Fortsätt till huvudinnehåll

Ärliga när ingen hör...

"Moderaterna har ett program. Allt vi gör är att säga nej. Vi har inga tankesmedjor som tar fram idéer, inget alternativt program."
..
"Det är klart att eftersom vi sitter i opposition tycker vi att allt regeringen gör är fel. Om vi hade suttit i regeringen skulle vi klart ha stöttat en ökning av trupperna i Afghanistan."
(Källa o källa)
Wikileaks fortsätter att skörda karriärer under toppskiktet. Urban Ahlin var ärlig som desillusionerad topp i det tidigare regeringsprenumererande partiet Socialdemokratin. Att såga S hos under-täcket-samarbetspartnern USA hade kanske en lite terapeutisk funktion hos Ahlin?
Att istället för att ha en bild av vilken politik man vill driva och var man vill föra Sverige och istället ta till varje medel som helst för att få tillbaka MAKTEN - är inte det så vi alla ser socialdemokratin av idag?

Utvärderingen ganska undermålig

Jag kan inte påstå att jag ger så mycket cred til arbetet med utvärderingen av valet, nästan alla andra har mer kött i analysen. Det känns onekligen som om man inte riktigt säger det man vill säga utan istället resonerar kring några stickprov på hur pass illa deras politik rimmade med historien - samarbetet med (fd) kommunister? Det tidigare statsbärande partiet fick krypa inför små samarbetspartners, med en politik som i bästa fall kunde sägas vara inkonsekvent.

30 år senare - vilse i nutid

Nutid - det kändes tydligt att de inte hade någon politik för världen av idag, bara ett daterat arv från bruksorterna och blåställsarbetare från forna tider. Givetvis gjorde också Moderaterna det svårt att återhämta förlorat territorium för S genom sin marsch in mot mitten, men det var ett mycket daterat parti utan riktning och politik som nu formerade sig inför valet.

Mona Sahlin...

Partiledaren - har någonsin en ledare för ett så stort parti så lite förtroende både inom och utom partiet?
Mona Sahlin har inte gjort något positivt för partiet alls.
Könsinkvoterad som andra, eller kanske t o m tredje/fjärdevalet så hade hon ändå stora förväntningar på sina axlar att nu reformera och ge partiet ett annat ledarskap än det Persson hade stått för, och som man var så innerligt trött på.

Passiv och toppstyrande

I stället så serverades passivitet och värre toppstyrning än någonsin. Och vad värre var - det var oförankrad toppstyrning. Många toppar stod med öppen mun när de såg på Rapport och läste tidningarna. Tålamodet tog raska steg nedåt när plötsligt ett regeringssamarbete med MP presenterades. En pinsam och förtroendeförbrukande pudel senare så stod ex-kommunisten Ohly och flinade bredvid stelt leende Sahlin, Eriksson och Wetterstrand. Århundradets pinsammaste toppolitiska händelse?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB123456, SvD1234, DN123, SvT, Ex

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n