Fortsätt till huvudinnehåll

Citatquiz om Socialdemokratin av idag

Tre stycken lite dagsaktuella citat. Vilka är det?
Ett av dem hör definitivt till allmänbildningen, ett har man säkert hört om man är lite historiskt intresserad och den tredje är ny för mig men både välformulerad och på pricken idag. Att det är från en person som jag normalt sett inte har några högre tankar om är bara lök på glassen! ;o)

Inget fusk!

Fuska inte med Google utan kommentera och resonera kring dem istället;
 • Har citaten något att säga oss idag?
 • Stämmer de?
 • Och vilka är upphovsmännen?

Nummer ett

Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna, socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördellningen av fattigdomen.

Nummer två

Alla djur är jämlika men somliga djur är mera jämlika än andra.

Nummer tre

Socialdemokraterna är småskurna, fantasilösa och fördömande och förföljer tankar och samband som de inte begriper eller inte kan styra. De tar bort magin ur våra tankar och behov. Socialdemokratin är slut. Det enda man kan göra är att kravla omkring på monumentet över partiet.

//Zac
PS. Jag har försvårat läsandet av namnen i taggarna nedan. Alla som tjyvtittar är slemmiga maskar!

Läs även andra bloggares åsikter om socialismen, citat, quiz, Winston Churchill, George Orwell, Lars Norén

Kommentarer

 1. Nummer ett: Det var förut det. Visst ser vi att de vill föra samma politik som Alliansen? "Vi har fört fel politik" I klartext vi har ljugit om vilken politik vi KAN föra. Det är EU:s nyliberala politik.

  Nummer två: Vi är inga djur vi har lämnat djurriket och är människor i människoriket. Kom inte och säg att vi är mineraler eller växter också :) Vi är inte jämlika.


  Nummer tre: Socialdemokraterna är som politiker är mest. Socialdemokratin är slut den gick i graven i och med vårt medlemskap i EU. Nu kan vi alla "kravla omkring" som nyliberaler.

  Det är ättestupan som sossarna talat om och själva infört. Ingen åsiktsfrihet. Det tar verkligen bort "magin ur våra tankar och behov".

  Nyliberala värderingar = frihet. Frihet att inte tänka själv.

  Kom att tänka på Eddie Meduzas "hoppla lilla åsna"!

  http://www.youtube.com/watch?v=V5ahfxK7C5E Den tål att tittas på igen.

  SvaraRadera
 2. Ungefär de åsikter som jag trodde skulle komma ifrån dig. :o)

  Uppenbart är det åt EU som svenska folket vill. En majoritet har röstat på EU-vänliga partier och medlemskapet är en icke-fråga.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En fundering bara, Lisbeth - Europakonventionen gäller också över svensk lag, precis på samma sätt som EU-rätten. Har du något emot även den? Är den månne också nyliberal?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England