Fortsätt till huvudinnehåll

Sexar verkligen kungen?

Alltså karusellen med snuskkungsdebatten rullar vidare.
TV4 förnekar sig inte, utan jag säger som igår, undrar om inte TV4 eller deras ägare, Schibsted har några ekonomiska intressen i boken?
Också för att Aftonbladet, som också ägs av Schibsted, pressat på som sjutton om boken?

Skvaller

Kul att hålla en debatt om en bok som inte ens släppts än, och som de flesta tyckare i debatten inte ens läst. Ja, TV4 förnekar sig inte som vanligt.

Men skvallret i sig?

Att man skvallrat om kungen är knappast något historiskt unikt. Min mormor satt med underfundig min och berättade skvaller om Gustaf V och så har nog man gjort i alla tider. Under äldre, mörkare tider så var man nog dock tystare med sladdret...

Spekulationerna fortsätter

Jag är själv brinnande republikan. Jag tycker helt enkelt inte att man i en demokrati skall få ärva titlar och ämbeten. Så enkelt är det. Att sedan vår monarki innehåller bl a en hel del religionstvång och tvångsreproducering är förvisso äckligt, men tydligen accepterat som "tradition".

Snuskkungen?

Men för att vår kung kanske är lite översexuell och har varit ute på lite eskapader?
Njae, jag kan inte påstå att det innebär att jag vare sig styrkts eller tappat i tron på en svensk republik. Däremot är det mer allvarligt om det går att styrka att kungen använt SÄPO privat. Men hur starka bevis är det när det kommer i en förment skvallerbok?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1234, Ex1234, DN12, SvD1 SvT1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England