Fortsätt till huvudinnehåll

Censur är alltid av ondo!

Speldjävulen!

Jag spelar i princip aldrig, jag och en kompis brände säkert någon tusenlapp totalt under våra äventyr i stryktipsets värld för ett tiotal år sedan - vi vann för all del också, men jag tror att vi totalt hamnade på en viss förlust. Kul för en tid, men ingenting som jag ägnar mig åt ens sporadiskt...

Censur?!

Men nu läser jag en nyhet om hur vi, läs staten, skall införa en statscensur mot utländska spelbolag. För det första är det skitenkelt att gå runt ett sådant "skydd", men varför i h-e skall man kringskära min handlingsfrihet?? Och det är för vårt eget bästa? Bullshit! Är det bara piratpartiet som står upp för oss medborgare nu?

"Inte som en yttrandefrihetsfråga"?

– Jag ser det inte som en yttrandefrihetsfråga. Det här är rent kommersiell verksamhet där vi ska ha lagstiftning. Det enda som har skett är att internet har kommit, vilket får konsekvenser. Men eftersom vi inte har haft blockeringar tidigare så blir det kontroversiellt.
(Källa.)

OK, vad sjutton skall man kalla det för då??

De små stegens tyranni

Filtrering och blockering av för politiker oönskad information ses alltså numera som ett elementärt verktyg. Det är inte längre något undantag, utan ett allmänt verktyg för att utestänga socialt och på annat sätt oönskade fenomen. Det där ytterst extrema undantaget för ”dokumenterade övergrepp mot barn” som a-l-d-r-i-g skulle följas av något annat undantag har blivit regel. De små stegens diktatur, att steg för steg införa begränsningar av olika slag, att vidga fältet för tillämpningar, att vidga definitionerna, att göra undantaget till regel.
(Skriver Blogge Bloggelito )

Precis!

Precis så är det, Blogge må vara extremt upprörande för den politiskt korrekta, hjärndöda massan, men det är viktiga principer som står på spel här. Det är ju också för den skarpa eggens skull som han vann årets blogg här... ;o)

Ta kulturella uttryck...

Scorpions album 'Virgin Killer' ifrån 1975, ett album precis innan de slog igenom med de följande albumen, har i dagarna råkat i rejält blåsväder. Omslaget hamnade på wikipedia.uk i en artikel om just nämnda skiva, vilket renderade i en pedofilstämpel av en övernitisk och sannolikt kulturellt svultet Internet Watch Foundation... (Läs mer i dessa länkar: 1, 2, 3 o 4)

Underhållning!

Förutom det rena underhållningsnöjet i ett sådant stolpskott till affär så väcker det snabbt frågor om hur vettigt det egentligen är med ren censur. Är vi verkligen inte i stånd till att välja själva? Är man medveten om att det istället blir en Streisand effekt,  d v s att uppmärksamheten gör att affären får enorm spridning?

Slår tillbaka

Tänk ungefär som när The Pirate Bay anklagades för att ha lagt ut obduktionsbilder på de mördade småbarnen i Arbogafallet på nätet. Istället för att ha levt ett tynande liv så hamnade filerna på löpet och varenda omogen och sensationslysten fjortonåring laddade ner dokumentet... Inte riktigt meningen, eller hur?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England