Fortsätt till huvudinnehåll

Plocka fartdårarna bara!

Se upp mer hastigheten på solsemestern.
Om du kör för fort i ett annat EU-land kan du bli fälld av fartkameran.
..
De som kritiserat den nya lagen anser att det inte går att bevisa vem som kört bilen vid det aktuella tillfället.
(Källa.)

Tycker själv det är bra. Hatar dock personligen kameror, men som många av mina medtrafikanter kör så förstår jag varför de behövs. Att vana turister struntar i hastighetskontrollerna vet jag av erfarenhet. Så ett strukturerat sätt för att få ner kostnaderna och sedan jaga rätt på brottslingar i sina respektive länder tycker jag är superbt.

Tyvärr...

Jag är givetvis principiellt emot kameraövervakning i de allra flesta fall, men här så dödar hastigheten tyvärr ofta urskillningslöst. Om det bara är 19-åringen med för mycket hormoner och ångest över storleken på sitt organ må så vara, men frontar han (för det är konstigt nog oftast en han) en barnfamilj så är det förbanne mig inte läge att servera liberala grundprinciper till de efterlevande...

Vem körde?

Spelar det någon roll?
Skicka en bot till ägaren så rättar nog problemet till sig själv - och börja ta bilden bakifrån på fordonet så att motorcyklisterna får lugna ner sig också? De har påfallande ofta myror i häcken.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

  1. Nu kommer jag inte ihåg termerna men man borde göra hastighetsöverträdelserna till samma typ av böter som parkeringsböter som är knuten bilens ägare snarare än föraren.

    Att ta kort bakifrån skulle minska integretetsövergreppet då det "bara" är bilen som man tar kort på och inte vem som framför den och vilka passagerare denna har med sig. Dessutom enklare att dölja kamerorna då. Dessutom borde trafikpoliser inte behövas då all nödvändig teknik går att bygga in i bilarna med gps för hastighetskontroll, flöjt för alkolholintag etc.

    SvaraRadera
  2. Hell yes! Tvinga regelrätta hastighetsöverträdare(?) till att montera in positioneringsutrustning med kontinuerlig hastighetsangivelse, precis som rattfulla med alkolås.

    Färre trafikpoliser är också en stor fördel.

    Jag kom körandes på en 50-väg där det är en skarp vänstersväng, lite feldoserad till det också. Vid tillfället rådde brutalt vinterväglag så man fick verkligen krypa i kurvan för att inte riskera ett besök i diket. När jag krupit igenom kurvan och lyfter blicken till rakan så ser jag förvånat hur det står en poliskontroll och laserskjuter min hastighet! Jag handlade och de stod kvar en 40 minuter senare när jag körde motsatt väg tillbaka. Jag kan inte för mitt liv tänka mig att de tog en endaste fortkörare på det stället. Jag kan ringa in 100 andra ställen runt om i stan där jag vet att alla kör för fort och där gångtrafikanter finns i närheten.

    Jag misstänker att det handlade om lite rättsrådiga poliser som var tvungna att göra hastighetskontroller, men inte hade lust att fylla i rapporter om fortkörning sedan. Det inger respekt för farbror blå måste jag säga...


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England