När kriget var slut så gick inte kvinnorna tillbaka till hemmet och spisen utan hade - vilket inte är negativt någonstans - fått smak på den frihet som en egen inkomst gett. Det är den stora brytpunkten i västerlandet.

Fritt val

När man funderar kring dessa frågor inser man att det i mångt och mycket handlar om liberala grundvärderingar, det handlar om att man skall få ses som individ och inte kränka de rättigheter man har.
Ur detta perspektiv så ser jag mycket, mycket få diskrimineringar av kvinnor i vårt avlånga land. Oavsett kön får man välja utbildning och söka de jobb man vill ha, inte heller så kränks man av vår lagbok - såvida man inte är karl, men det skiter ju feministerna i, men det gör inte jag då jag vill se äkta jämlikhet på alla områden. Därför kallar jag också tokfeminister för enögda.

Vind i seglen

Feminismen har haft vind i seglen, mycket beroende på att tokfeminister kommit upp sig till ledande positioner i samhället och pådyvlat dymheter i åratal. Men det ifrågasätts nu allt mer och jag tror det är dags att kasta dessa tokfeminister överbord och lyfta blicken från inbillade och imaginära kvinnodiskrimineringar och sätta om kursen till mer jämställda och jämlika trakter.


//Zac, med ett svar till en kommentar som växte ut till ett eget inlägg...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Lustigt nog så värderar den privata sektorn kvinnors arbeten högre. Så säger du. Du är inte relativt obunden politiskt som du påstår. Du är BLÅ ut i fingerspetsarna.

  Gör de det...Varför godtar då t.ex. kvinnliga ekonomer 1.200 kr mindre i lön för jobb i privata företag? Sanningen verkar ligga närmare att privata företag kan välja och vraka. Kvinnor vill komma ifrån dåligt betalda jobb på alla tänbara sätt. Alla sätt är bra utom de dåliga, detta verkar dåligt! Nu i sämre tider och lågkonjunktur kan detta verkligen bli förödande för allt arbete mot jämlikhet.

  Detta enligt en färsk kandidatuppsats. Om du vill kan du förkovra dig och söka på "kvinnliga ekonomer godtar lägre lön".

  Har du en bra förklaring på varför?

  SvaraRadera
 2. Om det nu inte råder någon konkurrens alls kring ekonomer så undrar jag fortfarande varför det är sådan löneskillnad mellan offentlig och privat sektor?

  Att kvinnor är betydligt sämre på att löneförhandla är inte något bevis på en osynlig patriarkisk sammansvärjning. Du hittar med all sannolikhet större löneskillnader mellan korta-långa, feta-vältränade, flintskalliga-fullbehårade, fula-vackra och utlänningar-svenskar. Jag tror inte på en osynlig maktstruktur som grundar sig på vackra, vältränade, långa svennar med en hipp frisyr...

  Jag är nog snarast politiskt sett ett röd-blå röra, d v s relativt obunden politiskt... :o) Min grundsyn är dock att vi är individer - inte ett kollektiv - och vi är så mycket mer än bara kön.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Min grundsyn är att vi är individer som ingår i ett kollektiv. Det förpliktar. Det som vi bidrar med till kollektivet är MYCKET viktigt. Prat om individens frihet UTAN förpliktelser köper jag inte alls. Därför så ligger jag mer åt vänster ideologiskt. Fast sedan så är det ju ändå människorna i partierna inte partinamnet som avgör resultaten. På så vis så har du rätt tycker jag att vi är individer. Men fel i att vi inte är ett kollektiv. Ja vi är så mycket mer än bara ett kön.

  Kvinnor är sämre på att löneförhandla det har vi pratat om förut. De värderar sig ofta inte lika högt som männen när det gäller löner.

  "Lustigt nog så värderar den privata sektorn i så fall kvinnors arbete högre - något som måste svida i skinnet på alla knallröda rödstrumpor inom tokfeminismen."

  Värderar man kvinnor högre i den privata sektorn om man t.ex. ger kvinnliga ekonomer 1.200 kr mindre?

  Visst det handlar om löneförhandling men har inte arbetsgivarna ett ansvar att jämna ut löneskillnader? Det trots att kvinnor nervärderar sig själva.

  Alltså på vilket sätt gynnar den privata sektorn kvinnor. I en del fall säkert, men inte som helhet. Det finns det många andra exempel på än ekonomerna, om man snokar och om man öppnar ögonen.

  SvaraRadera
 4. Läs gärna om "Jusekprojekt för högre löner"
  Om löneförhandlarkurser för kvinnor.

  Lycka till i ditt fortsatta sökande efter svar.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n