Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen tror på Mona

Socialdemokraternas samarbete med V och MP har inte skadat partiet särskilt mycket.
Det stora problemet är Mona Sahlin och den politik hon står bakom.
Så analyserar S-väljarna katastrofvalet i en ny Sifo som Aftonbladet låtit göra.
(Källa.)

Jag har faktiskt inte träffat en enda person som inte är aktiv inom S som gillar Mona, alltså känner förtroende för henne och kan tänka sig att rösta på henne -inte en enda. Det är snarare tvärtom, De som jag känner som jag vet normalt röstar S och är öppna med det har också varit öppna med att det inte blir någon röst så länge som Mona sitter i förarsätet.

T o m avsky

Många inom socialdemokratin underskattar vilken bred folklig avsky det är mot Mona Sahlin. Hon är och förblir ett sänke för sitt part, dels genom den egna personen och dels genom felbeslut efter felbeslut efter felbeslut.

Erfarenhet är bra, men...

Socialdemokratin har idag en ordförande som drivit politiken dit den är idag. Den politiska kompassen är helt borttappad. Hon tillhör också riksdagens åldermän, just snyggt tecken på föryngring och förnyelse av S att behålla henne som ledare...

Förlorare!

Mona har dessutom något som är än värre dock - det står tydligt stämplat 'förlorare' i pannan på henne. Hon är helt enkelt inte vinnartypen, det känner de osäkra väljarna och det känner stora delar av hennes egna organisation.

Livlinan!

Hennes enda livlina består idag av den usla återväxten/konkurrensen i S-toppen samt hennes äggstockar, då hennes främsta fördel är att hon är kvinna och S kan inte nu trilla tillbaka på sedvanligt gubbstyre bara för att en kvinna råkat ha stått vid rodret när det sämsta valresultatet sedan allmänna rösträtten räknades in.

Felbeslut efter felbeslut...

Hela hennes ordförandeskap har präglats från första början av felbeslut och att hon lett partiet fel till bollen. Det RödGröna samarbetet som hon var arkitekt för slog helt fel och dränerade bara partiets sympatisörer, nu har det blivit en börda mindre då kvarnstenen Ohly hoppade av Afghanistanöverenskommelsen...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


Mer om Socialdemokratins framtid



//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , Ex12, AB123456, DN123, SvD123, SvT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England