Fortsätt till huvudinnehåll

Rena Hamilton!

Svenska underrättelseagenter klädde ut sig till flygplatspersonal.
Så kunde de avslöja USA:s hemliga fångtransporter, visar nya Wikileaksdokument som Svenska Dagbladet tagit del av.
Händelsen 2006 utlöste en akut diplomatisk kris mellan USA och Sverige.
(Källa.)
Det är inte utan att jag blir smått stolt över hur regeringen Persson agerade i frågan. Det krävs mod och patos för att skicka in agenter och sedan pressa på diplomatiskt och politiskt.
Wow!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac
PS. Planet på bilden har inget att göra med fångtransporterna ifråga, utan är ett helt oskyldigt plan, ja om man bortser från miljöaspekterna då...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  SvD, DN, Ex

Kommentarer

 1. Jasså så du är stolt över att regeringen inte har åtalat Cia för att ha torterad oskyldiga efter kidnappat dem på svensk mark?
  Antar det är därför man tillåter Usa bedriva spioneri mot svenska medborgare med hjälp av svensk polis.

  Mycket och vara stolt över.

  Tacka vet jag Italien som hade tillräckligt med civilkurage för att åtala CIA.

  SvaraRadera
 2. Jag pratar om händelsen enskilt, vilket framgår av inlägget. Avvisningen av egyptierna har jag bloggat om innan och tydligt stått för min syn där.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det var ju märkligt att det här kommer fram just nu.

  SvaraRadera
 4. Känner mig också lite stolt att Sverige faktiskt sade ifrån om det här. Det har ju inte direkt framkommit tidigare, utan man har snarare trott att det var tvärtom...

  SvaraRadera
 5. Gustaf Nordenskiöld, dansk5 december 2010 kl. 10:55

  WL är ett genuint queerprojekt som ska bidra till att riva ner hetrosexuell makt.

  SvaraRadera
 6. Gustaf Nordenskiöld, dansk9 december 2010 kl. 07:34

  WL är ett genuint queerprojekt som ska bidra till att riva ner hetrosexuell makt.

  SvaraRadera
 7. Jasså så du är stolt över att regeringen inte har åtalat Cia för att ha torterad oskyldiga efter kidnappat dem på svensk mark?
  Antar det är därför man tillåter Usa bedriva spioneri mot svenska medborgare med hjälp av svensk polis.

  Mycket och vara stolt över.

  Tacka vet jag Italien som hade tillräckligt med civilkurage för att åtala CIA.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?