Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen tror på Mona

Socialdemokraternas samarbete med V och MP har inte skadat partiet särskilt mycket.
Det stora problemet är Mona Sahlin och den politik hon står bakom.
Så analyserar S-väljarna katastrofvalet i en ny Sifo som Aftonbladet låtit göra.
(Källa.)

Jag har faktiskt inte träffat en enda person som inte är aktiv inom S som gillar Mona, alltså känner förtroende för henne och kan tänka sig att rösta på henne -inte en enda. Det är snarare tvärtom, De som jag känner som jag vet normalt röstar S och är öppna med det har också varit öppna med att det inte blir någon röst så länge som Mona sitter i förarsätet.

T o m avsky

Många inom socialdemokratin underskattar vilken bred folklig avsky det är mot Mona Sahlin. Hon är och förblir ett sänke för sitt part, dels genom den egna personen och dels genom felbeslut efter felbeslut efter felbeslut.

Erfarenhet är bra, men...

Socialdemokratin har idag en ordförande som drivit politiken dit den är idag. Den politiska kompassen är helt borttappad. Hon tillhör också riksdagens åldermän, just snyggt tecken på föryngring och förnyelse av S att behålla henne som ledare...

Förlorare!

Mona har dessutom något som är än värre dock - det står tydligt stämplat 'förlorare' i pannan på henne. Hon är helt enkelt inte vinnartypen, det känner de osäkra väljarna och det känner stora delar av hennes egna organisation.

Livlinan!

Hennes enda livlina består idag av den usla återväxten/konkurrensen i S-toppen samt hennes äggstockar, då hennes främsta fördel är att hon är kvinna och S kan inte nu trilla tillbaka på sedvanligt gubbstyre bara för att en kvinna råkat ha stått vid rodret när det sämsta valresultatet sedan allmänna rösträtten räknades in.

Felbeslut efter felbeslut...

Hela hennes ordförandeskap har präglats från första början av felbeslut och att hon lett partiet fel till bollen. Det RödGröna samarbetet som hon var arkitekt för slog helt fel och dränerade bara partiets sympatisörer, nu har det blivit en börda mindre då kvarnstenen Ohly hoppade av Afghanistanöverenskommelsen...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


Mer om Socialdemokratins framtid//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , Ex12, AB123456, DN123, SvD123, SvT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!