Fortsätt till huvudinnehåll

Roxette på världsturné!

Roxette och Marie Fredriksson

Kanske skall man någon gång inse det lönlösa i att devalvera bilden av sitt forna jag och helt enkelt lägga av? Jag tänker då på de överdrivet försiktiga omdömena kring Marie Fredrikssons och Roxettes framträdande.

Starkt, men är det OK?

Visst är det en fantastisk prestation att överhuvudtaget stå på en scen igen och ge det man har, och så länge som publiken är nöjd så är det väl ok, men man bör vara medveten om att man ändå devalverar sina tidigare verk. Något som alltid händer över tid, men i detta fall så handlade det om en hjärntumör som accellerade det oundvikliga tappet.  

Hoppas verkligen!


Fredriksson har ju också byggt i princip allt sitt artisteri kring sin fantastiska röst vilket gör tappet än större och mer tragiskt - för övrigt har jag alltid sagt att Marie Fredriksson har (haft) Sveriges outstanding bästa (kvinnliga) rockröst. 
Jag hoppas verkligen att Marie är så pass pigg att hon orkar med en vända till ute i världen och att allt går bra.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , DT, NT, Kuriren, HD, AB

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!