Fortsätt till huvudinnehåll

(S)kadeglad sten i glashus?

Fredrik Reinfeldts stab består av idel gamla pr-konsulter och kanske är det de som är problemet. De försöker ständigt putsa upp Moderaterna som det nya arbetarpartiet, men så spricker bilden och avslöjar den gamla vanliga borgerligheten: handelsminister Maria Borelius, kulturminister Cecilia Stegö Chilò, försvarsminister Mikael Odenberg, statssekreterare Ulrika Schenström, arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och nu partisekreterare Sofia Arkelsten.
(Källa.)

Skall verkligen AB:s ledarredaktion här prata om motståndarnas politiska affärer i skadeglada ordalag? Skall de verkligen? Och den vanliga socialdemokratin - hur står moralen till där? Man jobbar hårt med att kasta skit utan bevis i alla fall.

Funderingar kring de givna exemplen

Eva Franchell svamlar!

Sofia Arkelsten vet vi inte riktigt vad som händer med. Min fundering är att hon sitter kvar, skadeskjuten och förkrossad. Bjudresor av Shell där åklagare granskat politiker som åkt tidigare och ansett det vara helt lagligt. Om det var lämpligt kan man dock fundera på, framför allt när hon var moderaternas miljötalesman också. Men ser vi någon särskild moral som framför allt kan hittas inom borgligheten? Skall vi leta s-politiker och fackligt förtroendevalda som också låtit blåögdheten och idealen glida?

Eva Franchell svamlar!

Borelius, Stegö Chilò plockades för svarta barnflickor och obetald tv-licens. Hint - det finns en partiledare i riksdagen som ledarredaktionen på Aftonbladet håller mycket högt som gjort samma sak - och mer...

Eva Franchell svamlar!

F d försvarsminister Mikael Odenberg avgick väl för att han inte kom överens om den nya budgetpropositionen och besparingarna inom försvaret?
Vad sjutton har han att göra med "Sex, lögner & mörkläggning"??
Är det typiskt borgerligt att avgå när man känner att man inte kan stå för en politik? Rakryggat och öppet?

Eva Franchell svamlar!

Ulrika Schenström gick för att hon varit packad under jouren. Är det urtypiskt borgerligt beteende? Till detta måste man betänka att hon dessutom pussades med en journalist samtidigt - också typiskt borgerligt beteende?

Eva Franchell svamlar!

Vad Sven Otto Littorin avgick för lär vi aldrig få veta eftersom det var ogrundande "bevis" om en preskriberad påstådd situation innan han ens blev minister som AB kastade runt sig. Förklaringen som SOL gav var tydlig, stringent och logisk - speciellt i ljuset av den personliga situationen med en infekterad vårdstrid om sina barn i rätten och insikten om vad en sexbrottsanklagelse mitt i valrörelsen betyder i dagens medialandskap...

Jag har skrivit en hel del om Littorinaffären innan

(Tycker att det borde heta Aftonbladetaffären då det påvisar avgrundsdjupa hål i mediaetiken utan ansvarsbild.)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  Ex1234567, DN123, SvD123, AB1234567, SvT1 Bloggar1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England