Fortsätt till huvudinnehåll

De egna reglerna

Efter Socialdemokraternas sämsta valresultat sedan 1914 satte sig partiledaren Mona Sahlin på ett flygplan till Thailand - för en veckas semester.
Precis som partikamraten Thomas Bodström tog hon bondpermis - och åkte i väg trots att hon inte fått ledigt av riksdagen.
Det innebär att hon kommer att kvittera ut full lön för semesterdagarna i Asien, kan Expressen avslöja.
(Källa.)

Jo, en uppsättning regler för folket och en uppsättning för de styrande. Så brukar vänsterideologier fungera i praktiken. Mona uppvisar gång på gång uppseendeväckande dåligt omdöme. Men jag antar att "förtroendet inom partiet" är obrutet fortfarande?

Semester?

Givetvis är hon förtjänt av en semester, dels efter allt valarbete, men också av en utebliven semester under sommaren p g a valet. Men som höginkomsttagare med samma lön som statsministern så torde hon klara av en veckas utebliven riksdagslön? Inte undra på att hon sitter i opposition till Alliansens hårdare tag mot fuskare...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

 1. Det var så givet att du skulle skriva om detta att det var anledningen att jag kom hit ;)

  Men jag håller med dig. Hon ska såklart få ta semester, men efter hon har fått det godkänt och inte har normal lön under tiden. Har hon semesterdagar att ta ut så ska hon såklart få använda dem.

  Sverige går mer och mer åt det här hållet känns det som, politiker gör precis som de vill, precis som i den större delen av världen.

  SvaraRadera
 2. Håller med, kanske att det mest beror på att man själv blir äldre och mer medveten om tingens tillstånd?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag funderade i de banorna också. Men det kanske är så att båda stämmer. Det har blivit värre, samtidigt som det också uppmärksammas mer.

  SvaraRadera
 4. LK skriver om politiker.
  Du Zac generaliserar här och det är helt uppenbart ett försvarstal till Alliansen? "Jo en uppsättning regler för folket och en uppsättning för de styrande. Så brukar vänsterideologier fungera i praktiken".

  Vänsterideologier? Sossarna i partitoppen styrs ju av ett nyliberalt tänkande. Hallå! hur mycket "vänster" finns det i dem? Man skulle om man vill lika gärna kunna kalla det ett högerfenomen.

  Det blir lite lustigt det du skriver. Handlar det inte om att två personer från samma parti tar bondpermis? Betyder det att vänsterideologier eller högerideologier fungerar på ett visst sätt i praktiken? Är det inte innehållet dvs. människorna som fungerar på ett visst sätt?

  Alla som inte betalar TV licens t.ex. vet vi är "åt höger" nu? Är det verkligen sant? Jo enligt media...

  Måste erkänna att jag tänkte så för inte så länge sedan. Men en del hjärtan som klappar mer åt vänster skiter också i TV licensen?

  Vi går på medias vinklingar och tolkar mycket så som vi vill tolka det?

  Det är dessutom lustigt. Expressen är i mångas ögon ingen tillförlitlig källa. Men ibland så duger den...

  Det är precis det här vi måste sluta med om någon förändring ska till. Vi är som ett röstboskap som försvarar höger eller vänster. När det i verkligheten handlar om helt andra saker. Varför vi/mänskligheten tjänar inte ett dugg på det?

  SvaraRadera
 5. Nej, jag generaliserar inte när det handlar om att de två ledande socialdemokraterna båda struntar i gällande regelverk och drar iväg som om normala regler inte berör dem. Sahlin har gång på gång visat uppenbart förakt för de regler som gäller oss andra. 98(!) p-böter varav 24 på handikappsparkering som till slut renderar henne en unik p-plats ifrån riksdagen som tyckte det var väl pinsamt är ett så gott tecken som något. Av de 98 böteslapparna så gick 32 till kronofogden.

  F ö så har alla vänsterideologiska styren präglats av toppstyrning samt grov nepotism där regelverket är till för att styra, kontrollera och övervaka medborgarna - inte de styrande.

  Ditt prat om liberalastyret inom S är bara snömos. "Visst dödades miljoner och åter miljoner ryssar under kommuniststyret - men det var inte äkta kommunism, så det är bara att fortsätta längta efter den kommunistiska drömmen". Hur länge har S varit liberalt? Det var samma toppstyre under Palme, du har samma sak med Sahlins dotter som fick praktikplats och vikariat på svenska ambassaden i Washington helt emot alla regler.

  Men det är OK för att du stämplat S som nyliberalt idag? Usch.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. De rödgröna fick två platser när Afghanistanfrågan skulle diskuteras med regeringen. För tre partier...

  Mona Sahlin valde att gå ensam "Jag representerar den rödgröna oppositionen och det klarar jag utmärkt själv" säger hon till TT

  Samtidigt så säger hon "Min förutsättning är att vi går som en rödgrön opposition och regeringen behöver söka brett stöd i riksdagen". Min förutsättning? Låter inte som något brett stöd?

  Samtidigt så säger hon "Bäst vore om alla utom Sverigedemokraterna fanns med i en sådan uppgörelse" Alla utom Sverigedemokraterna? I en "demokrati"? Låter det demokratiskt?

  Reinfeldt har uttryckt att det var ett bra möte med Mona.

  "Hur länge har S varit liberalt" Sverige har varit nyliberalt sedan ett gäng nyliberaler tog över spakarna på 80-talet. Medlemskapet i EU gör oss till nyliberaler. Knappast "snömos" från min sida.

  Det finns en viss skillnad mellan partistyrelser och medlemmar i de olika politiska partierna. Har definitivt inte stämplat hela (S) som medvetet nyliberalt. Det är din egen tolkning. Usch på dig! ;)

  SvaraRadera
 7. Jag funderade i de banorna också. Men det kanske är så att båda stämmer. Det har blivit värre, samtidigt som det också uppmärksammas mer.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n