Fortsätt till huvudinnehåll

Är åklagaren helt naken?

Jag tolkar hovrättens beslut som en liten bitchslap åt åklagare Marianne Ny... Skall bli mycket intressant att få veta vad sjutton som egentligen ligger bakom detta.

Konspiration?

Ja, oavsett om det nu är en USA-ihopkokad plan som ligger bakom vad som bäst kan beskrivas som en förföljelse av Julian Assange, eller om det är feministiska skygglappar, inkompetens och mediakåthet hos åklagaren så hoppas jag verkligen att alla inser hur enkelt det är att klä av(!) någon allt. Både rykte, arbetsmöjligheter och hälsa.

Åklagaren har enbart lyckats skapa ännu ett brottsoffer i historien...

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Mer skrivet om Assange


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , SvD, DN, Ex, HD, Norran1, Kuriren, AB, NSD, VT, NT

Kommentarer

 1. OT men vad har du för kommentar till denna zac?

  http://www.youtube.com/watch?v=yXB9YsnH6w0

  SvaraRadera
 2. Jag har väl ingen särskild kommentar till den, bra pedagogik, även om jag får ont i tänderna bara vid åsynen av alla tuggummi...

  Jag tror att fattigdomen i världen till stor del beror på handelshinder och tullar. Givetvis handlar det också om att vi i väst behöver naturtillgångar för vår välfärd men inte vill betala för dem. Fattigdom och desperation är bra grogrund för rikedomar - någon annanstans.

  Våra nationsgränser är också ett sätt att upprätthålla just den typ av handel.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Så tror på en värld där alla har fri rörlighet och kan bosätta sig i vilket land de vill?

  SvaraRadera
 4. Jag drömmer nog gärna om en sådan, ja.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Hur skulle det funka i praktiken tror du? Vissa platser skulle bli grymt överbefolkade och massor av sjukdommar spridas. Hur håller man reda på skatter osv? Hur ska man kunna planera inför framtiden när det gäller infrastruktur, sjukvård osv?

  SvaraRadera
 6. Inte en aning, det handlar mer om en dröm än något annat. Nationalstaterna bidrar generellt sett med mer olycka och orättvisor än tvärtom.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Du har ju klagat mycket på SDs åsikter, men kan inte redogöra för hu motsatsen ska fungera. Jag tror du blivit PK på gamla dar.

  SvaraRadera
 8. Tja, att bli "anklagad" för att vara motsatsen till inskränkt och främlingsfientlig är inte det sämsta - det är t o m värt att bli kallad PK för... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Du är för rolig, när det kommer till seriös diskussion för något du är emot, men inte kan förklara hur det skulle funka i "din värld" så försöker du skämta bort det.

  Inskränkt och främlingsfientlig? Som sagt, hur skulle det funka om alla hade fri rörlighet tror du? Bara för att man ör emot massinvandring så är man inte emot invandring i mindre skala, eller emot invandrarna i sig. Dessvärre kan de inte allt för smarta se skilnaden.

  I Storbritanien har de räknat med att 2066 så kommer bara häften av invånarna, vid nuvarande invandringstakt, vara icke invandrare. Vill du ha det så i Sverige? Ett överbefolkat land där Svenskarna blir minoritet. Bör vi inte ta hand om oss själva innan vi hjälper andra i stor skala? Om vi nu vill hjälpa dem så kan vi ju hjälpa dem på deras hemmaplan istället, mer hjälp för samma pengar, plus att vi slipper de problemen som uppstår här när de kommer hit. De vinner på det, vi vinner på det. Men som sagt skämta bort det bara...

  SvaraRadera
 10. Vad är främlingsfientlighet?
  Det är makten och politikerna elitens lakejer som spelar ut människor mot varandra. Likt demagoger basunerar de ut vilka som är något värda och vilka som inte är det. Det basunerar ut det till människor som de anser är idioter. Det enda de vill ha är våra röster. De vill inte ha ett självständigt tänkande folk för det är det största hotet mot makten.

  Bland grupperna de försämrar för finns även invandrare. Ändå så pekar de unisont ut SD som de främlingsfientliga och därmed så går de (tycker de själva) fria.

  Politiker och eliten hetsar människor som har överlevnad som enda önskan inbyggt i sig. Det är biologi. Det är klart att "vanlga" människor köper deras budskap, som går ut på att trampa på andra. Ingen vill bli trampad på själv. Vi vill ALLA ÖVERLEVA

  LK personligen så gillar jag ditt inlägg! Man är inte främlingsfientlig för att man pekar ut massinvandring. Man pekar ut invandringen inte invandrarna. Vi måste skilja på sak och person.

  Massinvandring är ett stort problem det ser vi i olika länder. Ingen vet hur man handskas med den.

  Det är makten som försöker skuldbelägga oss och kallar alla som protesterar för främlingsfientliga. De som själva tar beslut som är människofientliga

  Vi borde tala för de fattiga istället och sluta upp med att peka ut vissa grupper. Då skulle makten och eliten bli svagare och vi starkare.

  Smarthet och logik går inte alltid hand i hand LK...Vi krånglar till väldigt mycket. Vem vill bli kallad främlingsfientlig? Skammen gör att logiken försvinner?

  SvaraRadera
 11. "Massinvandring är ett stort problem det ser vi i olika länder. Ingen vet hur man handskas med den."

  Precis! Det enklaste är dock att stoppa den. och nej, det betyder inte att stänga gränserna helt, utan att starkt reducera antalet som får komma hit. Då skulle vi dessutom hjälpa de som kommer hit mer och problemen som uppstår drastiskt minska.

  Jag skulle inte ha något emot att biståndet till länder med problem ökade. Men det får ske på kostnad av minskad invandring (och då pratar jag ramför allt om "flykting" och anhöriginvandring, vilket idag är en av de största grupperna). Är det rimligt att ge en hel familj amnesti för att man godkät en i familjen? Borde vi då inte godkänna på familjebasis direkt istället och skippa anhöriginvandringen? Ska vi vidkänna släktingar, till exempel bröder och kusiner för att vi godkänt en person? De absurt långa väntetiderna är också ett problem, ju kortare väntetider ju mer kan vi spara och hjälpa de som vi givit tillåtelse att stanna istället.

  Det finns också invandrare vi borde ta in fler av, högutbildade (vilket verkar minska hos svenskarnam allafall intresset för avancerade jobb) som är specialister, till exempel läkare.

  SvaraRadera
 12. Faktum är att det blir rent av skrattretande när du och dina gelikar hävdar att "ta hand om oss själva innan vi hjälper andra" - vi är ett av de rikaste länderna på jorden...

  Jag har inte en gränslös jord som något politiskt mål, inte heller har jag etnisk enformighet och rasism som något politiskt mål. Jag vet massor som drömmer om fred på jorden, trots att det är en utopi?

  Flyktinginvandring är ungefär på samma nivå som på 80-talet, anhöriginvandring är de stora gruppen - det återstår att se vad försörjningskravet från April i år innebär för den.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Bör man drömma om fred på jorden. Måste man inte skapa den? Fred på jorden är det en utopi? Om vi vill skapa fred och har förstånd nog till att förstå hur är det en utopi då?

  Om vi inte ens har förstånd nog att hålla sams med våra närmaste hur ska vi då begripa och förstå andra kulturer?

  Det tycker jag är skrattretande att TRO :)

  "Vi är ett av de rikaste länderna på jorden"
  Har du inte märkt att vi har människor som lever i misär både invandrare och svenskar?

  Ligger det inte en poäng i att vi ska reda ut detta?

  Vi måste FÖRST ta hand om det närmaste och det vi har framför oss. I annat fall så begriper vi ju inte vad att ta hand om innebär?

  Jag vill också ha fred på jorden vi måste börja med oss själva och våra närmaste. Sedan så sprider det sig som ringar på vattnet. Motsatsen sprider sig också och det är det vi nu ser bl.a. runt om i Europa.

  SvaraRadera
 14. Misär? Och du jämför det med vad?


  //Zac

  SvaraRadera
 15. "vi är ett av de rikaste länderna på jorden."

  Och det innebär att det inte finns fattiga här? Kolla på arbetslösheten till exempel. Dessutom sa jag ovan att vi kunde höja biståndet. Den stora fågan knarstår dock: VARFÖR TA HIT FOLK NÄR MAN KAN HJÄLPA FLER FÖR SAMMA PENGAR PÅ DERAS HEMMAPLAN?

  "Flyktinginvandring är ungefär på samma nivå som på 80-talet"

  Ja? Det säger inget om vi tar hit många eller få.

  Förstår du inte varför för folk kommer långa vägar hit, passerandes flera länder på hitvägen, när det fanns bra många andra länder att bosätta sig i.

  Sen kan man fråga sig varför vi behöver ge flyktingar svenskt medborgarskap alls. När problemen i deras hemland minskat så de kan åka hem, bör de göra just det, åka hem.

  Och som jag sa tidigare är jag inte emot invandring, jag är emot MASSINVANDRING. Ett land där invandrarna ökar snabbare i antal än de som bott där i generationer kommer förr eller senare tas över av de som invandrat. Invandringen bör vara begränad så åtminstone svenskarna ökar snabbare än invandrarna.

  Kolla även hur överbefolkade våra största städer är, hur kommer det sig att flyktingar snabbt får lägenhet där medan svenskar kan få vänta i åratal? Är det rätt?

  SvaraRadera
 16. Jo, inte nog med att vi är ett av de rikaste länderna, vi är också i toppstriden när det gäller små klyftor. You do the math...

  "VARFÖR TA HIT FOLK NÄR MAN KAN HJÄLPA FLER FÖR SAMMA PENGAR PÅ DERAS HEMMAPLAN?"

  Har jag argumenterat för det?

  "Det säger inget om vi tar hit många eller få."

  Flyktingar skall alltid få plats. Eller gjorde du ingen skillnad på "vanliga" invandrare och flyktingar? 35 000/år sedan 1985 ungefär, och av dessa så flyttar ungefär 15 000 tillbaka varje år.

  "Sen kan man fråga sig varför vi behöver ge flyktingar svenskt medborgarskap alls. När problemen i deras hemland minskat så de kan åka hem, bör de göra just det, åka hem."

  De flesta åker också hem, som sagt. De som stannar är i huvudsak sådana som rotat sig eller där det varit generationsväxling så att det inte finns något underlag kvar.

  "..hur kommer det sig att flyktingar snabbt får lägenhet där medan svenskar kan få vänta i åratal?"

  Söker de verkligen sig till samma områden??


  //Zac

  SvaraRadera
 17. "Söker de verkligen sig till samma områden??"

  Invandrarna har ju trängt undan svensakarna i många områden. Rosengård och Rinkeby är exempel på detta.

  SvaraRadera
 18. Rosengård och Rinkeby är typiska miljonprogramsområden som är boplats för samhällets sämst ställda, däribland invandrare - något att fundera på - utan främlingsrädslans skygglappar på...

  Så du menar att invandrare får lägenheter i Rosengård och Rinkeby på bekostnad av de svenskar som söker lägenheter i samma områden? Knappast säger jag. Jag vill nog se mer exempel på omvänd rasism i områden som är eftertraktade av svenskar? "..hur kommer det sig att flyktingar snabbt får lägenhet där medan svenskar kan få vänta i åratal?" - ??


  //Zac

  SvaraRadera
 19. "Misär och du jämför med vad"?
  Misären håller just nu på att bre ut sig genom den nya världsordningen där EU är ett viktigt led. Visst har du märkt att länders ekonomier kapejsar? Samt att vi får vara med och betala?

  Människans mångfald av kultur och livsformer är skillnad som är av största vikt för den gemensamma utvecklingen. Ja, men då bör vi väl blandas hej vilt anser många. Vi ska blanda alla skillnader och säga åt dem att skilja sig mindre från oss. Bland annat så bör de överge sitt språk. Modersmålsundervisning förkastas. Vill vi då bevara mångfalden...?

  Angela Merkel och EU irriterar sig på invandrare som inte anpassar sig så gör även vi. Ja samtliga nyliberala partier inte bara SD.

  Urvattnas inte kulturerna mer och mer? Olika kulturer har kommit olika långt eller utvecklats åt olika håll. Det är av största vikt att de olika kulurerna får fortsätta att göra det för allas gemensamma utveckling.

  DET är mångfald och utveckling. Nu sker likriktning och enfald frammanad av EU europas förenta stater. Blanda, söndra, oroa, splittra och folket går till sist bärsärkargång för att rädda sitt eget skinn. Det oavsett vilket färg vårt skinn har.

  Främlingsfientlighet sitter inte i skinnet och det sitter framförallt inte mer i svenskarnas skinn. I huvudsak sitter det hos den yttersta makten som spelar sitt spel med oss som insats. Vi måste sluta upp med att känna skam så fort vi tänker och reagerar.

  SvaraRadera
 20. Zac: det märks att du, precis som politikerna, bor i vettiga områden med få invandrare och få problem. Du har förmodligen aldrig satt din fot i ett invandrartätt och nedslitet område och ser vad som sker där. Istället tar du din bil till jobbet förbi alla problem och förstår inte livet andra lever.

  Själv är jag uppvuxen i vad som var ett vettigt område men som avtömdes på svenskar då flera fabriker på orten stängde. Det området blev senare in flyktinförläggning, som jag bodde mitt i. Fler och fler svenskar flyttade fån det området till bättre områden på samma ort, de tomma lägenheterna fylldes av invandrare och problemen förvärrades. Det var det mest nedgångna området i hela kommunen, ett område där de flesta inte ens skulle våga sätta sin fot. Till och med skolan, som låg i närheten an området, bytte namn för att inte förknippas med det. En annan skola rankades som en av de sämsta i landet pga det låga medelbetyget, just för att alla från problemomreådet gick där. Är det ett Sverige du vill se? Det är precis samma sak som händer i Rosengård, Rinkeby osv. Hur långt ska det gå innan du och andra reagerar? Inte förän du upplevt det själv kommer du göra det. Själv vill jag att någon gör något åt saken, innan det är försent.

  SvaraRadera
 21. Jag får omvärdera dig Lisbeth. Jag trodde att du var en flummare som pratade om kontakt på ett högre plan mellan människor och annat, men du är en territoriell person som känner sig lite hotad av det du inte känner igen, ex människor från andra kulturer. Du sätter dig själv och de dina framför andra, oavsett deras belägenhet. Men jag tror att jag föredrar hardcore än flum... ;o)

  Du vet väldigt lite om mig, LosKrikon. Jag är bl a uppvuxen i ett miljonprogramsområde där det idag i stort sett bara är invandrare och socialfall kvar. Jag har sett den förvandlingen på nära håll, och den började när mindre bemedlade svenskar flyttade ut och när de började ta över så kom också invandrarna. De flyttar ut i slummen, de skapar inte slummen - inte enligt min erfarenhet.

  Jag jobbar i det mest invandrartäta området i trakten. Vi har problem med ligister som från och till försöker bryta sig in i mitt kontor och förstör. Men det handlar om knappt 5000 individer på området totalt, hälften är födda utomlands och av dessa så är det något tiotal som antagligen är direkta kriminella drägg. Skillnaden mellan dig och mig är att jag inte väljer att låta denna lilla minoritet sätta min uppfattning om den stora massan.


  //Zac

  SvaraRadera
 22. Jag har överhuvudtaget inte pratat om de som kommer hit och begår brott och att det är därför jag vi borde begränsa invandringen. Läs om, läs rätt.

  SvaraRadera
 23. Det är ett exempel på ett resonemang som säkert delar din och min uppfattning. Jag tror att du förfasades över SD:s s k sammanställning över våldtäkter t ex? Där är det exakt principen med att låta några få individer skapa hela bilden för det stora flertalet.


  //Zac

  SvaraRadera
 24. Zac du har inte förstått något av det jag skrivit. Hur du kan få det jag skrivit till att jag känner mig hotad är för mig en gåta. Jag talar om integritet allas integritet. Om man tänker (högre) längre så inser man att människan har ett uppdrag. Människor från olika kulturer har olika förutsättningar och en "flummare" som mig:) tar det i beaktning.

  Vi kan inte göra om andra människor från olika kulturer så att de passar in här. Det är inte att acceptera mångkulturism och att människor är olika. Vi kan heller inte acceptera massinvandring när vi t.ex. har demenssjuka åldringar som vankar runt ensamna mitt i natten.

  Att ge stödlön till olika EU medlemsländer är inte heller att hjälpa till. Vi deltar i andras och vår egen undergång.

  Jag älskar mitt land och det är mycket tråkigt det vi nu ser och upplever i och med EU. Detta kaos och människor som demonstrerar i Irland bl.a.
  Kanske behöver det gå lika långt här innan vi vaknar. Om det är så, så välkomnar jag det som komma skall. Hur ska vi annars till slut nå Enhet. För det är dit vi ska. Då sätter vi inte oss själva eller de egna framför andra människor.

  Du har kanske redan nått dit Zac? Men tittar jag med öppna ögon på världen så inser jag att du är tämligen ensam om det.

  Människans uppdrag är bl.a. att motverka det onda kallas rättfärdigt krig. EU projektet ser jag med öppna ögon på och det jag skrivit om här stämmer med verkligheten. Den som är lika för oss alla och som vi därför bör utgå ifrån. I annat fall är vi "flummiga". Är du en "flummare" Zac? En person som spekulerar gissar och framförallt TROR.

  Jag personligen anser att vi ska vidga vår egen medvetenhet. Vi ska ta hand om oss själva och de våra först. Hur ska vi annars ha något att ge till andra?

  Vi ska ta hand om våra gamla, sjuka osv. Om alla började där så skulle världen se annorlunda ut.

  SvaraRadera
 25. "Det är ett exempel på ett resonemang som säkert delar din"

  Ahh så du påstår saker som du tror jag håller med om på ett sätt som det verkar som jag sagt det. Fin teknik där.

  Jag börjar undra om du inte har invandrarbakgrund själv så agressiv som du blir så fort minsta lilla nämns om det. Har du det?

  SvaraRadera
 26. Du har definitivt tagit det blå pillret Zac. Själv tog jag det röda.

  SvaraRadera
 27. "Ahh så du påstår saker som du tror jag håller med om....

  Aha Zac är troende! något jag länge misstänkt ;):)

  Flummis där!

  SvaraRadera
 28. Käre Zac tillhör de oändligt goda, så naiva och godtrogna. Sov vidare! Ta absolut inte reda på den obehagliga sanningen!

  SvaraRadera
 29. Kanske jag t o m tilhör de lyckliga idioterna också? :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 30. "Sov vidare!" Nej vi måste vakna!

  Enligt nyheterna och DN

  Nya läckor USA betraktar inte längre Sverige som alliansfria. Vår officiella alliansfrihet stämmer inte längre med verkligheten.

  USA:s förre ambassadör säger att den officiella versionen är en lögn.

  Vi är inte ett Natoland, men det är bara på ytan.

  SvaraRadera
 31. Intresset fokuseras på Julian Assanges person när vi borde fokusera på annat.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/usa-bekraftar-svensk-natokoppling_5764589.svd

  SVD "USA bekräftar svensk natokoppling"

  SvaraRadera
 32. SVD "Tystnad från regeringen"

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tystnad-fran-regeringen_5766051.svd

  "Varken statsminister Reinfeldt eller utrikesminister Carl Bildt kommenterar...."

  SvaraRadera
 33. Fast den som missat vår "neutralitet" mellan 1959 och 1989 måste vara blind eller helt galet ideologiskt hjärntvättad.

  Vi har i praktiken haft NATO att stödja oss emot hela tiden - så är någon chockad?


  //Zac

  SvaraRadera
 34. SVD "Tystnad från regeringen"

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tystnad-fran-regeringen_5766051.svd

  "Varken statsminister Reinfeldt eller utrikesminister Carl Bildt kommenterar...."

  SvaraRadera
 35. Kanske jag t o m tilhör de lyckliga idioterna också? :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 36. "Massinvandring är ett stort problem det ser vi i olika länder. Ingen vet hur man handskas med den."

  Precis! Det enklaste är dock att stoppa den. och nej, det betyder inte att stänga gränserna helt, utan att starkt reducera antalet som får komma hit. Då skulle vi dessutom hjälpa de som kommer hit mer och problemen som uppstår drastiskt minska.

  Jag skulle inte ha något emot att biståndet till länder med problem ökade. Men det får ske på kostnad av minskad invandring (och då pratar jag ramför allt om "flykting" och anhöriginvandring, vilket idag är en av de största grupperna). Är det rimligt att ge en hel familj amnesti för att man godkät en i familjen? Borde vi då inte godkänna på familjebasis direkt istället och skippa anhöriginvandringen? Ska vi vidkänna släktingar, till exempel bröder och kusiner för att vi godkänt en person? De absurt långa väntetiderna är också ett problem, ju kortare väntetider ju mer kan vi spara och hjälpa de som vi givit tillåtelse att stanna istället.

  Det finns också invandrare vi borde ta in fler av, högutbildade (vilket verkar minska hos svenskarnam allafall intresset för avancerade jobb) som är specialister, till exempel läkare.

  SvaraRadera
 37. Jag har väl ingen särskild kommentar till den, bra pedagogik, även om jag får ont i tänderna bara vid åsynen av alla tuggummi...

  Jag tror att fattigdomen i världen till stor del beror på handelshinder och tullar. Givetvis handlar det också om att vi i väst behöver naturtillgångar för vår välfärd men inte vill betala för dem. Fattigdom och desperation är bra grogrund för rikedomar - någon annanstans.

  Våra nationsgränser är också ett sätt att upprätthålla just den typ av handel.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n