29 sep. 2010

Smisk, nej tack!

Samtycke, eget initiativ och erfarenhet hos den 16-åriga flickan friar den 32-årige man som åtalats för grov misshandel i en träff där hon var hans sexslav en helg.
Men domen ska överklagas till hovrätten.
(Källa.)

Näe, jag gillar inte smärta. Skulle nog t o m vilja påstå att jag är allergisk mot smärta, att jag rent av har en handikappanpassad smärttröskel - jäms med golvet. Så nej, smisk är inte för mig. Men om sexuellt myndiga vill ha det? Visst, gärna för mig - bara jag slipper en röd rumpa.

Den som bestrider samtycket här är staten genom dess lakej, åklagaren Ulrika Rogland, som oombedd vill agera ställföreträdande förmyndare åt den kvinnliga parten i målet. Enligt hennes synsätt är kvinnan i kraft av tidigare självskadebeteende att anse som sexuellt omyndig, inkapaciterad för resten av livet att delta i annat än av staten föreskrivet vaniljsex, trots att det finns ganska omfattande litteratur kring självskadebeteende som aktiv strategi att överkomma rädsla, exempelvis från tidigare övergrepp.

I bakgrunden figurerar också ett otäckt åldersnormativt resonemang kring kvinnans låga ålder, att sextonåringar egentligen är barn, att den sexuella myndighetsåldern egentligen inte räknas eller i alla fall bör omgärdas av begränsningar eller kunna överprövas av ”vuxna”. Sådana frihetsinskränkande resonemang måste kraftigt avvisas.

(Källa, den oförlikneliga och blivande partiledaren(?) Niklas Dougherty / 倪阔乐)

Jo, så är det

Att omyndigförklara den 16-åriga flickan tycks vara viktigt - trots att rätten gång på gång påpekar att hon varit drivande i händelseförloppet. Samt att det krävs grov misshandel för att det skall åsidosätta en vilja att bli utsatt - och här är det "bara" (betänk min egen smärttröskel) fråga om vanlig misshandel. Och det är vettigt i dagsläget att dra gränsen för hur pass mycket skada man skall få åsamka en annan människa - även om den är villig, i alla fall så länge som vi har dödshjälpförbud...

Uppdatering

Lek med tanken att han hade haft ett regelrätt samlag med flickan. Utan tvekan så tror jag att det också hade stått 'våldtäkt' bland åtalspunkterna.
Faktum är att jag är enormt imponerad av både grabben och den unga flickan, i alla fall utifrån den bild som domen (länk finns i kommentarerna) gett. Ett öppet och ömsesidigt respektfullt förhållande mellan de två under helgen. Mycket mer kontroll och samtal än vad jag fördomsfullt trodde innan. Men kvällstidningarna förmedlar bara en sådan bild som de säljer lösnummer för.
Sedan kan man inte förneka de feministiska inslagen i detta fall. Dels offerbilden av flickan som varit väl så aktiv och drivande (tänk att hittat sin sexualitet som 16-åring, det är starkt) och dels skuldbeläggelse av mannen i fallet. Journalister borde väl orka med att läsa igenom en tydlig och välskriven dom? Ser med sorg att en rasande åklagare skall överklaga - så ett varv till blir det, med martyrskap och demonisering. Trist.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,   AB123, Ex, DN

28 sep. 2010

Sjuka svin - om de nu är skyldiga

Jag blir riktigt illa berörd av att läsa om hur domaren i målet mot de män som misstänkts ha våldtagit och sålt en 14-årig flicka, nu efter hot mot familjen tvingas släppa målet. En riktig skrämmande händelse, inte minst polisens agerande gör att man funderar på rättssäkerheten och säkerheten - och det är jag tydligen inte ensam om.

Hårdare straff!

Usch, dubbla straffsatsen för alla som lägger sig i och fuskar, bluffar, ljuger och är våldsamma i rättsprocessen. Den är så viktig för oss alla att det knappast är svårt att få stöd får en sådan idé?

Synnerligen grovt hummhumm...

Det finns en del brott där det borde, enligt galenpannan Ask, finnas ytterligare en grad - synnerligen grov misshandel, ex. Och jag kan nog själv tänka mig en sådan lagändring. Även om du slår någon sönder och samman så är det ett grovt brott, men om vederbörande dessutom är försvarlös, ex gammal eller rullstolsbunden, så är det i sig ett ännu grövre brott - så jag kan nog ställa upp på tanken.

Synnerligen grova

Men en del andra brott tycker jag alltid är synnerligen grova;
  • Det handlar om brott där vår demokrati är utsatt, våld och hot mot politiker, i andra där valfusk förekommer etc.
  • Det är också brott mot rättsväsendet, brott begångna mot poliser och andra inom ex räddningstjänsten i tjänsten skall bedömas betydligt hårdare - det är brott mot oss alla.
  • Och slutligen brott mot domstolsförfarandet, den juridiska slutgången. Det måste anses synnerligen allvarligt när man missleder rätten, när hot och våld drabbar de inblandade.
Dessa är brott mot samhället självt, mot oss alla - vi är alla målsäganden i dessa fall och därför bör dessa bedömas betydligt hårdare än andra, liknande brott.

Hatbrott då?

Njae, jag tycker det är lite smårubbat att plocka ut vissa grupper som ovanligt hårt utsatta och där brott mot denna grupp skall bedömas annorlunda än andra. Någon som tappar besinningen inför en homosexuell och hugger ner honom med 60-70 hugg - tänker han på att handlingen går under hatbrott och därför ger ett hårdare straff? Knappast.

Rödhåriga glasögonormar?

I skolan när jag var liten så var det regelbundet en liten, tunn kille med rött hår som fick stryk. I andra sammanhang så var man efter glasögonormar - är inte dessa hatbrott? Hur bedömer man att en grupp plötsligt skall ha större skydd i lagen?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB, DN

26 sep. 2010

Mer om Socialdemokratins framtid

Ja, två gånger har man nu valt bort det (fd) "statsbärande" partiet Socialdemokraterna. Det är ju i mångt och mycket det som valet handlade om.
Blockpolitiken har nu till slut krossat Socialdemokraternas självbild. Antingen börjar de om och bygger vidare på nya premisser och den nya verklighet som väljarna röstade fram. Eller så plockar de upp bitarna, pusslar och tejpar ihop dem och fortsätter med fortsatt sönderfallande politik.

En verklighet utanför S-ledningsrummet

Socialdemokraternas verklighetsbeskrivning håller inte längre;
..jag har börjat undra om inte det här folkhemmet som alla begråter också formade en tystnadens kultur. En kultur där allt är tummen upp och människan är god och eventuella fel alltid står att finna inom Systemen och Strukturerna och där man aldrig, aldrig får SKULDBELÄGGA någon. Det är alltid, alltid Samhällets fel.
..en tystnadens kultur där man ses som en taskmört och folkfiende och festförstörare om man antyder att det kan finnas något ruttet även utanför Systemen och Strukturerna. Att det finns folk som fuskar med bidrag och jobbar svart och att det finns elever som stör
Och jag håller med, det är något allt mer irriterande och gnagande med Socialdemokratins verklighetsbeskrivning, och Vänsterns skall vi inte ens prata om. Det är liksom inte den verklighet där vi andra bor.

Insatser, och utan Sahlin

Nu kommer det krävas oerhörda insatser ifrån SAP om man skall vända detta. Håglösheten, längtan tillbaka till det gamla där de prenumererade på regeringsmakten är stark och förblindande. Ledningen har visat sig vara totalt inkompetent och självförhöjande - "nu skall vi ändra en massa, men alla i toppen sitter kvar". De ytterst ansvariga skall naturligtvis sitta kvar... I alla fall enligt de själva och några svårförståeliga mekanismer inom S, utanför där alla potentiella väljare finns så är det långt ifrån lika självklart.

Illa omtyckt

Människor omkring mig har inte ändrat åsikt om samarbetet mellan S+MP+V, människor har inte ändrat åsikt om Mona Sahlin och Bagdad-Bob vid hennes sida. Så sent som igår kväll hörde jag en grupp människor på Buger King prata om hur värdelös Sahlin är. Stämpeln som förlorare och fifflare är inget som man tvättar bort i skumrasket.

Dålig förlorare med "förlorare" stämplat i pannan

Personligen så blev jag jätteimponerad av hennes slutspurt i valet, men lika nedslagen blir jag av den dåliga förlorare som tonat fram efter valresultatet stod klart - eller rimligt klart. Tjurig och ovillig att göra någonting alls för att minska SD:s inflytande. Inte riktigt samma tongångar som innan valnatten...

Ett nytt parti bland alla andra

Väljarna har visat med all tydlighet att S är som vilket parti som helst. Jag tror vi har S på 20% i nästa val om samma partitopp sitter kvar. Jag tror också att vi antagligen ändå har ett fortsatt tapp även med nya förmågor.
S har ingen politik att prata om längre, inga visioner, ingen ideologi att falla tillbaka på. Vilsenhet är bara förnamnet. Sahlin gjorde en valrörelse som handlade om att mobilisera de svaga i samhället, och de skulle betalas i allmosor i form av höjda bidrag. Vi är i ett mycket starkt ekonomiskt läge idag, vi har nog aldrig haft sådan stor medelklass och även de sämst bemedlade har blivit färre. I detta läge är det en ganska kass politik att bara vända sig åt bidragstagare och invandrare utan framtid och utan hopp.

Ingen politik

S har en kraft- och orkeslös politik idag. Lite tafatta svar på Alliansens politik, men ingenting eget. Ingenting om hur och vart man vill driva samhället. De RödGrönas konstiga kompromisser har gett en politik som är ett under av motsägelsefulla slutsatser och trådar som inte tycks ha något slut. Och fortsättningen kommer tydligen, ja såvida inte Alliansen och Reinfeldt lockar över MP - och paradoxalt nog så är det kanske det bästa som hänt Socialdemokraterna under de årtiondens senaste nerförsbacke.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Att ha sex?

Handbojor, stayups eller en vibrator? Det trendiga hotellet [Berns, min anm] i Stockholm erbjuder inte längre bara sprit i minibaren och en bibel i byråladan, nu finns även sexleksaker. Men utbudet imponerar inte på polisen, som inom kort fördubblar satsningen mot prostitution på hotell. –Hotellet försöker glorifiera något som vi jobbar för att avglorifiera, säger Tom Eckerling i en av insatsgrupperna.
(Källa, min fetstil och anm)

Vad försöker insatsgrupperna mot prostitution avglorifiera i det att Berns erbjuder gästerna att köpa sexleksaker på rummen?
Låter lite som gammaldags sexmoral tycker jag?
Eller är det osedvanligt horaktigt att använda sig av sexleksaker?
Är kvällstidningarnas artiklar om just sådana bara förklädda annonser för att göra oss alla till horor och torskar på en gång?
Eller?

Senare i artikeln kommer ett förtydligande:

– Går man in på en del av sajterna där det säljs sex ser man bland annat sådana här sexleksaker. Hotellet försöker glorifiera något som vi jobbar aktivt med att avglorifiera. Jag ser baksidan av sexindustrin hela tiden och den är bara smutsig, inte alls glamorös.
..
Vare sig Tom Eckerling [chefen för insatsgrupperna citerad ovan, min anm] eller Andreas L´Estrade [Receptionschef på Berns, min anm] tror att kampanjen med sexleksaker kommer att locka till sig prostitution till hotellet. Och receptionschefen tror inte heller att det finns anledning till oro.

Word!

Jag kan, utan att ha varit på slika sidor att det förekommer både brunetter och blondiner på de sidorna - ni vet, de "horiga" hårfärgerna.
Likadant med målade naglar - varenda beautyshop är nog i ögonen på chefen på insatsgruppen omoraliska horhus!
Förresten så är både bröst, tuttar och pillesnoppar också horigt - nakenhet, befruktning, sex och kroppsvätskor likaså. Och sex - horigaste av de alla!
Vad glada och moraliska vi skall bli ändå!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB

Om demokrati och lite om SD

Jag känner en viss risk för att vår demokrati blir allt mer svårtillgänglig. Efter att Piratpariet fått på tafsen rejält så är dessvärre frågorna om demokrati enbart upp till riksdagspartierna just nu. De har inte agerat i demokratisk anda direkt när de tillåtit övervakning och avlyssning av hela svenska folket. Man försökte ge privatpolis mer makt än vår polis

Personval

Till 5% personvalskryss är inte tillräckligt. Ta bort spärren helt och låt de valbara rankas utifrån sina kryss istället för hur pass lojala med partiledningen de är. Vi pratar politikerbroilers som grundfäste sin lojalitet i tonåren i ungdomsorganisationerna och som väljarna inte kan få bort.

Riksdagsspärren

4% är mycket röster. Det innebär att 240 544 röster inte skulle räknas om deras röst gick till ett parti med 3,99% röster som således inte kom in i riksdagen. Det är sjukt många människor som demokratiskt sett marginaliserats helt.
Ta bort även spärren eller sänk den rejält i alla fall. Demokratin ökar knappast när så pass många väljare inte får någon representation i riksdagen som i dag. Det är en sak som är helt säker.

Mer makt till folket

Det vore klädsamt att inte gömma sig bakom gamla beslut, som ex folkomröstningen kring EU-medlemskap som används som alibi för att ratificera Lissabonfördraget. Det är inte samma sak! Mer och fler vägledande folkomröstningar - och ge oss väljare makten att straffa ut sådana som inte bryr sig om att vägledas av resultatet, bl a genom med personvalsinslag i röstkarusellen.

Lite funderingar kring SD

Jag tror inte att det skulle vara så svårt att förhandla med SD, men blotta tanken på att de skulle kunna påverka integrations-/flykting-/invandrarpolitiken är lika med katastrof. Och de, som det ensvarsparti de är, lär knappast ha något annat på agendan än att göra ner invandrare. Således är samarbete helt och totalt uteslutet.

Ut med trollen i solen!

Bättre är att låta dem göra bort sig i öppen debatt. De har ingenting utöver en brinnande misstänksamhet och skev världsbild där invandringen får illustrera allt ont och egna tillkortakommanden. Att de blir utan ordförandeposter i utskotten är kanske ett misstag, de är just större än både V och KD som väl innehaft ordförandeskap tidigare?

Öppen och verifierbar statistik

En underbar detalj är hur deras inträde redan devalverar deras egna trovärdighet när de nu skall använda sig av riksdagens utredningstjänst, Rut, för att ta reda på "massinvandringens kostnader".
Min tro är att de får betydligt mer än vad de bad om - de kommer också få statistik på hur viktig invandringen är för Sverige, vad vi idag tjänar på invandringen. Då är det slut på skarvade siffror, slut på överdrifter och lögner. Svart på vitt - och nej, det handlar inte om en porrgenre...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,   AB1, DN, SSv1, Exp, GP

Monsterlax? Nej, tack!

Det amerikanska livsmedelsverket utreder om man ska tillåta en genmodifierad form av lax i handeln. Fisken, som växer dubbelt så snabbt som en vanlig lax, har av kritiker kallats ”Frankenfish”.
(Källa.)

Fy för den lede! Låter inte gott och vad värre är - låter oerhört riskfyllt. Risken för att en lax smiter och beblandar sig med vilda laxar är väl i storleksordningen.. typ 100%?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tvärstopp i fredsförhandlingarna, igen?

Jag måste säga att det gör ont att se hur den senaste fredsprocessen går mot sitt slut redan efter fyra veckor. Jag tror tyvärr att galningen Benjamin Netanyahu struntar fullständigt i Mahmoud Abbas vädjan och Barack Obamas påtryckningar. Abbas är hårt pressad från sin sida och har knappast mandat att driva fredsprocessen vidare om det fortsätter att byggas på tänkt Palestinsk mark.

Men pengarna från USA då?

Obama har å sin sida satsat mycket i det senaste försöket att få igång samtalen och han känner nog sig rejält besviken på Netanyahu. Man tycker onekligen det är konstigt när USA bidrar med sådana enorma bidragspengar till Israel, att de inte har mer kraft bakom orden än vad de har?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  AB, SvD, DN

25 sep. 2010

Stor Sverigedemokratisk humor!
(Idén hämtad härifrån)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lite enkel avundsjuka av svensk typ?

Jag vill se Fru Reinfeldt göra det där! Svänger!


Snyggt fruntimmer är det också, så frågan är kanske snarare varför skulle inte Frankrikes presidentfru skapa så heta rubriker?
Om man också betänker att hon är fotomodell, nakenmodell, sångerska, kändis genom sina mer kända pojkvänner (Mick Jagger, Eric Clapton m fl) så är det konstigt att hon inte är mer omsvärmad än vad hon är.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tage du "Kaffe och Bullar"?

Tiderna är hårda nu, SD stod för värsta smolket.
Nu är allt bättre, du - mer Tage åt folket. (Idén till inlägget är stulet lånat härifrån)

Tage är aldrig någonsin fel. 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vad säger LO-medlemmarna?

Socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig, 57, anlitades som konsult för att leda partiet till en valseger - i stället blev det katastrofsiffror. Enligt ett hemligt avtal med partiet kunde Krogvig under elva månader förskottsfakturera 193 750 kronor - varje månad - visar fakturorna som Expressen nu kan publicera. Totalt: 2 325 000 kronor.
..
Räkningarna har varje månad skickats via LO-Servicecenter i Valdermarsvik, ett företag som hjälper Socialdemokraterna och olika folkrörelser med bland annat fakturahantering.
(Källa.)

Ja, undrar vad LO-medlemmarna om detta? Oavsett hur de röstar så går en hel del av deras pengar rakt ner i SAP's kassa. Och motprestationen? Ja, de får inflytande ända in till örat på partiledaren, idag (ett tag till) Mona Sahlin.

Knappast demokratiskt va?

Att sveriges största parti (jo, med en hårsmån) är en förlängd hand för sveriges största fackförbund? Mindre än hälften av medlemmarna röstade på annat parti än S och ändå så går det enorma pengaströmmar till just S. Det är en struktur som säkert var ok för 40-50 år sedan när S fortfarande låg i intervallet <45-50% av rösterna. Men varför skulle denna ordning ha något som helst existensberättigande idag?

Valuta

Hoppas du LO-medlem som läser detta, känner att du fått valuta för att ha betalt en redan rik konsult nästan 200 000SEK i månaden under nästan ett helt år. Hoppas verkligen att du känner att du fick valuta för pengarna du betalt in som medlem under året som gått...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  Ex

Jag gillar...//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Sverigedemokraterna

Jag har oerhört svårt att först varför vissa envisas med att påstå att SD inte är rasistiska? Är det för att man har tvättat lite på ytan och klipp och klistrat lite i ett valmanifest och gjort en uselt ihopklistrad budget?

Eller?

Ingen som läst debattartikeln i AB?

Eller deras lägligt borttagna 33-punkterslista?

Låt oss titta på deras valfilm 2010 och fundera lite om hur deras verklighetsbild ser ut?

Valfilmen ja...

En avslöjande undersökning för ett par år sedan visade på att SD ondgjorde sig över att över 10% av invandrarna var sjukpensionärer. Ja, eller ända tills AB visade uppgifter på att närmre 20% av deras egna folkvalda gjorde precis samma sak! :o)
Så med tanke på deras valfilm, så föreslår jag en valfilm v1.1 där pensionärer spurtar mot nödbromsen jämsides med Sverigedemokrater på valbar plats?

Ett ensvarsparti

De tar i alla fall bladet från munnen till slut, det måste jag ge dem.. :o)

Sedan är det precis så som jag skrev i somras när det stormades kring Piratpartiet och SD:

Piratpartiet är ett enfrågeparti, och SD är ett en-svarsparti - allt är invandrarnas fel

Det är enkelt genomskådat för den som vill se sanningen i vitögat. Bakom all deras politik så döljer sig alltid de svarta fåren - invandrarna. Vilken ingång man än väljer i en diskussion så kommer det alltid faktumet fram efter ett par, tre följdfrågor.

Varför genomslag nu?

Nja, det är snarast att de vanliga partierna kör på samma politik som vanligt även i kristider - men då sticker de ljusskygga trollen fram och pekar med krokiga, anklagande pekfingrar på de svaga grupperna, invandrarna (helst muslimer) i detta fall, judar för 75 år sedan. Det är naturligt att missnöjespartierna dyker upp och firar framgångar i kristider - inget konstigt alls.

Lögnare!

De ljuger nog egentligen inte mer än andra partier, men lögnerna blir så mycket mer påtagliga då de till skillnad från de övriga bara har en enda (invandrar-)politik, de andra etablerade partierna sprider sina lögner/överdrifter/missförstånd på skolpolitik, kriminalpolitik, ekonomin, handel mm mm.

Fri invandring?

Jo, det är inte någon fri invandring som vissa gör gällande...

Sverige ligger på 6:e plats på HDI-ranking (välfärd, 2007) så det vore väl rent av skamligt om vi påstår att vi inte ens kan sko oss själva? De länder runt en oroshärd är alltid de som får ta emot flest flyktingar/invandrare - och trots relativ fattigdom så gör de så gott de kan.

30-70

Arbetslösheten bland invandrare ligger någonstans runt 30% - och de andra 70% som har jobb och bidrar till samhällsekonomin? Tar de således emot dem med öppna armar?

5-95

"Nu när de är inröstade så måste man samarbeta med SD!"
Jag vet inte hur många jag har hört detta i diskussioner på nätet och i verkligheten de senaste dagarna. Men varför?
Ungefär 95% av svenska folket röstade för humanism, tolerans, människovärde och mot rasism?

Rasistiskt parti

Är du historieintresserad så ta länken till debattartikeln och byt ut ordet islam mot sionismen och jude och du har en blåkopia på hur debatten såg ut i Tyskland under tidigt 1930-tal... Att flera av SD:s grundare faktiskt är sprungna direkt ur Nordiska Rikspartiet och BSS (Bevara Sverige Svenskt) vilket gör de tydligt främlingsfientliga strömningarna inte direkt känns mindre otrevliga och gör det ganska viktigt att faktiskt blanda ihop dem med t ex just Nordiska Rikspartiet.

Öppna ögonen

Var och en som gör det minsta ifrågasättande ser att det handlar om ett parti som försöker tvätta av sig den värsta smutsen, men också att smutsen är så ingrodd att det ändå handlar om ett skitigt, smutsigt och djupt otrevligt parti med en människosyn som borde skrämma alla och envar oavsett hur skrubbad yta man försöker visa upp.

Flyktingar

Kvalitén på hur vi tar emot flyktingar och invandrare har mycket övrigt att önska; det är allt ifrån att det kan ta månader eller t o m år innan beslut tas till att vi inte följer barnkonventionen och att vi inte ställer några krav. Det riktigt tråkiga i sammanhanget är också att det ger problem i efterhand - och nu ett öppet rasistiskt parti i riksdagen... :o(

Men Sharialagar och kvinnoförtryck!

Och vilken bred folkrörelse är det det handlar om? 100, eller kanske 200 personer? Jag såg en blond, förvirrad kvinna med KD-sympatier på TV, uttrycka att svenska kvinnor borde undkasta sig männens vilja, att svenska kvinnor var feta och odiciplinerade - vad betyder det egentligen?

Det är en individ med bristande (svensk) samhällsinsikt, som försöker applicera ett helt annat synesätt på alla svenskars sätt att leva på. Det står henne helt fritt att göra, men att det skulle innebära något hot, eller påbud är att blåsa upp det till abnorma proportioner.

De (muslimerna) tar över!

I butiker nära invandrarområden har det redan minskat utbudet på fläsk och fläskotletter! Och vilken efterfrågan är det egentligen efter fläskkotletter i din vanliga butik? Är det efterfrågan som styrt eller är det religiösa regler? Växer t ex svenskheten och hotar att ta över Kanarieöarna då köttbulle-bullan har spridits som en farsot över öarna? Eller är det att majoriteten av turisterna (svenskar) efterfrågar köttbullar och på så sätt "tränger undan" mer traditionell mat?

Halalslaktat kött är f ö prima... ;o)

Och "jätteproblemet" burqha...

Jag har svårt att förstå vilket liv det blir över dessa klädesplagg. Ligger det säkerhetsaspekter bakom, som exempelvis sjukvården med bara armar för att undvika smittspridning, så är det rimligt att kunna göra regler om att kräva en viss klädsel. Steget sedan till att allmänt förbjuda en klädsel är oerhört långt och rent av kränkande tycker jag.

Vad kommer efter ett burqhaförbud?

Hårdrockströjor? Tatueringar? Bakvända kepsar (även om jag personligen har mycket svårt för dem)?

I andra fall hyllar vi individualiteten hos de som klär ut sig till halloweenspöken - även om de skockar ihop sig i grupper också - onekligen individuellt så det förslår... men så fort det kommer till spökplumpsliknande burka blir det ett evinnerligt liv. Mysko. Du har punkare, goth, emo och veganer som också många gånger sticker ut och se annorlunda ut. Som nämnts i kommentarer tidigare här så har vi norrlänningar med heltäckande huvor, solglasögonprydda människor, motorcyklister med mörkt visir etc. 

Individens val

Jag kan inte säga att jag är helt glad i hur dylika förbud skall pådyvla ett generellt, statligt sätt att se på hur medborgarna skall se ut. Vill jag klä ut mig till en astronaut så borde jag få göra det - även om det är svettigt och antagligen praktiskt ogenomförbart. Respektera individens val. Men kvinnorna får inte välja själva säger en del då? Men är inte det plausibelt på andra delar av lagboken? Tvång och hot om repressalier?

Men på jobbet?

Jag uttryckte nog mer allmän förvåning över den allmänna debatten kring detta ämne. Vad gäller ett krav på en klädkod för vissa arbeten så ser jag inga problem. Alla arbeten har aldrig och kommer aldrig vara öppna för alla. Det är självklart att vi skall få klä oss hur vi vill, men det är också lika självklart behäftat med konsekvenser av hur vi klär oss. Tatuerar du ett hakkors i pannan så är det lite pinsamt att klaga över att du inte tas på allvar sedan. Vad gäller burka så vet jag inte hur många som egentligen påverkas i Sverige? Är det 500 kvinnor eller rent av 1000?

Jobbkläder

Näe, jag ser inte heller att det är diskriminering om man från arbetsgivarhåll kräver en viss (proper) klädsel i t ex ett serviceyrke eller inom Björklunds favoritområde: skolan. Det är mycket svårt att kombinera med en heltäckande dräkt som bara visar ögonen. Det bör vara fritt att klä sig hur man vill - men man kan inte tro att religion/musiksmak/livsåskådning/favoritsporten inte ger några konsekvenser i t ex arbetslivet - det är, om ni ursäktar vitsen, ganska blåögt...

En hijab är väl inget problem?

Däremot ser jag skillnad på en vanlig hijab - den torde inte vara i vägen någonstans. Givetvis kan det finnas undantag, men "slöjförbud" låter så oerhört bakvänt och människofientligt. Jag blir glad när jag ser vackra, färglada slöjor på kvinnor på allmän plats. Fräscht och uppiggande att se något annat än höstens jordfärger eller vad det nu är som är "mode" just nu.

Det ÄR ett äckligt plagg!

Det är ändå f ö ett tokvidrigt symboliskt plagg, en avlägsen muslimsk bekant (kvinna) sade att det är slöseri med tyg, eftersom det borde räcka med att sätta den tyglapp man klippt ut framför ögonen på männen istället... ;o)

En aspekt i det hela som dock slog mig är att ingen någonsin pratar om nunnedoket som kvinnoförnedrande och förtryckande?

I framtiden

Globaliseringen, att det är lika långt till andra sidan världen som till grannen, gör att utvecklingen snabbt drivs framåt. I ett tekniskt modernt samhälle så är det nästan omöjligt att stå emot utvecklingen.

Som droppen urholkar stenen så kommer även mer traditionstyngda och gammaldags traditioner att få känna på förändringens vindar.

Lösningen handlar bara om tålamod och om tolerans, inte om illa dold rasism i ett inröstat missnöjesparti.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB12, DN, SvD

Gary Moore och lite blues är alltid rätt!

Kan inte riktigt sova, lite för mycket stress under veckan känner jag. Men även om det alltid är rätt med lite distad upptempoblues så är det än mer rätt så här på småtimmarna!
Så varför inte njuta av det vita fullblodshoppet - gudarna skall vet att det blir inte mer vitt än med bleka engelsmän - från Nordirland. Så höj försiktigt volymen och njut:
//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

24 sep. 2010

In med kvinnorna!

Extra kongress? Vad betyder det? Jag antar att det är en reaktion på det fullständiga katastrofval som S nu har bakom sig. Trots att man sade sig ha tagit förra katastrofvalet 2006 på allvar så föll alla åtgärder fullständigt igenom tillsammans med rösterna även 2010. Att ha tappat 700 000 röster under de senaste två valen är en enormt underbetyg åt ett illa sargat och vilset f d statsbärande parti. Man får inte heller glömma att de haft ett rekordövertag i opinionen under större delen av mandatperioden, men föll som ett korthus när reell politik skulle diskuteras. Ett mycket illavarslande tecken för ett parti som desperat söker en ny identitet mitt i krisen.

Tre anledningar (kortkort)

Själv tror jag att det i huvudsak beror på tre saker: Mona Sahlin (illa omtyckt även av sina egna), Vänsterpartiet (skrämmer bort alla högersossar) samt Miljöpartiet (skrämmer bort alla vänstersossar). RUT, galna utspel och brist på gemensam politik spelar nog in mindre än vad många tror.

Nya tag för (S)

Nu räcker det inte att parfymera upp en gammal politiker utan förtroende. In med något nytt som bara genom sin uppenbarelse kan visa hur förnyat partiet har blivit. In med Veronica Palm för att ta ett fräscht och tydligt exempel! Tänk om kanske C skulle dra till med Annie Johansson om Maud avgår - något som skulle kunna göra stor skillnad, framför allt för ett litet parti i skuggan av de stora. En så tydlig föryngring skulle utan tvekan ge en stark injektion till de två trötta partierna och faktiskt hela det politiska samtalet.
Ungdomarna idag känner sig med rätta undanskuffade och marginaliserade.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, som egentligen inte pratar kön i första hand här, bara i en förhoppningsvis läsardragande titel, utan det är och förblir faktiskt en kompetensfråga för mig i första hand. Och kompetensen sitter som bekant inte i könet; inte hos kvinnor och inte hos män... (Dock sitter den i huvudet på dagens radikalfeminister, könet alltså - inte kompetensen.)
PS. Sahlin har utmärkt läsning av Ulrica Schenström här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  Ex12345, AB123456, SvD1234, DN123456, SvT, Dagen, GP, SSv

Ut med Maud?

Alltså, jag minns Annie Johanssons svek i FRA-frågan tydligt. Men om vi bortser från att hon kommit in i riksdagen efter en ren personvalskampanj och sedan att hon svek alla som röstat på henne 180°, så är det en duktig kvinna med huvudet på skaft. Kanske kan hon, om nu rykterna är sanna, vrida Centern tillbaka till det liberala, integritetsskyddande parti som man faktiskt såg ut att utvecklas till för några år sedan.

Maud Olofsson

Jag vet inte, Maud har varit partiledare i 9(?) år - det brukar vara gränsen vad en partiledare i dagens hektiska medialandskap orkar med. Och Maud har känts lite trött tycker jag, redan under förra mandatperioden så verkade hon oengagerad och ett halvt steg efter i sin ministerroll hela tiden. Centerns förtroendesiffror ökade knappast heller under perioden med SAAB- och Volvo-utspel där Maud för all del hade rätt, men allt blev så fel i media. Ett halvt steg efter som sagt.

Jag är rädd för henne

Ja, jag är inte större människa utan att jag plockar in saker utanför politiken - t ex hur en partiledare uppför sig eller uttrycker sig. Inte bara politiken som talar till mig. Jag tror inte jag är så olik de flesta i detta. Men Maud är väl den i regeringen som snabbast skulle få mig att börja gråta om hon skällde på mig. Kanske är det hennes gälla röst, röstläge och aggressiva debattstil som gör att jag skyggar? Ganska långt ifrån Fälldins släpiga, eftertänksamma och långsamma basröst. Annie låter betydligt trevligare i alla fall! ;o)

Centern kommer få jobba!

Jag tror att Centern riskeras att ätas upp av ett antal partier, inte minst Miljöpartiet som numera är synonymt med miljöpolitik. Kannibalisering inifrån Allianskamraterna är också alltid ett hot. Kanske är det bäst att stämma redan i bäcken med sitt förnyelsearbete genom att plocka upp en 27-årig fräsching för att tydligt påvisa förändringens vindar? Jämför med att hon började ettan i skolan när Mona Sahlin redan efter ett helt liv i politiken satte sitt namn på sina första förslag på riksnivå...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, som med "fräsching" inte menade något sexistiskt med uttrycket, mer som ungdomlig/prydlig/välvårdad/obegagnad/oanvänd.
PS. Update: In med Veronica Palm som ny sosseledare också så får svensk politik ytterligare ett ungdomligt och fräscht (omigen) tillskott! Eller skall Centern och Socialdemokratin köra varannan damernas eller skall de välja kompetens före kön? (Eller är det ens en fråga när det är testiklarna som vinner på hanteringen?)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  Ex12, AB12, SvD1, DN12

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)

En iakttagelse

Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.

Snabba på med ett förbud

Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  AB1

23 sep. 2010

Röstkalabaliken

Vilken kalabalik!
Undrar om det är många av väljarna som ångrar sig idag?
"Visst ville jag skrämma etablissemanget lite genom att rösta på SD, men så här ville jag inte att det skulle bli!"

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,  AB123456789, Ex123, DN123456, SvD123

Oärliga ledare

AB's ledarredaktion har gång på gång slagit mig med häpnad över hur oerhört partiska och hatiska man har framställt sig själv som. De har tydligt gång på gång tagit en mycket enögd ställning för Socialdemokratin. Idag, ett par dagar efter valet så blir det tydligt att man fortsätter en enögd kampanj mot Alliansen.

Bra med kritik, mindre bra med total enögdhet

Missförstå mig rätt, man skall absolut peka på det som görs fel, ta ställning för de svaga i samhället, men man bör inte heller agera som det var fullt val och överdriva och småljuga. I dag visar man häpnadsväckande kunskapsluckor när man i vanlig ordning attackerar Alliansen:
Därför vore det fel att utesluta SD från riksdagens utskott. Det är i utskotten politiken mejslas fram i kompromisser mellan partier. Det är där som vi får reda på vad det är SD vill med sin politiska makt. Och det är där vi ser hur mycket svensk borgerlighet tänker anpassa sig till det främlingsfientliga partiet.
De rödgröna bör inte gå med på Moderaternas idé att utesluta SD från utskotten. SD röstades in i riksdagen och ska nu få känna på vardagspolitikens slit bortom populismens utspel. Politiken ska inte göras upp i hemliga korridorer utan just öppet och transparent i utskottsförhandlingar, plenardebatter och omröstningar.

Få ihop det, med detta:

På Mona Sahlins uppdrag har förre talmannen Björn von Sydow undersökt möjligheten att minska antalet ledamöter, vilket betyder att SD tappar sin plats. Något som också diskuteras är låta partiet delta – utan beslutsrätt.
Men som sagt, man tittar bara åt ett håll när man granskar politiken och har därmed gjort sig till gammelmedias version av vänstermegafonsbloggen Alliansfritt Sverige.

Rör inte Mona Sahlin!

Inte ett ont ord om Mona Sahlin även om man förlorar ytterligare av det lilla förtroende man har kvar. Tråkigt att en ledarredaktion skall vara så oerhört enögd, kanske minskar det när Helle Klein minskar sitt engagemang. Jag har inget emot att man intar ett socialdemokratiskt perspektiv, men innebär det att man blir totalt blind för allt som inte är pro-socialdemokratiskt så är det något fel. T o m Expressens ledarsidor har varit mycket hårda mot Alliansen från och till, samma sak gäller DN och även SvD.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

22 sep. 2010

Mosa Mona!

Socialdemokraternas partistyrelse håller just nu ett extrainsatt styrelsemöte inne i S lokaler på Sveavägen i Stockholm.
Styrelsen ska tillsätta en grupp som ska analysera det historiskt dåliga valresultatet.
En viktig fråga på dagordningen är Mona Sahlins förtroende. Men enligt en källa till Aftonbladet är stödet starkt för partiledaren.
(Källa.)

Jaha, självinsikten är inte större? En svag och illa omtyckt partiledare vägrar att stiga av och släppa fram nya företrädare för ett förändrings- och förnyelsearbete som hon själv inte mäktade med. Det tycks som om man överhuvudtaget inte reflekterar varför åtgärderna efter katastrofvalet 2006 uppenbarligen gav ett än värre katastrofval 2010.

Felet med S

  • Mona Sahlin
  • Samarbetet med Vänsterpartiet
  • Samarbetet med Miljöpartiet

och ungefär i den ordningen tror jag. Alla jag pratat lite politik med och som har socialdemokratiska värderingar har noll, eller i alla fall mycket lågt förtroende för Mona Sahlin. Jag kan inte förstå att det skall vara så svårt att inse att hon varit ett sänke för SAP hela tiden under sitt partiledarskap. Den valhänta hanteringen av förnyelsemandatet, det pinsamma debacklet när samarbetet med MP hamnade i soptunnan och blev MP+S+V, oppositionsrollen där S ökade så länge som Sahlin inte syntes i Media. Hon har blivit krossad av Reinfeldt i varenda debatt under valrörelsen. Tappat i opinionen tills hon slutade prata sin egen politik för att föra oppositionspolitik genom att gnälla på enstaka fall. Hon är en av arkitekterna bakom genidraget att klaga på Alliansen för skatteavdrag som de själva väljer att behålla samt dra till med den outstanding största skattesänkningarna i vallöfteskarusellen. Svårförståeligt och trovärdighetsproblem? Jo, det är bara förnamnet.
Ett sänke helt enkelt.

En annan sak bara

Jag har sett Bodströms namn dyka upp här och där som alternativ till partiledarposten. Dels så tror jag inte han är intresserad. Som partiledare så kan han inte som riksdagsman och Justitieutskottets ordförande sticka ifrån för lukrativa advokatsuppdrag och skriva (ganska dåliga) böcker samtidigt.

Sveriges farligaste man?

Bevare oss väl för den mannen, han har en mycket tveksam syn på medborgarna som potentiella våldmän, terrorister och pedofiler i första hand och som boskap i andra. Bäva månde alla vi som har något att frukta - våra privatliv. Piratpartiet har aldrig varit viktigare. En god sak är iofs att någon annan måste ta justitieministerposten istället - och sämre kan det sannerligen tyvärr inte bli!
(Ja, trots Ask och Pehrson på andra sidan...)

Självmordsuppdraget som partiledare

Jag tror inte man står i kö till uppdraget som partiledare för ett svårt ålderdomligt och omsprunget parti som Socialdemokraterna heller. De flesta inser att det är en utopi att hamnar på de <40% där man tidigare ansett vara normalfallet för partiet. Det är ett mycket svårmanövrerat parti också, det drar från socialliberala till hardcore-socialister som har mer gemensamt med kommunisterna än med sina kollegor på den socialliberala sidan. Sedan har vi ett inte helt friskt grepp som facket håller partiet i. Vore det inte för gubbarna inom Metall så tror jag knappast att Mona fått förnedra sig och plocka in V i samarbetet.

Spänning i stunden

Förstår jag det rätt så hänger Alliansens majoritet på ett mandat - Arvika och Forshaga. Oerhört spännande, men som sagt så tycker jag att vi bör tänka över lite reformer inför nästa val.
Dels ändring (demokratisering!) av mandatfördelningen, sänk gränsen till Riksdagen och ge personvalet mycket mer utrymme och makt. Så kan människors röst få mer genomslag.
Mer demokrati åt folket.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, som givetvis inte menar att man skall mosa Mona bokstavligen. Jag håller mig till kvällstidningsrubriker bara... :o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB12345, Ex12356, DN1234, SvD12, GP, SSv

Dubbelmoral och räkna röster

Det blev ett spännande val ända in i kaklet. Däremot tror jag inte i skrivande stund, onsdag morgon, att Alliansen får det utfall i de sista rösterna som både de, Sverige och vi alla behöver. Det är och förblir antagligen en önskedröm att SD trillar utanför och blir helt utan makt.

Hur skall vänstern reagera?

En sak jag dock hoppas på - och det är för att avslöja vänsterns dubbelmoral är att Alliansen får de 7100 rösterna som fattas för att få en majoritet av rösterna. Då står nämligen Alliansen i exakt samma läge som Al Gore gjorde i presidentvalet mot George Bush - och hur det lät då minns vi alla? Vänsterbloggarna rasade över hur ett (f d!) demokratiskt land som USA kunde tillåta slika tilltag. Men oavsett vänsterdubbelmoral så är det i grunden felaktigt att ett parti eller ett block kan få en majoritet av väljarna och ändå inte majoritet i riksdagen. Vi behöver helt enkelt göra om eller i alla fall revidera systemet med utjämningsmandat.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, skäms fortfarande som ett djur över SD's framgångar. Hoppas mycket på poströsterna så att vi slipper prata om dem i fyra år framöver. Även om hoppet är litet så är det i alla fall ett hopp...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,  AB12, Ex12, DN12, SvD12

21 sep. 2010

Olidligt spännande!

50–50. Så stor kan sannolikheten vara för att den slutliga rösträkningen ger Alliansen egen majoritet i riksdagen. ”Det här är absolut inte avgjort”, säger statsvetaren Olle Folke.
Alltså, det är olidligt spännande! Men är det någon som kan säga något som helst konkret om situationen?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten//Zac, skäms fortfarande som ett djur över SD's framgångar. Hoppas mycket på poströsterna så att vi slipper prata om dem i fyra år framöver. Även om hoppet är litet så är det i alla fall ett hopp...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , DN, SvD, Ex, AB, GP, SSv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...