Fortsätt till huvudinnehåll

Sahlin - befria Socialdemokratin!

En sak måste man ge Mona Sahlin - hon är riktigt streetsmart, riktigt. Kanske inte när det kommer till att styra upp en åldersdigen politik som inte har något förtroende i folkhavet. Men när det gäller att positionera sig själv i en ren maktkamp att sitta kvar på ordförandeposten så är hon stark. Att klamra sig fast mot majoritetens vilja tycks kanske vara hennes främsta egenskap?

Utmanare? "Teflon-Thomas"?

En del för fram Bodström som en utmanare, men jag tror knappast han vill ge upp sitt räkmackeliv med familjen, föreläsningar, bokskrivningar och spännande skolk ifrån riksdagen. Något som givetvis omöjliggörs när man är ordförande, ja, eller i alla fall normalt sett för alla dödliga. Han har inte fått namnet "Teflon-Thomas" av en ren tillfällighet... ;o)

Andra?

Thomas Östros, Ibrahim Baylan, Urban Ahlin är sådana som nu sannolikt offras i spelet kring efterdebatten; rena bondeoffer för att få sitta kvar vid makten. Att kräva att alla ställer sina platser till förfogande gör också att omvalskampen kommer ta tid och energi från sökandet och propagerande för nya ordförandekandidater. - Således så stärks Mona Sahlins egen kamp där prioriteringen givetvis enbart handlar om att få sitta kvar snarare än att förnya och i förlängningen kanske stärka partiet.

Har Mona stake nog?

Smart och den enda chansen för henne att sitta kvar i ett allt mer kritiskt klimat. Jag tycker hon skulle ta sitt ansvar och skona Socialdemokratin från att ta ställning öppet. Låt förnyelsearbetet börja gro genom att den yttersta ansvariga tar det yttersta ansvaret för det andra katastrofvalet i rad, totalt fel fokusfrågor, ett havererat samarbete emellan de RödGröna och inte minst det sämsta resultatet på 100år - har hon stake nog att släppa taget om makten för SAP's bästa?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten



//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Ex123, DN123456, SvD1234, AB123456

Kommentarer

  1. "Sahlin - befria Socialdemokratin!" Herregud...

    Det enda som kan befria Socialdemokratin är ett utträde ur EU. SAP har redan skrivit på Lissabonfördraget och är i full färd med att skriva på grundlagsändringen.

    De som klagar över socialdemokratin klagar över den nyliberala politik dem bedriver. Nyliberala därför att nyliberalismen är inskrivet inom EU. Alltså klagar man på socialdemokratin, så ogillar man nyliberalism. För det är den politiken som bedrivs.

    Vi är kort och gott en lydstat liksom de flesta andra medlemsländer är det inom EU. Frankrike och Tyskland har mer makt.

    "Har Mona stake nog" att upplysa folket om detta....?

    Vad pratar du om för Socialdemokrati Zac? Den gamla välfärds sosse politiken är ett minne blott. Nu är det privatiseringar och nedskärningar som gäller samt arbetslöshet.

    Hur ska "förnyelsearbetet" kunna gro? När ska folk sluta upp med att se oss som självständiga? Vi är ett litet medlemsland inom EU med väldigt liten röststyrka. Det är vår verklighet och vi bör leva i den?

    Det är vi med eller utan Mona Sahlin! Hon kan gå eller stanna det gör ingen skillnad.

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Lisbeth.

    Om nu riksdagen säger ett andra ja till grundlagsändringen den 24/11-2010 behöver vi inga enskilda partier eftersom både alliansen och rödgröna är för EU-medlemskapet.

    SD är vad jag vet enda partiet som säger nej till fortsatt EU-medlemskap. Vänsterpartiet påstår sig vara mot EU-medlemskapet men i praktiken har de i smarbetet med S och MP sålt sig själva till nyliberalismens ättestupa.

    SvaraRadera
  3. Ja de har sålt sig själva till "nyliberalismens ättestupa"!

    Vänsterpartiet har noga gått igenom frågan och besluten att stå bakom förändringen har fattats i såväl riksdagsgrupp som av partistyrelsen. Vänsterpartiets EU kritiska linje påverkas inte av att vi ställt oss bakom förändringen av grundlagen.

    Det är svaret jag fått.

    I förslaget till ny grundlag står Sverige är medlem i Europeiska unionen. Det har inte stått förut. Vänsterpartiet är alltså med och befäster detta.

    Så nog kan man tala om "nyliberalismens ättestupa"

    Så i våra "demokratiska" val kan vi välja mellan nyliberalism och nyliberalism.

    Så på vilket sätt kan förnyelsearbetet gro inom socialdemokratin?

    SvaraRadera
  4. Jag har svårt att förstå hur någon kan kalla ett samhälle som har 47% i skatteförtryck för nyliberalt?

    Socialliberalt är vad jag främst ser och det dolda samarbetet mellan politiker och stora företag en slag fascism.

    Det spelar som sagt inte så stor roll vilken regering vi får när det är Bryssel som beslutar. Vi lever nu i en byråkratisk diktatur, EU(SSR). Vi kommer att överösas med allt fler och fler vansinniga beslut och lagar som kommer att driva oss till vansinne.

    Jag hoppas ändå att (S) maktstrid leder till att partiet går under fullständigt. Ett parti som plågat svenska folket med världens högsta skatteförtryck i evigheter, marginalskatter på över 100% för Astrid Lindgren.

    SvaraRadera
  5. Nyliberalismen är inskrivet i Lissabonfördraget och det är som du skriver Johnny "det är Bryssel som beslutar". Så det spelar "inte så stor roll vilken regering vi får". Vi får nyliberalism.

    Det har pågått sedan novemberrevolutionen sedan Åsbrink och Feldt började förvandlingen av socialdemokratin i samband med att Sverige skulle in i EU.

    SvaraRadera
  6. Snälla Lisbeth, svara på frågan vad som är 'nyliberlism'? "Det är Bryssel som beslutar" - nyliberalism - "det är Moskva som beslutar" - också nyliberalism, eller?

    "Nyliberalismen är inskrivet i Lissabonfördraget" - snälla exemplifiera lite?

    Snälla?


    //Zac

    SvaraRadera
  7. Du är en väldigt datakunnig och klok man av vad jag förstått. Kan jag med mina mycket bristfälliga kunskaper söka information via bl.a. nätet och lägga det till gammal kunskap, så kan givetvis du också det med bravur. Det är jag tämligen övertygad om. Du spelar "dum" Zac? Vi lär oss i system och lägger ny kunskap till gammal. Så vi söker kunskap. Ja vi törstar efter den. Det är Evolution ;)

    Gå tillbaka i tiden läs om bl.a. novemberrevolutionen. För att förstå detta behöver man gå tillbaka.

    Det är INTE S mot M. Det är ju INTE moderaternas politik vi ser. Utan EU:s nyliberala politik dvs. samma politik som sossarna anammat. De har ju skrivit på EU fördragen och det är de som dragit in Sverige i EU.

    Det är Bryssel som beslutar betyder alltså att vår regering inte beslutar. De är maktens lakejer. Dumt att hylla dem alltså :) Såvida vi inte vill gynna makteliten...?

    Vilka är de då....? Reinfeldt? Sahlin?

    SvaraRadera
  8. Om jag förstår rätt så definierar du nyliberalism som att besluten tas i Bryssel? Eller har du något mer köttigt?

    Den enda definition som jag ser när du pratar om nyliberalt är "något som är negativt". Det är påfallande ofta just så okonkret, tyvärr.

    Sossarnas krav på slopande av RUT är nyliberalt, men inte Alliansens behållande av den? O s v.

    Du förstår nog att jag är mer förvirrad än spelar dum. Det är svårt att diskutera när vi inte ens pratar om samma sak. Eller mest du då 95% av användandet av ordet nyliberlism står under dina signaturer.

    En definition av nyliberalism är att man vill avskaffa staten eller i alla fall minimera den. Det står onekligen i stark kontrast till hur du samtidigt pratar om hur makten överförs till det överstatliga EU. Inte vidare nyliberalt i min bok, och jag blir av naturliga skäl förvirrad av ditt resonemang som är motsägelsefullt.

    Den enda definition som jag hittat är den ovanstående - "allt som är negativt". Eller försök förklara vad som står som motsats till nyliberalism i stället så kanske jag (och antagligen andra) förstår?


    //Zac

    SvaraRadera
  9. Den som verkligen vill vidga sina vyer ser vad som händer runt om i EU-statens medlemsländer; Grekland, Portugal, Italien, Irland, Spanien, Sverige etc. Och det är inte svårt att ta reda på varför och vad det är som gör att allt fler av det "vanliga" folket hamnar i lidanden.

    EU är en kopia av USA och USA kan inte anklagas för att verka för frihet för det egna folket. De kan anklagas för frihet endast för kapitalismen och kapitalet.

    SvaraRadera
  10. "Eller försök förklara vad som står i motsats till nyliberalismen istället..."

    Kan säga så här. Får det fortsätta så här så kommer EU att bli en fullständig kopia av gamla Sovjetunionen. Skillnaden är bl.a. det ekonomiska systemet som styr Unionen. Den största LIKHETEN är att medborgarna mist sin FRIHET.

    SvaraRadera
  11. @Lisbeth: Så gamla Sovjetunionen var nyliberalt? Förutom planekonomin?

    Är inte nyliberala normalt sett emot allt som tvingas på dem uppifrån? Ju mindre desto mindre? Men de är för att EU får allt mer att säga till om?

    Jag ser tydliga tecken på hur vänsterdebattörer stämplar "nyliberalt" på allt de inte tycker om. Men det finns ingen riktig koppling till ideologin alls.


    //Zac

    SvaraRadera
  12. Nej men de var inte mycket för FRIHET för det egna folket likt USA. EU är en kopia av USA.
    Vad är vi då?

    Vår röststyrka tas ifrån oss och därmed minskar vår frihet.

    SvaraRadera
  13. Är du lika engagerad över att din kommun inte får bestämma i statliga frågor?


    //Zac

    SvaraRadera
  14. c.a. 60% av kommunernas beslut påverkas av EU.
    I dagsläget alltså.

    Det säger en del om folkets "makt". Eller om politikernas "makt" ute i kommunerna de som ska företräda folket.

    SvaraRadera
  15. Är du lika engagerad över att din kommun inte får bestämma i statliga frågor? Och hur många procent av deras beslut påverkas av staten?


    //Zac

    SvaraRadera
  16. Ska vi sluta prata procent Zac. Titta på verkligheten....Den är lika för oss alla.

    Idag kan vi alla se och höra på nyheterna angående EU:s budget.

    Svergies radio Nyheter Ekot:
    Förhandlingar om EU:s budget brakade samman. (Har tidigare skrivit om kraven på ytterligare 6 %.)

    "Det var en maktkamp som utspelade sig igår kväll och natt mellan EU- ländernas regeringar och unionens parlament, som fått mer att säga till om vid budgetförhandlingarna och i och med Lissabonfördraget."

    Man anklagar bl.a. Sverige.

    Det är dags att bli engagerad Zac!

    Du kommer att få se och höra mer.

    SvaraRadera
  17. Det är konstigt att solidaritet är ledord i politiken för många, men när det gäller europeiska grannar så är det fel.

    Tyvärr visar detta med all tänkvärd tydlighet att en del länder inte kan hantera sin ekonomi. I Irlands fall så handlar det om en jättelik bostadsbubbla som de själva ställt till med. Att sedan Irland kommer få göra starka nedskärningar är bara logiskt, vi får se hur det blir - än så länge så har de vägrat be om hjälp, trots att flera andra länder redan får bära en del av deras problem.

    Jag påpekar behovet av reformer inom EU - du förkastar hela projektet. Det är lite skillnad. Jag tror inte det är möjligt att stå utanför, inte när vi är så sårbara inför vår omvärld.


    //Zac

    SvaraRadera
  18. Anonym skrev "Den som verkligen vill vidga sina vyer ser vad som händer runt om i EU-statens medlemsländer Grekland, Portugal, Italien, Irland, Spanien, Sverige osv."

    Anonym skrev också EU är en kopia av USA. Det råder stort budgetunderskott bland USA:s delstater, liksom det råder stort budgetunderskott bland EU:s medlemsländer. Det här är inget som Irland "själva ställt till med". Det finns starka krafter som ställer till det.

    Irland "den keltiska tigern" kämpar för sin integritet och vill inte be EU om "hjälp" De inser att "hjälpen" bara är tillfällig och att de förlorar sin integritet den som de kämpat så för.

    Man har också tufsat till det ekonomiska stödet för bl.a. funktionshindrade och föräldralediga.

    Människor har lockats av regeringen att låna. De sa nyss på nyheterna att de flesta haft både en och två bilar och dyra hus.

    Vi kan se samma fenomen i andra medlemsländer. Vi kan se det även i Sverige. Regeringen har tutat i oss att vi ska äga våra bostäder oavsett om vi har råd eller inte. Många ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter har ägt rum. Vi har alltså lockats att leva över våra tillgångar på samma sätt. Det kan komma surt efter även här. Ja det vore konstigt om det inte gör det. Man tufsar även här till funktionshindrade genom att utförsäkra dem.

    Ja likheterna är slående, märkligt att så få vill se och ta i dem. Socialdemokraterna t.ex. som låtsas vara "räddande änglar". De som startade åtstramningarna förfasas över att de verkställs av en regering, som är som klippt och skuren för EU:s direktiv om en fullständig nedmontering av vår välfärdsmodell. En utförsäljning av Sverige och sveriges befolkning. Sedan så låtsas man som om vi är priviligerade.

    Säger det igen varför skulle "tomten" vara snällare mot oss. Vi kan fortsätta att tindra med ögonen som små barn inför EU heller vakna. Vi avgör som "fria" individer själva var och en vilket.

    Du påpekar behovet av reformer inom EU skriver du. Anders Borg ska påpeka en del där nu ang EU:s budget. Kommer man att lyssna var frågan. Den ställdes i SVT. NEJ var svaret. Det kommer man inte. Tyskland och Frankrike står för röststyrkan sa man. EU parlamentet vill även ha ännu mer makt när det gäller budgeten, något som medlemsländerna bl.a. Sverige sätter sig på tvären till. Sverige får kritik för detta.

    Vi har satt oss i den sitsen att det är "omöjligt" att stå stå både innanför och utanför.

    Betyder det automatiskt att vi ska stå "innanför"? Det låter som om mänskligheten ska låta sig viljelöst föras som en fårskock till slakt. I och med ändringen i grundlagen 24/11-2010 så befäster man att Sverige är medlem i den europeiska unionen. Detta görs utan någon som helst debatt. Detta görs av båda blocken.

    SvaraRadera
  19. Du diskuterar utifrån, och söker information om "det onda EU". Ofta sätter du epitetet 'nyliberalt' på det också. Det är ganska improduktivt att diskutera ämnet. Det är inte svart-vitt.

    F ö så är det omvärlden som gjort det svårt och dumt att stå utanför. Du kan få som hemläxa att skriva om allt bra EU gjort - jag tror inte du mäktar med det. Jag kan skriva om byråkrati och demokratiskt underskott - inga problem.


    //Zac

    SvaraRadera
  20. Du verkar vilja få det till en maktkamp mellan mig och dig.

    Varför Zac? Du får som "hemläxa" att lista ut det.

    SvaraRadera
  21. Kan tillägga du har rätt "Det är inte svart-vitt"!

    Om man säger så här även en öken EU i det här fallet har oaser. Men det betyder inte att en öken (EU) inte är en öken.

    Medeltiden var en mörk tid. Nej hävdar vissa det fanns ljusglimtar!

    Jo men de blev avrättade!

    Hajar du vad jag åtsyftar?

    Du får det också som "hemläxa" :);)

    SvaraRadera
  22. Du Zac vill att jag svarar på frågan om vad som är nyliberalism.

    Politik och ekonomi sitter ihop. De är en och samma. Det är nyliberal politik dvs. EU:s politik vi ser konsekvenserna av nu. Politiker och banksystemets förvaltare inom EU speciellt inom EMU (men även i Svergie) har under en lång tid av bedrägeri och mygel vanskött ekonomin inom EU speciellt EMU. Det är den kollapsen vi nu ser.

    Man kan t.ex. som Camilla Lindberg (FP) säga sig vara "jätteliberal" i sin ideologi och samtidigt se att det är allt hårdare tag som gäller i verkligheten.

    Hon lämnar nu Folkpartiet det säger hon till DD. Det gör hon för att det blivit alltför hårda och tuffa tag. Hon betonar att hon är "jätteliberal" och tror på kapitalism och inte kommunism".

    Hon bor i Stockholm och berättar om dagliga möten med hemlösa utanför härbärgen. Just nu jobbar hon ideellt hos Stadsmissionen och som övervakare för tidigare dömda.

    Vi kan "flamma" utan några ideologier Zac! VI måste sluta upp med att identifiera oss med någon sida. Det är då VI får skygglappar.

    Vi kan erkänna och se att systemen oavsett vad de kallas utgörs av idivider och inte tvärtom. Vi kan kalla oss "jätteliberala" och samtidigt förstå att politik och ekonomi sitter ihop som siamesiska tvillingar. Vi kan se att kapitalism och kommunism är samma skrot och korn.

    Men vi kan aldrig se detta så länge vi identifierar oss med höger eller vänster....

    SvaraRadera
  23. http://upprop.nu/UPEQ

    På onsdag 24 november röstar riksdagen om Lissabonfördraget som strider mot regeringsformen den sk. grundlagsändringen. Var och en som trycker på ja knappen i riksdagen på onsdag gör sig skyldig till grundlagsbrott.

    Grundlagens portalparagraf uttrycker att "all offentlig makt utgår från folket" samt att riksdagen är folkets främsta företrädare. Idag beslutas 80% av våra lagar i Bryssel.

    Riksdagen har alltså under åren sedan inträdet i EU fört över makt till EU i en sådan omfattning att det strider mot grundlagen. Detta har skett utan att folket blivit tillfrågat.

    Snart har 10 000 skrivit på uppropet....

    SvaraRadera
  24. Ironiskt nog är det SD som startar upproret. Är definitivt ingen anhängare av dem. Men eftersom det inte finns något annat upprop så må det vara hänt...

    SvaraRadera
  25. Ironiskt? SD är för Sveriges bevarande, det var just därför de fick så många röster.

    Ska vi ha tillbaka självstyre så måste vi minst ur EU. Samhället har länge varit påväg utför, det här är spiken i kistan.

    Ett riktigt folkuppror med upplopp, bränder, demonstrationer och storstrejk är vad som behövs. Frågan är om vårt land ens är värt att rädda längre alls dock.

    SvaraRadera
  26. Jo, lite ironiskt är det allt.
    Detta "ska" handla om grundlagsändringen och inget annat. Att de (SD) fick så mycket röster handlade väl främst om deras syn på invandring. Det här med grundlagsändringen var ju inget som SD:s väljare uppfattat mer än några andra. Nu kan man kanske (spekulation) göra en efterkonstruktion och säga vad var det vi sa.

    Enligt SVD säger Jimmie Åkesson och Kent Ekeroth så här "Vi kan ha en viss förståelse för att inget av de andra sju riksdagspartierna opponerar sig mot cementeringen av mångkulturismen eller urholkningen av det svenska medborgarskapet. Svergiedemokraterna är ju faktiskt det enda parti som står i opposition i de frågorna".

    "Det som oroar oss och förvånar oss är att det är så tyst bland Svergies EU-kritiker. Varför råder närmast tystnad om att Svergies konstitution ändras för att befästa medlemskapet?."

    De tar bl.a. upp Vänsterpartiet...

    Måste säga att jag likt dem undrar över att inte fler undrar...

    SvaraRadera
  27. Det är konstigt att solidaritet är ledord i politiken för många, men när det gäller europeiska grannar så är det fel.

    Tyvärr visar detta med all tänkvärd tydlighet att en del länder inte kan hantera sin ekonomi. I Irlands fall så handlar det om en jättelik bostadsbubbla som de själva ställt till med. Att sedan Irland kommer få göra starka nedskärningar är bara logiskt, vi får se hur det blir - än så länge så har de vägrat be om hjälp, trots att flera andra länder redan får bära en del av deras problem.

    Jag påpekar behovet av reformer inom EU - du förkastar hela projektet. Det är lite skillnad. Jag tror inte det är möjligt att stå utanför, inte när vi är så sårbara inför vår omvärld.


    //Zac

    SvaraRadera
  28. Är du lika engagerad över att din kommun inte får bestämma i statliga frågor?


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man l...

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.