4 dec. 2010

Ärliga när ingen hör...

"Moderaterna har ett program. Allt vi gör är att säga nej. Vi har inga tankesmedjor som tar fram idéer, inget alternativt program."
..
"Det är klart att eftersom vi sitter i opposition tycker vi att allt regeringen gör är fel. Om vi hade suttit i regeringen skulle vi klart ha stöttat en ökning av trupperna i Afghanistan."
(Källa o källa)
Wikileaks fortsätter att skörda karriärer under toppskiktet. Urban Ahlin var ärlig som desillusionerad topp i det tidigare regeringsprenumererande partiet Socialdemokratin. Att såga S hos under-täcket-samarbetspartnern USA hade kanske en lite terapeutisk funktion hos Ahlin?
Att istället för att ha en bild av vilken politik man vill driva och var man vill föra Sverige och istället ta till varje medel som helst för att få tillbaka MAKTEN - är inte det så vi alla ser socialdemokratin av idag?

Utvärderingen ganska undermålig

Jag kan inte påstå att jag ger så mycket cred til arbetet med utvärderingen av valet, nästan alla andra har mer kött i analysen. Det känns onekligen som om man inte riktigt säger det man vill säga utan istället resonerar kring några stickprov på hur pass illa deras politik rimmade med historien - samarbetet med (fd) kommunister? Det tidigare statsbärande partiet fick krypa inför små samarbetspartners, med en politik som i bästa fall kunde sägas vara inkonsekvent.

30 år senare - vilse i nutid

Nutid - det kändes tydligt att de inte hade någon politik för världen av idag, bara ett daterat arv från bruksorterna och blåställsarbetare från forna tider. Givetvis gjorde också Moderaterna det svårt att återhämta förlorat territorium för S genom sin marsch in mot mitten, men det var ett mycket daterat parti utan riktning och politik som nu formerade sig inför valet.

Mona Sahlin...

Partiledaren - har någonsin en ledare för ett så stort parti så lite förtroende både inom och utom partiet?
Mona Sahlin har inte gjort något positivt för partiet alls.
Könsinkvoterad som andra, eller kanske t o m tredje/fjärdevalet så hade hon ändå stora förväntningar på sina axlar att nu reformera och ge partiet ett annat ledarskap än det Persson hade stått för, och som man var så innerligt trött på.

Passiv och toppstyrande

I stället så serverades passivitet och värre toppstyrning än någonsin. Och vad värre var - det var oförankrad toppstyrning. Många toppar stod med öppen mun när de såg på Rapport och läste tidningarna. Tålamodet tog raska steg nedåt när plötsligt ett regeringssamarbete med MP presenterades. En pinsam och förtroendeförbrukande pudel senare så stod ex-kommunisten Ohly och flinade bredvid stelt leende Sahlin, Eriksson och Wetterstrand. Århundradets pinsammaste toppolitiska händelse?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB123456, SvD1234, DN123, SvT, Ex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...