Fortsätt till huvudinnehåll

Zac's bloggtävling - vinnare redan idag!

AB har ju sitt 'Stora Bloggpriset', jag tänkte mig presentera mina vinnare redan idag! :o)
Vem är det som kommer bli den största bloggstjärnan i just sin genre?
Det har inte varit lätt alls, det är oerhört hård konkurrens vem, eller vad som skall läsas av mina granskande, stränga ögon - och lite blodsprängda idag faktiskt....
Jag lånar (stjäl skulle väl en del upphovsrättsbeivrare kalla det) mina rubriker ifrån Aftonbladets Stora Bloggpris, det känns som onödigt jobb att hitta på dem själv - dessutom kan jag inte direkt jämföra mina vinnare med de verkliga vinnarna sedan... ;o)
Så låt oss gå direkt på sak:

Nöje & Kultur

Nja, jag håller inte någon direkt bra koll på nöjessidor alls. Jag ser med förfäran hur de flesta noggrant håller koll på dokusåporna och det är tillräckligt för att diskvalificera dem för mig... 
Jag fattar inte vad det är med människor idag? Hur faan kan man sitta timme ut och timme in och hjärndött titta på skit som 'Stjärnor på is', 'Idol' etc? Nu är jag månne onödigt provokativ, men en hel del människor som jag både respekterar och smått beundrar dränerar sina förståndsbegåvningar genom att zombifiera sig med denna "underhållning" - jag vill faktiskt veta!
Vad gäller bloggarna hoppas jag att det är för att skaffa sig trafik, alltså ren besöksjakt. Ligger det ett ärligt intresse bakom så är vi nog förlorade allihopa! ;o)

Nyhetstorken vinner tror jag. Motivering:
För att alltid lyckas sprida ett förtjust leende på mitt ansikte. Har också gett mig själv inspiration till en del - tycker jag själv - riktigt roliga alster på denna blogg.

Mode

Nä! Är fullständigt ointresserad av mode, såvida man inte kan kalla teknikfreakar för mode? Jo, det går ju mode i teknik också! :o) Iofs kallar man det lite mer nyktert för "hype" i andra sammanhang, men det är ju egentligen trots allt precis samma sak... Men skall jag skriva om prylar och teknik här så blir just punkten 'Prylar & Teknik' nedan helt obsolet...
Således är vinnaren nedan också vinnaren under denna rubrik! :o)

Sport & Fritid

Jag är helt iskall - visst läser jag en del fritidsbloggar, men bara utländska sådana. Men med tanke på att frugan klagar över att så mycket av min egen fritid går åt till min blogg, så nominerar jag min egen blogg - således handlar det om fritid ur ett strikt privat perspektiv...

Zac's åsikter på ett fat, motivering:
För att ha tagit så mycket ur min egen fritid...

Livsstil

Oops, här blir det jobbigt tror jag. Det är en massa LC-bloggar som bubblar runt i denna kategori - eller rättare sagt bara LC-bloggar tror jag...
Jag vill nämna några stycken som jag tycker ligger (en bit) ovanför resterande goda bloggare:
Kostdoktorn, givetvis - jag har ju faktiskt utnämnt honom till kungen i LC-land tidigare...
Doktor Dahlqvists Blogg, hon var ensam så länge på täppan att jag vill kalla henne för änkedrottningen i LC-land.
Fetsmart, är i stringens med ovanstående par hovnarren i LC-land - i ordets absolut bästa bemärkelse, märk nog!
Kost och hälsa, är alltid så oerhört bra, är tyst i bakgrunden; LC-lands ledare för Vetenskapliga Akademien, kanske?
Med denna starka uppställning av LC-bloggar hur skall man kunna skilja dem åt? Jag börjar direkt med att låta min faiblesse för vetenskaplig ackuratess skilja agnarna från vetet, sedan blir det att gå ner på detaljnivå. Men efter tre pipor så har det utkristalliserats en vinnare för mig:

Kostdoktorn, motivering:
Med goda, intresseväckande och vetenskapligt hållna inlägg i en imponerande frekvens parat med en nyfiken och ödmjuk inställning, så står Kostdoktorn som klar vinnare i livsstilskategorin.
Detta var inte lätt måste jag säga! Vi har Kost och hälsa som runner up, där föll det lite på att den uppdateras lite för sällan. Även om det serveras brakmåltider, så vill jag personligen spisa mentalt lite oftare... Samtidigt så är det också charmen med Johannas sida - oerhört välskriven och noggrann.
Sedan är det Doktor Dahlqvists Blogg som påverkat så oerhört många människor till bättre hälsa. Och sedan, inte minst, hon är utsedd till en av Sveriges bråkigaste kvinnor - en oerhört fin utmärkelse tycker jag - grattis!
Fetsmart är väl den blogg som kommer min egen närmast, Fetsmart har också svårt att hålla sig till bara LC, utan blandar friskt och har den sköna humorn och självdistansen som jag själv önskar mig till jul...
Svårt, men det kan bara finnas en vinnare - här på listan alltså - i mina egna ögon så är alla vinnare! :o)

Prylar & Teknik

Nämen vad f--n! Jag har alltså ingen koll alls på svenska bloggar om teknik och prylar!!! Det är ju pinsamt - eller finns det överhuvudtaget några? Den enda jag prenumerar på är Ubuntu 8.10 Inrepid Ibex, vilket i sig är ett ganska uselt namn på en blogg tycker jag. Men i brist på konkurrens - och därmed inte sagt att den är dålig - så har vi en vinnare:

Ubuntu 8.10 Inrepid Ibex, motivering:
En bra genomgång för de som är för slöa för att gräva fram enkla och avancerade ting man kan göra med Ubuntu - som f ö rekommenderas till alla!

Vardag

Näe, jag är inte intresserad av andra människors liv, generellt sett. Dessutom har jag en hel del närståendes bloggar som jag redan följer. Lustigt att man får veta mer genom deras bloggar än de obligatoriska telefonsamtalen? Intressant och tankeväckande, jag böjer mig ödmjukt och vill låta alla vinna:

Mina privata vänners, arbetskamraters och släktingars bloggar, motivering:
Tack för de insikter jag fått. Ibland känns det kanske väl privat att få ta del av era innersta, men mina bilder av er är (hittills) oförstörda i alla fall! :o)

Politik & Samhälle

Ojdå, här är det ett jättelikt getingbo! Det är sååå många bra, politiska bloggar därute. Det är för all del väldigt få som jag håller med, men jag har oerhörd respekt för väldigt många. Bloggar som är direkt kopplade till politiska partier eller politiker stryker jag, så tyvärr Carl Bildt, aktiva i piratpartiet; Rick Falkvinge, Christian Engström m fl - ni åker ut, men därmed inte sagt att ni inte håller högsta klass - för det gör ni!
Vad har vi nu kvar? Vi har en massa godbitar kvar:
Mina Moderata Karameller, politik och integritetsfrågor
Oscar Swartz, politik och integritetsfrågor
Jinge, politik och annat
Anna Troberg/Rosetta Sten, politik och integritetsfrågor
Opassande, politik och integritetsfrågor
Blogge Bloggelito, politik
Per Ströms blogg, integritetsfrågor och antifeminism
Genusperspektiv, antifeminism
Usch, det är faktiskt inte någon jag skulle vilja vara utan. Alla är superba och inte minst sagt - viktiga av olika skäl.... Men det kan trots allt be only one i slutändan:

Blogge Bloggelito, motivering:
För en respektlöshet och en blogg som är så politiskt inkorrekt att det svider i skinnet varje gång man läser ett inlägg... Det är kanske så att den politiska korrektheten, underdånighet inför överheten och nymoralismen trots allt är de viktigaste politiska frågorna inför framtiden? Då är Blogge allas vår riddare i skinande rustning, även om jag misstänker att den känns obekväm för Blogge. :o)

Slutord

Som givetvis gratulerar alla vinnare! Alla som här nämnts är förstaklassiga bloggar och skall framhållas som föredömen för oss andra. Några av de som skrivit om priset i sig:
Jinge: Aftonbladet och Stora Bloggpriset
Bloggen Bent: Välkommen på banan, Aftonbladet!
Kulturbloggen: Visst ska det finnas ett Stort Bloggpris när det finns ett Stort Journalistpris
Opassande: Några snabba nedslag
Mina Moderata Karameller: Så var det bloggtävling - Stora Bloggpriset.

//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om stora bloggpriset, bloggar, politik & samhälle, vardag, Aftonbladet, Bloggportalen, Omröstning, Media, Hype, Politik

Kommentarer

 1. Zac man får inte nominera sig själv ju.:0
  Undervbrt om Blogge vinner priset som bästa politiska blogg. Det tacktalet vill jag höra.

  SvaraRadera
 2. Vill du verkligen ta ifrån mig det enda bloggpris jag fått?! :ó(


  //Zac, lite ironisk över sig själv... Men faktum är att jag läser inga fritidsbloggar, eller ens något som kan påminna om det... :o(

  SvaraRadera
 3. Oh nej, behåll priset.

  SvaraRadera
 4. Zac man får inte nominera sig själv ju.:0
  Undervbrt om Blogge vinner priset som bästa politiska blogg. Det tacktalet vill jag höra.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p