Fortsätt till huvudinnehåll

Könsdiskriminering inom S och lite åsikter

När senast diskvalificerade man en kvinna som kandiderade till makten helt öppet enkom för att hon var en kvinna? Har det ens hänt i modern tid??
AB är ganska öppna med det i sin ledare idag:
..även om vi var många som diskvalificerade honom [Per Nuder, min amn] till partiledarjobbet på grund av hans maktarrogans och kön..
(Källa.)

Äckligt!

Könsdiskriminering, nej tack!

Jag håller dock helt och fullt med om att Nuder verkar vara en oerhört maktarrogant och direkt obehaglig som tänkt partiledare - långt, långt ifrån den person som S behövde - och f ö behöver... Men könsdiskriminering - åt vilket håll det än är - är inte förenligt med humanistiska och demokratiska grundvärden. Därför är jag f ö antifeminist...

Ny rutt mot framtiden

S har en unik chans till förnyelse och förtroendeskapande i krisens spår. För det behövs partiets vassaste hjärnor och bredaste kunskaper. Det handlar om att visa ledarskap.

(Samma källa som citatet ovan)

Ledaren i AB verkar rent av desperat om att få upp s på spåret mot förnyelse och förändring. Jag undrar om Sahlin överhuvudtaget har några visioner, eller ens illusioner om vad en framtid skulle kunna ge. Jag tror inte det är vettigt att sitta nöjd baserat på sina opinionssiffror, som dessutom bara fortsätter att minska, även om vi skönjer en liten uppgång i den senaste.

Potantialen försvann vart?

Jag känner personligen noll förtroende för en sådan ledare och tror tvärtom mot andra att det faktiskt i väldigt mångt och mycket är väldigt personberoende idag; en ledare för ett gammalsossigt parti, som den första kvinnan på posten på nästan 120år hade ju givetvis en enorm potential och rent av förväntan på sig att att det skulle ske kursomläggningar. Men icke sa Nicke...

Passivt stöd av SD... :o(

En definitiv gräns måste dras vid att aktivt samarbeta med sverigedemokraterna. Som Tommy Möller [Statsvetare, min amn]påpekar skulle Reinfeldt kunna säga att han aldrig kommer att förhandla med sd, men att det är upp till dem hur de röstar.
(Källa.)

Jag vill nog påstå att Fredrik Reinfeldt och M redan har strategin färdig. Man tänker inte förhandla med SD,  kommer de in och hamnar i vågmästarroll så skall man försöka utnyttja detta så långt man kan för att i det längsta behålla makten. Jag har spekulerat åt det hållet innan, och jag är numera tyvärr ganska övertygad om att M slår in på denna, (inte så) lite obehagliga och beklagliga väg...


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Sd kommer endast att nöja sig med att få makt vid ett sådant samarbete. Precis som i Danmark, Österrike och Italien. Om du inte gillar kvotering och politiskt korrekhet är sd det enda alternativet för dig. Det finns många sossar som har gått över till sd.

  SvaraRadera
 2. Så då ska vi alla bejaka våran rasistiska sida. "Det finns många sossar som gått över till SD" Ja det löser ju allt:) Vi gillar inte kvotering så vi blir alltmer rasistiska. Om det inte var så ledsamt så skulle man kunna skratta :( Blir alltmer övertygad om att rasism existerar hos oss alla oavsett parti. Är man irriterad över något så kan man som människa ledas i helt fel riktning. Fel i den meningen att det inte gynnar mänskligheten. För inte gynnar väl SD mänskligheten? På vilket sätt isåfall. Jag ställer frågan svaret kanske uteblir. Men ett uteblivet svar är ibland svar nog.

  Om vi istället kräver öppna kort av politikerna och folkomröstningar kan det vara något? Kanke en början....?

  SvaraRadera
 3. Lisbeth, det handlar inte om rasism. Förstår du inte hur extrem Sveriges invandringspolitik är? Vi tar emot flest invandrare per antal i hela Europa och per capita i hela västvärlden. Sverige! Ett litet skitland ute i ingenstans med nio miljoner invånare. Det handlar inte om rasism, snälla du! Det finns ju till och med en hel del invandrare som är medlemmar i och som röstar på sd. Snälla, öppna ögonen innan det är för sent...

  Sd:s invandringspolitik kan gynna både svenskar, skötsamma invandrare och riktiga flyktingar. Faktiskt.

  Och ja, folkomröstningar är bra. Direktdemokrati är bra. Hade det svenska folket fått bestämma i invandringsfrågan hade vi inte haft denna politik.

  SvaraRadera
 4. Till och med de danska socialdemokraterna står för en hårdare invandringspolitik än sd. I Finland gör alla partier det. Hur kan Sverige vara så extremt? Vad är felet med oss?

  SvaraRadera
 5. Anonym
  Det handlar inte om rasism säger du. Nähä?
  Om man i varje sakfråga blandar in invandringen som ett problem som SD gör, så handlar det inte om rasism? Vad handlar det om då?

  Att det även finns invandrare som röstar på SD är sant. Men det kan kanske ibland bero på självförakt! Vi människor har ju en tendens att nervärdera oss själva. "du ska inte tro att du är något". Man kanske går på myten om att vissa är bättre och vill då smälta ihop med de. Allt prat om att "ta seden dit du kommer" påverkar oss säkert. Finns det ett bättre sätt då än att "slå ner" på sig själv och förneka sina rötter? Bara en fundering säger inte att den är sann. Den är min egen.

  Håller dock med dig om att vi tar emot för många i jämförelse med andra. Men det är inte vi som ska ändra på oss utan de. Har själv öppnat ögonen och insett att det finns främlingsfientlighet inom alla partier eftersom de består av människor. I ett parti som SD blir det dock farligt då denna fråga ständigt dominerar i alla sakfrågor. Det gör det inte i de övriga partierna, som dock tar efter för att "fiska röster" och visar sina rätta jag. Urdumt de "fiskar" då automatiskt rasism eftersom rasism inte är ett ord utan känslor inom oss människor. Det torde väl vara ganska korkat?

  Rösta inte på SD för här har ni ett lika rasistiskt parti??? Då menar jag att "risken" finns att SD försvinner men rasismen består ändå i de övriga partierna. Då blir vi ju ändå inte av med den! Sopa problemen under mattan ingen bra lösning.

  "Vad är felet med oss"?. Felet med oss tror jag är att vi inte inser att vi alla är en Enhet. Att allt och alla hänger samman. Vi gör det på fel sätt i form av EU t.ex. Sverige kan visa vägen genom att ta emot många. Vi bör då också kräva att andra avlastar oss. På så sätt kan vi i framtiden ta emot färre. För vi kan i längden inte ta större ansvar än andra länder. Men någon måste alltid visa vägen och gå i spetsen. Var stolt istället anonym. Har du mat på bordet och tak över huvudet eller är du bostadslös på grund av all invandring? Snälla du säger jag tillbaka "öppna ögonen innan det är för sent". Du vet inte vilket resultat vi haft om vi haft en folkomröstning i denna fråga. Det är bara en spekulation från din sida. Vet inte om detta är en spekulation från min. Men något säger mig, att folket mycket väl skulle rösta för att vi ska ta emot så många som möjligt. Dock så tror jag observera tror, att många anser att andra länder också ska ta sitt ansvar. Men som sagt tro får vi göra i kyrkan. Fram för folkomröstningar och direktdemokrati! För det behövs inget SD inte ens några partier egentligen, bara att folket börjar kräva det! Men vi bollas mellan partierna i hopp om att smälta in någonstans. Det trots att vi vet att inget parti egentligen uppfyller våra inre krav.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv