Fortsätt till huvudinnehåll

De svåra sexanklagelserna

Sex säljer och tacksamt nog för en oetisk och sensationslysten kvällspress och media så är det oerhört svårt att försvara sig mot sexanklagelser. Ta boken om kungens påstådda vidlyftiga leverne, händelser som ligger 20-30år tillbaka i tiden; en bok som mer eller mindre är en Flashbacktråd i publicerad bokform. Det är inte lätt att försvara sig mot dem.

Försvarslös

Ta ett annat exempel som ligger nära i tiden - Sven Otto Littorin. En riktigt äcklig affär där AB anklagade honom för saker som vare sig han själv eller tidningen kunde bevisa något om. Bara grundlösa sexanklagelser i en tidning.

Fanns bara en utväg...

Nu förvärrades situationen dels av att valrörelsen stod för dörren och alla utom AB ville prata politik och kanske starkast av att Littorin själv satt mitt uppe i en infekterad skilsmässostrid kring vården av de gemensamma barnen. En sexanklagelse skulle mycket väl kunna vara vågen på tungan som kostar umgänget med barnen. Själv får jag ångest om jag bara försöker tänka mig in i att någon gång förlora mina barn och ser med sorg på en gråtande Littorin på presskonferensen där han försökte in i det sista att hindra publicering genom att avgå. Aftonbladet har ännu inte ställts till svars.

Vänstern gottar sig påfallande

Likadant är det för kungen. Inte att han riskerar vare sig barn eller valrörelse, men monarkin står på spel! Ja, i alla fall om man skall tro tonen på de skadeglada vänsteranhängare som nu glatt gottar sig i att överklassen "avslöjas".

Vänsterfeministerna är bittra

Påfallande ofta så låter i alla fall de medelålders(+) kvinnor som skriver lite bittra över att 80-talseskapaderna kringgärdades av unga, fräscha flickor. Man försöker förtvivlat få in lite könskamp i det hela, lite om kungens "kvinnorsyn". Jaha, han gillar tydligen enligt ryktena unga, fräscha fruntimmer med fötterna på jorden?

Vilken karl gör inte det?

De medelålders tanterna som sitter på Chippendales skriker månne bara för skojs skull?
Att sukta efter något som är som fräschast, friskast, livfullast och inte minst mest reproduktiv är knappast något som förvånar. Inte heller förvånar feminismens världs-, evolutionära- och biologiskt frånvända syn på människan...

Men sexanklagelser...

Det är tyvärr nu i efterhand så oerhört tydligt att kungen borde hoppat över att kommentera boken överhuvudtaget. Nu har han legitimerat den, sagt att han skall läsa den, att han skall återkomma med synpunkter när han läst den och vad värre är han han implicit sagt att den innehåller sanna händelser. En oerhört klumpig och illa genomtänkt presskonferens. Svammel och dumheter. Idioterna han har som rådgivare borde gå till Arbetsförmedlingen på måndag!

Inför republik!

Jag själv tror på demokrati och är således brinnande republikan. Jag tycker helt enkelt att man i en demokrati inte skall få ärva titlar och ämbeten. Så enkelt är det. Att sedan vår monarki innehåller bl a en hel del religionstvång, allt annat än sekularisering, tvångsreproducering och annat är förvisso äckligt, men tydligen accepterat av allmänheten som "tradition". Jag kan dock inte påstå att skvallerboken innebär att jag vare sig styrkts eller tappat i tron på en svensk republik.

Ingen kung!

Jag ser bara en man som egentligen försvarslös kan anklagas för ostyrkta sexeskapader för 20-30-40år sedan. Sorgligt, och inte bara för Carl XVI Gustaf, utan för oss alla.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,  AB123456789, Ex123456, DN123, SvD1234, SvT1

Kommentarer

 1. "Vänstern gottar sig påfallande"
  Kan personligen inte se eller höra det. Däremot så gottar sig "hela" Sverige? Intresset verkar vara påfallande stort även utomlands?

  Kan det bero på att "gottande" inte handlar om höger eller vänster?

  SvaraRadera
 2. Istället för dina uppdelningar i kön, höger eller vänster, nyliberalt eller bra så kanske det räcker med bra-dåligt?

  Om Sahlin legat med Ohly så är det, förutom dålig smak, en ensak för familjerna Sahlin och Ohly.

  Att kungen anklagas för att ha vänstrat runt är en ensak för honom och drottningen. Det är en äktenskaps-/förhållandefråga, inte något för löpet. Jag förstår sensationshungern, men varför är det ett nyhetsvärde? Är vi på väg att bli lika übermoraliska som USA och resten av världen?

  Om du inte sett gottandet så påstår jag att du inte läser tillräckligt mycket. Gå till valfri topplista och läs de mest populära vänsterbloggarna. Jag vill inte länka då de bedriver aktiv censur för alla som har en avvikande åsikt, något som äcklar mig mer än någonsin majestätsaffärer.

  Att gotta sig är nog mer än att sensationslystet läsa tidningen? Bildligt så är det som en huskatt som rullar fram och tillbaka på en dödligt sårad mus. Gosigt och förnöjt.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Ur ett journalistiskt perspektiv borde det vara intressantare att granska kungen i rollen som statschef, det vill säga hur utför han sitt arbete och bryter han mot de förordningar som ger honom den positionen som han har.

  Nattklubbsbesök intresserar säkerhet många läsare men känns inte genuin journalistik. Skriverierna kring kungens privatliv kommer att eskalera efter han själv bekräftat bilden.

  SvaraRadera
 4. Jo, det måste vara en hel hope journalister som vaknar och ser fram emot att göra ytterligare en dags journalistiskt värv i samhällets tjänst...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det är inte bara vänsterbloggar som driver aktiv censur. Den finns i hela vårt samhälle. Människor med diktatorsfasoner som vill tysta andras åsikter. Det kallas ofta demokrati...Man anser sig ha den rätten och tar sig den.

  Detta prat om vem som ligger med vem är ointressant? Om man tittar på kungen som statsöverhuvud så blir det däremot viktigt och intressant.

  Viktigt att det utreds. Det borde inte räcka med att vår kung säger att familjen ska vända blad. Media ska inte behandla vårt kungahus med silkesvantar.

  Det är viktigt att ett statsöverhuvud inte riskerar att utsätta sig för situationer i tveksamma miljöer som KAN orsaka risk för t.ex. utpressning. Eller på något sätt påverka vårt land negativt. Kungahuset är vårt ansikte utåt.

  "men varför är det ett nyhetsvärde" I detta ligger ett nyhetsvärde?

  "Jag förstår sensationshungern". Det är väl den vi borde minimera och inte låta ta över? Nyhetsvärdet är viktigt. Det är ruggigt med denna sensationshunger som många gånger tar udden ifrån nyhetsvärdet. Alla känslor som vi låter styra vårt förnuft. Säger VI för det handlar inte om höger eller vänster. Eller i huvudsak om vem som ligger med vem.

  Vad kan det få för konsekvenser för samhället i stort.

  SvaraRadera
 6. Jag har kommenterat på alla sorters bloggar och det är bara två typer som ofta censurerar inlägg: LC-bloggar och vänsterbloggar. Aldrig på höger- eller liberala. Ibland hos feminister.

  Jag ser tydliga kopplingar till ideologin bakom, men det är bara jag...

  I vårt moderna samhället så tillhör det inte statsöverhuvudets plikter att redovisa var han stoppar snoppen offentligt.

  Förr så ville man minska risken för att det fanns massa halvsyskon på landsbygden, idag gifter man bort kronprinsessan med en ofrälse. Bokens smutsiga rykten är en familjeangelägenhet, inte något annat. Men som sagt så har kungen själv tyvärr legitimerat och till viss del videmerat den. Klumpskalle! Så anden är ur flaskan, jag ville dock med inlägget peka på omöjligheten att försvara sig mot sexanklagelser idag. Och det är uppenbarligen ofarligt att kasta dylik skit också. Knappast en bra utveckling, bara feminister som jublar.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Kan konstatera att AB stängt alla möjligheter till att kommentera om "Kungajakten". kan det bero på att 80% av de som skriver inte delar AB:s insxtällning och är kritiska mot den journalistik som tidningen bedriver.
  Kan också konstatera att AB i två artiklar bygger sin bevisförning på anonyma källor, en "med insyn", en med fingerat namn

  SvaraRadera
 8. Jag skäms att vara svensk när man ser hur journalister beter sig och ger sig på privatliv de ej har att göra med. Även vår kung med familj har rätt till ett privatliv, som vilken människa som helst på vår jord.Det är ej bara arv och plikt att vara kung. De har även gedigna utbildningar bakom sig.Kungahuset med kungen i spetsen sköter sitt arbete helt beundransvärt. Ge dem beröm för det istället! Att hela Sverige är byxlöst borde det skrivas om istället och vad som ska göras åt Sveriges översexualiserade tonårsvärld, där inga rättesnören och trygghet finns för de flesta som växer upp. Bara tvprogram som t ex Paradise Hotel, collegefilmer med sex,sex,sex och t o m i reklamen på bästa sändningstid och vampyrer i barnkanalen. Dessutom visas gladeligen Gay-parader o dyl. Har ej sett motsatsen paradera. Ville med detta bara säga att håll privatlivet där det hör hemma, i hemmet och ej ute på gatorna och censurera press o media samt lär dem sans, vett o balans samt etikett och att visa hänsyn! Ser bara att det är sexsyftet som åsyftas vad gäller kungen och pressen i övrigt. DET är skandalen! Inte att/om kungen gjort något på 60-talet. Vänd på det hela, syna alla journalisters eget privatliv, de vill ju inget hellre än att synas offentligt. Det finns säkert många duktiga journalister, men de kommer ej till tals lika lätt som de sexjagande sensationslystna hyenorna som prompt ska gräva i andras privataliv. Kungafamiljen har ej gjort något kriminellt! Jaga kriminella istället och hjälp polisen gräva fram gamla ouppklarade kriminella handlingar.Sådant som redan "lagts till handlingarna" till många anhörigas förtvivlan.Lägg energin där den behövs! Den behövs ej på vår kungafamiljs privatliv!

  SvaraRadera
 9. @Anonym(10:41): Håller med. De vill inte moderera sådant som går på tvärs med deras syn.

  @Anonym(10:49): Det var ord och inga visor! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Kommenterar här.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/11/ar-kungen-en-vanlig-manniska.html

  Makt ska granskas. Och - är kungen en vanlig människa?

  SvaraRadera
 11. Lars-Erik Forsgren: Ja kungen är en vanlig människa som har makt och makten ska granskas.

  SvaraRadera
 12. Nu kanske Kriminella Gitarrer äntligen får som dom vill. "Vi vill se... veta hur den e..." ;)

  Jag kan inte se något annat än komik i hela historien.. från sparkade "journalister" till presskonferenser.

  Heja Knugen!!!

  SvaraRadera
 13. Om brott och straff har bevis aldrig existerat. Det är en rimlighetsbedömning. Är det rimligt att tro att det kan finnas någon annan tolkning kanske man ska fria för säkerhets skull. Att sexbrottslingar döms på lägre bevisgrader är en följd av att antalet personer som upplever sig som utsatta för brott är högt. Det är också därför företag i det närmaste måste bevisa att de inte har fuskat snarare än att skattemyndiheten ska bevisa att de har gjort något dumt.

  Om kungens privatliv så vet jag inte om det går att vara privat i offentligheten. Särskilt inte för de personer som i hög grad lever på att de är kända i förhållande till ett yrke (kungens yrke är ju att vara känd i mina ögon). Vill man att folk ska intressera sig för ens person kan man nog inte säga att man har privatlivet kvar. En yrkenroll kanske privatpersonen kan gömma sig bakom, men gör man sin privatperson till kändis...

  SvaraRadera
 14. Läs gärna "Ex livvakt Dalarnas tidningar"

  Det finns ingen grund för rabaldret kring boken om kungen...Det hävdar Ola Selin från Vikmanshyttan.

  "Det finns en utbredd servilitet kring kungen och folk kröp och gjorde sig till. Nog utsattes kungen för frestelser vad kvinnor beträffar. Men han gjorde aldrig något olämpligt. Det där kryperiet är ovärdigt vuxna människor anser han"

  Ja visst kryper vi för "överheten". Kungen är en vanlig människa med makt och makten ska granskas. Men om vi inte kan skilja på sak och person hur ska vi då kunna granska makten på ett sakligt sätt?

  SvaraRadera
 15. Jag har väldigt svårt att se att vi på vänsterkanten skulle vara intresserade av vad kungen hittar på och dessutom privat.

  Kungen och kungafamiljen har alltid varit en angelägenhet för högern.
  Det är inte vänster människor som svassar runt framför kungen och försöker nästla sig in i kungafamiljensnärhet

  SvaraRadera
 16. Näe, det är faktiskt bara Ohly som uppför sig rakryggat när det kommer till kungaangelägenheter. Sossarna har alltid haft ett förhållande som i bästa fall kan sägas vara behäftad med kletig och äcklig dubbelmoral. Makten först, politiken sedan...

  Men när jag tittade runt på bloggarnas inlägg om saken så är det påtagligt hur skadeglada och ensidigt okritiska vänsterbloggare är. Även om det är en dum kommentar så tror jag att man har svårt att se det om man själv sitter mitt uppe i det.

  Men högern har alltid svansat runt för konungen, där har du rätt. Och jag är repubikan, ingenting annat. :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Jag har väldigt svårt att se att vi på vänsterkanten skulle vara intresserade av vad kungen hittar på och dessutom privat.

  Kungen och kungafamiljen har alltid varit en angelägenhet för högern.
  Det är inte vänster människor som svassar runt framför kungen och försöker nästla sig in i kungafamiljensnärhet

  SvaraRadera
 18. Kommenterar här.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/11/ar-kungen-en-vanlig-manniska.html

  Makt ska granskas. Och - är kungen en vanlig människa?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n