Fortsätt till huvudinnehåll

Djup kris, ytlig förändring?

Bara två saker har egentligen hänt inom politiken sedan Mona Sahlin blev partiledare. Det ena är den globala finanskrisen, den andra är FRA-debatten. Det är de enda händelser som vi om tjugo år fortfarande kommer att diskutera. De kommer att definiera en era.
..
Östros, Sahlin och Österberg diskuterar ersättningsnivåer och kallar det förnyelse.
Ni har gjort det sämsta valet i modern tid eftersom ni inte kunde läsa samtiden. Flytta på er. Det är inget personligt. Bara flytta på er.
(Källa.)
Katrine Kielos fortsätter vara den enda klarsynta på AB's ledarredaktion... Hur länge kommer hon vara kvar där i den kraftigt tunnelseende miljön?

Landet tvärtom?

I de flesta länder så straffas sittande regering för finanskriser - ofta orättvist, men att avsätta sittande regering är nästan regel idag. Så inte med Alliansen, utan tvärtom så valde svenska folket hellre dem än de f d statsbärarna inom socialdemokratin.

Valanalysen blundar för att definiera "ny" politik

Ingen som helst funderingar åt det hållet ifrån valanalysen alls.
Jag tror mer och mer att Socialdeokraterna kommer fortsätta i samma hjulspår som innan och minska ytterligare i nästa val. Möjligt att man polerar på ytan, men jag tror att bara en liten bit på djupet så kommer det vara samma bekanta omgivningar som de sista 30 åren.
Morgan Johansson, klassisk s-vänster, har en agenda att bibehålla klassisk s-politik och positionera sig och de sina. Precis tvärtom mot det som Sahlin pekade på i sitt sista stora tal. Att behålla status quo görs enklast genom att anklagande peka på yttre omständigheter snarare än inre. En blind femåring kan se hur ur led i tiden som s är - om inte politiken kan ändras med samhället så vad finns det för plats för partiet då?

Sahlins mardröm?

Kanske blir det bara arbetslösa och sjuka som röstar på dem i fortsättningen som Sahlin fruktar. De som vill se en aktiv jobbpolitik som inte inbegriper försämringar för arbetarna får nog söka sig någon annanstans. De får väl hoppas på en ännu värre finanskris kanske.

Undrar om det inte blir ett jädra spring på Kinas ambassad i fortsättningen för S-politikerna... ;o)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. Tack Fetsmart för fröet till inlägget

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Lite bloggkärlek: Mary Jensen, Peter Högberg, Johan Westerholm, Lena Sommestad, Martin MobergAurora Gullberg, Margareta Persson, Peter Andersson

Kommentarer

 1. "En blind femåring kan se..."

  I EU är socialismen död. Den är OMÖJLIG att bedriva därför att EU föreskriver, har lagstadgat in ja t.om. GRUNDLAGSFÄST nyliberal politik. Man tycker det är konstigt att inte medlemskapet står inskrivet i vår grundlag sade politikerna när grundlagsändringen avslöjades fem i tolv. Detta ändrade sjuklövern alltså på utan debatt. Hur ska man förklara i en öppen debatt att det finns inga valmöjligheter.

  Är det så svårt att begripa?

  Ska citera en person. Om någon bjuder på äppel ur en fruktskål där det bara finns äppel och det t.om. är lag på att det bara får ätas äppel, hur i hela fridens namn ska någon då kunna ta en banan om det bara finns äppel att ta?

  Bananen det är socialismen det begriper en femåring...?

  Mona raljerade vid sitt avskedstal. Om det nu var ett sådant. Hon har förmågan att dyka upp som "gubben" i lådan.

  Vi har fört fel politik...Vi har inte varit sanningsenliga... i klarspråk vi har ljugit!

  SvaraRadera
 2. Så definitionen på nyliberal politik är alltså allt som EU gör?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Vad menar du? Utveckla gärna.

  SvaraRadera
 4. Vad menar du? Utveckla gärna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv