Fortsätt till huvudinnehåll

Dumfeminismens eftervärkningar...

Jag blir så förbannat trött. Visst skulle man kunna hånskratta åt att den fruktansvärt puckade politiken med "positiv särbehandling" - som om det ens finns något som heter så - slår så fel; ur ett feministiskt perspektiv alltså...

Diskriminering är inget annat än diskriminering!

Det handlar givetvis om en anmälan om diskriminering av kvinnor på en linje som könskvoterats på Sveriges lantbruksuniver­sitet. Kvinnorna faller som käglor trots samma kompetens som de män vilka kom in p g a att de faktiskt har testiklar snarare än bättre kunskaper.

Bort bort bort!

Det finns inget gott i att särbehandla någon utanför gällande regelverk, för jag tror inte heller att det egentligen är lagligt. Särbehandling av någon innebär alltid diskriminering av någon annan. Jag kan inte ens vara skadeglad åt att man skjuter sig själv i foten på detta sätt.

Feminist = pro diskriminering

Till skillnad från feministerna så avskyr jag all typ av diskriminering och kämpar aktivt mot den. Att jag gör det med glimten i ögat genom att påtala orättvisor som att kvinnliga porrstjärnor har bättre betalt än manliga diton, eller att det inte görs någon viktning av pojkars betyg i skolan (de har ju sämre betyg där). Sedan finns det viktigare frågor som gäller friheten att välja själv utan ideologiska påfund, familjepolitiken, äktenskapsbalken, "allmän tjänsteplikt inom totalförsvaret" etc. Där är det svårare att vara humoristisk eftersom det så uppenbart är enkelt verifierad könsdiskriminering - men då det gäller individer med testiklar (den absoluta majoriteten av dem) så struntar man helt enkelt i det.

Historisk manlig arvssynd

Min egen tro är att det handlar om att man anser sig kompensera för den förment feministiska, historiska manliga arvssynden. Otäcka människor med dålig syn på människor som individer. Men de är besatta av kön, helt komplett besatta. Jag vill kämpa emot diskriminering, inte tvingas diskutera kön gång på gång. Är det verkligen bara jag i hela universum som inser hur bromsande det är för kampen mot diskriminering? Usch!

Kloka åsikter

Maria Abrahamsson är som vanligt både skarp och rätt ute;
Könsdiskriminerande ansökningsregler må vara ett effektivt sätt i den akademiska världen att snygga till könsobalanser på kvinno- respektive mansdominerande utbildningar. Men rättvist är det inte och förmodligen inte heller lagligt.

Läs också...

Genusperspektivs otäcka, men viktiga postning om 'Genuspedagogik i skolan – ett möjligt övergrepp på barnen'
AB
Centrum för rättvisa
Centrum för rättvisa - grupptalan


//Zac
PS. Jag är fullt medveten om min medvetna felstavning i titeln - en humoristisk touch! ;o)

Kommentarer

 1. feminister vill både ha och äta kakan.

  De vill att det ska kvoteras in kvinnor där det behövs och de ska ha sammar rättigheter och chans på områden där det är domminas av det kvinnliga könet.

  man blir ju inte klok på dessa feminister!!

  SvaraRadera
 2. Att försöka bli klok på o-kloka feminister verkar inte vara klokt och gör en knappast klokare....


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Om du läser artikeln igen så står det faktiskt inte att bättre kvalificerade kvinnor ratas pga kön, kvoteringen sker bara mellan sökande med samma kompetens.

  Vad gäller diskrimineringsanklagelsen så är det ju löjligt. Om reglerna säger att ett underrepresenterat kön ska kvoteras så slår det åt båda håll naturligtvis, och det måste kvinnor acceptera om vi nu ska ha detta system.

  Att spela offer när detta orättvisa system slår åt "fel" hål känns inte särskilt klädsamt. Det luktar dålig förlorare.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med Björn. Poängen med mitt inlägg är givetvis att vi omedelbart måste inse att det handlar om statligt stödd diskriminering.

  Bort, bort, bort.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Frågan som måste besvaras är om sammhället i stort är bekänt av att alla (eller i alla fall den absoluta majoriteteten) av att arbetsplatser (och där med utbildingar) är en genomskärning av sämhället i stort. Feminist, svart panter eller bara humanist är höggradit ointressant.

  SvaraRadera
 6. Nej, det är det inte. Jag vill ex inte se tidningsredaktioner där majoriteten av personalen hämtar sin verklighetsuppfattning från kvällspressen. Eller poliser där 30% är överviktiga o s v. Det finns inget egenvärde i att försöka få en politisk detaljstyrning av demografin i samhället. Tänk bara att 10% av alla arbetsplatser måste vara stockholmare... *ryys*


  //Zac

  SvaraRadera
 7. För många år sedan när jag bodde i USA, så kollade man upp resultat av detta med kvotering, eftersom det då ofta användes vid intag till bl a universitet.

  Resultatet på många ställen blev: Först in den svarta kvinnan, sedan kom den svarta mannen och därefter den vita kvinnan. Sist blev den vita mannen.

  "Särbehandling av någon innebär alltid diskriminering av någon annan."
  Så sant, så sant!

  SvaraRadera
 8. Jo, det är just snyggt att man försöker motverka rasistiska yttringar genom att stå med bränsle...

  Man skall bedömas för egna meriter - inget annat; inte hudfärg, inte kön och inte släkthus.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jo det kan bli fel. Men att inte försöka göra något åt särbehandling och diskriminering är också fel. Särbehandling är ALLTID fel så sant så sant! Många upplever sig vara just särbehandlade eller har jag fel...? Är det inbillning?

  Så vad finns det för andra verktyg mot diskriminering. Eller råder ingen sådan i dagens samhälle? Är det enbart feministernas påfund? Konstigt då att även andra upplever särbehandling av olika grupper...! Att olika grupper vittnar om särbehandling. Det kan väl ändå inte vara feminismens fel...? Nja! Det håller inte...?

  Lätt att säga ingen kvotering. Svårare att komma med alternativ så uppfattar jag extrema motståndare till kvotering. De stirrar sig blinda på ett ord?

  Vilka är alternativen? Arbetsgivarna är uppenbarligen inte tillräckligt medvetna om att särbehandling råder, för att förändra detta. Eller så skiter de i det. De har sin förutbestämda åsikt många gånger, om vilken personal de vill anställa. För man vet ju hur de där är.. har man mött en, så är alla lika...t.ex. ta invandrare eller någon annan grupp.

  Man ska bedömas för egna meriter ja, men sker detta i dagens samhälle?

  Kvotering kan slå fel, men jag ser det som ett verktyg som också kan förändra till det bättre. Åtminstonde så belyser det problemen om man diskuterar kring det. Uteblivna alternativ däremot vart leder det? Så alla som kritiserar kvotering kom med något bättre? Så är det med det mesta tycker jag man behöver ställa alternativ mot varandra, alltså kritiskt kritisera. Sedan så gäller kvotering som sagt inte bara kvinnor och män utan alla grupper. Hur ska vi kunna förändra om vi inte tittar var och en på oss själva var fördomarna finns?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv