5 dec. 2010

Jaktsäsong på Wikileaks

Nu jagas det rejält efter Wikileaks. Politiskt och cybermässigt så ligger de under stark spärreld just nu. Statligt anställda i USA kan inte längre komma åt Wikileaks och den anses så känslig att Frankrike jobbar hårt på att kunna censurera hela siten. Lägger man därtill hur Paypal nu stryper flödet med pengar och hur Australien tydligen drar tillbaka hans pass så hamnar våldtäktsanklagelserna som serveras av Marianne Ny i helt ny dager.

Är jag paraniod?

Jag börjar nu mer och mer luta åt tanken att det faktiskt är en konspiration det hela. Är planen att han skall tvingas till Sverige för ett skitbrott som mellanlandning för vidare transport till USA och de många blodtörstiga och upprörda i etablissemanget?

Wikileaks accelererar

Är det bara jag som märkt av att mycket av politiken tycks accelerera nu när klarspråket bakom försiktigt tassande nu avslöjas? Det känns som om vi är i kapitel 2 i historien nu. Det första kapitlet avslöjade självklarheter som jag knappast tror någon förvånas eller upprörs över.

Del 2

Men nu tycks journalisterna ha kommit en bit in och börjat lägga pussel och det känns som att framtida avslöjanden kommer att slå hårdare mot strukturer och etablissemang. Fräscht i alla fall att S nu både har en sanningssägare i en f d partiledare som inte längre har något att förlora och i en (f d snart antar jag...) utrikespolitisk talesman som vågar prata klarspråk innanför lyckta dörrar.

En utopi

Tänk om läckorna nu skulle öppna upp för politikerna - än så länge har ju ingen dött av att få klarspråk bakom kulisserna offentliggjort? Tänk om vi skulle få politiker som pratar klarspråk? Tänk att få bort 90% av det fulspel som hela tiden sker?

Välj sida!

Näe, vad som kommer hända är att man jagar ner Assange, sluter sig än hårdare och börjar misstänka allt och alla i ännu högre grad. Det är också därför som det är så viktigt att vi, den misstänkta befolkningen, ställer upp på den öppna sidan som står för öppenhet, sanning och individens rättigheter.
Stöd Wikileaks.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  DN123456, SvD12345, Ex12, AB12345678, SvT

3 kommentarer:

 1. Har du inte funderat över syftet med alla dessa läckor från Wikileaks? Det finns alltid en tanke bakom, bakom tanken en plan - visserligen brukar tanken vara svårare att följa än penningströmmen, men omöjligt är det inte.

  Jag tror inte det finns en sanning eller öppenhet att finna, som du skriver i texten ovan men väl någons tanke...tanken bakom orden.

  SvaraRadera
 2. Gustaf Nordenskiöld, dansk5 december 2010 19:43

  Jag lovar att när nätverkskonsumtion är helt sjösatt världen om kantrar den hetrosexuella makten på mycket kort tid. Projektet är ännu i sin vagga och i många länder har inte våra volontärer lyckats skapa grunden för just nätverkskonsumtion. I de flesta västländer fungerar det men i många u-länder måste vi vara försiktiga eftersom projektet lätt kan omkullkastas om de sittande makthavarna får reda på denna metoden. STÖD WL HITTILLS DET STÖRSTA QUEERPROJETET FÖR ATT RASERA HETROMAKTEN

  SvaraRadera
 3. Spännande tankar Gustaf, men varför skall ett queerprojekt startas och ledas av en typisk, manlig horbock med starkt kvinnotycke?


  //Zac

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...