Fortsätt till huvudinnehåll

Får t-banepoliserna för lite sol?

Vad är det med extraknäckande (knäcker extra?) poliser i tunnelbanan? Blir de på så dåligt humör när de inte får något dagsljus eller vad är det?
Det är väl knappast poliserna på bilden som tillhör de argsinta extraknäckande t-banepoliserna, då den tillhör artikeln om att polisen inom EU skall läsa upp rättigheterna vid arresteringar. Löjligt tycker jag, fast å ena sidan så kan ju trafikpolisen upplysa om att man har rätt till två veckors betänketid när de plockar någon för fortkörning? Jonny skulle uppskattat det i alla fall tror jag...

Vad hände med Jesper?

Sjukdomen heter maktfullkomlighet

Nu har vi en liten bloggbävning igen. Denna gång emot maktmissbruk, integritetskränkande och David mot Goliat. Det kan nog med fog sägas att huvuddragen denna gång har slående likheter med FRA-bävningen...

Historien

Jesper Nillson var på väg hem från jobbet och ser hur två civilklädda poliser uppför sig bryskt mot två pojkar. Han är journalist på en nättidning och har skrivit om just biljettkontrollerna så han tar upp sin mobilkamera och fotar tre gånger.
"Det var då helvetet bröt löst", som han själv skriver. (130 000+ besök sedan igår!)

Övergrepp eller ofredande?

De tryckte upp honom mot väggen och krävde att han skulle ta bort bilderna - eller så skulle man ta in honom för drogtester.
"Du uppträder lite nervöst, ska du följa med på ett urinprov. Du är djävligt munntorr."
Samma typ av maktfullkomliga poliser som extraknäckte(?) i tunnelbanan... Samma förakt för medborgarnas rättigheter, samma förakt för vår integritet - det är tur för flickan att hon har vittnen och teknisk bevisning - annars hade hon varit helt körd.

Det extremaste våldsmonopolet drar givetvis till sig de extremaste typerna också. Synd bara att polis, polisskolan, polisfack och politikerna inte förstår sig på det.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Piratpartiet, kultur, droger, , , DN, SvD, Ex12

Kommentarer

 1. Jag har ALLTID gillat Poliser tills det hände en grej som fick mig att börja tycka illa om dom!

  Men det lilla problemet är: Att börjar jag hata Poliser så börjar dom hata mig och då blir saker bara ännu värre!

  Då SLUTAR dom prata med en och säger bara -LIGG NER MED HÄNDERNA BAKOM RYGGEN och gör man inte det så skjuter dom, precis som i USA!

  SvaraRadera
 2. EDIT: I värsta fall i framtiden så skjuter dom en i benen FÖRST och SEN ber en ligga ner!

  VI SNACKAR SS HÄR!!!

  SvaraRadera
 3. Japp, alla poliser styrs i via en hjärn-kontroll som får dem att bli maktfullkomliga psykopater. Undantag finns inte. Det räcker med ca 2 timmar på polishögskolan så har smittan spridit sig och det utomjordiska trollet som styr polisen via smittan kan börja ta ut sina aggressioner på oskyldiga ungdommar.

  Nä, lite seriöst, det finns poliser med problem. Det finns avdelningar som har problem. Jag skulle dock inte vilja leva i ett samhälle där vi alla har rätt att utöva våld för det de tycker är värt att skydda. Våldmonopolet är rätt, behöver dock granskas lite mer.

  SvaraRadera
 4. Jo, det är ingen dum idé att låta en helt fristående myndighet polisa över polisen. Idag så är kontrollen ett hån mot rättskänslan. Vi har till detta ett polisfack som verkar rabiesdregla så fort en polis anklagas för att ha misskött sig. Det är lite ev en parodi från och till.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jag blev inlåst i fyllecell efter att ha frågat en polis om det var en lugn kväll. Detta efter jag varit på spelning och druckit 3 öl. Inget snack, ingen alkotest utan händerna bakom ryggen och snällt följa med. Väl på stationen bad jag om alkotest men blev nekad. Jag fick total panik i cellen som jag fick sitta i till morgonen där efter. Försökte anmäla polisen men fick direkt veta att det inte var lönt och dom lade ner förunderökningen på plats.
  Jag är rädd för poliser sedan dess och ett visst hat har uppstått även här.
  //kk

  SvaraRadera
 6. Jag har själv aldrig blivit utsatt för övergrepp av polisen, men jag har flera vänner som pratar om liknande händelser. I ett fall så vet jag att de vägrade ge min kompis vakthavandes namn och mer eller mindre kastade ut min kompis. Han läste in sig på sina rättigheter och ställde till med djävelskap så fort en polis kom i närheten istället... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Jag känner folk som har fått hjälp av polisen mot elaka/sjuka personer. Tex fått tillbaka egendom efter inbrott eller genom att slippa se person som misshandlat dem på ett par år. De brukar hejja på poliserna och ibland bjuda dem på korv eller glass. Det finns alltså inga dåliga poliser.

  Men visst, det skulle finnas en rättsvårdare på häkten som kunde ta hand om de häktade direkt och agera juridiskt ombud fram tills riktig advokat blivit utsedd.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,