Fortsätt till huvudinnehåll

Idioter i snön...

Alltså:
"Nu har rasande trafikanter börjat ta saken i egna händer" och "Jag är så förbannad över hur dåligt skött det här är".

Idioter?

Alltså, om igen - vem kan vara omedveten om att det är ett riktigt snöoväder över landet? Och vad säger det om dessa individer som gnäller och egentligen utmålar sig själva som jubelidioter.

Förbered?

Ingen tycks heller ha skyffel, fulltankad bil, extra filt och lite annat med sig i bilen - och så ger man sig ut i ett snökaos och har mage att gnälla när man fastnar...

What?? Snö på vintern??

Lite inspirerat ifrån mitt eget inlägg 'What?? Snö i December?':


Vem har hört på maken?! Det kan ju inte stämma? Snöfall i Sverige??

Snö??

Alltså... Vem blir chockad och överraskad när det kommer snö under vintern? Ibland kommer det ingen snö, ibland kommer det lite snö och ibland kommer det jättemycket snö!

Bilisterna..

Hur kan det komma sig att trafikanterna blir överraskade varje år när snön faller... Skall det vara så förbannat svårt att förstå att man kanske bör köra försiktigt under vinterhalvåret eftersom det plötsligt kan bli halt?? Idioter.

SMHI??

Får de kontanta medel baserat på hur många KLASS 1-varningar de utfärdar? Vintern och snöfall hör dels ihop och del så innebär det att underbemannade snöröjare inte hinner med och det blir vissa smärre störningar - framför allt inne i stan.

Och ni storstadsbor...

Djävla gnällspikar!
Varför är det så svårt att fatta att ni drabbas av störningar i infrastrukturen från och till när det är vinter? Att inte ta in att det faktiskt är en massa snöfall och att det innebär att vissa linjer blir inställda?
Men dubbla kostnaden för biljetten så finns det resurser för vintern också?
Nej?
Ojdå...

En not

Jag gick själv i diket i veckan.
Dubbelt avstånd mellan snöpinnarna och vips så hade ena däcket skurit ut utanför kanten och så låg bilen platt på mage och man fick ringa efter en kompis med traktor...
På kvällen så pratades vi vid och det visade sig att han dragit upp ytterligare 8st bilar på vägarna runt om oss under dagen. Helt ideellt.

Idiot x 2

Extra trist var det att han under dagen fick punka på traktorn (2000SEK för den lagningen) och dessutom blev illa bemött. En gubbe som han just dragit upp ur diket sade att "du tror väl inte att du skall få någon femhundring för det där?" och hoppade in i bilen och drog iväg. - Kanske skulle man jaga någon riksdagsman så att det skulle kunna bli jaktsäsong på sådana året om?
Stort tack för att det finns människor som du i alla fall!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om väder, klimat, snö, vinter, busväder SMHI SvD123456, DN, Ex12, AB1234

Kommentarer

 1. Så sant, så sant. Stod och väntade på en buss som kom femtio minuter försent häromdagen och jävlar vad folk gnällde och grymtade. Det är ju inget man kan göra åt saken, så det är bara att gilla läget. Bättre att komma för sent än att inte komma fram alls, kan man tycka.

  SvaraRadera
 2. Citat från radion: på grund av den svåra halkan var det ca 3000000 bilister som kunde hålla sig kvar på vägen -- ÄNDÅ!!!

  SvaraRadera
 3. fantastiskt .... fler än jag som tycker det är ett j***a gnällande på stockholmarna, fanns varken 'klass X varningar' eller annat på 60- och 70-talen, var väl rätt normalt att det tog mer tid då. men nu verkar det som att det är svenskens medborgerliga rättighet att köra 160 överallt, året runt.

  SvaraRadera
 4. Snöoväder? Vinter kallas det.

  Enbart PK som klagar på "den globala uppvärmningen" som tycker detta är oväder. Det är vanlig svensk vinter. Vara för att vintrarna varit milda ett par år (då miljöhysterin var som värst) betyder det ju inte att det nu är ovanligt väder på nått sätt alls. Som vanligt drar folk så snabba slutsatser att när vädret inte är som det varit de senaste par tre åren så är det något ovanligt. Jorden är ju över fem miljoner år gammal, klimatet har ändrats många gånger under den tiden och väderförändringar på några årtionden har noll betydelse i jämförelse...

  SvaraRadera
 5. Klockrent. Kunde inte skrivit det bättre själv. Folk blir så j-vla förvånade när det kommer snö på vintern. Det värsta av allt är att de förväntar sig att samhället skall fungera precis som vanligt så att de kan ge sig ut på alla sina mer eller mindre nödvändiga aktiviteter. Än så länge har jag lyckats hålla mig på vägen men förra vintern råkade jag ut för exakt samma sak som du. När de plogar plattar de till snön som ligger i diket så det ser ut som en del av vägbanan. Problemet är att det inte bär och man skär ned i diket och blir hängande på underredet.
  http://trafikvett.llesrof.se/#post21
  Fast ärligt talat, lite väl tidigt kom snön denna vinter. Min by ligger på andra plats i Sverige över de som fått mest snö med sina 52 centimeter. Det är lika mycket snö nu som vi hade i januari. Och det är ingen som tror det när man berättar det.

  SvaraRadera
 6. Sitter i södra Sverige och åtnjuter den Globala Uppvärmningen i form av elva minusgrader i slutet av november.
  Funderar lätt över, är vi så helt insnöade (förlåt) på att ständigt "nån annan" som ska fixa det åt oss? Vinter = snö, men det är "nån annan" som ga stiga upp några timmar innan mig själv och ploga undan snön? Åt mig..?
  Jag skottade utanför huset idag TRE gånger. Och, tänk, jag fick göra det alldeles själv! Hade förstås kunnat beställa plogning á 700:-/h. Tre gånger.
  Snöröjning kostar - och det finns ju idag så många andra utgifter vi dragit på oss, eller mera korrekt, politikerna lagt på oss utan folkets medgivande.
  När jag kör på den hjälpligt röjda E4 får jag trösta mig med att sannolikt har den stora (8barn) familjen i orten jag färdas igenom nu fått sin gratis villa för våra skattemedel, från oss som arbetar..
  //WR
  (glömt pw för GOOGLE-kontot)

  SvaraRadera
 7. Intressant! Ni tar upp "den globala uppvärmningen" Hör själv till den skara som fått omvärdera mycket i klimat och miljöfrågor. Väldigt mycket :)

  MEN bara för att något visar sig överdrivet så betyder det inte att miljöfrågan alltjämt är en väldigt viktig fråga. Vi får inte låta oss luras att TRO annat.

  Det tas fram vapen som förgör mineral, växter, djur och människor, ja våra olika riken på denna jord.

  I en skendemokrati sprider makten rädsla och oro för egen vinnings skull. Klimathotet är ett utmärkt sätt att sprida oro på. Dessutom så tar det bort fokus på det verkliga miljöhotet som gifter i vår mat, krig som ödelägger moder jord osv.....Vi luras till att fokusera på fel saker under tiden tjänar makten på det.

  De planterar ut olika hot är det inte svininfluensan så är det något annat som ska oroa oss.

  Det är lätt gjort för vi har en önskan att överleva. Denna vetskap spelar makten kallsinnigt med.

  SvaraRadera
 8. Jag höjer på ögonbrynen lite uppgivet när jag inser att vi svenskar är nog världs sämst på att vara förberedda på ett snöfall. Det är likadant varje år..
  När skall vi lära oss att det kan faktiskt komma snö på våra breddgrader på vintern?

  SvaraRadera
 9. Din blogg är jäkligt seg, vet du om det? Fixa det annars är detta sista besöket för min del:)

  SvaraRadera
 10. "Din blogg är jäkligt seg, vet du om det? Fixa det annars är detta sista besöket för min del:)"

  Jag har klagat på det långe, men han bryr sig inte. Siten använder sig av överdrivet många externa objekt och data. I jämförelse med en annan blog så använder denna över fyra gånger datamängden och över dubbla antalet objekt. Vid renderingen så måste de externa källorna hämtas först också vilket gör att väntetiden på dessa starkt bidrar. Inte konstigt att det blir segt lixom...

  SvaraRadera
 11. "Klimathotet är ett utmärkt sätt att sprida oro på."

  Framförallt säljer skrämmande nyheter.

  SvaraRadera
 12. Föresten det är en trend med seghet, ju snabbare datorerna blir och ju mer bandbredd det finns ju mer skit stoppar folk in på sidorna. Nettoeffekten blir att siterna är minst lika sega som innan, ofta ännu segare. Allt för en massa skräp (som widgets, sidräknare, statistik osv) som egentligen inte tillför något alls. Den storsta skilnaden kom dock när flash blev populärt. Segt som satan, mycket på grund av att skaparna av flashobjekten inte sätter en frame rate limiter på så även saker som skulle funka fint med tex 1 fps kör på max (altså så att cpun maxar ut) även att inget egentligen händer i till exempel annonsen.

  I och med att webläsarna går åt hårdvarurendering kommer dock sidorna bli mindre sega, men det kommer bara innebära att folk lägger till ännu mer skräp och så är vi tillbaka på sega sidor med ännu mer onödigt.

  SvaraRadera
 13. Om den globala uppvärminingen så spelar det inte så stor roll hur varmt det är på en punkt. Är hundra andra punkter varmare är vi ett undantag. Jag säger inte att någon har rätt, bara att argumentet om vår kyla skulle vara bevis för att den inte existerar enbart påvisar dumhet från den som framför det. '

  Kalla vintrar får vi om det är mer nordlig/östlig vind än normalt och varma om det är mycket västliga/sydliga. Det gör många graders skillnad.

  Om att inte vara förberedd för kylan kan jag bara stilla konstatera att jag lyckas bränna mig varje vår/sommar trots att jag vet att jag måste vara försiktig. Det är mänskligt att vilja att förändringar ska ske långsamt.

  SvaraRadera
 14. DN "Jorden rekordvarm trots kall vinter"
  Uppvärmningen av jorden fortsätter. I april sattes nya värmerekord.....

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/jorden-rekordvarm-trots-kall-vinter-1.1108381

  SvaraRadera
 15. "I mars var medeltemperaturen på land och i världshaven 0,77 grader över genomsnittet under 1900-talet"

  Snacka om att inte veta hur genomsnitt fungerar... Såvida inte alla mätningar visat exakt samma värde så måste ju minst ett värde vara över snittet, det är ju helt normalt... Tänkmedellön till exempel. Några är under, några är över medel.

  SvaraRadera
 16. År ut och år in har det spekulerats om hur semestervädret ska bli och ingen vet svaret. När det gäller klimathot hundratals år fram i tiden, då kan de klimatsmarta sia om hur det kommer att bli. ???

  SvaraRadera
 17. Det finns inga pengar för "forskare" att tjäna på semesterväder, nämner man lite om "klimathot" eller något annat fint ord så blir de snabbt sponsrade att skriva någon PK rapport.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Jag tror visst det finns pengar att hämta i att sia semestervädret - problemet är att man kan falsifiera ens påståenden redan någon/några månader senare... Så är det inte när man pratar om rena gissningar 100 år framåt i tiden. Lukrativt och svårmotsagt... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 20. Nu ska vi vara lite ärliga också..
  Okunskapen om "väder" hos en del är monumental.
  Väder/väderlek är läget under en kort period, typ semesterväder, "klimat" är den långsiktiga grafen för många år där "väder" är enbart små "krusningar på ytan".

  SvaraRadera
 21. Bra förtydligande, Arlav. Tack.


  //Zac

  SvaraRadera
 22. ""klimat" är den långsiktiga grafen för många år"

  Många år måste ju ses till relation hur gammal gjorden är, och då är det helt irrelevant om det varit varmare/kallare de senaste 10-20 åren.

  SvaraRadera
 23. Ja LK "Många år måste ju ses till relation hur gammal jorden är..."

  Allt är materia. Vi förändras med åren är jag inte lite kallare om fötterna nu än när jag var barn? :)Nu i klimakteriet så är "jag" varmare phu vad jag svettas!

  Menar så här: Vår jord föds, slits, omformas och dör till slut. Det gör även vi.

  Under tiden sker förändringar med vår jord som inga politiker mäktar med att förändra. Gradantalet t.ex. det vilar ett löjes skimmer över deras försök att få oss att TRO det? Om det nu så vore så att de kunde påverka, så visar de i praktiken att de prioriterar annat.

  Då måste de bytas ut mot människor som prioriterar annat än tillväxt. Vår Jord har begränsade resurser och vi är förvaltare av denna jord. Vi är dåliga förvaltare när vi prioriterar ständig tillväxt.

  Allt vi gör påverkar Moder Jord. Om det påverkar gradantalet ska vara osagt...?

  SvaraRadera
 24. Hela miljödebatten är ju skrattretande och hur folk hela tiden ska ha saker "för miljön". Rent bullshit är vad det är.

  När det gäller tillväxt så är det för att de rika ska bli rikare, jag hade hellre sett en politik där livskvalitet var viktigare. Dessvärre är det så att de med tillgångar och jobb alldrig kommer vilja försämra vilkoren för sig själva och låta fler ta del av kakan, till exempel genom arbetstidsförkortning istället för löneökning och avskaffandet av LAS. Men varför skulle de egentligen? De har ju det som de vill, de bryr sig ju knappast om att hundratusentals människor är utan jobb och mår dåligt.

  Min erfarenhet av arbetsmarknaden är att det är de som snackar mest skit som får jobbet. Och när man väl fått ett jobb [altså efter provanställningens slut, provanställningens längd äju också helt idiotisk föresten] så krävs det mycket för att åka ut. Varenda ställe jag jobbat på har jag tänkt på hur mycket folk klagar på att de har för mycket att göra. Samtidigt är det helt sjukt hur ineffektiva folk är på jobbet. Gör någon nånting lixom?

  SvaraRadera
 25. "Hela miljödebatten är ju skrattretande och hur folk hela tiden ska ha saker för miljön"

  Ja nu är det snart Jul och det har räknats ut att vi köper julklappar i snitt för 7000 kr per person. Många hamnar i lånefällan och vi vet hur det drar ner inte bara enskilda individer utan hela länder. Som i sin tur drar med sig andra länder...Borg varnar mycket riktigt också för att en god ekonomi "kan" få negativa följder. Vi har sett runt om i Europa att den inte bara kan det utan att den får det.

  Ja tillväxten är till för att de rikare ska bli rikare. Det är samma människor som ska fixa klimathotet. Eliten anser att en viss arbetslöshet är bra. Då blir människor rädda om sina jobb. Om vi är rädda om något vill vi inte dela med oss. Där kommer främlingsfientlighet in...För vi definierar inte vad främlingsfientlighet är när vi diskuterar den.

  Så det är inte så svårt att räkna ut varför arbetstidsförkortning inte är populärt. Inte hos politikerna och inte heller folket vurmar nämnvärt för en sådan.

  Men det där med att folk är inneffektiva varierar ? Många går på knäna.

  SvaraRadera
 26. Nu ska vi vara lite ärliga också..
  Okunskapen om "väder" hos en del är monumental.
  Väder/väderlek är läget under en kort period, typ semesterväder, "klimat" är den långsiktiga grafen för många år där "väder" är enbart små "krusningar på ytan".

  SvaraRadera
 27. "I mars var medeltemperaturen på land och i världshaven 0,77 grader över genomsnittet under 1900-talet"

  Snacka om att inte veta hur genomsnitt fungerar... Såvida inte alla mätningar visat exakt samma värde så måste ju minst ett värde vara över snittet, det är ju helt normalt... Tänkmedellön till exempel. Några är under, några är över medel.

  SvaraRadera
 28. fantastiskt .... fler än jag som tycker det är ett j***a gnällande på stockholmarna, fanns varken 'klass X varningar' eller annat på 60- och 70-talen, var väl rätt normalt att det tog mer tid då. men nu verkar det som att det är svenskens medborgerliga rättighet att köra 160 överallt, året runt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n