Fortsätt till huvudinnehåll

Sexar verkligen kungen?

Alltså karusellen med snuskkungsdebatten rullar vidare.
TV4 förnekar sig inte, utan jag säger som igår, undrar om inte TV4 eller deras ägare, Schibsted har några ekonomiska intressen i boken?
Också för att Aftonbladet, som också ägs av Schibsted, pressat på som sjutton om boken?

Skvaller

Kul att hålla en debatt om en bok som inte ens släppts än, och som de flesta tyckare i debatten inte ens läst. Ja, TV4 förnekar sig inte som vanligt.

Men skvallret i sig?

Att man skvallrat om kungen är knappast något historiskt unikt. Min mormor satt med underfundig min och berättade skvaller om Gustaf V och så har nog man gjort i alla tider. Under äldre, mörkare tider så var man nog dock tystare med sladdret...

Spekulationerna fortsätter

Jag är själv brinnande republikan. Jag tycker helt enkelt inte att man i en demokrati skall få ärva titlar och ämbeten. Så enkelt är det. Att sedan vår monarki innehåller bl a en hel del religionstvång och tvångsreproducering är förvisso äckligt, men tydligen accepterat som "tradition".

Snuskkungen?

Men för att vår kung kanske är lite översexuell och har varit ute på lite eskapader?
Njae, jag kan inte påstå att det innebär att jag vare sig styrkts eller tappat i tron på en svensk republik. Däremot är det mer allvarligt om det går att styrka att kungen använt SÄPO privat. Men hur starka bevis är det när det kommer i en förment skvallerbok?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1234, Ex1234, DN12, SvD1 SvT1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!