Fortsätt till huvudinnehåll

Kungen och Vänsterpartiet avslöjas!

Ja, och inte bara kungen, utan hela kungafamiljen har jag snaskigt skvaller om;
De både skiter och pippar ungefär som vi andra...

Alltså...

Vad är det för fel på oss människor? Jag har läst ett antal obarmhärtigt skadeglada vänsterbloggar som nu äntligen glatt får "kläda av överklassen". En överklass som vi arbetare betalar med svett, blod och tårar. Eller är det så? Låt oss gräva lite!

Vad betalar vi till Vänsterpartiet?

Vänsterpartiet, med ett stöd av ca 5% av befolkningen får lite drygt 16 000 000 i årligt statligt stöd.
Det ger 3,2 miljoner SEK per procent stöd i befolkningen.

Vad betalar vi till kungahuset?

Kungahuset, med stöd av ungefär 50% av befolkningen får 115 000 000 i årligt statligt stöd.
Det ger 2,3 miljoner SEK per procent stöd i befolkningen.

Slutsats

Vänsterpartiet får således ganska mycket mer, räknat i folkligt stöd... Nästan 30% mer!
Själv är jag övertygad republikan, men jag lägger nog hellre pengar till kungen än till Vänsterpartiet! Kungen ger nog avkastning på sina pengar...

Före detta, hoppas jag!

Jag hoppas dock att vi i framtiden både kan lägga kungahuset och vänsterpartiet bakom oss. Båda är representanter för något oerhört gammalt och förlegat och inte minst historiskt förtryck.
Tänk att de hade så mycket gemensamt?


//Zac
PS. Bilden är en illustration över hur både VP och kungahuset försöker klänga sig fast vid samhället, nakna och utsatta för förändringens vindar. Det är alltså inte uttryck för en ny vurm för att visa mansrumpor på bloggen. Jag tänkte först ha en naken kvinna (nice!), men min nyvunna politiska korrekthet gjorde mig skräckslagen vid tanken på att utsättas för feministernas vrede...  - en naken karl går alltid bra, den är av någon anledning aldrig ifrågasatt som objektifiering eller nedsättande? Konstigt! (ful är den också!)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , AB1234, Ex1234, DN12, SvD1 SvT1

Kommentarer

 1. Hej!

  Jag är själv monarkist och gillar den extra glans och räckvidd en monark har för ett litet land som Sverige. En president skulle bli ytterligare ett steg i att göra landet gråare, tråkigare.

  Jag respekterar naturligtvis att alla inte vill ha en kung, och jag tycker ditt inlägg är väldigt nyanserat och pekar även på att bakom allt detta har vi människor. Kungahuset som instution är ju en symbol, och målet är ju att ge den glans för att dess gärning skall kunna utföras så effektivt som möjligt.

  Tack för ett bra inlägg även om vår grundinställning till kungahuset är olika!

  /Kragom.

  SvaraRadera
 2. Tack så hemskt mycket! Positiv kritik är alltid välkommen, men ännu roligare när den kommer från någon som har en avvikande åsikt.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag är själv monarkist och gillar den extra glans och räckvidd en monark har för ett litet land som Sverige. En president skulle bli ytterligare ett steg i att göra landet gråare, tråkigare.

  Jag respekterar naturligtvis att alla inte vill ha en kung, och jag tycker ditt inlägg är väldigt nyanserat och pekar även på att bakom allt detta har vi människor. Kungahuset som instution är ju en symbol, och målet är ju att ge den glans för att dess gärning skall kunna utföras så effektivt som möjligt.

  Tack för ett bra inlägg även om vår grundinställning till kungahuset är olika!

  /Kragom.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv