Fortsätt till huvudinnehåll

Citatquiz om Socialdemokratin av idag

Tre stycken lite dagsaktuella citat. Vilka är det?
Ett av dem hör definitivt till allmänbildningen, ett har man säkert hört om man är lite historiskt intresserad och den tredje är ny för mig men både välformulerad och på pricken idag. Att det är från en person som jag normalt sett inte har några högre tankar om är bara lök på glassen! ;o)

Inget fusk!

Fuska inte med Google utan kommentera och resonera kring dem istället;
 • Har citaten något att säga oss idag?
 • Stämmer de?
 • Och vilka är upphovsmännen?

Nummer ett

Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna, socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördellningen av fattigdomen.

Nummer två

Alla djur är jämlika men somliga djur är mera jämlika än andra.

Nummer tre

Socialdemokraterna är småskurna, fantasilösa och fördömande och förföljer tankar och samband som de inte begriper eller inte kan styra. De tar bort magin ur våra tankar och behov. Socialdemokratin är slut. Det enda man kan göra är att kravla omkring på monumentet över partiet.

//Zac
PS. Jag har försvårat läsandet av namnen i taggarna nedan. Alla som tjyvtittar är slemmiga maskar!

Läs även andra bloggares åsikter om socialismen, citat, quiz, Winston Churchill, George Orwell, Lars Norén

Kommentarer

 1. Nummer ett: Det var förut det. Visst ser vi att de vill föra samma politik som Alliansen? "Vi har fört fel politik" I klartext vi har ljugit om vilken politik vi KAN föra. Det är EU:s nyliberala politik.

  Nummer två: Vi är inga djur vi har lämnat djurriket och är människor i människoriket. Kom inte och säg att vi är mineraler eller växter också :) Vi är inte jämlika.


  Nummer tre: Socialdemokraterna är som politiker är mest. Socialdemokratin är slut den gick i graven i och med vårt medlemskap i EU. Nu kan vi alla "kravla omkring" som nyliberaler.

  Det är ättestupan som sossarna talat om och själva infört. Ingen åsiktsfrihet. Det tar verkligen bort "magin ur våra tankar och behov".

  Nyliberala värderingar = frihet. Frihet att inte tänka själv.

  Kom att tänka på Eddie Meduzas "hoppla lilla åsna"!

  http://www.youtube.com/watch?v=V5ahfxK7C5E Den tål att tittas på igen.

  SvaraRadera
 2. Ungefär de åsikter som jag trodde skulle komma ifrån dig. :o)

  Uppenbart är det åt EU som svenska folket vill. En majoritet har röstat på EU-vänliga partier och medlemskapet är en icke-fråga.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En fundering bara, Lisbeth - Europakonventionen gäller också över svensk lag, precis på samma sätt som EU-rätten. Har du något emot även den? Är den månne också nyliberal?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv