Fortsätt till huvudinnehåll

Omyndighetsförklarande myndigheter...

Dumheterna om att omyndighetsförklara föräldrar, som jag skrev om i förrgår, fick igår en fortsättning.
SvD på ledarplats om dumheterna i fråga:
S-ledningen är övertygad om att de flesta familjer gör fel och har bestämt sig för att rädda de små barnen undan sina föräldrars okloka beslut. Det är så viktigt att bägge föräldrarna är hemma just under det första levnadsåret att staten måste använda bidragssystemets hela tyngd för att se till att det blir rätt.

SvD: Kd avvisar s-förslag som ”förmynderi”

SvD: "Stoppa diktaturen inom familjepolitiken"


TCO gör ett utspel för att sätta fingret på alliansens vilja att hjälpa alla dessa städtrötta människor... (Och ja, jag är cynisk!)
SvD: TCO: Subventionera hushållstjänster
DN Debatt: "Ge 90 procents subvention för hushållsnära tjänster"
DN: TCO-förslag om hushållsnära tjänster sågas
Expressen: "Ge barnfamiljer billig städhjälp"


//Zac

Kommentarer

 1. Jag var hemma mest med våran första men jag har bara tagit ut en bråkdel av föräldrapengarna. Är den faktiska fördelningen av tiden med barnen mindre viktig än "ledigheten"? Hur ska de över huvud taget kunna hålla reda på "ledigheten"? Genom att bara titta på förnedringskassans utbetalningar?

  (Den som anser att man är ledig när man ser efter barn har nog aldrig träffat några barn i verkligheten.)

  SvaraRadera
 2. Jag låg bokstavligen och grät på hallmattan när frugan kom hem! Jag trodde det skulle vara sååå enkelt - sätta på en tvätt, leka lite med barnen och sedan göra lite mat etc... *FEL*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. S-ledningen kanske vill rädda äktenskap....?!:)

  Nu är det konstaterat att mannen antingen är en Präriesork eller en Ängssork! Präriesorken är en pålitlig partner som smeker sin partner. Ängssorken parar sig till höger och vänster som vissa män! Jo vi är som djur! Åtminstonde män;)

  Man har upptäckt en ny genvariant allel 334. De som har en dubbel uppsättning av den löper mycket större risk för att vara otrogna.

  MEN det fina i kråksången är att de inte behöver bli så. Stannar mannen hemma med barnen, så utsätts han inte för frestelser i samma omfattning som om han jobbar. Han kan frestas av hemmamammor. Fast med barnen i ständigt släptåg, så är risken inte så stor för otrohet. Små ögon och öron hör och ser allt.

  Ja att inte alliansen kunde komma på det. Vi får se till att byta regering!!!

  SvaraRadera
 4. Tänker du inte på de kärlekstörstande kvinnorna kring sandlådan?

  Vad gäller notoriskt otrogna individer, så är min, mycket blygsamma, erfarenhet att kvinnor är lika mycket representerade som män...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jo visst finns det sådana. Fast faktum är att allel 334 är en gen som gör att män lättare är otrogna. Det är vetenskap! Kvinnor har inte den genen. Fast de kan ju vara kärlekstörstande ändå. Inte konstigt om mannen eller "Ängssorken" parar sig till höger och vänster, men inte med frun!!! Samma sak där "små grytor har också öron". Barnen har nog koll på både mamsen och papsen!

  Min blygsamma gissning är att kvinnor inte har tid eller ork att vara otrogna. De dubbelarbetar ofta dvs. sköter det mesta i hemmet plus jobb. Det går inte att snacka bort att kvinnor i större utsträckning står för marktjänsten. Finns säkert någon liten gen hos kvinnor också som inte påträffats ännu. Detta togs upp på nyheterna. Man sa också att mycket annat spelar stor roll. Alla kvinnor behöver inte i panik kolla sin partners gener :) Men fy för Ängssorkar!

  SvaraRadera
 6. Du är medveten om att det där med dubbelarbetet är en feministiskt myt? I verkligheten, där vi andra bor, så arbetar faktiskt män sammanlagt en halvtimme mer per dygn.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Feministisk myt pyttsan!

  Män yrkesarbetar mer. Det beror på att samhället är ordnat så att kvinnor stannat hemma. Kuttersmycke, mamma, älskarinna... Nu ingår yrkesarbete också. Inte konstigt att kvinnor går på knäna.

  Jag säger inte att män inte har det jobbigt! Det finns män som delar ansvaret lika med sina kvinnor. Eller män som arbetar dygnet runt. Varför vill våra politiker ändra på reglerna så att männen ska ta större ansvar för hemmet och barnen??? Jo för att männen "ligger och gråter på hallmattan" när de försöker sig på hemsysslor. ;) Tur att frugan kom hem!

  SvaraRadera
 8. "Medan kvinnor i allmänhet visserligen utför mer hushållsarbete, så förvärvsarbetar män i större utsträckning. Den totala arbetstiden (både hushålls- och förvärvsarbete) per dag är i snitt identisk – 7,5 timmar per dag för män och 7,25 timmar för kvinnor."

  (Länk.)

  Kan vi inte lämna den myten bakom oss nu? Det är hög tid att börja se verkligheten som den är och inte ideologiskt färgad.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Har för mig att vi tittat på siffror förut. Att din länk bara redovisar en pytteliten del av en undersökning. När man sedan läser en undersökning, så tolkar man olika. Ang löner så redovisade man på aktuellt stora löneskillnader mellan kvinnor och män för inte så länge sedan.

  Det är väldigt viktigt att det blir jämställt så att kvinnor får samma villkor som äldre efter arbetslivet. Det handlar inte bara om nuet. Verkligheten är att kvinnor börjar komma ikapp. Men vi är inte riktigt där ännu. Det kan väl inte männen ha något emot om de är för Jämlikhet...

  Alla som tar upp detta är inte extremfeminister. Det är nog en väldigt liten klick som är det. För mina döttrars framtid tycker jag det är viktigt.

  Är det viktigt för dig att din dotter får samma villkor som din son? Nu menar jag på äldre dagar också, när hon går i pension. Det är klart att man ska dela på ansvaret för barnen om man skaffar barn. Förstår inte ens att man på 2000-talet ifrågasätter det. Naturligtvis behövs då politiska styrmedel. Det är den krassa verkligheten. Eftersom människor fortfarande ifrågasätter Jämlikhet.

  SvaraRadera
 10. I din länk står det..
  "Summan av det betalda eller obetalda arbetet eller det totala arbetet skiljer sig inte mellan könen. En likhet som döljer stora olikheter.

  Hm stora olikheter vilka kan de vara undrar man ju då! Nä vi har en bra bit kvar till Jämlikhet.

  SvaraRadera
 11. Kvinnor får helt enkelt ut mer i reda pengar ifrån staten då de generellt blir äldre än männen. Så det är helt enkelt en fråga om proportioner! ;o)

  Jag tror på att myndiga och skattebetalande vuxna att de själva klarar av att ta ett beslut som hur de vill dela upp sin föräldraledighet - du gör det inte, det är en enkel och klar skillnad mellan oss.

  Jag ser faktiskt inte var någonstans min dotter saknar den valmöjlighet som min son kommer ha, möjligen att stå och kissa, men förutom det så är det ingen diskriminering någonstans. Däremot så tycker jag att samhället överhuvudtaget lönar föräldrarna dåligt att vara hemma med sina barn - oavsett kön. Uselt och något som det borde ändras på. Jag är helt för att man tar en genomsnitt så att det inte spelar någon roll vem som är hemma, pengar in blir likadant i alla fall. För mig hade det gjort skillnad - jag tjänar ju som bekant mindre än min fru... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Myndiga personer borde vilja dela lika;) Om inte annat för att slippa tjafs vid vårdnadstvister, då mamman ofta får vårdnaden för att hon stannat hemma...Fast då vill männen ha det lika. Du gör det hela lite enklare än mig;)

  Håller med om att samhället lönar föräldrar dåligt oavsett kön! Det ska givetvis vara lika viktigt att vårda sina barn som att yrkesarbeta. Det skulle nog samhället tjäna på i form av tryggare barn och ungdomar. För mig är det egentligen oviktigt vem som är hemma. Men det ska löna sig. Nu är flest kvinnor hemma...så ser verkligheten ut. Alltså så blir det en fråga om Jämlikhet och mer en kvinnofråga.

  Att du tjänar mindre än din fru betyder inte att det är det vanligaste. Mannen tjänar oftare mer. I annat fall skulle vi inte behöva tala om att få upp kvinnolönerna i typiska kvinnoyrken.

  SvaraRadera
 13. "I annat fall skulle vi inte behöva tala om att få upp kvinnolönerna i typiska kvinnoyrken."

  Och män som jobbar i dessa typiska kvinnoyrkena? Är det så svårt att förstå att det handlar om individer som jobbar i låglöneyrken.

  Besatt av kön var det... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Jo tänk så få de är männen i de typiska kvinnoyrkena...! Tänk att det ska vara så svårt att förstå det ;)

  Besatt av kön nja det är jag nog inte. Utan jag vill ha Jämlikhet. Du vill ha det som nu noll utveckling? Du ingår väl inte omedvetet i patriarkatet? :).... Alla som inte ser orättvisorna kanske i själva verket gör det. Det kanske är de som i själva verket är besatta av kön. Som sagt jag vill ha Jämlikhet!!!

  SvaraRadera
 15. Jag vill ha rättvisa, oavsett kön mm på de inblandade individerna.

  Jag ser inte att kvinnor förtrycks då de av någon outgrundlig anledninge tvingas in i kvinnoyrken, där det faktiskt också förtrycks män i samma yrken... Inte mycket till (köns-)lönediskriminering där inte! :o)
  Sedan det konstanta blundandet inför diskriminering så länge som den omfattar män gör mig vansinnig.

  En diskriminering är diskriminering som är diskriminering - PUNKT! Jag struntar högaktningsfullt i vad vedebörande har, eller inte har mellan benen. Någon av oss är besatt av detta faktum, och det är inte jag(*)...


  //Zac
  (*) Iofs lär jag enligt mina föräldrar varit upptagen med vad jag råkade ha mellan benen under stora delar av min barndom, men det är väl inte samma sak, väl? ;o)

  SvaraRadera
 16. Blev lite mysko syftning där, men det bjuder jag på! :o)

  SvaraRadera
 17. Äsch mysko det är naturligt!
  Då vet du att du är man. Kanske jag skulle ha gjort likadant...? Jag tror ju att alla är tvåkönade :)Får ta mig en titt! återkommer!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n