Fortsätt till huvudinnehåll

Det är synd om Billy Butt

Nu tycker jag inte om Billy Butt, vare sig innan eller efter hans våldtäktsdom. Han har för mig alltid verkat vara en särdeles äcklig och slemmig typ. Men han har också minst ett par domar över sig som han är oskyldigt dömd för.

En kroknäst svartskalle med attityd

Guillou redogör idag för en del av de omständigheter som är mycket mystiska och som knappast hade gällt om det inte varit en kroknäst svartskalle med attityd som stått anklagad, något som faktiskt t o m står i domslutet och som använts som argument mot honom - "särpräglat utseende".

Men det är Billy Butt

En kille som redan har medias öra och mäktiga vänner, som kämpar som besatt för att rentvå sig. Guillou berör också att det är mängder med män som döms oskyldiga på samma sätt, mot bättre vetande - men i tysthet.

Mardrömmen som inte tycks ta slut

En mardröm för alla oss som vill se ett rättssverige som man kan vara stolt över, som man inte behöver frukta när man som oskyldig blir anklagad. Men tyvärr så är det inte så. Framför allt som man så är man oerhört utsatt när en anklagelse om sexuella övergrepp slungas mot en.

Två sorters journalister?

Guillou anför två läger inom journalisterna som orsak:
Minoriteten, som jag tillhör, upprörs mer över att oskyldiga döms än att skyldiga går fria. Majoriteten upprörs mer över att inte alla misstänkta åker fast än att en och annan döms oskyldigt.
Jag tror på en tredje orsak - att statsfeminismen fått grepp om tredje statsmakten. Faktumet att den anklagade har en penis är bara ytterligare ett indicium att denne är skyldig numera.


//Zac
PS. detta är boken som han pratar om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. HEJ - Tack för stödetr MEN....DU SKRIVER SÅ HÄR: "Nu tycker jag inte om Billy Butt, vare sig innan eller efter hans våldtäktsdom. Han har för mig alltid verkat vara en särdeles äcklig och slemmig typ....."

  Min fråga är detta: Hur kan du veta hur jag är? Vi har aldrig träffats. Det är märkligt att du tycker jag är en "äcklig och slemmig typ" - Du har ju aldrig träffat mig.... kanske jag ska svara själv på detta.... du har din uppfattning om mig genom massmedia... och om du tror att den massmediala bilden av en person(särskilt kvällspressens bild) är riktig då bör du tänka om. Mitt råd: Säg aldrig att du tycker "si och så" om en person du aldrig har träffat - du kan faktiskt ha fel! Dessa ord du skriver säger mig bara en sak: Du är tidningspåverkad - Gud bevare dig min vän!

  SvaraRadera
 2. Välkommen - jag "känner" enbart dig genom media, men det är inte heller en vanlig "känna till" - för du kommer aldrig vara något annat än en person i media (förutom nu här eftersom jag kan diskutera direkt med dig). Och att ha en tidningspåverkad syn på en tidningsperson är mer normalt.

  Men jag hörde av bekantas bekanta att du jagade småflickor redan vid tiden vilket styrkte mig i min uppfattning. Efter domen så minns jag att jag tänkte att det måste ha varit värre än vad jag trodde, för även om jag tyckte att du var en slemmig typ så kändes våldtäkterna lite väl häftiga och over-the-top. Och visst, sedan så började sprickorna i åtalet skönjas och när man tittade närmre på hur felaktigt och förhastat rätten resonerat så började illamåendet på allvar. Och det är möjligtvis ok för mig att resonera så (lite felaktigt), men det är tusan inte på sin plats att domstolen far med fördomar och blunda med ena ögat!

  Du har en massa andra förtjänster, jag har läst en hel del du skrivit, bl a på Sourze och annorstädes - mycket bra. Jag håller verkligen tummarna för att du skall få din upprättelse till slut!

  Jag får tillstå att jag fortfarande tycker din framfart bland yngre, lättpåverkade flickor är avskyvärt - men moraliskt förfall är en ytterst liten skitsak jämfört med det justitiemord som du blivit utsatt för.

  Hoppas du förstår att jag pratar om media(fenomenet) och "våldtäktsmannen" Billy Butt. Människan Billy känner jag intet till.

  Lycka till!


  //Zac
  PS. Har missat att du har en blogg. Läckra recept med historia och andra små artiklar - den åker in i prenumerationerna! :o)

  SvaraRadera
 3. Tack för din förklaring som jag tycker är okej. Men kom i håg att när du skriver om "mig och yngre lättpåverkade tjejer" att du inte riktigt har alla fakta. Dels var tjejerna inte alls så unga som Expressen fick dem att se ut, och om du hörde deras egna förhör hos polisen skulle du förstå att de var allt annat än oskyldiga eller lättpåverkade. Dessutom det är ju saker som hände för drygt 20 år sedan.... människor kan ju förändras med tid... det begriper du väl? Men jag VET att du är mediepåverkad. Jag ska berätta en liten historia för dig. En gång på 80 talet när min f.d. fru var på en tillställning på jobbet mötte hon en kvinnlig journalist som sa "Jaså är du gift med Billy Butt?" - !"Ja det är jag" svarade min dåvarande fru till vilket hon fick repliken "Han har ju blivit trevlig numera" -Min fru svarade "Jaha - känner du honom?"... "Nej vi har aldrig träffats" svarade journalisten. Det var under en tid då det skrevs positivt om mig efter en tid av negativa skriverier. Jag förstår hur du ser på mig men slebbig... det har jag ALDRIG någonsin varit...bara så du vet det! Jag har beljugits och det är feministskribenterna som gjort mig att se "slebbig" ut. I själva verket beskrev samtliga tjejer mig som en stilig person... det är JOURNALISTERNA som hittade på allt det där som du "gått på"

  11 oktober 2010 11:22

  Lägg till profilbild

  SvaraRadera
 4. Point taken! :o)

  Men du får också i sammanhanget tänka in att min bild av en skivbolagsdirektör formats utifrån Bert Karlsson, så slemmet är obligatoriskt på en skivbolagsdirektör... ;o)

  Men jag skall fortsättningsvis akta mig lite ifrån att döma på förhand, inte ens Bert.

  Jag skall iofs påpeka att bortsett ifrån den moral som jag tycker var tveksam så har jag alltid varit imponerad av en self-made som kan prata för sig och som har mycket vettiga åsikter i övrigt. Och har jobbat med (upptäckt?) Lisa Nilsson!

  Vad gäller feministskribenter så håller jag helt med dig - har skrivit mycket om det under taggen 'Antifeminism'. Dock så har de tystnat om ditt fall numera, jag tolkar det som att t o m de inser hur hålig domen är/var.

  Och det är som sagt 20 år sedan händelserna, det var också i ett par fall frågan om uppenbara golddiggers som du säger. Jag tror också att de flesta av oss medelålders män hade tagit chansen om tillfälle getts - och jag gissar att det gavs tämligen regelbundet?

  Jag har också generellt sett förändrats sedan dess, numera är jag lite försiktigare att dra snabba slutsatser, men som bloggningen gav uttryck för så sitter en del sådant kvar. Tack för chansen att utmana gamla invanda föreställningar.


  //Zac
  PS. Gillar skarpt ditt arbete med RO!

  SvaraRadera
 5. Tack och lycka till med din blogg

  SvaraRadera
 6. Orsak och verkan. Mänskliga drag hos alla inblandade. På något vis har ju alla fått vad de förtjänar, liksom. Något att fundera på kanske? Just be Awsome! :-)

  SvaraRadera
 7. Hahaa, jag har nog fått vad jag förtjänade - en tankeställare av Billy Butt... Men saken är den att jag tycker att Billy Butt fått betydligt mer än han förtjänat för (min åsikt) omoraliskt uppförande och utnyttjande av unga flickor.

  Jag håller tummarna för att rättvisan skall ta rätta vägen och i första steget låta fallet tas upp i Högsta Domstolen.  //Zac

  SvaraRadera
 8. Tack och lycka till med din blogg

  SvaraRadera
 9. Point taken! :o)

  Men du får också i sammanhanget tänka in att min bild av en skivbolagsdirektör formats utifrån Bert Karlsson, så slemmet är obligatoriskt på en skivbolagsdirektör... ;o)

  Men jag skall fortsättningsvis akta mig lite ifrån att döma på förhand, inte ens Bert.

  Jag skall iofs påpeka att bortsett ifrån den moral som jag tycker var tveksam så har jag alltid varit imponerad av en self-made som kan prata för sig och som har mycket vettiga åsikter i övrigt. Och har jobbat med (upptäckt?) Lisa Nilsson!

  Vad gäller feministskribenter så håller jag helt med dig - har skrivit mycket om det under taggen 'Antifeminism'. Dock så har de tystnat om ditt fall numera, jag tolkar det som att t o m de inser hur hålig domen är/var.

  Och det är som sagt 20 år sedan händelserna, det var också i ett par fall frågan om uppenbara golddiggers som du säger. Jag tror också att de flesta av oss medelålders män hade tagit chansen om tillfälle getts - och jag gissar att det gavs tämligen regelbundet?

  Jag har också generellt sett förändrats sedan dess, numera är jag lite försiktigare att dra snabba slutsatser, men som bloggningen gav uttryck för så sitter en del sådant kvar. Tack för chansen att utmana gamla invanda föreställningar.


  //Zac
  PS. Gillar skarpt ditt arbete med RO!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv