Fortsätt till huvudinnehåll

Alla kränks

Vem skall man egentligen skuldbelägga? Den som väljer att känna sig kränkt eller den som väljer att kränka för kränkandets skull?

Är vi lättkränkta?

Det är inte så fantastiskt länge sedan som flaggbränning gav fängelse i ett av våra upplysta västerländska frihetskämpande länder... Så vi skall kanske trots allt inte vara helt nedlåtande mot hur andra kulturer ser på kränkningar idag, eller i alla fall lite överseende.

Yttrandefriheten?

Publicerar man bilderna för att visa att man minsann får provocera i skydd av yttrandefriheten/tryckfriheten. Tidningarna har all världens rätt att trycka, och jag har samtidigt rätt att kritisera att man medvetet kränker i skydd av en av de viktigaste lagar vi(de) har. Onödigt och bara provocerande. Fast när köpte folk tidiningen senast för att se så pass usel konst?
JAG VILL HA PENGARNA TILLBAKA! ;o)

Rätt att hota?

Säger jag att de få muslimerna som får utrymme i media agerar riktigt? Nej, absolut inte. Jag nyttjar onyå min rätt att yttra mig och förkastar deras hot å det grövsta. Att göra dylika teckningar säger givetvis betydligt mer om upphovsmannen än om det han försöker beskriva. Inte förbjudet, bara osmakligt.

Dessa amerikaner!

Jihad-Jane?
De vet verkligen hur man hittar på riktigt catchiga artistnamn!
Herrengud...
Men Vilks med yxan i högsta hugg är inte dålig heller som mediadumstrut...
Vilka clowner de är allihop. Och allt för en undermålig, effektsökande konstnärs mediokra pennteckning...
Och muslimer - vilket förutsägbart och tacksamt mål...

Teckningen kränker iofs mig och min smak som är någorlunda kvalitetssäkrad! ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , SvD12345, AB12345, Ex1234567, DN123456

Kommentarer

  1. Ja, det är en intressant fråga, det om någon kan välja att bli kränkt.
    Jag lutar åt det hållet. Jag menar då inte saker där man fysiskt blir kränkt.
    Särskilt med religion, som i sig är ett val, är det så att man väljer att bli kränkt.

    Fakta är ju att en _muslim_ får enligt koranen inte avbilda muhammed. Vad andra gör kan inte koranen och deras utövare ha någon åsikt om.

    Den yttersta kränkningen mot allah torde ju vara att inte tro på honom (som majoriteten av jordens befolkning då inte gör) Om man nu inte lever i den patologiskt grandiosa världsbilden att alla infattas av islam så är hela den här kränkhetsgrejen ganska bisarr.

    Egentligen borde alla religiösa som har problem med otrogna som inte förstår deras val tvingas gå i Kognitiv beteende terapi för att lösa sina problem.

    SvaraRadera
  2. Rättelse till alla som inte har argument: Naturligtvis får religionsutövare ha åsikter och uttrycka dem, men på ett civiliserat vis.
    De får känna sig kränkta om de så väljer, men thats it. När det övergår i hot om våld eller ännu längre så har man förpassat sig till medeltidens tankesätt och har inget att göra i ett modernt samhälle.

    De flesta muslimer bryr sig inte ett piss om någon använder muhammed som illustration (tänker då mera på bomb-muhammed än hundarna)
    för att beskriva verkligheten.

    SvaraRadera
  3. jag har inte mycket till övers för religion. Religionen är roten till det mesta ont - genom galna uttolkare som verktyg. Och de finns tyvärr överallt.

    Jag känner några muslimer, men de är mer eller mindre sekulariserade och har svårt att förstå hur extrema uttolkare alltid har förtur till tolkningarna. För tolkningar är det alltid. Uttolkas det av galna, medeltida galningar så...


    //Zac

    SvaraRadera
  4. Äntligen nån som diskuterar på ett civiliserat och nyanserat sätt. Jag är urbota trött på att de flesta är antingen stenhårt för eller mot.
    Visst, tidningarna har rätt att kunna publicera men det innebär ju inte att de är tvugna att göra det. Rötägg finns överallt, även i Kristendomen, tro't eller ej. Knutby är kanske ingen bra förbild för kristendomen.
    Tack på förhand.

    SvaraRadera
  5. Tack för omdömet. Tro det eller ej, men jag diskuterade Knutby precis med mina kollegor!

    Men många av denna typ av knutar drivs av dårar på båda sidor. Det är nog det första man måste komma överens om innan man kan börja snickra på en lösning...

    Men polariserat blir det, här som så många andra ämnen. Tråkigt.


    //Zac

    SvaraRadera
  6. Äntligen nån som diskuterar på ett civiliserat och nyanserat sätt. Jag är urbota trött på att de flesta är antingen stenhårt för eller mot.
    Visst, tidningarna har rätt att kunna publicera men det innebär ju inte att de är tvugna att göra det. Rötägg finns överallt, även i Kristendomen, tro't eller ej. Knutby är kanske ingen bra förbild för kristendomen.
    Tack på förhand.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England