31 aug. 2010

Är LC bara för bittra aggressiva?

Njae, tydligen inte - jag har hittat något smått unikt - en tråd där GI och LCHF diskuteras utan att det blir massa bitterhet och aggressivitet. Kanske finns det hopp om mänskligheten i alla fall. En sak att notera dock - det var väldigt mycket anekdotiska berättelser om hur LC inte fungerar i den första länken... - vad skall vi nu dra för slutsats kring det?

Min kritiska granskning

Detta kan fungera som en ingång i en liten serie där jag själv gör en kritisk röst hörd mot LC och den argumentering som tyvärr råder idag;

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. det var någon blogg som länkade dit, men jag hittar inte tillbaka. Så lite länkkärlek till denna ohittade blogg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ställ rätt fråga

Stödet för Socialdemokraterna är lägre än någonsin.
I dag vaknar Mona Sahlin upp till chocksiffran 27,3 procent i Aftonbladet/United minds.
– Vi har en jätteuppgift framför oss, säger hon.
(Källa.)

Någonstans måste S kanske ställa sig frågan: "Varför går siffrorna ner ju mer Mona synts i media?"
Och det är ingen oäven fråga. Dels har omvärlden och tiden sprungit ifrån socialdemokratin, dels har de antagligen valt den sämsta ordföranden med minst förtroende de haft i modern tid. Jag tror inte det var en klok strategi att i första hand söka efter äggstockar när man skulle ha en efterträdare till Persson. Mitt förslag är att man fortsättningsvis tar den som är bäst lämpad - oavsett kön. Ett tips till nästa gång...

Ut med Vänstern!

Jag tror också att en konstellation S+MP snabbt skulle ätit upp det lilla tappet på 6% som V utgör. Och V skulle knappast fällt en S+MP-regering till förmån för en Alliansregering. Hon ligger inte bra till hårt kritiserad inifrån som hon är. Hade det varit en karl som tappat så oerhört (nästan 20%!) i opinionen så hade han åkt ut med huvudet före - Mona klamrar sig kvar för att antagonisterna inte vågar att ställa henne till svars eftersom de själva skulle bli anklagade för att vara patriarkiska svin...

Valplattformen

Tradigt och resignerat trött. En massa skattesänkningar till pensionärer, sänkt moms och bibehållen (utbyggd?) ROT. Känns knappast som att det inte klingar rejält ihåligt när Sahlin & co gnäller på Alliansregeringen…

Näe, jag hoppas sannerligen att detta inte är en vinnande valplattform – vad säger det om oss då?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten

Normalisering eller felmätning?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB12

Litet-stort gäddfiske

Nu så här i slutet på sommaren, ja, jag ser det som slutet på sommaren. Första kräftfesten är också det första tecknet för mig att inse att sommaren faktiskt lider mot sitt slut. Semesterminnen och allt annat kommer över mig - men jag inser också hur sorgligt lite fiske det blivit i år. Dels så skyller jag det på att jag inte hunnit köpa ny utrustning. Min gamla är numera rejält sliten och gammal.

Småsugen på jerkbait

Jag är lite småsugen på att testa jerkbait för mitt gäddfiske. Vi får se hur det blir med den saken. Men mina fiskefunderingar väcker också minnen av ett par fantastiska fisketurer, bl a denna här:

En sak hände mig förra helgen...

En sak hände mig förra helgen - jag och större delen av familjen var ute och ströfiskade. Jag var inte sådär oerhört sugen, lite hängig ifrån min pollenallergi, men en båttur skulle nog göra mig gott.

Vi packade bara med oss våra spön, satte på ett par smådrag eftersom det var så varmt så var det i huvudsak abborre vi var ute efter. Vi tog inte med oss alla väskor, håvar och gud vet vad. Jag tänkte inte fiska utan låta dottern veva in efter jag kastat ut, så jag tog mitt lilla ul-spö. På satt ett litet skeddrag - ABU:s Lillöringen, 4g. Om du inte vet vad det är så är det alltså en utrustning med ett minimalt spö för att få mer känsla i fisket, med en rulle som en sytrådsrulle, med tunn, tunn lina; 0.10mm körde jag med, med en hållfasthet på 0.8kg har jag för mig.

Vi rodde ut, eller jag rodde ut. Vi åkte först ut åt ena hållet, inget där, solen gassade och det började sakterliga blåsa upp lite. Vi, eller min fru rättare sagt, beslöt att vi skulle testa på andra sidan, så jag rodde - under vissa protester - över till andra sidan. Där tröttnade dottern ganska snabbt och jag tog spöt för att kasta lite själv.

På tredje kastet så kände jag plötsligt det som om motståndet försvunnit ifrån draget. Vis av erfarenhet vet jag att det kan hända om fisken hugger våldsamt bakifrån, den har alltså högre fart än draget och skapar vid hugget en slackning i linan. Jag gör ett lite halvtamt mothugg och känner att det är något där, snabbt vevar jag in några varv och gör ett nytt, lite mer resolut mothugg - FAST! Jag känner att det är något som rör sig på andra sidan så jag räcker snabbt över spöt till dotera som aldrig fått känna på någon fisk förr. Hon är jätteduktig och följer mina instruktionen till punkt och pricka, men efter en stund så blir jag lite betänksam - spöt är fortfarande dubbelvikt... Jag bar att få tillbaka spöet och nu börjar adrenalinet pumpa...

Jag pumpvevar in fisken på bästa sätt, när det är några meter kvar - vi har tyvärr väldigt mörkt, grumligt vatten hemma - så sticker fisken... Nu står det helt klart för mig att det inte är något litet i andra änden längre... Det är något större än jag har tagit innan. Jag låter henne (alla stora gäddor än honor) sticka en bit innan jag försiktigt sätter tillbaka lite press, då stannar hon och jag börjar tålmodigt pumpveva in henne igen. Detta sker under en kvart ungefär. Sedan kommer hon upp i ytan och hoppar - jag skriker rakt ut eftersom det är 4-5ggr så stort som jag tagit på detta spö innan!

Efter ytterligare lite kämpande så kommer hon nu upp bredvid båten. Hon glider över lite på sidan; ett bra tecken eftersom det innebär att hon nu är trött. Jag ser att linan går in i mungipan som är uppåt och jag vågar inte lyfta upp henne i gälen, eftersom jag inte vet om draget sitter därinne. Nu blöder hon inte ur gälen - ett tecken på att hon INTE är krokad i gälen. Men min tvekan gör henne rädd och hon sticker under båten!

NEEEEJ! Jag trycker snabbt ner spöt under vattnet för att undvika att linan dras mot båtbotten - ett säkert sätt att få linan att gå av... Men hon kommer snart upp igen, fast denna gång med andra sidan upp - och jag tvekar inte utan lyfter resolut upp henne i båten! Då som först inser fru och dotter hur pass stor hon egentligen är och de utbrister i hurra-rop. Själv är jag fullständigt packad av adrenalin och andra hormoner, jag kan knappt ställa mig upp för att sätta mig vid årorna igen. Jag ror som besatt hemåt, medan frugan häller vatten på gäddan för att hålla henne fräsch. Efter några minuters oerhört snabb rodd så är vi hemma och jag kastar mig i land för att rusa upp till vår lilla sjöbod för att hämta kamera, våg, måttband och kroklossare.

Resultatet? En 101cm lång gäddmadam som vägde knappt 6kg! Taget på ett 5,6fots ul-spö med 0.10mm lina och utan ståltafs! Det hela tog ungefär 20-25 minuter och gjorde slut på alla krafter jag hade faktiskt. Jag darrade så jag inte kunde hålla i en kaffekopp! ;o)

Hur slutade det för den tappra gäddan då? Jo, jag gick ut i vattnet och drog henne fram och tillbaka för att syresätta henne igen. Efter 5-6 minuter så började hon spänna sig igen och efter ytterligare en liten stund så ville hon ge sig iväg. Men jag höll fast henne och fortsatte ännu en stund, och släppte henne först efter lite drygt 10 minuters 1:a hjälpen. Hon slog några kraftiga tag med stjärtfenan och så var hon borta.

Vilken upplevelse!

Fantastiskt!

Och ja, det är jag på bilden! Jag vill påpeka att den faktiskt är något manipulerad... ;o)
Tyvärr så gör inte min lekamen rättvisa för fisken, jag är bortåt två meter lång, så gäddan ser (tyvärr) egentligen mindre ut än vad den var i verkligheten... Faktum är att ni skall vara glada att mitt ansikte är döljt - adrenalin, lycka och allmän upphetsning gör inte positiva saker med mitt ansiktsutseende s a s...

En annan, lite mer "litterär" (och sann) historia

'Den sista turen'


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

29 aug. 2010

Feministisk polisjakt?

En misstänkt våldtäkt inträffade i morse på färjan Silja Festival. Detta orsakade stort polispådrag.
När färjan kom till Frihamnen i Stockholm filmades och kontrollerades samtliga män.
– Allla tvingades passera glasrutor och filmades. Många var upprörda, säger en man ombord.
(Källa.)

Tacka f-n för att man hade blivit upprörd! Hoppas verkligen att det var flera som protesterade, vägrade och som också nu i efterhand anmäler tilltaget. Jag har svårt att se att det skulle finnas något stöd för dylika övergrepp i lagen.

Fungerar i alla lägen?

Fylleslagsmål på finlandsfärja. Alla män sorterades ut och filmades när de klev av båten.

 - Vem vid sina fulla sinnes bruk hade ansett det vara normalt och vettigt?

UPDATE

För att klargöra - jag tycker personligen att dömda våldtäktsmän obedövat skall kastreras med en slö smörkniv. Men som tur är så är det inte jag som bestämmer straffen...
Jag har mycket svårt för detta improviserade sätt som inte tycks finnas reglerat någonstans. Hur sparas uppgifterna, filmen? Vem tar ansvar för lögnerna ("tekniskt fel") och för förseningen?
Vad kommer härnäst - DNA-svabbning för alla som har oturen att dela färja med en sexbrottsling? Generellt sett skall man bli mycket misstänksam så fort argumentet om "rent mjöl i påsen" kommer upp. Tyvärr har polisen själv gång på gång visat att de själva minsann inte har "rent mjöl i påsen" - så de skall helt enkelt ge f--n i vad jag har i min påse om det inte föreligger en reell brottsmisstanke mot mig om person.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , Ex, DN1, AB1, SvD

28 aug. 2010

Varför sparkar Socialdemokratin på de gamla?

De har varit gifta i 60 år.
Ändå vägrar Malmö stad låta Birgit, 84, bo med sin make Per-Erik, 88, på äldreboendet i Hyllie.
– Det gör så ont i hjärtat, allt vi vill är att få vara tillsammans, säger Birgit Nordlöf.
(Källa.)

Är det på sin plats att påpeka att Malmö drivs av Socialdemokraterna?
Allt snack om omänsklighet, stupstockar och andra överord ifrån Socialdemokratiskt håll mynnar ut i att man på kommunnivå i Sveriges tredje största kommun kör över den lilla, försvarslösa människan? Kanske borde det vara på sin plats att prata om att sopa framför egen dörr innan man tar till överord mot andra?

Ett mönster skönjs...

För ett en tid sedan så pratades det om Gunnel, 86, och Arne, 94 som råkat ut för samma omänskliga behandling. Från Eskilstuna - som drivs av...
Kan ni gissa?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

27 aug. 2010

Djurgården skämde ut sig

Usch vilka tråkiga minnen jämsides med goda som bubblar upp nu..
Skandalerna från i våras är inte glömda.
Nu planerar HV71:s supportrar att bojkotta elitseriepremiären borta mot Djurgården.
– Absolut. Vi kan se matchen på Harrys i stället, säger Linda Brevitz, ordförande i supporterföreningen North Bank.

Är de sanningsenliga när de pratar om hur illa båda sidors fans har uppfört sig?

Mina minnesbider är inte helt överensstämmande med vad AB presenterar;

SKANDALERNA I FINALSERIEN – DETTA HAR HÄNT

Djurgårdsfans uppför sig svinaktigt

15 april, final 1, Hovet: HV71:s avbytarbås attackeras av fans. Fansen slår i räcket, skriker svordomar och kastar in föremål i båset. HV upprörs över den bristande säkerheten.

Djurgårdsfans uppför sig svinaktigt, HV-supportrar svarar som andra idioter och det går tyvärr mycket illa för en flicka

17 april, final 2, Kinnarps Arena: Djurgårdens fans placeras på ett etage ovanför HV:s supportrar. Det uppstår bråk mellan fansen och djurgårdarna kastar öl och urin på hemmafansen. HV-supportrarna svarar med att kasta upp en flaska som träffar en 17-åring i ögat.

Någon som vet hur det gick för den stackars tjejen?

Nja, delade meningar för denna! Jag tycker att det i huvudsak är Djurgårdens fel i denna match

19 april, final 3, Globen: Matchen är nära att avbrytas när saker, mestadels mynt, kastats in på isen och bland annat träffar HV-spelare. Djurgården uppger att HV:s supportrar misskött sig och att de kastat saker på hemmapubliken.
Detta känns oerhört korkat - jag tror at de flesta som går matchen är fullt medvetna om att det var Djurgårdsfans som började med att kasta in mängder med skit på isen. Det var efter att HV:s mål godkänts som det rasade in saker - hur sjutton kan man då sitta och tro att det var HV-fans som kastade in saker på isen? För att Djurgården säger det? Nej, denna match hamnar som självmål hos Djurgården.

Djurgården Hockey försöker bryta överrenskommelse

21-22 april, final 4 och 5, Kinnarps Arena: Inga organiserade resor med djurgårdare är välkomna till Jönköping. Till en början är Dif och HV överens om supporter-bojkotten, men sedan svänger Dif och vill att deras fans ska få komma på matchen, speciellt till final 5. HV71 säger nej.

En överenskommelse som DiF plötsligt inte vill hålla. Dock skötte sig HV sportsligt och lät de vikta platserna för Djurgårdsfansen stå tomma, helt enligt överenskommelsen.

Djurgårdsfans och ledningen uppför sig osportsligt och mycket, mycket illa

24 april, final 6, Hovet: Inga HV-fans är välkomna när finalserien kan avgöras. När HV så vinner guldet vågar spelarna knappt fira. När SM-bucklan ska delas ut kommer det in mynt på isen.

Djurgården ser plötsligt till att försöka få ett sportsligt övertag genom att förbjuda HV-klacken att komma. De säljer dessutom platserna precis tvärtemot hur HV71 har gjort i JKP. Fansens uppförande efter slutsignalen står i särklass som det mest osportsliga jag sett, och företrädare för Djurgården hyllar sedan denna publik. Jag tror dock att det var många slagna spelare som grät inombords över bristen på hyfs.

Är jag jävig?

Möjligt att jag är jävig, men nog talar den enkla uppställningen ovan sitt tydliga språk? HV-fanseb svarade på Djurgårdsfansens dåligt uppförande, vilket iofs i sig inte är korrekt utan skall kritiseras hårt - men faktum kvarstår;
Gång på gång under slutspelet så gjorde Djurgårdsfansen självmål på sig själva. Spelarna på planen är värda allt beröm efter en oerhört tät och jämn finalserie - men de förtjänar bättre fans än vad de hade!

Men guldet bärgades av rätt lag

Givetvis grumlas segern dels av DiF's felaktiga beslut att hämnas och försöka vinna fördelar genom att stänga ute HV-klacken från Hovet. Inte minst understryks detta också genom att HV-klackens platser såldes till djurgårdssupportrar - i de två tidigare matcherna i Jönköping markerade HV och DiF mot DiF-klacken sida vid sida genom att DiF-klackens platser fick stå tomma under matchen. Kommentarstrådarna i de flesta artiklar om SM-finalen är fyllda med hat och nedvärderande uttryck om alla utanför tullarna...
Girigt, osportsligt och oerhört pinsamt handlat av DiF's ledning - publikens och de andra elitserielagens dom lär bli hård nästa säsong. De konstiga ordvalen från Mats Larsson efter DiF-klackens uppträdande i Globen förvånar onekligen också.

Än mer sordin

Ännu tråkigare var publikens reaktion att bua och busvissla när HV - otvivelaktigt de mest rättmätiga vinnarna i år (serievinnare också!) - tog emot guldet och höjde bucklan. Osportsligt och så lågt att jag skämts ögonen ur mig om jag var djurgårdssupporter! Slipper jag se en djurgårdsklack mer i hela mitt liv så lär det inte fördunkla en minut. Att HV-spelarna till detta fick skynda sig av isen för att det tydligen kastades mynt befäster bara intrycket att en av elitseriens osportsligaste ledningar också har de fans de förtjänar... Att få matchen stämplad som högriskmatch när det bara är ens egna supportrar på läktarna är en ganska tydlig hint?

Bortförklaringar från bortskämda brackor från huvudstan

Såg ni HV71's vinst i finalen 2008? LCH-Supportrarna stod upp på hemmaplan och hyllade mästarna HV71 som just slagit deras egna hemmalag. De stod också sedan kvar och hyllade sina egna för en fin finalserie och en silvermedalj.
Det är så riktiga supportrar uppför sig - det hade uppenbarligen inte fungerat med bortskämda brackor från huvudstan på läktarna.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
EDIT: lade till sista stycket för att få lite mer bränsle på elden...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Bra med murar!


Rösta Pirat

 Rösta Pirat 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, , ,

26 aug. 2010

Inget nytänk, inga idéer - partiledarutfrågningarna, Sahlin

Sahlin i partiledarutfrågningarna idag.

Sahlin har plågsamt uppenbart inte det som krävs för att ta över som Sveriges statsminister. Det har hon aldrig haft, hennes politiska arv består av, ja, vadå? Är det någon som kan peka på vad hon gjort förutom att ställa till med politiska affärer och prata om HBT-frågor? Det finns liksom inga stora frågor med hennes namn på, inga stora överenskommelser eller något annat. Hon har bara stått bredvid och smil-kisat mot kameran.

Listan minskade snabbt, för snabbt?

Vid tiden för arvtagaren efter Persson att stiga fram så hände det som inte fick hända - mordet på Anna Lindh.
Iofs funderar jag mycket på hur Egyptenavvisningarna skulle ha påverkat Lindh - de är trots allt en av de största och vidrigaste humanitära politiska affärerna i modern tid. Sedan tackade den ena kvinnan efter den andra nej och Persson fick se sig tvungen att lämna över kronan till Sahlin som tredje, eller var det kanske t o m som ett fjärdeval?

Inget nytänk och inga idéer

Perssons omdöme om Sahlin ser tyvärr ut att stämma alldeles utmärkt:
Det är inga nya tankar och idéer Mona för fram, utan hennes styrka har varit och är fortfarande att hon är kommunikatör, att hon förmedlar ett budskap.
Ikväll blev det plågsamt uppenbart att hon faktiskt inte har något budskap och inget att kommunicera - det finns ingen gemensam politik inom de rödgröna.
Butlerutspelet gjorde att man anade att S kommer förlora valet, första utfrågningen i TV gjorde mig säker.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om politik, AB1234567, Ex1234, SvD, DN1234

Mario och 8bit porr...Whohoo! Det är ju inte utan att jag blir sugen...

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Sexbrott, inkompetens och feminism!

Vad sjutton är det som hände egentligen?

Är min bild fel?

Julian Assange tillbringar några dagar i Sverige. Han är ung, viril och idkar tydligen umgänge med minst ett par svenska flickor. Inte samtidigt utan på två olika orter och vid två olika tillfällen.
Dessa flickor har frivilligt sex, helt utan tvång eller något annat tveksamt med Assange förstår jag.

Konsultation

Men vissa beteenden som enligt den ena flickan tyder på taskig kvinnosyn betraktas och diskuteras flickorna emellan. Dessa ringer till farbror Blå för att rådfråga om den eventuella brottsligheten i agerandet.

Högt blodtryck hos jouråklagaren

Den mottagande polisen berättar om samtalet med jouråklagare som genast går bärsärkagång. En häktningsorder utfärdas genast för våldtäkt och sexuellt ofredande. Och på den högsta tänkbara misstankegraden.

Fundering

Här kan man stanna och fundera lite om precis vad det är som kommit fram som utgör en sådan övertygande bevisning?

Grovt tjänstefel?

Expressen får nys om historien och kontaktar jouråklagaren som bekräftar att det handlar om Julian Assange. Detta borde stå klart för de flesta att handlandet från jouråklagaren när hon bryter sekretessen på detta sätt helt enkelt gör tjänstefel. Ganska grovt tycker jag också, men det är min åsikt.

Utvärdering av jouråklagarens beslut

Utan att något nytt framkommer i fallet, så belägras åklagarna och twitter, bloggar och övriga internet goes freak över de oerhörda anklagelserna. Den ordinarie åklagaren tittar på samma "bevisning" (antar att det handlar om flickornas samfälliga berättelser) och stryker utan att tveka hela våldtäktsanklagelsen. Av den återstår bara ett darrigt streck på något linjerat block någonstans på åklagarämbetet.

Fundering

Här stannar vi till igen och funderar på anledningen till att någon åklagare anser det vara tung bevisning bakom en våldtäktsanklagelse och ett par timmar så anser en annan åklagare att det inte finns någon som helst belägg för ens en misstanke. Givetvis är skadan redan skedd. Assagne+rape är sannolikt det vanligaste sökordet på Google när det egentligen skulle varit Assagne+innocent.

Bidde en tumvante?

Idag så har åklagaren ytterligare skurit ner sina anklagelser till misstanke om ett ofredande. Från sannolika skäl för våldtäkt till ofredande. Ungefär som att busringa på grannen.
Vad ligger bakom?

Mer cirkus

Cirkusen blir inte mindre roande när Silbersky och Borgström kastar sig in i PR-leken. Silbersky som alltid representerar de som är skyldiga och Borgström som representerar allt som inte har k*k, eller i alla fall mot alla som har k*k...

Och cirkusen fortsätter

Och plötsligt så är båda flickorna som bara ville rådfråga polisen om en detalj rosenrasade att man nu struntar i att utreda detta flagranta kvinnobrott - i alla fall enligt Borgström. Jag ger faktiskt Silbersky mer rätt i att åklagarens hantering är mycket tveksam, från början till slut.
Det luktar kanske inte korruption och rättsröta men väl inkompetens och mediaovana.

Internetmobben

Tyvärr så har många fullständigt tappat konceptet och kastat sig ut i jakt på två flickor som sannolikt inte hade någon som helst agenda att svartmåla Assange inför hela världen - det lyckades ju bara jouråklagaren med och det kan nog i sammanhanget vara kraftigt försvårande omständigheter för alla paranioda att jouråklagarens man jobbar på justitiedepartementet med Beatrice Ask. Ni vet, hon med de gredelina kuverten till alla sexbrottsmisstänkta män...

Mobben ja...

Anmälarna skall ha rätt till samma skydd som jag tycker Assange borde haft i undersökningen. Många har som sagt gått över gränsen och kommer att få äta upp detta genom minskad trovärdighet under lång och förtjänad tid framöver. Jag rensade bort länkar i min bloggroll när en gick över gränsen i ett annat rättsfall och jag kommer göra det igen om man så tydligt trampar över gränsen.

Feministerna

Sedan har vi blandraserna och wannebees - tokfeminister, pk-råttor, feministmaffia och bara "liberala" do-gooders. De har smitt kråset på andra sidan internetmobben. De har småhöga av sin egen klokhet och rättsrådighet förkastat och avskytts av internetmobbens gärningar. Ett perfekt tillfälle att kleta på flashbackdetektivers slem på alla som inte är PK vad gäller feminismen.

Många förlorare i historien således - och den är långt ifrån slut än!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , Piratpartiet SvD, DN1, GP, Exp, AB, HD

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.

Ettsvarspartiet

Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...

Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??

Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.

Mer socialklass 3 än "kultur"?

En annan sak som vore oerhört intressant i sammanhanget är att invandrare generellt sett alltid tillhör socialklass 3. Hur mycket överrepresenterade är denna socialklass vid våldtäktsmisstanke? Och hur ser det ut mellan svenskfödda/invandrare inom denna grupp? Att de sämst bemedlade alltid är överrepresenterade för brott kommer knappast som en överraskning för någon?

Lite annan variant på fakta?

 • Det är 3,5 gånger vanligare att män misstänks för brott än kvinnor.
 • Det är 6,1 gånger vanligare att personer som har socialbidrag är misstänkta för brott än personer som inte lever på bidrag.
 • Det är 5,7 gånger vanligare att personer med endast förgymnasial utbildning är misstänkta för brott, än att personer som har en högre utbildning är det.
(Källa.)

Sifferlek

'Om 0,04 av personer födda i Sverige med svenskfödda föräldrar har misstänks för våldtäkt så är motsvarande siffra för personer födda utomlands 0,22, säger Klara Hradilova Selin.'

99,78 procent av samtliga utrikes födda har inte misstänkts för våldtäkt.

Av de som är födda i Sverige med svenska föräldrar har 99,96 procent inte misstänkts för våldtäkt.

5,5 gånger så högt

Så vi då tar SD:s egna siffror och leker med dem lite; enligt SD:s egen statistik så är det 70st invandrare som dömts för våldtäkt, av totalt 114 fällda. Det är och förblir en kraftig överrepresentation när invandrargruppen enbart knappt är 20% av invånarna idag; d v s 1,6 miljoner ungefär.

Våldtäktsinvandrare!

Om vi antar att könsfördelningen inom denna grupp är 50/50 så ger det alltså 800 000 invandrarmän och -pojkar, som kan misstänkas för brott. Av dessa så fälldes 70st för detta brott, det ger ungefär 9st/100 000. För enkelhetens (och xenofobins skull) skull så slänger vi in två svartskallar till i gruppen fällda för våldtäktsbrott så att vi hamnar på en jämn och bra siffra; 11st /100 000 invandrare fälls för våldtäkt.

Svennisvåldtäktsmän!

Leker vi vidare och räknar baklänges att det är 5,5ggr så vanligt med våldtagningsbenägenheten bland invandrare kontra svenskar så ger det att ungefär att 2st svenskar/100 000 fälls för våldtäkt?

Och så till logiken...

Förklara logiken varför de övriga 99 989st oskyldiga invandrarmännen i gruppen misstänkliggöras, men inte de 99 998st oskyldiga svenska männen?

Alla ser hur uppenbart korkat, navelskådande och skygglappsförsett resonemanget är?

Och det kallas...

Det finns bara ett enda riktigt adekvat begrepp som passar riktigt bra på sådant resonemang när man pekar ut och misstänkliggör en hel grupp för vad en handfull individer inom gruppen gör - och jag har själv använt det för att beskriva SD:s politik flera gånger.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Tidigare

En Sverigedemokrat med skygglappar?
Politisk kalabalik och mer tråkigheter
Svenskkontrakt? Whot?
Inte jag heller...
Dumheter och rasister

PP vs SD?

Det finns inga likheter alls. Ett bakåtstråvande, protektionistiskt och rasistiskt parti mot ett framåtsträvande frihetsparti...
Jag hittade den hos HAX som i sin tur tydligen hittade upphovsmannen: CJ Rehbinder.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. inlägget bygger i mångt och mycket på en av mina kommentarer för blogginlägget 'Normalisering eller felmätning?'

Läs även andra bloggares åsikter om politik, , , , , , AB, HD, DN, Ex1, SvD, SvT, SR

22 aug. 2010

Normalisering eller felmätning?

Jag har hela tiden trott på, och tror på, att Alliansen skulle få bättre siffror ju närmre valet vi kommer. Det är samma mekanismer bakom som gör att man gärna visar sitt missnöje långt ifrån valet genom att "okynnesrösta" på något annat parti eller t o m block.

Sverigedemokraterna

Precis det händer SD. På säkert avstånd ifrån valdagen så tar man chansen att lufta lite av de unkna åsikter man har om sina medmänniskor, eller kanske bara uttrycka oro över att så många kriminella numera har utländska namn. Men som tur är för oss andra så återvänder (förhoppningsvis!) vettet när valdagen är här och man lägger sin röst på något etablerat parti med en människosyn som stämmer bättre med svenska värderingar och humanistiska principer.

Och siffrorna då?

S 30,1 –1,2

Plågsamt att se Sahlin fortsätta tappa mark. Jag vill fortfarande se en rejäl överhalning och reformering av S-politiken. Jag tycker de är kvar i 1900-talets brukssamhällen, de har en politik som känns så oerhört 1985. Och med detta (fd?) jättelika och oerhört tröga parti så tror jag att det bara är ett valresultat av klassen SUPERCHOCK som kan öppna för dylika förändringar. Så hoppet står till under 30% i det slutliga valresultatet och ånyo förlorad regeringsmakt. Ja, och så en partiledare som tillsätts för något annat än att hon har äggstockar då...

V 5,9 +1,1

Sorligt att man helt bortser från den helt galna politik som V företräder. Planekonomi och sedelpressar, brödköer och hat mot alla som har det bra - oavsett om de själva jobbat sig fram dit.
Historielösheten gör också att nästan 6% av de röstberättigade svenskarna tydligen överväger att rösta på detta parti - eller värre - de kanske kan sin historia och ändå överväger det? :O

MP 7,9 –1,0

Många STO-gräsliberaler inser att en röst på MP innebär en helt galen röst på Butlers, Könsneutrala toaletter och sängmys med vänsterpartister/kommunister. Vakna och känn kaffedoften! Geografiskt sett så är det MP som är Alliansen närmst så risken för väljarflykt ökar ju mer de RödGröna positionerar sig vänsterut...

M 32,1 +1,6

Kanske har Reinfeldts dröm om Moderaterna som det statsbärande partiet slagit in. I dagsläget så ser jag ingen som helst utmanare till tronen. Det är glädjande att se att AB:s smutskastningskampanj mot Littorin inte verkar har lämnat varaktiga spår i siffrorna - ja, annat än förhoppningsvis AB:s upplagesiffror då givetvis...
Och inte förvånar siffrorna när M nu kan påvisa fantastiska bokslut för ekonomin, Sveriges två politiker med störst förtroende; Reinfeldt och Borg samt en fungerande och väloljad Allians?

FP 7,8 +1,0

Skolpolitiken ger effekt. Och tyvärr så verkar också hårdare tag mot invandrargrupper också fungera. Jag tycker själv att det är dags att FP tar och funderar lite över varför man de senaste valrörelserna kommit med lite bajsbruna förslag? Socialliberaler?
Förslagen i sig är oftast inte så jätteupprörande, men vill man verkligen profilera sig med dem i en valrörelse? Jag fruktar att större delen av den procenten som FP gått upp kommer ifrån SD-väljare som trots allt vill rösta på ett i grunden mer demokratiskt parti med en människosyn som stämmer bättre med humana värderingar.

C 5,8 +0,3

Vad har Maud gjort? Ingen vet. Kan det ha varit baddräktsbilderna i AB? Oavsett så har C kommit fel till det mesta tycker jag. Utspel som borde skrämma kärnväljarna långt bort i avbefolkningsmarkerna; kolkraft, kärnkraft och döda vargar.

KD 5,8 0

I dagens upplysta tid så står ett religionsbaserat parti fortsatt starkt; KD. Jag tror det är Hägglund-effekten. Killen är nog den jag själv helst skulle vilja ta en öl ihop med. Skön humor och nästan lite mänsklig. Men politiken är äcklig och doftar så mycket gammelmoral att det gör ont långt ner i svalget.

SD 3,7 –0,8

Största glädjeämnet för dagen är givetvis att det ser ut som om vi slipper se ett rasistisk parti i den svenska riksdagen 2010. Jag tror som jag spekulerade ovan att det är lätt att missnöjesrösta långt ifrån valet, men att  värderingar och människosynen gör att man röstar på ett annat alternativ när valdagen är kommen.
Bort, bort, bort.

Rödgröna 43,9 –1,1

Vi slipper se Mona Sahlin som statsminister, Ohly som utrikesminister och MP på miljöministerpostern. Vi slipper få en regeringspolitik som dragen ur säcken - de RödGröna har väl skjutit upp i stort sett varenda stötefråga till efter valet? Ohederligt och som att rösta på en politik i blindo för samarbetspartnerserna.

Alliansen 51,5 +2,9

En politik som öppnat ögonen på många väljare att det finns en fungerande regeringspolitik utanför SAP. Reformeringarna har tyvärr störts av en ekonomisk konjunktur som störtade i marken. Men den optimism och framåtanda som ändå finns i det svenska samhället och som nu gör att vi tycks återhämta oss rekordsnabbt kan inte vara något annat än ett kvitto för att man känner förtroende och förlitar sig på Alliansen i fortsättningen också.

Piratpartiet?

Den 19 september röstar jag själv på Piratpartiet. Jag vill inte se en vidare marsch mot Bodströmssamhället; herr Bodström och fröken Ask har gång på gång visat sitt förakt för grundläggande demokratiska frågor och beröringskänsligheten för integritetsfrågorna under valrörelsen är tydliga tecken på att man själva vet hur pass långt ifrån liberala, mänskliga och humana rättstraditioner man nu kommit.

Alliansens svek

Alliansens stora svek mot sina egna medborgare där man numera växlat till en syn där alla är potentiella kriminella, massövervakningen och utförsäljning av rättsväsendet är en skamfläck som i alla fall jag personligen aldrig kommer överse med.
Skattefrågor är faktiskt en skitsak i sammanhanget. Antingen värnar man demokratin eller så fortsätter man att tjata om det skall vara ett par hundralappar mer eller mindre på skatten.

Rösta rätt

För mig är valet enkelt - det är dags att säkra medborgarnas rätt, våra demokratiska principer och (äkta) liberala ståndpunkter.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om politik, , , mona sahlin, valet 2010, alliansen, socialdemokraterna, samarbetePiratpartiet, , AB1, SvD1, DN, Ex, Metro Mary, Peter Andersson, Zoomin

21 aug. 2010

Julafton för de paranoida

Ja, nu blir det julafton för alla paranoida konspirationsteoretiker. Att Julian Assange nu är häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt är onekligen en oerhörd pryl!
Och det kommer bli liv på nätet idag, sanna mina ord!

Är han skyldig då?

Näe, inte förrän ett fällande domslut fallit - och även då måste jag tyvärr sätta lite frågetecken för domen och rättsprocessen.
Rättssäkerheten vid våldtäktsbrott i Sverige är inte bra - inte för offren, inte för den anklagade. Jag tror att Julian Assanges tidigare vänliga ord om det rättsskaffens Sverige kommer få sig en rejäl knäck! Att bli anklagad för ett sexbrott innebär att du är brännmärkt, utstött och utan rättigheter...

Svåra omständigheter

Två separata våldtäkter på olika dagar med två olika målsägare, på olika platser och med två väninnor som anmäler det tillsammans flera dagar senare. Låter inte direkt som ett drömscenario för vare sig den anklagade eller de två målsägarna.

En situation...

Han kommer befinna sig i en situation där hans ord automatiskt väger mindre än offrets - bara för att det handlar om en våldtäktsanklagelse.
Han kommer befinna sig i en situation att han måste bevisa sin oskuld snarare än att åklagaren skall bevisa hans skuld.
Han kommer befinna sig i en situation där han automatiska har mindre trovärdighet bara för att han är man.

Förvriden rättsordning

Feministmaffian vill ha det till att kvinnor inte falskanklagar och att offrets ord skall väga högre än den anklagade, och för att göra bilden fullständigt förvriden så vill de ha till en omvänd bevisbörda också; att den anklagade skall bevisa sin oskuld - inte att åklagaren skall bevisa skulden. Men vad kan vänta sig av grupper som tycker att äktenskapet är statligt stödd, legitimerad våldtäkt?

Vad betyder detta för PP?

Ja, en spekulation är ju om det är väl sexliberalt inom toppsfären hos Piratpartiet?
Kommer ni ihåg att det var liv om Falkvinges humoristiskt annonserande om en varm sängplats och kondomerna och det ostädade hemmet?
Eller om den liberala inställningen till barnpornografi?
Kommer kopplingen och driften av Wikileaks nu göra att man tar chansen ifrån medias sida att försöka kleta ner PP med anklagelserna mot Assange?
Det bör i alla fall påpekas att PP försvarar Wikileaks rättigheter, inte Assagne personligen.
Eller är detta ett bra tillfälle att synas för PP?
Ja, vi får se - ett vet jag dock - det blir bråda dagar för en hel del medarbetare inom PP de närmsta dagarna nu!

Update

Det handlar inte om två våldtäkter, utan om ett ofredande och en våldtäkt. (Källa.)

Och nu släpper åklagaren på häktningsorden och han skall inte längre anses som misstänkt för våldtäkt? Vad sjutton händer egentligen? Först "sannolika skäl" och nu släpper de honom helt?
Var den första åklagaren lite trigger happy och ville se sitt namn i tidningarna kanske?

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Lite tidigare skriverier om våldtäkt

Lätt att anklaga för våldtäkt
Hårdare straff för våldtäkt
Feministernas fortsatta lögner mm
Förtryck - men inte på lika villkor!
Fri jakt på våldtäktsmisstänkta...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. jädrar vad svårt det är att skriva om slika ämnen. Skall jag kalla de två målsägarna för offer så antyder jag att anklagelserna är sanna. Skriver jag "offer" så antyder jag att de ljuger... :o/ Tips någon?
PPS. Journalisten bakom, Diamant Salihu, är ifrågasatt tidigare för fabrikerade nyheter, så lets go paranoja!


20 aug. 2010

Galenskaper kring misstänkta sexbrott

Vad har hänt med rättskaffens människor? Hur kommer det sig att det räcker med en anklagelse om sexbrott för att alla skall gå bärsärkagång och kasta allt överbord som har med rättssäkerhet att göra?

Misstänkta sexköpare

Givetvis tänker jag på de pestsmittade S-politikerna som togs med byxorna nere när de tycktes ha köpt sexuella tjänster och skulle få leveransen i en lägenhet som LO lånat ut i Stockholms innerstad.

BRÄNN DEM!

Stolt deklarerar både LO, Sahlin och Ibrahim Baylan att politikerna skall kastas ut - utan rättslig prövning, i alla för den ena som inte erkänt för att slippa dras till domstol. Det förvånar mig att man så stringent brännmärker misstänkta sexköpare och förklarar dem persona non grata i partiartbetet i framtiden. Vad är det för ordning?

Förstår Littorin

I skenet av hur LO, Sahlin och (besökaren på porrklubben Chat Noir) Ibrahim Baylan handlat i frågan så förstår jag Littorin än mer. Ingen kan försvara sig mot detta då det räcker fullgott med anklagelsen - sedan har man en bannbulla över sig. Inga rättigheter - man är fullständigt fritt vilt i fortsättningen. Inga motbevis, ingen hänsyn och ingen misskund hjälper överhuvudtaget.

En bild av det tokfeministiska Sverige

Littorin gjorde fullständigt rätt när han försökte att undvika att få orden sexköpsanklagad och sitt eget namn i samma artikel. Efter en sådan publikation är hans politiska arbete söndersmulad, privatlivet förstört och kanske har han förlorat chansen till att få vårdnad om sina barn. Jag avundas inte den f d arbetsmarknadsministern. Och allt detta för att AB inte kunde låta bli att bryta mot god publicistisk sed - att räkna att de skulle uppföra sig etiskt var på tok för mycket

Undantag

Undantag finns - ja, om man "bara" är häktad misstänkt för kidnappningsförsök (stämpling till människorov) - och har lite tyngre förtroende uppdrag inom Socialdemokratin; bl a ledamot i kommunfullmäktige och sitter i valberedningen. Att han är av utländsk härkomst och att man i Stockholm jobbat mycket hårt för att engagera och få invandrargrupper att gå och rösta spelar nog också in. Dubbelmoral och inte så lite småäckligt.
Från gårdagens bloggning:

Spännande!

Lustigt att man ryker omedelbart om misstanken är sexköp, men inte för kidnappning? I min bok så är dels inte sexköp ett brott i sig överhuvudtaget.
En frivillig affärstransaktion mellan två vuxna individer känns inte direkt som ett brott, lägger man till att det inte finns något offer i det hela så blir det ännu tydligare?
Kidnappning? Nja, det tycker jag nog kvalar in som ett brott och ett allvarligt brott till det.
Bestickning? Nja, räknas LO-lägenhetshyran som valstöd för de två sossesexköparna?

VAR ÄR LENA MELLIN??

Denna förkämpe för god publicistisk sed - hon har nu en hel handfull socialdemokrater som det finns ett sug för att gå ut med bild och namn på? För hon har väl inte ändrat uppfattning sedan den skamlösa och grundlösa historien med Littorin?

Vänstern, Alliansen och även PP?

Inom vänstern, och där får man väl räkna med AB-medarbetaren ocgh valarbetaren Mellin, så är det tydligt att man inte är mentalt längre fram än hämdlystne Ask är - och att man fullständigt förlorar förståndet när ordet sex nämns.
Vad är det för fel på politikerna? T o m PP fick kalla fötter och lätt panik efter en moraldebatt i svallvågorna efter ett uppmärksammat avhopp.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om politik, , , , kvällstidningsetik, Aftonbladet, sexköp, prostitution, Sven Otto Littorin, , , , , mona sahlin, valet 2010, alliansen, socialdemokraterna, samarbetePiratpartiet SvD1, DN12, Ex12345, AB12345

Är valet en förtroendefråga?

Lite funderingar kring vänsterns och särskilt SAP och LO's hållning. Det finns tydligen två saker man inte får göra:
 • sexköpa (de båda sossepolitikerna)
 • sjunga på ett C-möte (LO och Bentzing)
Då åker man ut med huvudet före!

Men så har vi listan som inte påverkar förtroendet alls:

 • Toblerone
 • Blöjor
 • hyrbilar
 • svarta barnflickor (då pratar jag inte hudfärg, givetvis - samt att den utgår om det är någon borgerlig som utfört den)
 • p-böter
 • kvarskatt
 • olovlig körning
 • kronofogdärenden
 • obetalda tv-licenser (denna utgår om man är borglig)
 • o-medlemskap i facket (iofs lite senare)
 • att inneha en massa välbetalda styrelsearvoden inom LO's sfär - för att blåsa upp lönen för styrelseordföranden "bakvägen"
 • Springa på sexklubb (Ibrahim Baylan och porrklubben Chat Noir)

Kidnappning??

Och nu kan vi tydligen lägga till kidnappning(!) också.
Vilken fantastisk utveckling!
– Han har vårt stöd och är varken åtalad eller dömd, säger Tomas Rudin, Socialdemokraternas kommunsekreterare till tidningen.
Frågan är om detta handlar om att han är ett av toppnamnen på Socialdemokraternas Stockholmslista? Kanske lite vänskapskorruption, och/eller kanske lite panik över de brutalt usla opinionssiffrorna för Stockholms Stad?

Spännande!

Lustigt att man ryker omedelbart om misstanken är sexköp, men inte för kidnappning? I min bok så är dels inte sexköp ett brott i sig överhuvudtaget. En frivillig affärstransaktion mellan två vuxna individer känns inte direkt som ett brott, lägger man till att det inte finns något offer i det hela så blir det ännu tydligare.
Kidnappning? Nja, det tycker jag nog kvalar in som ett brott och ett allvarligt brott till det.
Bestickning? Nja, räknas LO-lägenhetshyran som valstöd för de två sossesexköparna?

VAR ÄR LENA MELLIN??

Denna förkämpe för god publicistisk sed - hon har nu en hel handfull socialdemokrater som det finns ett sug för att gå ut med bild och namn på? För hon har väl inte ändrat uppfattning sedan den skamlösa och grundlösa historien med Littorin?

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Spännande att PP också får en moraldebatt efter ett uppmärksammat avhopp! Tyvärr är det om pedofilidebatten, något som jag tror PP enbart förlorar på.

Läs även andra bloggares åsikter om politik, , , , kvällstidningsetik, Aftonbladet, sexköp, prostitution, Sven Otto Littorin, , , , , mona sahlin, valet 2010, alliansen, socialdemokraterna, samarbetePiratpartiet SvD1, DN12, Ex12345, AB12
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...