Fortsätt till huvudinnehåll

Bigotta idioter från forntiden...

All förändras i denna allt snabbare värld, så det känns ändå skönt att en del saker tydligen aldrig förändras;

Påvens bigotta dumheter...

Det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda regnskogen.
(Källa, läs mer, mer, mer och ännu mer)

Men det finns kanske hopp?

66 av FN:s medlemsländer har skrivit under en deklaration där de kräver att homosexualitet avkriminaliseras.
(Källa.)

Gör vi oss av med påven så blir situationen säkert bättre... Avsätt och avskaffa idiotfaan!


//Zac
PS. Jag vet att bilden är lite felaktig ur flera aspekter, men den illustrerar ändå bra blogginlägget... ;o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Påven visar verkligen vart skåpet ska stå nämligen på botten på havet med honom i det.
  Det är visst ok att ha präster som våldtar små pojkar i pojkkören, så länge det utförs av en präst eller?

  SvaraRadera
 2. Påven har ju faktiskt bara uttalat det som är den Katolska kyrkans uppfattning. Det vore väl mer anmärkningsvärt om han gick emot kyrkans lära. Så varför i all världen ska han avsättas. Han tycks ju sköta sin uppgift. Skulle näste Påve ha en annan uppfattning i dessa frågor?

  SvaraRadera
 3. Nja, nu är det väl snarast att påven har uttalat påvens uppfattning om katolska kyrkans uppfattning?


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Äsch. Alla religioner saknar grund. Gudsidén är i grunden en primitiv. Tyvärr har jag varit tvungen att läsa mig genom de heliga verken i världsreligionerna för att komma fram till hur lite de vilar på. Man får sluta tänka, eller plocka bara det man gillar för att tro på gudomar.

  SvaraRadera
 5. Enligt kristen teologi, och även sett ur det Jesus sa, så älskar Gud och Jesus syndaren, men Jesus och Gud älskar INTE synden. För att syndaren ska kunna reparera sin relation till Gud så måste syndaren ta avstånd från synden (i detta fallet homosexuella handlingar) och närma sig Gud. Gud älskar alla, även horor, knarkare och bögar - men Gud älskar inte deras sätt att leva, han älskar dem för att de är människor. Deras synd avlägsnar dem från Gud, deras kärlek till Guds ord kan närma dem Gud igen.

  SvaraRadera
 6. Det Heliga Flygande Spagettimonstret älskar alla. Man bör iofs kunna tillaga den heliga köttfärssåsen och helga den åt Honom. Syndar en man med en annan man, skall han föras ut i öknen och smetas in i sås, att han inte gör om det, för då blir det andra köttbullar.

  SvaraRadera
 7. Jag har personligen varit spagnostiker i många år nu. Läs.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Till Jinge som skrev artikeln " Rädda världen från kristendomen ".

  Jag citerar dig Jinge : " Jag var in i den katolska domkyrkan för att fotografera förra sommaren, det var en (1) person till i den stora kyrkolokalen och det var minst tio tomma biktbås".

  Ja och på detta måste jag svara, vi katoliker arbetar också, studerar, kanske hemma och sover efter ett ha haft jour, hemma och städar, bortresta etc. Vi hänger inte i kyrkan hela dagarna. Kom istället en söndag på mässan så skall du se. Däremot så kan man ALLTID få gå in i en katolsk kyrka för att be, tända ett ljus, få prata med en präst, få prata med en diakon eller syster, eller att bara få sätta sig och vila. Så du vill gärna ge en sne uppfattning av Katolska Domkyrkan i Stockholm och dess kyrkobesökare. Till alla som läser detta vill jag säga att ni gärna när ni har vägarna förbi, tittar in en söndag under mässan så lär ni får se att Jinge talar osanning, men hans artikel går ju ut på att smutskasta kristendomen, så man skall inte bli förvånad varför han skriver som han gör. Vad gäller påvens utalande om homosexualitet så styrks detta från bibeln där det både i gamla samt nya testamentet framgår klart och tydligt att homosexualitet är en synd. Katolska kyrkan anser INTE att själva homosexualiteten är en synd UTAN utövandet dvs, de sexuella handlingarna mellan två personer av samma kön , då detta strider mot Guds skapelseordning. Homosexuella är kallade till kyskhet enligt bibeln som är Guds ord. Som en insändare här skriver, jag citerar Mikey: " Dels har påven all rätt att i sin tolkning av SIN religion att tolka bibeln. Det är liksom hans roll inom katolicismen.
  Religionsfriheten går inte hand i hand med att de religösa tyckandena ska vara politiskt korrekta. Det kommer de aldrig att vara (möjligen med undantag för några bleka svenska biskopar, som gärna vänder kappan efter vinden).
  Homosexuella får väl leva precis hur de vill, men hävda inte att påven ska ändra sin religion för deras skull. Att leva ut sin homosexualitet är lika lite förenligt med kristendomen, som ett promiskuöst leverne egentligen är".

