25 dec. 2010

Är Jultomten(monarkin) otidsenlig?

Bröllopsyran och skandalboken visar att kungahuset inte är harmlöst ..Monarkin må framstå som en festlig plym, en otidsenlig institution. Men det är en institution som bottnar i såväl blodsmystik som könskonservatism.

(Källa.)

Ungefär som Jultomten då?

Så de som tycker det är lite småfestligt med jultomten omfamnar tvärt könskonservatism, kriminalitet (inbrott och fortkörning!), miljöförstöring, djurplågeri och förtryck och diktatur av arbetarna/nissarna?

Inför republik!

Jag själv tror på demokrati och är således brinnande republikan. Jag tycker helt enkelt att man i en demokrati inte skall få ärva titlar och ämbeten. Så enkelt är det. Att sedan vår monarki innehåller bl a en hel del religionstvång, allt annat än sekularisering, tvångsreproducering och annat är förvisso äckligt, men tydligen accepterat av allmänheten som "tradition".


//Zac
Lite ifrån 'De svåra sexanklagelserna' och 'Vem bryr sig?'

Andra om: Kronprinsessan, Victoria, Daniel, Kungahuset, Bröllop, Förlovning, Monarki, Republik, Demokrati, , , , , , , , , , , , humor Ex, SvD, Dagen, AB1234

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...