Fortsätt till huvudinnehåll

Ärliga när ingen hör...

"Moderaterna har ett program. Allt vi gör är att säga nej. Vi har inga tankesmedjor som tar fram idéer, inget alternativt program."
..
"Det är klart att eftersom vi sitter i opposition tycker vi att allt regeringen gör är fel. Om vi hade suttit i regeringen skulle vi klart ha stöttat en ökning av trupperna i Afghanistan."
(Källa o källa)
Wikileaks fortsätter att skörda karriärer under toppskiktet. Urban Ahlin var ärlig som desillusionerad topp i det tidigare regeringsprenumererande partiet Socialdemokratin. Att såga S hos under-täcket-samarbetspartnern USA hade kanske en lite terapeutisk funktion hos Ahlin?
Att istället för att ha en bild av vilken politik man vill driva och var man vill föra Sverige och istället ta till varje medel som helst för att få tillbaka MAKTEN - är inte det så vi alla ser socialdemokratin av idag?

Utvärderingen ganska undermålig

Jag kan inte påstå att jag ger så mycket cred til arbetet med utvärderingen av valet, nästan alla andra har mer kött i analysen. Det känns onekligen som om man inte riktigt säger det man vill säga utan istället resonerar kring några stickprov på hur pass illa deras politik rimmade med historien - samarbetet med (fd) kommunister? Det tidigare statsbärande partiet fick krypa inför små samarbetspartners, med en politik som i bästa fall kunde sägas vara inkonsekvent.

30 år senare - vilse i nutid

Nutid - det kändes tydligt att de inte hade någon politik för världen av idag, bara ett daterat arv från bruksorterna och blåställsarbetare från forna tider. Givetvis gjorde också Moderaterna det svårt att återhämta förlorat territorium för S genom sin marsch in mot mitten, men det var ett mycket daterat parti utan riktning och politik som nu formerade sig inför valet.

Mona Sahlin...

Partiledaren - har någonsin en ledare för ett så stort parti så lite förtroende både inom och utom partiet?
Mona Sahlin har inte gjort något positivt för partiet alls.
Könsinkvoterad som andra, eller kanske t o m tredje/fjärdevalet så hade hon ändå stora förväntningar på sina axlar att nu reformera och ge partiet ett annat ledarskap än det Persson hade stått för, och som man var så innerligt trött på.

Passiv och toppstyrande

I stället så serverades passivitet och värre toppstyrning än någonsin. Och vad värre var - det var oförankrad toppstyrning. Många toppar stod med öppen mun när de såg på Rapport och läste tidningarna. Tålamodet tog raska steg nedåt när plötsligt ett regeringssamarbete med MP presenterades. En pinsam och förtroendeförbrukande pudel senare så stod ex-kommunisten Ohly och flinade bredvid stelt leende Sahlin, Eriksson och Wetterstrand. Århundradets pinsammaste toppolitiska händelse?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB123456, SvD1234, DN123, SvT, Ex

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings