1 nov. 2010

Ingen tror på Mona

Socialdemokraternas samarbete med V och MP har inte skadat partiet särskilt mycket.
Det stora problemet är Mona Sahlin och den politik hon står bakom.
Så analyserar S-väljarna katastrofvalet i en ny Sifo som Aftonbladet låtit göra.
(Källa.)

Jag har faktiskt inte träffat en enda person som inte är aktiv inom S som gillar Mona, alltså känner förtroende för henne och kan tänka sig att rösta på henne -inte en enda. Det är snarare tvärtom, De som jag känner som jag vet normalt röstar S och är öppna med det har också varit öppna med att det inte blir någon röst så länge som Mona sitter i förarsätet.

T o m avsky

Många inom socialdemokratin underskattar vilken bred folklig avsky det är mot Mona Sahlin. Hon är och förblir ett sänke för sitt part, dels genom den egna personen och dels genom felbeslut efter felbeslut efter felbeslut.

Erfarenhet är bra, men...

Socialdemokratin har idag en ordförande som drivit politiken dit den är idag. Den politiska kompassen är helt borttappad. Hon tillhör också riksdagens åldermän, just snyggt tecken på föryngring och förnyelse av S att behålla henne som ledare...

Förlorare!

Mona har dessutom något som är än värre dock - det står tydligt stämplat 'förlorare' i pannan på henne. Hon är helt enkelt inte vinnartypen, det känner de osäkra väljarna och det känner stora delar av hennes egna organisation.

Livlinan!

Hennes enda livlina består idag av den usla återväxten/konkurrensen i S-toppen samt hennes äggstockar, då hennes främsta fördel är att hon är kvinna och S kan inte nu trilla tillbaka på sedvanligt gubbstyre bara för att en kvinna råkat ha stått vid rodret när det sämsta valresultatet sedan allmänna rösträtten räknades in.

Felbeslut efter felbeslut...

Hela hennes ordförandeskap har präglats från första början av felbeslut och att hon lett partiet fel till bollen. Det RödGröna samarbetet som hon var arkitekt för slog helt fel och dränerade bara partiets sympatisörer, nu har det blivit en börda mindre då kvarnstenen Ohly hoppade av Afghanistanöverenskommelsen...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


Mer om Socialdemokratins framtid//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , Ex12, AB123456, DN123, SvD123, SvT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...