Fortsätt till huvudinnehåll

Sexar verkligen kungen?

Alltså karusellen med snuskkungsdebatten rullar vidare.
TV4 förnekar sig inte, utan jag säger som igår, undrar om inte TV4 eller deras ägare, Schibsted har några ekonomiska intressen i boken?
Också för att Aftonbladet, som också ägs av Schibsted, pressat på som sjutton om boken?

Skvaller

Kul att hålla en debatt om en bok som inte ens släppts än, och som de flesta tyckare i debatten inte ens läst. Ja, TV4 förnekar sig inte som vanligt.

Men skvallret i sig?

Att man skvallrat om kungen är knappast något historiskt unikt. Min mormor satt med underfundig min och berättade skvaller om Gustaf V och så har nog man gjort i alla tider. Under äldre, mörkare tider så var man nog dock tystare med sladdret...

Spekulationerna fortsätter

Jag är själv brinnande republikan. Jag tycker helt enkelt inte att man i en demokrati skall få ärva titlar och ämbeten. Så enkelt är det. Att sedan vår monarki innehåller bl a en hel del religionstvång och tvångsreproducering är förvisso äckligt, men tydligen accepterat som "tradition".

Snuskkungen?

Men för att vår kung kanske är lite översexuell och har varit ute på lite eskapader?
Njae, jag kan inte påstå att det innebär att jag vare sig styrkts eller tappat i tron på en svensk republik. Däremot är det mer allvarligt om det går att styrka att kungen använt SÄPO privat. Men hur starka bevis är det när det kommer i en förment skvallerbok?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1234, Ex1234, DN12, SvD1 SvT1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: