Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen tror på Mona

Socialdemokraternas samarbete med V och MP har inte skadat partiet särskilt mycket.
Det stora problemet är Mona Sahlin och den politik hon står bakom.
Så analyserar S-väljarna katastrofvalet i en ny Sifo som Aftonbladet låtit göra.
(Källa.)

Jag har faktiskt inte träffat en enda person som inte är aktiv inom S som gillar Mona, alltså känner förtroende för henne och kan tänka sig att rösta på henne -inte en enda. Det är snarare tvärtom, De som jag känner som jag vet normalt röstar S och är öppna med det har också varit öppna med att det inte blir någon röst så länge som Mona sitter i förarsätet.

T o m avsky

Många inom socialdemokratin underskattar vilken bred folklig avsky det är mot Mona Sahlin. Hon är och förblir ett sänke för sitt part, dels genom den egna personen och dels genom felbeslut efter felbeslut efter felbeslut.

Erfarenhet är bra, men...

Socialdemokratin har idag en ordförande som drivit politiken dit den är idag. Den politiska kompassen är helt borttappad. Hon tillhör också riksdagens åldermän, just snyggt tecken på föryngring och förnyelse av S att behålla henne som ledare...

Förlorare!

Mona har dessutom något som är än värre dock - det står tydligt stämplat 'förlorare' i pannan på henne. Hon är helt enkelt inte vinnartypen, det känner de osäkra väljarna och det känner stora delar av hennes egna organisation.

Livlinan!

Hennes enda livlina består idag av den usla återväxten/konkurrensen i S-toppen samt hennes äggstockar, då hennes främsta fördel är att hon är kvinna och S kan inte nu trilla tillbaka på sedvanligt gubbstyre bara för att en kvinna råkat ha stått vid rodret när det sämsta valresultatet sedan allmänna rösträtten räknades in.

Felbeslut efter felbeslut...

Hela hennes ordförandeskap har präglats från första början av felbeslut och att hon lett partiet fel till bollen. Det RödGröna samarbetet som hon var arkitekt för slog helt fel och dränerade bara partiets sympatisörer, nu har det blivit en börda mindre då kvarnstenen Ohly hoppade av Afghanistanöverenskommelsen...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


Mer om Socialdemokratins framtid//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , Ex12, AB123456, DN123, SvD123, SvT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G