Fortsätt till huvudinnehåll

Bara SEK till Irland!


Så som Euro-projektet svajar just nu, av så många misskötta ekonomier - Reinfeldt, se för sjutton till att lånet blir i svenska kronor! Vi vet inte ens om Euro är kvar som valuta när det är dags för Irland att börja amortera...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  DN, SvD, E24, VA, GP, SSv

Kommentarer

 1. SVD skriver:

  "Det huvudsakliga problemet är att de inte kan betala tillbaka sina lån. De skulle behöva skicka ned gubbarna från TV programmet Lyxfällan till Bryssel och förklara att mer och större lån till någon som är konkursmässig inte är någon lösning om man inte ändrar grundförutsättningarna för problematiken."

  SvaraRadera
 2. Och SvD har rätt - Irland har brutit mot enkel och grundläggande ekonomisk grundregel - spendera inte mer än du har... Precis som en handfull andra länder tyvärr har gjort. Regeringarna har gått till, och vunnit val genom överbudspolitik och spenderbyxor på. Inte så lite kontrast mot Borgs vita knogar över kassakistan... "En ansvarsfull ekonomisk politik" - inte konstigt att de svenska väljarna genomskådade socialdemokraternas överbuds- och gnällpolitik. Ett enormt underbetyg åt oppositionen då det mer eller mindre är naturlag att man byter ut en regering som suttit under ekonomiska kriser, Borg FTW! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Ja SVD har rätt!

  Borg ja... Om det nu är Borgs förträfflighet som vår välfärd och överlevnad hänger på hur förklaras detta.

  Borg säger en sak andra säger en annan...

  En FN prognos Human Development Index (HDI) är ett index som används för att jämföra välståndet i olika länder via en sammanvävning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP.

  2015 förutspår utvecklingen för Sveriges del plats 25.
  2025 har vi rasat till plats 36.
  2030 ända ner till plats 45.

  Om utvecklingen fortsätter så här alltså.

  Så Borgs "vita knogar över kassakistan" riskerar att bli allt vitare....

  SvaraRadera
 4. Och vad betyder det, förutom tanken att möjligtvis andra länder får det bättre? Att Sverige tipsextra-säkert skulle dala i välståndsligan behöver knappast i en värld där alla får det bättre och bättre betyda någonting som är negativt. Och vi pratar fortfarande om samma typ av gissningar som nästa veckas väder... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Håller inte med! vi pratar om konsekvenser.

  SvaraRadera
 6. Konsekvenser av att missköta sin ekonomi? Grekland, Irland, Portugal, England? Case closed skulle jag vilja säga...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Men vad är det FN vet som inte svenska folket får veta???

  Vet du?

  SvaraRadera
 8. Jag vet att du tycks tro att de kan se in i framtiden, men förutom det så... nej, ingenting?


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Men om man tittar på vad som sker i verkligheten så kan man väl pussla ihop 1 plus 1 osv?

  Konsekvenser kan man se innan de blir verklighet. En kursändring krävs om det ska bli annorlunda. Eller?

  Vi ser väl ingen kursändring? Utvecklingen fortsätter ju på precis samma sätt. Vi är medlemmar i den europeiska unionen. Snart så är meningen inskriven i grundlagen. Det utan att folket har upplysts om det heller att de fått säga sitt i frågan.

  Du är ju för "demokrati" varför så usel reaktion?

  SvaraRadera
 10. Och du har fått tag på EU:s hemliga 20-årsplan? Tror knappast det. Du kan chansa och gissa, men knappast veta...


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Är det rimligt att låna ut pengar till Irland när det inte finns pengar inom Sverige till äldrevård som är värd namnet?
  Om nu Sverige lånar ut pengar till Irland hur mycket kommer Sverige att kräva tillbaka och på så sätt fortsätta att sätta Irland i skuldfällan?

  SvaraRadera
 12. Zac: Det har tagits upp på nyheterna lite i förbifarten som alla andra viktiga nyheter.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Search/List_of...Very_High_HDIs

  SvaraRadera
 13. http://politisktinkorrekt.info/2010/11/25/brittisk-eu-motstandare-briljerar-i-europaparlamentet/

  Se bara se och hör!

  SvaraRadera
 14. Nigel Farage är grymt rolig att se på. Det finns mer på Youtube. Så slipper du att söka på en smårasistisk pamflettsite, eller sanningssägare kanske du skulle säga?


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Har inte sökt på en "smårasistisk pamflettsite" utan fått tag på detta genom att delta i en tråd hos Dalademokraten. "Sanningssägarbloggar" är inget för mig. Även om jag instämmer i en del som sägs där.

  Vad tycker du om det Nigel Farage SÄGER. Att han är "grymt rolig att se på" instämmer jag i.

  Vad är rasism för dig? Du har fortfarande inte definierat ordet rasism eller främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 16. Enkelt, rasism är när du gör stickprovsbaserade negativa uttalanden om en hel grupp människor.

  Ett perfekt exempel är SD:s våldtäktsstatistiksrapport. 11st av 100 000 invandrare är fällda för våldtäkt. 2st av 100 000 etniska svenskar. Som jag skrev om detta:

  "Förklara logiken varför de övriga 99 989st oskyldiga invandrarmännen i gruppen misstänkliggöras, men inte de 99 998st oskyldiga svenska männen?"

  Enkelt - rasism.


  //Zac

  SvaraRadera
 17. "Enkelt rasism är när du gör stickprovsbaserade negativa uttalanden om en hel grupp människor"

  Bra att definiera! Två grupper nämligen sjuka och arbetslösa har varit/är alltså utsatta för en slags rasism? Många däribland jag tycker att man drar alla över en kam.

  "Enkelt-rasism" Det är allt annat än enkelt.

  Igen vad tycker du om det "Nigel Farage SÄGER"?

  SvaraRadera
 18. Jag vet att en hel del av vad Farage säger är sant, jag vet också hur pass turbulent och solkigt hans egna ledarskap i UKIP är; UKIP som har en lite brokig historia kantad av rasism och förintelseförnekare. Tråkigt.

  Men rolig att se på som sagt, vältalig och underhållande. Hans agerande lär väl bara få som resultat att man sluter sig ännu mer, precis det motsatta som i alla fall jag själv hoppas på. Mer transparens och öppenhet och mer demokrati.


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Det är inte så ofta människor definierar rasism innan man diskuterar den. Det är lätt att stirra sig blind på andras människofientlighet och glömma att den finns inom oss var och en. I olika grad givetvis, men ändå inom oss.

  Tycker du utifrån din egen definition att sjuka och arbetslösa är/har varit utsatta för en slags rasism?

  Utifrån detta resonemang är det svårt att säga hur pass "solkigt" Farage ledarskap i UKIP är.

  Det är nämligen mycket som är "solkigt"...

  Din definition: "Enkelt rasism är när du gör stickprovsbaserade negativa uttalanden om en hel grupp människor. Det har gjorts och görs med bl.a. sjuka och arbetslösa. Debatten har varit väldigt hätsk och är det fortfarande.

  "Enkelt-rasism" ???

  SvaraRadera
 20. Njae, jag förstår var du vill komma, men man måste givetvis ha begreppet 'raser' som bas. Det trodde jag i min enfald att det var så grundläggande att det inte behövdes nämnas. Men då nämner jag det i alla fall och gör en omskrivning med denna självklara fakta:
  "Rasism är när du gör stickprovsbaserade negativa uttalanden om en hel grupp tydligt skiljande människor, kulturellt eller utseendemässigt (läs "ras")"

  Rasbegreppet är så passé och med rätta skuldbelagt att inte ens rasisterna använder det längre. Istället pratar man om kulturer, muslimer och "kulturberikare"...

  Var så god.


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Varför inte säga människofientlighet istället? Man behöver inte alls ha begreppet raser som bas. Vi svenskar är varken mer eller mindre människofientliga än några andra.

  Såg ett intressant klipp på en annan sajt om hur man ute i det övriga Europa, kan se på vår rädsla för att bli kallade främlingsfientliga.

  Ja rädslan är så stor, så vi inte ser att vi behandlar svenskar illa i vår iver för att inte verka rasistiska.

  Ta våra gamla t.ex. de som på demensboenden runt om i Sverige irrar runt ensamna mitt i natten.
  Bryr sig politikerna och vi oss om dem? De som har byggt upp Svergie lönas inte speciellt bra?

  Vi har rätt att kräva av andra länder att de tar ett lika stort ansvar. I annat fall behöver vi dumstrutar var och en. Ingen kan hjälpa någon annan genom att radera ut sig själv.

  Du får gärna kalla mig "lite smårasistisk" men minns då att jag har inte röstat fram dessa politiker.

  SvaraRadera
 22. Jo, det är sannerligen människokärlek! I alla fall om de ser ut och uppför sig som dig och mig... Högre medvetande som inte kravlat sig över en basal gyttjetröskel ens.

  Främlingsfientlighet, främlingsrädsla. Misstänksamhet, missunnsamhet. Vi är bättre än dem. De har konstig klädstil och vi har det så dåligt här. De firar inte jul och midsommar på samma sätt. Vi måste ta hand om de egna. De är moraliskt underlägsna och stjäl allt de kommer över så fort de får möjlighet. De våldtar och kastar sten. De är brinnande religiösa och hatar oss kristna (vi bor i ett av de sekulariserade länderna på jorden). De bråkar och är högljudda. De lever på socialbidrag och a-kassa och därtill så stjäl de våra jobb. De bidrar inte något till samhället utan bygger upp ett parallellt, stängt samhälle med egna lagar och regler.
  Vi och dem.

  Jag skulle kunna fortsätta ett tag till, men jag blir faktiskt både utmattad och sorgsen. Jag skall också gå ut och skotta bort lite ren, vit snö som föll igår.


  //Zac

  SvaraRadera
 23. Det är inte vi och dem. Vi gör det till det. Vi behöver inte förminska oss själva för att upphöja andra. Andra är också bra på just detta. Detta vet makten och utnyttjar det. Skapade kaos ger klirr i kassan. Men inte för oss...

  Oj vilket tal du skrev...jag blir också lite "utmattad och sorgsen". Stackars människor! ja jag säger människor inte enbart invandrare.

  Blir ledsen över att bl.a. de dementa får fortätta att knalla runt ensamna mitt i natten...Det finns inga pengar för samhällsbyggare. De är numera samhälltärande parasiter.

  När du skottar bort den "rena" snön, kan du ta dig en funderare över varför mänskligheten är så lättledd....?

  Men det finns en massa dåligt samvete. Politikerna basunerar likt demagoger ut detta samvete. De själva då? som tar beslut som drabbar både svenskar och invandrare....

  SvaraRadera
 24. Du glömde en sak. De talar inte samma språk som oss.

  Det måste vi ändra på....

  SvaraRadera
 25. Är det rimligt att låna ut pengar till Irland när det inte finns pengar inom Sverige till äldrevård som är värd namnet?
  Om nu Sverige lånar ut pengar till Irland hur mycket kommer Sverige att kräva tillbaka och på så sätt fortsätta att sätta Irland i skuldfällan?

  SvaraRadera
 26. Men vad är det FN vet som inte svenska folket får veta???

  Vet du?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n