Fortsätt till huvudinnehåll

Leave them kids alone

Birgitta Ohlsson har blivit minister. Birgitta Ohlsson är gravid. Det finns det massor av folk som har synpunkter på. I DN skriver Hanne Kjöller om omhändertagandehormoner och i Expressen uppmanar Eva Sternberg Birgitta Ohlsson att stanna hemma den första tiden efter att barnet är fött. Upprörda medsystrar går till motattack och påpekar att hur Birgitta och hennes familj väljer att lösa det här är deras ensak.
Och naturligtvis är det Birgitta Ohlsson och hennes make Mark Klamberg som (med input från den kommande nya medborgaren) skall bestämma om och hur de fördelar arbetet så att hennes karriär inte drabbas.
Men är det bara jag som ser ironin i att en person som vill lagstifta om hur andra föräldrar skall ta hand om sina barn nu blir upprörd när hon själv utsätts för oombedda förnumstiga råd och pekpinnar? Hon är ju sannerligen inte främmande för att lägga sig i hur andra människor skall leva sina liv. Och där handlar det inte bara om mästrande ord i tidningartiklar, hon vill tvärtom använda statens hela makt för att tvinga bort sådant beteende hon inte gillar.
(Källa.)

Hahaa, jo, kommentarer till detta är kanske överflödiga? Detta är så oerhört bra - att sätta fingret på feministernas dubbelmoral.

Tvång och förtryck

Feminismen av idag har utvecklats till liberala valfriheters motsats - tvång och en politisk ideologi som skall tryckas ner i halsen på medborgarna.
Vansinne.

Birgitta Ohlsson, ja...

Jag förstår dock inte varför vi överhuvudtaget skall ha en EU-minister. Uppgifterna som hon skall göra faller ju i huvudsak under de andra departementen? En helt onödig utgiftspost således.

Att hon är med barn?

Det är helt upp till henne - jag tycker för all del om den signal som det sänder att ta ett jobb där man garanterat som höggravid kommer vara borta en längre/kortare tid. Lycka till med nya barnet förresten!

FRA?

Nja, för mig har Ohlsson alltid varit en extremistisk feministtoka. Ofta rätt ute i humanistiska frågor men feministiska galenskaper som tyvärr färgat engagemanget i galenskapernas bjärta färger. I FRA-frågan stod hon rakryggat och jag kände att jag var tvungen att omvärdera min syn på henne.

Men...

När det sedan kom till kritan så vågade inte hon stå upp för sina åsikter utan valde att lägga ner rösten, efter att ha noggrant ha försäkrat sig om att det inte skulle betyda något i praktiken.
Fegt och ynkryggigt.
Behöver jag tillägga att jag faktiskt inte direkt behövde omvärdera henne efter det? ;o)

Mer om...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, kultur, FRA-lagen, FRA, , , , DN12, SvD123, SSv, AB123

Kommentarer

  1. Hon är politiker! vad fan tror du att politiker gör, dom styr våra liv genom den lagstiftning dom beslutar om, och förhoppningsvis så är hon med och stiftar hon lagar som utgår från verkliga problem bland vanligt folk och inte utifrån hennes egen privata situation.
    Sen att hon kallar sig feminist, det gjorde Persson(S), Reinfeldt(M), och många fler inför det förra valet, men man måste ha klart för sig att det finns många olika "feminister", titta mer på vad dom gör än på vad dom säger, och inte vilka etiketter dom sätter på sig själva eller vilka etiketter du vill sätter på dom.

    zale

    SvaraRadera
  2. Och att politikerna styr våra liv gör detta mindre ironiskt?

    Nej, hon är representant för en feministströmning som gärna och glatt gör intrång i människors liv för att pracka på dem en politisk (över-)ideologi. Jag kan fortfarande inte få ihop att hon lyckats(?) sammanfoga en marxistisk statsfeminism med liberalism - och som vi ser så blir det också blandat resultat... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Hon är politiker! vad fan tror du att politiker gör, dom styr våra liv genom den lagstiftning dom beslutar om, och förhoppningsvis så är hon med och stiftar hon lagar som utgår från verkliga problem bland vanligt folk och inte utifrån hennes egen privata situation.
    Sen att hon kallar sig feminist, det gjorde Persson(S), Reinfeldt(M), och många fler inför det förra valet, men man måste ha klart för sig att det finns många olika "feminister", titta mer på vad dom gör än på vad dom säger, och inte vilka etiketter dom sätter på sig själva eller vilka etiketter du vill sätter på dom.

    zale

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England