Fortsätt till huvudinnehåll

Moderaterna tappar fotfästet

Hur annars skall man tolka det kappvändande som gjorts efter maktskiftet i valet?

Jag hade gruvligt fel...

Den 21 juni 2007 så skrev jag i inlägget 'Regerings moral?':

Bra med Beatrice Ask som justitieminister

En kanske speciellt glädjande detalj är att FP:s Johan Pehrsons beivrande av övervakningsstaten inte premierades, snarast tvärtom med Beatrice Ask som ju bråkat mycket med Bodström i EU-nämnden! Förhoppningsvis får vi en justitieminister som slår vakt om den personliga integriteten och om äganderätten som ju trots allt är en moderat grundpelare.

Pudla?

Idag skäms jag givetvis som en hund för detta... Ask har ju dessvärre gånggång visat sig vara väl i paritet med Boström när det gäller att kränka medborgarnas integritet och fullständigt skita i folkopinionen och möjligen grundlagen i rättsfrågorna. Det är en mycket oroande utveckling detta. Det kostar en massa pengar och vi får betala skiten själva... Polisen tycker det är utmärkt och har trots allt mer avlyssning allt sämre uppklarningsstatistik... Men ännu mer avlyssning borde väl bryta den dåliga trenden?

Sorgligt systemfel

Det är det enda jag kan säga, Sverige tar sjumilakliv mot ett övervakningssamhälle - och Ask sitter vid spakarna - Piratpartiet känns allt mer viktigt för varje dag som går. Vad är det för fel på politikerna som tydligen fullständigt struntar i sina medborgare? Det måste vara ett systemfel i vår parlamentariska demokrati!?


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. "Vad är det för fel på politikerna som tydlgen fullständigt struntar i sina medborgare" Det måste vara ett systemfel i vår parlamentariska demokrati."

  Det syns så tydligt att det inte är politikerna som har makten, även om de vill få oss att tro det. Skriver och läser i kommuntidningar och där framkommer detta hela tiden. Politikerna kör över oss mycket på grund av att 60 procent av besluten i kommunstyrelsen styrs av beslut som fattas i Bryssel. Detta säger min kommuns allianspolitiker. I nästa andetag vill de att vi ska se hur mycket EU förenklar för oss. Vilken rappakalja...Hur blir det i framtiden om 100 procent styrs... skrämmande.

  Just detta gör att vi ser samma beteende vilka det än är som styr. Politiker har ingen egentlig makt. Det finns hierarkier inom allt. De styrs av andra liksom vi styrs då vi inte får folkomrösta i viktiga frågor. Se på detta med Lissabonfördraget t.ex. ett land säger nej det respekteras inte. Man ska därför göra en andra folkomröstning. Måste vara förvirrande att vara politiker, när man hela tiden får tumma på sina hjärtefrågor. EU är vi tyvärr med i. Vi dras allt mer in i den centrialiserade makten. Själv så hoppas jag på att de gröna världen över kan stå för en positiv förändring inom EU. Men det blir svårt!

  Till dig Zac vill jag säga bra jobbat! Fortsätt att kritisera och var relativt obunden politiskt. Då ser människor mer och mer att det inte spelar så stor roll vilka vi röstar på.

  SvaraRadera
 2. Vi får inte glömma att rösta på RÄTT parti när det blir dax !!!! Fattar inte de nuvarande politikerna att de kommer förlora makten vid nästa val på grund av det här ( FRA , Ipred , Datalagringslagen ) ???? De sitter ju där för att representera Sveriges befolkning , efterssom 9 miljoner invånare inte får plats i regeringshuset. Samtidigt MÅSTE vi protestera NU mot den här diktaturen !!!!!

  SvaraRadera
 3. "vi får inte glömma att rösta på RÄTT parti när det blir dax!!!"

  Vilket är rätt parti då?... Om kommunernas beslut till 60 procent styrs av beslut som fattas i Bryssel. Hur många beslut i procent styrs då av våra ledande politiker i riksdagen oavsett partifärg? 10 eller 20 procent? Den frågan infinner sig iallafall för mig. Det finns altså inget "rätt" parti. Det finns bara mer eller mindre ärliga människor inom alla partier. De ärliga har inte samma genomslagskraft eftersom vi är så korkade och röstar med plånboken istället för planetens bästa för ögonen.

  Vi sitter fast i den alltmer centrialiserade makten. Vi är som robotar.

  SvaraRadera
 4. Jag är mer och mer inne på Piratpartiet faktiskt, problemet är att man ställer över sin röst på övriga samhällsfrågor till övriga röstande... :o(

  Det är dags att göra ett nedslag för oss medborgare och våran rätt till ett privatliv; det måste få ett slut med övervakning, privatpolis och regelmässig övervakning utan brottsmisstanke av oss alla!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Kan Piratpartiet sätta sig över EU? Kommer inte inte de också tvingas att rätta sig i ledet om de får makten?

  Själv så tycker jag att vi måste inse och se hur lite världen förändras till det bättre oavsett vilka som sitter vid makten.

  Det är inte partier det handlar om utan om människorna i partierna. Det kan låta hur fint som helst. Men hamnar det bara på politikernas skrivbord så händer inget. Om deras beslut egentligen styrs av personer högre upp så hamnar nog mycket på skrivbordet. Då enbart som visioner omöjliga att genomföra i verkligheten. Det eftersom den enskilda politikern styrs av det centrialiserade systemet. Rösten klingar likt en fis i universum.

  SvaraRadera
 6. Lisbeth , rätt parti är det parti som skapar regler efter vad vi själva, befolkningen vill ha . Det är inte bara att passivt sitta och titta på och ge upp och tycka att allt bestäms i Bryssel ( titta bara på vad som händer i Grekland just nu ). Även om demokrati borde vara en självklarhet så måste man ibland svettas och kämpa för att få behålla den . Vi människor skapar väl lagar och regler för att förenkla för oss , inte för att vara slavar under ett system. Jag vet i alla fall att jag kommer rösta på piratpartiet och hoppas de får en vågmästarställning ( minst ) , fast jag är medveten om att de inte har så mycket program för landets ekonomi.... mm. MEN , det borde de aktuella politikerna som för landet idag tänka på .

  SvaraRadera
 7. Anonym, Befolkningen vill ha olika saker....
  Så vad är rätt parti?
  Många ser inget fel med EU. De VILL bli alltmer övervakade eftersom de då känner sig trygga. En del ser inget fel i att det inte folkomröstas i viktiga frågor som upprör.
  Ändå så säger de att de vill leva i en demokrati...och att de gör det.
  Så de svettas och kämpar med att försvara politiker som vill nedmontera den lilla demokrati som byggts upp.

  Många lagar förenklar inte något för oss utan de försvårar istället. Förmodligen så kommer jag att vara Miljöpartiet trogen. I annat fall så avstår jag från att rösta. Har tidigare ansett att man är en soffliggare då. Men det kan också vara ett sätt att VERKLIGEN ta avstånd från det politiska spektaklet.

  Inget parti har alla bitar som gör det till ett "rätt parti". Det bästa vore om vi klev upp ur sandlådan och krävde att även våra politiker gjorde det. Kan de bilda allianser så kan de sluta fred och ingå i en gemensam allians över blockgränserna. De kunde åtminstonde försöka. Om folkets vilja ska gälla så måste alla partiers vilja vara representerade i en regering? Vi är ju olika och resonerar olika liksom politikerna.

  Men sedan så vill jag personligen hellre ha en vänsterallians än en höger. Det vore en bättre lösning mot Enhet inbillar jag mig iallafall. Alliansen är inget för folkomröstningar. Hur ska då demokrati kunna byggas? Så det är att känna sig kluven i nuläget! :)

  SvaraRadera
 8. Lisbeth , rätt parti är det parti som skapar regler efter vad vi själva, befolkningen vill ha . Det är inte bara att passivt sitta och titta på och ge upp och tycka att allt bestäms i Bryssel ( titta bara på vad som händer i Grekland just nu ). Även om demokrati borde vara en självklarhet så måste man ibland svettas och kämpa för att få behålla den . Vi människor skapar väl lagar och regler för att förenkla för oss , inte för att vara slavar under ett system. Jag vet i alla fall att jag kommer rösta på piratpartiet och hoppas de får en vågmästarställning ( minst ) , fast jag är medveten om att de inte har så mycket program för landets ekonomi.... mm. MEN , det borde de aktuella politikerna som för landet idag tänka på .

  SvaraRadera
 9. "vi får inte glömma att rösta på RÄTT parti när det blir dax!!!"

  Vilket är rätt parti då?... Om kommunernas beslut till 60 procent styrs av beslut som fattas i Bryssel. Hur många beslut i procent styrs då av våra ledande politiker i riksdagen oavsett partifärg? 10 eller 20 procent? Den frågan infinner sig iallafall för mig. Det finns altså inget "rätt" parti. Det finns bara mer eller mindre ärliga människor inom alla partier. De ärliga har inte samma genomslagskraft eftersom vi är så korkade och röstar med plånboken istället för planetens bästa för ögonen.

  Vi sitter fast i den alltmer centrialiserade makten. Vi är som robotar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G