Fortsätt till huvudinnehåll

En ny laserman rensar upp!

Denna nya laserman som drivs av hat och blodtörst.

Varför?

Själv tänker jag på John Ausonius som klädde sitt rasistiska hat i medborgargardets moraliska gloria och skulle rensa upp i slummen genom att skjuta av lite kriminella svartskallar, knarkhandlare.
Men när han väl skulle upp till bevis så visade det sig svårt att hitta just dessa kriminella element som hela samhället skulle vara nerlusat av enligt en vrickad och förvriden världsbild.

Inte direkt dräggen som han tänkte på...

Så det fick bl a bli ett par antropologistudenter, en medicine forskarstudent och några näringslivsidkare i stället vars huvudsakliga brott var att de befann sig på fel ställe och råkade ha mörk hy. En paradoxal och ironisk detalj är att majoriteten av offren dessutom var betydligt närmre samhällets skattebetalande stöttepelare än de knarkhandlande kriminella han motiverat sina dåd med innan...

Mer likheter

Men det är intressant hur bilden av dagens invandrarhätska element och stämningar påminner om de som var vid tiden för Ausonius härjningar. Ett rasistiskt parti har precis kommit in i riksdagen, ett uppskruvat tonläge och lite paralyserade politiker - och inte minst en galenpanna lös med vapen ute i mörkret.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  Ex1, AB1, DN1, SvD

Kommentarer

 1. Det finns ingen laserman.. det är bara larv.
  Enbart 5 skjutningar kan kopplas samman (med hjälp av vapen) och vid en av dessa blev en välkänd kriminell på permis skjuten.

  Skulle det vara ett sammanträffande? Ganska osannolikt.. Lasermannenbabblet kommer gå till historien som bara ännu en PK-hysteri efter SD's inträde i riksdagen. (vilket är hela anledningen till att pressen drev tesen så hårt)

  Vänta och se bara.

  SvaraRadera
 2. Njae, här har jag en annan uppfattning än dig tror jag. Visst är det "bara" fem vansinnesskjutningar med samma vapen - men är inte det rimligt underlag för att säga att det är en komplett galning lös?

  Att galningen således dödar flickan och öppnar urskillningslöst eld mot ytterligare en handfull utlänningar för att dölja ett mordförsök mot en fifflare? Låter lite väl osannolikt väl?

  Jag tror dock att det är stor sannolikhet att förövaren vaknar upp ur sin psykos och slutar upp med skjutningarna, och så kan Malmö återgå till att kriminella gäng skjuter på andra kriminella gäng...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det är inte SDs fel att rasismen sprids - SD är snarare en konsekvens av en befintlig trend, men nog har vi tagit många steg tillbaka i samhällsdebatten. Långt fler än 5,7% ser nästan enbart problem i färgade människor.

  SvaraRadera
 4. SD gror i smutsen och de mörka känslorna, men när de kommer upp i en viss storlek så börjar de också producera mer smuts och mörker - och blir således också (del)skyldiga till att rasismen sprids.

  Generaliseringarna är skrattretande, om det inte vore för att de också är ett tecken på att delar av befolkningen slutat tänka och i stället börjat uppföra sig som tyskarna på 20-30-talet... Vilket den "nya lasermannen" är sprungen ur.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Om man tittar på hur bl a "lasterturken" uttalar sig: citat: "jag ska döda alla med hans efternamn också, allihopa, döda", så är det mer rimligt att det är olika invandrargäng som skjuter, som vanligt, än att det är en ensam rasist som gör det.

  Iochmed att en stor del av malmöborna kommer från kulturer där våldt är en naturligare del av livet, så är det inte konstigt att man har mer våldsbrott.

  SvaraRadera
 6. Den typiska polariseringen mellan svenskar och invandrare ger exakt det klientel som blivit beskjutna - mörka människor som ser utländska ut. Invandrargäng som bekämpar varandra har helt enkelt inte samma måltavlor. Så det är mer rimligt att en ensam rasist skjuter än att invandrargäng gör det.

  Men intressant att du indirekt för fram tanken att vitingar är "off-limits" för skjutande invandrargäng?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. "...delar av befolkningen har slutat tänka och istället börjat uppföra sig som tyskarna på 20 -30 talet. Vilket den nya lasermannen är sprungen ur".

  Instämmer! Fast inte bara delar av befolkningen? utan de flesta! De flesta verkar inte bry sig om att rasismen sprider sig inom Europa. Man talar om lilla Svedala.

  Angela Merkel håller i taktpinnen. Hon får tack vare sin röststyrka sin vilja fram tillsammans med Frankrike om en "mindre"? omgöring av EU:s fördrag.

  Jag tror att vi alla förstår att vi måste lyssna till Angela Merkel och Tysklands problem sa Reinfeldt efter toppmötet i Bryssel.

  Så nog har vi "slutat" tänka. Eller inte ens börjat tänka?

  Nu tar jag upp EU igen. Men det går inte att diskutera politik idag utan att göra det. Vi är en del av EU.

  SvaraRadera
 8. "Att galningen således dödar flickan och öppnar urskillningslöst eld mot ytterligare en handfull utlänningar för att dölja ett mordförsök mot en fifflare" -Zac

  Nu utgår du från att det faktiskt är så.. Vad har du för stöd att för det? Inget, det är spekulationer. (Vill också minnas att flickan inte var invandrare? Kan ha fel här dock)

  Att de andra nerskjutna inte har några brottsregister betyder inte att det inte kan ha kopplingar till vanlig brottslighet. Den här "Laserturken" en annan nämner, är ostraffad han med, men knappast en normal hederlig människa.

  I kort: Lasermannenpratet är och förblir spekulationer.

  Och generaliseringarna om SD här är minst lika grova som deras. (SDs) Och pratat om Merkel som någon ny nazist blir bara närpå komiskt..

  Tycker nog folk ska försöka tagga ner ett par snäpp och städa framför egen dörr innan man anklagar andra för att inte tänka.. för just nu framstår ni verkligen inte som mer tänkande än SD. Tvärtom. Ursäkta att jag säger det men ni framstår som lätt hysteriska..

  SvaraRadera
 9. Den första kommentaren antydde att det "bara" handlade om kriminella uppgörelser, så jag gjorde mig lite löjlig över att det är lite väl häftigt att döda en ung invandrarflicka och öppna eld mot ytterligare en handfull invandrare för att dölja detta faktum...

  De övriga skjutningarna har väl också skett mot invandrare som var sig finns i brotts- eller spaningsregister? Således är det enda vi vet att någon springer runt och skjuter sådana som ser ut som invandrare för att döda - lite svårt att bortse från likheterna med Ausonius?


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Anonym du spekulerar? "Merkel som någon ny nazist". Står det så? Talar inte de flesta om lilla "Svedala" trots att rasismen sprider sig inom Europa? Tog inte Merkel över taktpinnen och bestämde tillsammans med Frankrike om en "mindre"? omgöring av EU:s fördrag? Har inte Reinfeldt uttalat sig bl.a. i TV efter toppmötet? Vi vet inte ännu hur stor förändringen blir därav "mindre"?.

  Vi lämnar över all makt till EU. Det gör inte länder som Tyskland och Frankrike till några nya "nazister"! Men det är inga spekulationer att säga att vi i framtiden riskerar att bli väldigt sårbara för länder som har i princip all röststyrka. Vår egen röststyrka är obefintlig ett sken. Vad kan vi bestämma? Merkels prat om att frånta länder som missköter sig rösträtten är alltså redan verklighet. Man kan inte ta något som man inte har. Vår "rösträtt" i procent är "en piss i havet".

  Har aldrig anklagat SD för att vara mindre tänkande än andra. Tycker snarare att de behövs för debatten.

  Ordet nazizm och Tyskland triggar tydligen igång en hel del. Tyskland tillsammans med Frankrike har en stor röststyrka det är verklighet ingen spekulation! Vart det leder vet vi inte ännu. Men är vi "lätt hysteriska" om vi undrar? Är vi inte "sovande" om vi inte gör det?

  Historien visar gång på gång hur människor ser först i efterhand, hur saker som först verkade bra utvecklade sig till precis motsatsen.

  När jag personligen ser på utvecklingen inom EU så anser jag att det finns anledning att reagera NU. Just därför att mänskligheten inte har visat prov på det genom historien.

  Vi kan inte blunda för att vi är med i EU. Vi kan inte tala om Sverige som ett isolerat litet land.

  SvaraRadera
 11. "De flesta verkar inte bry sig om att rasismen sprider sig inom Europa. Man talar om lilla Svedala. Angela Merkel håller i taktpinnen."

  Klart du sa att Merkel är rasist?


  "De övriga skjutningarna har väl också skett mot invandrare som var sig finns i brotts- eller spaningsregister? Således är det enda vi vet att någon springer runt och skjuter sådana som ser ut som invandrare för att döda - lite svårt att bortse från likheterna med Ausonius?"

  Skämtar du fortfarande eller?? Både offer och förövare vid skjutningar i Sverige brukar vara just invandrare!


  Herregud alltså.. Går ju inte att ta er på allvar. Ta er medicin. Jag drar ifall.

  SvaraRadera
 12. Anonym:

  "Och pratet om Merkel som någon ny nazist blir bara närpå komiskt..."

  Sedan skriver du "Klart du sa att Merkel är rasist?"

  Nazist = rasist ?

  Säger ingenstans att Merkel är vare sig rasist eller nazist. Hon gör uttalanden om invandringen det vet vi. Men invandringen är en fråga som de flesta diskuterar. En fråga som behöver diskuteras. Det gör inte en människa automatiskt till anhängare av nazism. Det gör inte heller en människa automatiskt till rasist.

  Det jag skriver om är att Europa går på Merkels linje. I Sydsvenskan finns bl.a. att läsa om detta. Hon fick sin vilja igenom med att tillsammans med Nicolas Sarkozy ställa övriga länder inför ett ultimatum.

  Det visar Tysklands och Frankrikes röststyrka. Det visar vår brist på röststyrka. Det visar att EU inte är demokratiskt. Det visar också att vi riskerar att bli överkörda mer i framtiden. Det tycker jag personligen är en slags "rasism" i sig. Det handlar om vi och dem.

  SvaraRadera
 13. Tyskland + Frankrike = bortåt 150 miljoner människor. EU totalt 500 miljoner. Att de två ihop har en stor makt inom EU är inte helt konstigt.

  Klagar du över att dina riksdagsledamöter inte har makt också? "De har ingenting att säga till om så att hela riksdagen lider av ett demokratiskt underskott och är värdelöst"?

  Vellinge (eller var du nu bor) ut ur Sverige!

  Du tänker så oerhört fel. Demokrati handlar i huvudsak om att vara en mycket liten den i ett större maskineri, precis som Sverige i EU.

  EU tar beslut efter beslut som påverkar oss - oavsett medlemskap eller utanförskap. Vi är inte en isolerad del av Europe, vi är en del av vår omvärld. T o m en ovanligt stor del av vår omvärld eftersom vi bygger hela vår välfärd på vår exportindustri.

  Antingen kan vi stå utanför och påverkas, eller kan vi vara med och påverka det som påverkar oss. Enkelt.

  Du uppför dig och resonerar som ett tjurigt barn som blivit nedröstad i kompisgänget i EU-frågan. Det blev inte lekställningen utan upptäcktsfärd i skogen. Demokratiskt underskott? Överkörd? Jag och dem?


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Zac: I och med Lissabonfördraget blir vår röststyrka ännu mindre i procent. Hur kan vi påverka utan röststyrka? Vi står ju redan utanför. Pratet om att rösträtten ev. ska tas ifrån oss är galghumor. Merkel är "kul".

  Du skriver att jag "tänker så oerhört fel". Har du satt dig in i ämnet? Försökt att själv ta reda på saker och lagt ihop 1 plus ett osv. Eller vad handlar det egentligen om?

  Ja jag "klagar" över att "mina" riksdagledamöter inte företräder folket som är deras uppdragsgivare. De företräder hellre främmande makt. De verkar osannolikt att de inte åtminstonde börjar bli medvetna, om hur lite makt de i själva verket har. Skulle de erkänna det för folket utbröt väl panik.

  Men i abortfrågan kom det fram. Det kom fram hur det svenska förslaget slaktades totalt. Det gjordes om helt.

  Vill du att religionen ensam ska styra politiken Zac?

  Du är medveten om att vi har byggt vår "demokrati" på vårat egna unika sätt? Likaså har andra medlemsländer byggt sin demokrati. Ett hopkok av länder kanske inte bara är positivt? Man kan utbyta erfarenheter, utan att lämna över makten. TROR du att t.ex. USA skulle göra det? Eller att deras folk skulle godta det?

  Nu kommer konsekvenserna vi får se hur vi "krockar" och med liten röst i jättekolossen EU, tvingas vi till att fortsätta bygga "demokrati" på andras villkor som inte alltid överenstämmer med vår syn. På gott och ont säkert.

  Men en röststyrka som är som en piss i havet är det positivt? Förklara gärna varför.

  SvaraRadera
 15. Nu är det offtopic även här... Men varför ger du dig inte på FN? Samma sak gäller nämligen där, fast med ännu större "demokratiskt underskott" för Sverige?


  //Zac

  SvaraRadera
 16. Jag ställde flera frågor. Du har inte svarat på en enda.

  SvaraRadera
 17. Delvis för att det är helt offtopic och dels för att jag svarat på dem annorstädes i andra kommentarstrådar.

  Du tycks inte heller förstå att förmågan att påverka inte enbart sitter i röststyrkan? Ändå så tar du upp hanteringen av abortfrågan som exempel?

  "Vill du att religionen ensam ska styra politiken Zac?"

  Vill du att utrotandet av folkslag skall styra politiken?

  Samarbete ger förståelse, förståelse ger påverkan. Som sagt, förmågan att påverka handlar inte bara om rösträtt.


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Du kan ju inte påverka något i EU utan rösträtt. Förslagen röstas då ner.

  Vad menar du med "vill du att utrotandet av folkslag skall styra politiken?"

  Vill du att religionen ensam ska styra politiken Zac?

  SvaraRadera
 19. Njae, här har jag en annan uppfattning än dig tror jag. Visst är det "bara" fem vansinnesskjutningar med samma vapen - men är inte det rimligt underlag för att säga att det är en komplett galning lös?

  Att galningen således dödar flickan och öppnar urskillningslöst eld mot ytterligare en handfull utlänningar för att dölja ett mordförsök mot en fifflare? Låter lite väl osannolikt väl?

  Jag tror dock att det är stor sannolikhet att förövaren vaknar upp ur sin psykos och slutar upp med skjutningarna, och så kan Malmö återgå till att kriminella gäng skjuter på andra kriminella gäng...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n