Fortsätt till huvudinnehåll

Citatquiz om Socialdemokratin av idag

Tre stycken lite dagsaktuella citat. Vilka är det?
Ett av dem hör definitivt till allmänbildningen, ett har man säkert hört om man är lite historiskt intresserad och den tredje är ny för mig men både välformulerad och på pricken idag. Att det är från en person som jag normalt sett inte har några högre tankar om är bara lök på glassen! ;o)

Inget fusk!

Fuska inte med Google utan kommentera och resonera kring dem istället;
 • Har citaten något att säga oss idag?
 • Stämmer de?
 • Och vilka är upphovsmännen?

Nummer ett

Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna, socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördellningen av fattigdomen.

Nummer två

Alla djur är jämlika men somliga djur är mera jämlika än andra.

Nummer tre

Socialdemokraterna är småskurna, fantasilösa och fördömande och förföljer tankar och samband som de inte begriper eller inte kan styra. De tar bort magin ur våra tankar och behov. Socialdemokratin är slut. Det enda man kan göra är att kravla omkring på monumentet över partiet.

//Zac
PS. Jag har försvårat läsandet av namnen i taggarna nedan. Alla som tjyvtittar är slemmiga maskar!

Läs även andra bloggares åsikter om socialismen, citat, quiz, Winston Churchill, George Orwell, Lars Norén

Kommentarer

 1. Nummer ett: Det var förut det. Visst ser vi att de vill föra samma politik som Alliansen? "Vi har fört fel politik" I klartext vi har ljugit om vilken politik vi KAN föra. Det är EU:s nyliberala politik.

  Nummer två: Vi är inga djur vi har lämnat djurriket och är människor i människoriket. Kom inte och säg att vi är mineraler eller växter också :) Vi är inte jämlika.


  Nummer tre: Socialdemokraterna är som politiker är mest. Socialdemokratin är slut den gick i graven i och med vårt medlemskap i EU. Nu kan vi alla "kravla omkring" som nyliberaler.

  Det är ättestupan som sossarna talat om och själva infört. Ingen åsiktsfrihet. Det tar verkligen bort "magin ur våra tankar och behov".

  Nyliberala värderingar = frihet. Frihet att inte tänka själv.

  Kom att tänka på Eddie Meduzas "hoppla lilla åsna"!

  http://www.youtube.com/watch?v=V5ahfxK7C5E Den tål att tittas på igen.

  SvaraRadera
 2. Ungefär de åsikter som jag trodde skulle komma ifrån dig. :o)

  Uppenbart är det åt EU som svenska folket vill. En majoritet har röstat på EU-vänliga partier och medlemskapet är en icke-fråga.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En fundering bara, Lisbeth - Europakonventionen gäller också över svensk lag, precis på samma sätt som EU-rätten. Har du något emot även den? Är den månne också nyliberal?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: