Fortsätt till huvudinnehåll

Ärliga när ingen hör...

"Moderaterna har ett program. Allt vi gör är att säga nej. Vi har inga tankesmedjor som tar fram idéer, inget alternativt program."
..
"Det är klart att eftersom vi sitter i opposition tycker vi att allt regeringen gör är fel. Om vi hade suttit i regeringen skulle vi klart ha stöttat en ökning av trupperna i Afghanistan."
(Källa o källa)
Wikileaks fortsätter att skörda karriärer under toppskiktet. Urban Ahlin var ärlig som desillusionerad topp i det tidigare regeringsprenumererande partiet Socialdemokratin. Att såga S hos under-täcket-samarbetspartnern USA hade kanske en lite terapeutisk funktion hos Ahlin?
Att istället för att ha en bild av vilken politik man vill driva och var man vill föra Sverige och istället ta till varje medel som helst för att få tillbaka MAKTEN - är inte det så vi alla ser socialdemokratin av idag?

Utvärderingen ganska undermålig

Jag kan inte påstå att jag ger så mycket cred til arbetet med utvärderingen av valet, nästan alla andra har mer kött i analysen. Det känns onekligen som om man inte riktigt säger det man vill säga utan istället resonerar kring några stickprov på hur pass illa deras politik rimmade med historien - samarbetet med (fd) kommunister? Det tidigare statsbärande partiet fick krypa inför små samarbetspartners, med en politik som i bästa fall kunde sägas vara inkonsekvent.

30 år senare - vilse i nutid

Nutid - det kändes tydligt att de inte hade någon politik för världen av idag, bara ett daterat arv från bruksorterna och blåställsarbetare från forna tider. Givetvis gjorde också Moderaterna det svårt att återhämta förlorat territorium för S genom sin marsch in mot mitten, men det var ett mycket daterat parti utan riktning och politik som nu formerade sig inför valet.

Mona Sahlin...

Partiledaren - har någonsin en ledare för ett så stort parti så lite förtroende både inom och utom partiet?
Mona Sahlin har inte gjort något positivt för partiet alls.
Könsinkvoterad som andra, eller kanske t o m tredje/fjärdevalet så hade hon ändå stora förväntningar på sina axlar att nu reformera och ge partiet ett annat ledarskap än det Persson hade stått för, och som man var så innerligt trött på.

Passiv och toppstyrande

I stället så serverades passivitet och värre toppstyrning än någonsin. Och vad värre var - det var oförankrad toppstyrning. Många toppar stod med öppen mun när de såg på Rapport och läste tidningarna. Tålamodet tog raska steg nedåt när plötsligt ett regeringssamarbete med MP presenterades. En pinsam och förtroendeförbrukande pudel senare så stod ex-kommunisten Ohly och flinade bredvid stelt leende Sahlin, Eriksson och Wetterstrand. Århundradets pinsammaste toppolitiska händelse?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB123456, SvD1234, DN123, SvT, Ex

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p