Fortsätt till huvudinnehåll

Polisernas fysiska krav?

Jag har mycket lite förståelse för varför man t ex skall minska eller helt ta bort de fysiska krav som finns i vissa yrken, eller rättare sagt i vissa utbildningar till vissa yrken. Anses det behövas styrka för att bära en kropp i ett par hundra meter så finns det antagligen grund för att behöva bära en kropp i ett par hundra meter i yrkesutövningen senare...
Enkelt?
Nej, inte för feminister - där anses kravet "att bära en kropp i ett par hundra meter" vara diskriminerande då kvinnor i högre grad än män inte orkar detta...

"..att bära en kropp i ett par hundra meter"

Var någonstans står det att det handlar om att sålla ut kvinnor? Den ansiktslösa och könslösa eleven skall helt enkelt klara av att bära en kropp i ett par hundra meter... Det är ingen diskriminering alls, jag klarar inte av det - är jag diskriminerad?

Historisk avbetalning?

Jag har mycket svårt att se att det handlar om något annat än en historisk avbetalning för ett tidigare förtryck. Förr sållades kvinnor bort enkom för att de var kvinnor, vilket givetvis är felaktigt. Istället så väljer man idag att bedöma de sökanden efter individuella egenskaper - eleven måste klara vissa gränser, punkt.

INDIVIDEN!

Det är precis det jag vill åt - att det handlar om individen. Individens individuella egenskaper och kunskaper gör skillnaden. Inte;
 • min poäng skall viktas för jag är inte läskunnig
 • min poäng skall viktas för jag är muslim
 • min poäng skall viktas för jag är handikappad
 • min poäng skall viktas för jag talar inte svenska
 • min poäng skall viktas för jag är (en svag) kvinna
 • min poäng skall viktas för jag är tjock
 • min poäng skall viktas för jag är sjuk
 • min poäng skall viktas för jag tillhör en minoritet

En könslös massa

Jag känner av outgrundlig anledning fler poliskvinnor än polismän, skulle det värsta hända och jag behöver ha hjälp av polis så är jag helt trygg oavsett vem de skickar dit.
Jag vet att den polis som kommer också har de förutsättningar som krävs för att utföra sitt arbete.
En kvotering och/eller sänkning av kraven skulle dels devalvera värdet för dessa oerhört målmedvetna och duktiga kvinnor, och dels försämra min chans att få en bra och adekvat samhällelig hjälp/skydd.
En orättvisa i alla ändar således, och det bara för att man anser att (vissa) kvinnor diskrimineras när de inte orkar bära en kropp i ett par hundra meter...

Men de är ju så få!?

Det finns gott om anledningar till varför vi inte har så mycket kvinnor som poliser. En är att det knappast är 50% kvinnliga sökanden till tjänsterna, en annan är givetvis att mycket av den fysiska styrkan och konditionen som krävs helt enkelt inte är uppnådd.
Det är inte, upprepar INTE någon diskriminering eller en regel för att slippa alla med äggstockar och bröst... Det är bara med genusglasögon medelst skygglappar som man överhuvudtaget kan få det till något som ens liknar könsdiskriminering...

Prestationer

Presterar du så kommer du framåt. Det är den bästa motorn som överhuvudtaget finns. Ingen diskriminering någonstans - bara individer som gör så gott de kan.

Mer om...


Mer om dumheterna att kvotera:


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. "Jag har mycket svårt för att se att det handlar om något annat än en historisk avbetalning för ett tidigare förtryck"

  Avbetalning, konsekvenser, konsekvenser av karma...hur man nu vill se på saken. Så är det ju. Vi får betala, ofta långt efter det en handling begåtts. Hur många länder betalar inte just nu av konsekvenserna av tidigare handlingar. Vi betalar givetvis både individuellt och kollektivt.

  Precis så är det väl också med detta. Det har inte lösts tillräckligt ännu. Krafter som blundar motverkar. Sådana som vill ha det som det är av en eller annan anledning. Omedvetet eller medvetet...

  På vilket sätt har det lösts? Existerar inte religionen på samma sätt. Existerar inte religion t.om. inom politiken och färgar politiska beslut...Våra sociala mönster då... Vi behandlar flickor på ett visst sätt och pojkar på ett annat har det ändrats helt? Det gör vi redan från vaggan.

  Du tycker alltså att politik och politiska partier har löst dessa frågor? Du är tämligen nöjd?

  Inom polisyrket och även för brandmän börjar man nu se om man kan ändra på intagningsreglerna. Tack och lov. Det finns de som vill förändra mer.

  Vad menar du med en "könslös massa".?

  Kan det vara just ett sådant resonemang som gör så att vi inte ser individen.

  SvaraRadera
 2. Hur anser du att man kommer åt individen?

  SvaraRadera
 3. För att polisen ska kunna utföra sitt jobb på bästa sätt så krävs det att man har allmänhetens förtroende. Det anses att allmänhetens förtroende uppnås genom att poliskårens sammansättning liknar samhällets sammansättning.

  Alltså handlar det inte om kolliktivism mot individualism utan snarare om att skapa en så väl fungerande poliskår som möjligt.

  För övrigt så tror jag inte att de feta polisgubbarna man ser patrullera skulle kunna klara alla intagningstest.

  SvaraRadera
 4. "För övrigt så tror jag inte att de feta polisgubbarna man ser patrullera skulle kunna klara alla intagningstest."
  och
  "Det anses att allmänhetens förtroende uppnås genom att poliskårens sammansättning liknar samhällets sammansättning."

  Tja, någonstans mellan 2,5-3 miljoner svenskar är feta, så... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. EXAKT!

  Alltså blir det irrelevant att prata om fysiska krav vid intagningstest när det finns andra värden som står högre.

  SvaraRadera
 6. Jo, poängen med intagningskraven måste rimligtvis vara att spegla arbetets uppgifter. Om arbetsuppgifterna kräver tunga lyft så verifieras naturligvis denna "komptens" under yrkeslivet så att man kan ha de som har rätt kompetens på rätt ställe.

  Det jag har svårt att förstå är varför en polis med krimialteknisk inriktning ska ha samma intagningskrav som en polis i nationella insatsstyrkan.

  Så är en polis en polis oavsett arbetsuppgifter kanske Zacs resonemang fungerar. Men jag tror inte att en polis är en polis utan att det är skillnad på de olika specialiteterna, något som även innebär olika krav.

  SvaraRadera
 7. @daydreaming Jo, håller helt med. Det är dumheter att eventuellt riskera sortera bort duktig framtida arbetskraft genom fysprov där det inte behövs. Givetvis skall det bort.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Arbetsuppgifterna för de flesta poliser i dag består ju av att sitta och arbeta vid ett skrivbord. Det är väl bara poliser i yttre tjänst som man kan ställa högre krav på?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv