Fortsätt till huvudinnehåll

Arkelsten vs Sahlin

Min åsikt är att när det gäller Mona vs Arkelsten så är båda egentligen skitsaker som knappast juridiskt kan ses som muta. Moraliskt däremot...

Arkelstens "bjudresa"

Arkelstens bjudresa med Shell till Sydfrankrike för att bl a gå på seminarium om hur man minskar bränsleförbrukningen är problematisk på ett enda sätt. Hon har rört sig obekymrad i en gråzon där det finns underlag för att diskutera mutor - vilket onekligen bevisats via medias och oppositionsledarens rasande angrepp - mer om det senare...

Öppet

Arkelsten har gjort resan och dess syfte helt öppet, bl a via sin blogg. Syftet är ett gott syfte, resan var till för att jobba, för att förkovra sig som miljötalesman för moderaterna och sprida kunskap om en internationell högskoletävling med svenskt deltagande, Shell Eco-marathon.
Detta är en typ av bjudresa som gjorts av flera riksdagsledamöter tidigare, något som också tidigare synats av åklagare. Resan i sig är inget klandervärt alls - däremot hade en fundering och månne en motivering kring det problematiska att resa i ett oljebolags regi varit på sin plats innan resan. Det är det enda klandringsvärda jag ser i "Arkelsten-historien".

Monas dubbelfel

Mona Sahlin har bitit sig själv i svansen i sin iver att skadeglatt kasta klägg på moderaternas nya pressekreterare Arkelsten. Föga ödmjuk inför sina egna personliga tillkortakommanden tidigare så bombade hon på:...
Så här sade Sahlin till TT i förra veckan om Arkelstens bjudresor:
– Hon visade prov på extremt dåligt omdöme som riksdagsledamot, särskilt som hon arbetade med miljöpolitiska frågor.
– Det får inte finnas en misstanke att en riksdagsledamot eller en grupp av ledamöter kan köpas, sade hon också.
TT: Du har aldrig själv bjudits på någon gratisresa?
– Aldrig. Inbjudningar kommer ofta. Men antingen tackar man nej eller så betalar man.

Strax innan

Så hade hon gått på Stockholm Open under fem matcher där varje biljett kostade 750SEK. Detta bara en kort tid innan hon bredbent står och kastar smuts på motståndarna för att de låter sig bjudas på en jobbresa, emedan hon själv sprungit på den vita överklasssporten tennis för att tillsammans med sin son bli underhållen gratis??
En sak är säker när det gäller Sahlin, man upphör aldrig förvånas över hennes klavertramp!

Skillnaderna

Jag tycker utan tvekan att det är skillnad på en jobbresa, om än sponsrad av ett oljebolag, och bjudbiljetter till ett rent nöje för familjen. Framför allt i skenet av den ena partens uppseendeväckande dubbelmoral och dåliga omdöme.

Hur mycket förtroende finns det i världen?

 • Toblerone
 • Blöjor
 • hyrbilar
 • svarta barnflickor
 • p-böter
 • kvarskatt
 • olovlig körning
 • kronofogdärenden
 • obetalda tv-licenser
 • En dotter som får jobb på "ovanligt" vis, inte alls "ovanligt"
 • o-medlemskap i facket
 • Inkvoterad som partiledare
 • Sämsta valresultatet sedan allmän rösträtt
 • Kraschat samarbete med RödGröna
 • Misstänkta mutor

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. t o m kungen har nog käkat gratis...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Ex1234567, AB12345678, Svd1, DN1234, GP, SVT12

Kommentarer

 1. Finns inget objektivt i din blogg kan man ju inse. Jag tror inte du inser vad mutor är faktiskt:)

  SvaraRadera
 2. Nämn några mänskliga företeelser som är helt objektiva? ;o)

  Wikipedia: "En muta är en gåva, en tjänst eller annan fördel till en tjänsteman eller annan person i maktställning, eller någon som kommer att komma i maktställning, eller i vissa fall någon som har varit i sådan ställning, för att makthavaren ska särbehandla givaren, givarens anhöriga eller någon annan, eller som tack för utförda tjänster. Med makt avses inte enbart myndighetsutövning utan all form av tjänsteutövning. Enbart fysiska personer kan i straffrättslig mening begå ett mutbrott."

  Så det är upp till dig att bevisa vad Mona Sahlin har fått "betala" för sina biljetter... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. // Zac - du har ju fortfarande inte en susning om vad en muta är !

  SvaraRadera
 4. Vad sägs om att så upplysa oss andra, Friherren?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. // Zac - du har ju fortfarande inte en susning om vad en muta är !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n