  Precis så är det. Svenska präster vänder kappan efter vinden, MEN Guds ord kan man inte ändra. Vår Herre har klart och tydligt sagt sitt i bibeln och detta gäller för hela Kristendomen. Det är inget som människan har beslutat utan som är bestämt av Gud själv.Påvens uppgift är och kommer alltid att vara att föra kristendomens budskap vidare, det är hans uppgift. Det är inget som han har bestämt eller att han nu helt plötsligt skall vända kappan efter vinden för att vinna "popularitet" bland icke troende, homosexuella, agnostiker etc,och rekrytera anhängare. Så funkar inte tron. Tron kommer alltid att hålla fast vid Guds ord och Guds budord. Det är Kyrkans uppgift, sedan Petrus fick uppdraget . Hade Jesus inte trott på honom att han skulle klara denna uppgift att leda kyrkan, så skulle han aldrig ha fått det uppdraget. Sedan har det alltid överallt inom kyrkan, sjukvården,skolan , politiken, samhället funnits människor som har missbrukat sina positioner, men det får stå för dem, Moderkyrkan finns, har funnits i över 2000 år och kommer alltid att finnas tills jordens undergång. Påven, kardinalerna, biskoparna, prästerna, ordensfolket finns där för att leda henne och bevara henne tills tidens slut, då detta är deras uppdrag som givits av vår Herre.
  Det blir svårt för ateister att bli av med oss oss 1,4 miljarder katoliker i världen, och tillsammans med övriga kristna bröder och systrar så får du det ännu svårare. Hoppas du finner kärleken i ditt hjärta och finner vår Herre. Hans finns där - sträck ut handen och ta emot honom. och säg ett enkelt "ja Herre, jag vill vara din tjänare" Precis som jungfru Maria sade när ängel Gabriel kom med bebådelsen: "Se jag är Herrens tjänarinna.
  Må det ske med mig som du har sagt." (Luk 1:38).

  Jonny

  SvaraRadera
 9. Själv tycker jag att alla som är födda homosexuella får göra vad dom vill, men dem som inte föds homosexuell borde inte säga att det är “bra” det är inte bra, det bara finns. Vissa homosexuella byter till och med kön för att dem tycker att deras kön inte passar dem bra.

  “Det är inte människan som avgör vem som är man eller kvinna, utan Gud.” Jag bryr mig inte om man inte tror på gud eller inte, men om man är född Man/Kvinna varför vill man operera det som gör en till en människa? Oavsett om det är sperman eller gud som väljer vilket kön man kommer ha så tycker jag man ska respektera sig själv och sin kropp. Man-Kvinna är det rätta, oavsett om man tror på gud eller inte. Om vi vet att Jorden finns och att en själv finns så vet vi att all fakta om livet inom Biologin. Sperma+Ägg är lika med barn inget annat.

  Folk som säger att religion är skit eller “Det finns BEVISLIGEN ingen gud. Om ni inte förstår det, prova att GÅ I SKOLAN!”-Teddy Möller. Det finns “BEVISLIGEN” inget sätt att skapa ett barn utan att ha Ein Sperma+Ein Ägg. Ni som hatar allt religion snack och tycker att homosexualitet är vårt sätt att visa vår “frihet” som människor kan försöka komma på ett nytt sätt att skapa ett barn med hjälp av bara ett kön. Ni får gärna experimentera med varann.

  SvaraRadera
 10. En fråga Johnny - varför svarar du Jinge här?

  Varför skall man tolka bokstavligt de ställen som handlar om homosexualitet i bibeln men omtolka det man säger annorstädes om annat? Det finns inga "guds ord" - bara omtolkningar.

  Anonym - hört talas om genkloning? Men sedan tror jag ingen behöver bli överbevisad om att det generellt sett alltid är en tvåkönig historia om det skall till att reproduceras barn?

  Ett problem med kristendomen är att man fördömer t o m tanken som en synd. Judendomen t ex ser det som en synd om man spänner på grannens fru - kristendomen ser det som en synd om man ens fantiserar om det(har begär)... På samma sätt skambelägger kristendomen människor bara för att de är vad de är. Homosexuella lustar är synd - oavsett om du lever i avhållsamhet eller ej.

  Jag är ledsen, men det är dags att stiga upp ur medeltidsmörkret och se världen som den är idag. Ni vet likaväl som jag att tolkningen av "guds ord" har skiftat under århundraden - det är dags att de kastar ut bigotta idioter och sätter in en människa med en solid humanistisk ådra i botten. Plocka in en annan representant för en världsreligion - Dali Lama - som konsult så är ni halvvägs till en kärleksfull och icke-fördömande tolkning av "guds ord"....


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Herregud(pun intended), en gnäller över att homosexualitet är fel för att man inte kan få barn, en annan gnäller över världens överbefolkning.

  Folk som menar att homosexualitet är fel eller onormalt, är förhållandevis korkade i sin utgångspunkt. Dels så har det bevisligen alltid funnits homosexuella människor vilket naggar hårt på antagandet att det skulle vara onormalt. Det är ju bevisligen norm att en del av befolkningen alltid är homosexuell, och därtill konstant. De kristna hedningarnas bibel bär tidigaste vittnesmål till detta. (Ja, jag ser alla som tror på gudar som primitiva hedningar. Om något är det primitivt, och hedniskt där man hellre tror och förkastar bevisbara fakta).

  Människor som säger att sex och samlag är till för att skaffa barn, samt att andra djur inte är homosexuella, har uppenbarligen inte läst på och kan inte mycket om sexualitet i naturen. Gjorde man det, skulle man snabbt se att den mänskliga sexualiteten inte kan likställas med vilket djur som helst, utan fungerar lika mycket som socialt kitt som för fortplantning. Vi har inte sex i första hand för att få barn, utan för att umgås, bilda nätverk, och genom njutning bilda band. Att få barn är en stark drift och ofta det högre målet, men inte primärt. Om man titta på människans sexuella system så är det inte särskilt effektivt, om man jämför med andra djur. Vi är alltid i brunst, men kan ha sex många gånger utan att få barn, medan det är i stort sett garanterat under andra djurs brunsttider.

  Varför kristna hedningar anser att de har mandat att bestämma vilka andra människor de inte känner ska älska är något jag ställer mig frågande till. Man kan tycka att folk borde ha större bekymmer att oroa sig för, än att folk man inte kommer att träffa blir gravida eller inte. Homosexualitet är en produkt av vår fundamentala del av vår mänskliga natur. Sexualiteten som ett social verktyg.

  SvaraRadera
 12. Låt oss anlägga ett humanistiskt perspektiv på det hela, jag citerar mig från 'Lesbisk kärlek':

  "Kärlekslycka är ändå så pass ovanlig att det knappast är vettigt att förkasta den då den är något annat än mainstream. All kärlek som inte skadar eller förtrycker tycker jag är bra, oavsett hur den ser ut - om det så handlar om man <-> cykel, eller kanin <-> lovikavante, eller kvinna <-> kvinna... Den förträfflige Mr. Emerson (spelad av den ännu mer förträfflige Denholm Elliott) i filmen 'A room with a view/Ett rum med utsikt' sade:

  "Do we find happiness so often that we should turn it away?"

  Näe, hittar man den typen av lycka så skall man försöka hålla fast vid den! För övrigt är det en förträffligt bra film, rekommenderas å det grövsta!"


  Homosexualitet har observerats hos de flesta högt stående däggdjur, så det fattas en hel del elementa i biologi också är jag rädd...


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Hitlerjugend Ratzinger zzzzzzzzzzzzzzz

  SvaraRadera
 14. Jag tror förvisso att det var obligatoriskt med medlemskap i Hitlerjugend på den tiden, men det är en hel del övrigt som nazister stämmer in i, så helt oväsentlig är inte synpunkten.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Hitlerjugend Ratzinger zzzzzzzzzzzzzzz

  SvaraRadera
 16. Låt oss anlägga ett humanistiskt perspektiv på det hela, jag citerar mig från 'Lesbisk kärlek':

  "Kärlekslycka är ändå så pass ovanlig att det knappast är vettigt att förkasta den då den är något annat än mainstream. All kärlek som inte skadar eller förtrycker tycker jag är bra, oavsett hur den ser ut - om det så handlar om man <-> cykel, eller kanin <-> lovikavante, eller kvinna <-> kvinna... Den förträfflige Mr. Emerson (spelad av den ännu mer förträfflige Denholm Elliott) i filmen 'A room with a view/Ett rum med utsikt' sade:

  "Do we find happiness so often that we should turn it away?"

  Näe, hittar man den typen av lycka så skall man försöka hålla fast vid den! För övrigt är det en förträffligt bra film, rekommenderas å det grövsta!"


  Homosexualitet har observerats hos de flesta högt stående däggdjur, så det fattas en hel del elementa i biologi också är jag rädd...


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Michael Folkesson9 december 2010 kl. 07:57

  Herregud(pun intended), en gnäller över att homosexualitet är fel för att man inte kan få barn, en annan gnäller över världens överbefolkning.

  Folk som menar att homosexualitet är fel eller onormalt, är förhållandevis korkade i sin utgångspunkt. Dels så har det bevisligen alltid funnits homosexuella människor vilket naggar hårt på antagandet att det skulle vara onormalt. Det är ju bevisligen norm att en del av befolkningen alltid är homosexuell, och därtill konstant. De kristna hedningarnas bibel bär tidigaste vittnesmål till detta. (Ja, jag ser alla som tror på gudar som primitiva hedningar. Om något är det primitivt, och hedniskt där man hellre tror och förkastar bevisbara fakta).

  Människor som säger att sex och samlag är till för att skaffa barn, samt att andra djur inte är homosexuella, har uppenbarligen inte läst på och kan inte mycket om sexualitet i naturen. Gjorde man det, skulle man snabbt se att den mänskliga sexualiteten inte kan likställas med vilket djur som helst, utan fungerar lika mycket som socialt kitt som för fortplantning. Vi har inte sex i första hand för att få barn, utan för att umgås, bilda nätverk, och genom njutning bilda band. Att få barn är en stark drift och ofta det högre målet, men inte primärt. Om man titta på människans sexuella system så är det inte särskilt effektivt, om man jämför med andra djur. Vi är alltid i brunst, men kan ha sex många gånger utan att få barn, medan det är i stort sett garanterat under andra djurs brunsttider.

  Varför kristna hedningar anser att de har mandat att bestämma vilka andra människor de inte känner ska älska är något jag ställer mig frågande till. Man kan tycka att folk borde ha större bekymmer att oroa sig för, än att folk man inte kommer att träffa blir gravida eller inte. Homosexualitet är en produkt av vår fundamentala del av vår mänskliga natur. Sexualiteten som ett social verktyg.

  SvaraRadera
 18. Äsch. Alla religioner saknar grund. Gudsidén är i grunden en primitiv. Tyvärr har jag varit tvungen att läsa mig genom de heliga verken i världsreligionerna för att komma fram till hur lite de vilar på. Man får sluta tänka, eller plocka bara det man gillar för att tro på gudomar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n