Fortsätt till huvudinnehåll

Jaktsäsong på Wikileaks

Nu jagas det rejält efter Wikileaks. Politiskt och cybermässigt så ligger de under stark spärreld just nu. Statligt anställda i USA kan inte längre komma åt Wikileaks och den anses så känslig att Frankrike jobbar hårt på att kunna censurera hela siten. Lägger man därtill hur Paypal nu stryper flödet med pengar och hur Australien tydligen drar tillbaka hans pass så hamnar våldtäktsanklagelserna som serveras av Marianne Ny i helt ny dager.

Är jag paraniod?

Jag börjar nu mer och mer luta åt tanken att det faktiskt är en konspiration det hela. Är planen att han skall tvingas till Sverige för ett skitbrott som mellanlandning för vidare transport till USA och de många blodtörstiga och upprörda i etablissemanget?

Wikileaks accelererar

Är det bara jag som märkt av att mycket av politiken tycks accelerera nu när klarspråket bakom försiktigt tassande nu avslöjas? Det känns som om vi är i kapitel 2 i historien nu. Det första kapitlet avslöjade självklarheter som jag knappast tror någon förvånas eller upprörs över.

Del 2

Men nu tycks journalisterna ha kommit en bit in och börjat lägga pussel och det känns som att framtida avslöjanden kommer att slå hårdare mot strukturer och etablissemang. Fräscht i alla fall att S nu både har en sanningssägare i en f d partiledare som inte längre har något att förlora och i en (f d snart antar jag...) utrikespolitisk talesman som vågar prata klarspråk innanför lyckta dörrar.

En utopi

Tänk om läckorna nu skulle öppna upp för politikerna - än så länge har ju ingen dött av att få klarspråk bakom kulisserna offentliggjort? Tänk om vi skulle få politiker som pratar klarspråk? Tänk att få bort 90% av det fulspel som hela tiden sker?

Välj sida!

Näe, vad som kommer hända är att man jagar ner Assange, sluter sig än hårdare och börjar misstänka allt och alla i ännu högre grad. Det är också därför som det är så viktigt att vi, den misstänkta befolkningen, ställer upp på den öppna sidan som står för öppenhet, sanning och individens rättigheter.
Stöd Wikileaks.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  DN123456, SvD12345, Ex12, AB12345678, SvT

Kommentarer

 1. Har du inte funderat över syftet med alla dessa läckor från Wikileaks? Det finns alltid en tanke bakom, bakom tanken en plan - visserligen brukar tanken vara svårare att följa än penningströmmen, men omöjligt är det inte.

  Jag tror inte det finns en sanning eller öppenhet att finna, som du skriver i texten ovan men väl någons tanke...tanken bakom orden.

  SvaraRadera
 2. Gustaf Nordenskiöld, dansk5 december 2010 19:43

  Jag lovar att när nätverkskonsumtion är helt sjösatt världen om kantrar den hetrosexuella makten på mycket kort tid. Projektet är ännu i sin vagga och i många länder har inte våra volontärer lyckats skapa grunden för just nätverkskonsumtion. I de flesta västländer fungerar det men i många u-länder måste vi vara försiktiga eftersom projektet lätt kan omkullkastas om de sittande makthavarna får reda på denna metoden. STÖD WL HITTILLS DET STÖRSTA QUEERPROJETET FÖR ATT RASERA HETROMAKTEN

  SvaraRadera
 3. Spännande tankar Gustaf, men varför skall ett queerprojekt startas och ledas av en typisk, manlig horbock med starkt kvinnotycke?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G