Fortsätt till huvudinnehåll

Arkelsten vs Sahlin

Min åsikt är att när det gäller Mona vs Arkelsten så är båda egentligen skitsaker som knappast juridiskt kan ses som muta. Moraliskt däremot...

Arkelstens "bjudresa"

Arkelstens bjudresa med Shell till Sydfrankrike för att bl a gå på seminarium om hur man minskar bränsleförbrukningen är problematisk på ett enda sätt. Hon har rört sig obekymrad i en gråzon där det finns underlag för att diskutera mutor - vilket onekligen bevisats via medias och oppositionsledarens rasande angrepp - mer om det senare...

Öppet

Arkelsten har gjort resan och dess syfte helt öppet, bl a via sin blogg. Syftet är ett gott syfte, resan var till för att jobba, för att förkovra sig som miljötalesman för moderaterna och sprida kunskap om en internationell högskoletävling med svenskt deltagande, Shell Eco-marathon.
Detta är en typ av bjudresa som gjorts av flera riksdagsledamöter tidigare, något som också tidigare synats av åklagare. Resan i sig är inget klandervärt alls - däremot hade en fundering och månne en motivering kring det problematiska att resa i ett oljebolags regi varit på sin plats innan resan. Det är det enda klandringsvärda jag ser i "Arkelsten-historien".

Monas dubbelfel

Mona Sahlin har bitit sig själv i svansen i sin iver att skadeglatt kasta klägg på moderaternas nya pressekreterare Arkelsten. Föga ödmjuk inför sina egna personliga tillkortakommanden tidigare så bombade hon på:...
Så här sade Sahlin till TT i förra veckan om Arkelstens bjudresor:
– Hon visade prov på extremt dåligt omdöme som riksdagsledamot, särskilt som hon arbetade med miljöpolitiska frågor.
– Det får inte finnas en misstanke att en riksdagsledamot eller en grupp av ledamöter kan köpas, sade hon också.
TT: Du har aldrig själv bjudits på någon gratisresa?
– Aldrig. Inbjudningar kommer ofta. Men antingen tackar man nej eller så betalar man.

Strax innan

Så hade hon gått på Stockholm Open under fem matcher där varje biljett kostade 750SEK. Detta bara en kort tid innan hon bredbent står och kastar smuts på motståndarna för att de låter sig bjudas på en jobbresa, emedan hon själv sprungit på den vita överklasssporten tennis för att tillsammans med sin son bli underhållen gratis??
En sak är säker när det gäller Sahlin, man upphör aldrig förvånas över hennes klavertramp!

Skillnaderna

Jag tycker utan tvekan att det är skillnad på en jobbresa, om än sponsrad av ett oljebolag, och bjudbiljetter till ett rent nöje för familjen. Framför allt i skenet av den ena partens uppseendeväckande dubbelmoral och dåliga omdöme.

Hur mycket förtroende finns det i världen?

 • Toblerone
 • Blöjor
 • hyrbilar
 • svarta barnflickor
 • p-böter
 • kvarskatt
 • olovlig körning
 • kronofogdärenden
 • obetalda tv-licenser
 • En dotter som får jobb på "ovanligt" vis, inte alls "ovanligt"
 • o-medlemskap i facket
 • Inkvoterad som partiledare
 • Sämsta valresultatet sedan allmän rösträtt
 • Kraschat samarbete med RödGröna
 • Misstänkta mutor

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. t o m kungen har nog käkat gratis...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Ex1234567, AB12345678, Svd1, DN1234, GP, SVT12

Kommentarer

 1. Finns inget objektivt i din blogg kan man ju inse. Jag tror inte du inser vad mutor är faktiskt:)

  SvaraRadera
 2. Nämn några mänskliga företeelser som är helt objektiva? ;o)

  Wikipedia: "En muta är en gåva, en tjänst eller annan fördel till en tjänsteman eller annan person i maktställning, eller någon som kommer att komma i maktställning, eller i vissa fall någon som har varit i sådan ställning, för att makthavaren ska särbehandla givaren, givarens anhöriga eller någon annan, eller som tack för utförda tjänster. Med makt avses inte enbart myndighetsutövning utan all form av tjänsteutövning. Enbart fysiska personer kan i straffrättslig mening begå ett mutbrott."

  Så det är upp till dig att bevisa vad Mona Sahlin har fått "betala" för sina biljetter... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. // Zac - du har ju fortfarande inte en susning om vad en muta är !

  SvaraRadera
 4. Vad sägs om att så upplysa oss andra, Friherren?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. // Zac - du har ju fortfarande inte en susning om vad en muta är !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G