Fortsätt till huvudinnehåll

FRA-pperande tjänsteoduglighet?

Jag måste säga att jag är mycket tudelad vad gäller den sakta svängande attityden ifrån de politiker som röstade igenom FRA-förslaget. Dels tycker jag att det är bra att man nu faktiskt öppnar ögonen och tar förslaget för vad det är; det mest integritetskränkande lagförslaget i fredstid, som ger mer eller mindre fria händer för en insynsskyddad ljusskygg verksamhet...

Men...

Men samtidigt tycker jag det är den grövsta sortens tjänstefel att ducka för partipiskan och bara reflexmässigt trycka på 'ja'-knappen... Har man inte mer omsorg om sina väljare - svenska folket - så har man faktiskt inte i riksdagen att göra!
Grymt vad besviken jag faktiskt är!

IE 8 kränker integriteten!

Nja, att företag försöker dra nytta av sina produkter, också integritetskränkande nytta kan knappast överraska någon. De tappar enormt i kredibilitet och i kunder, inbillar jag mig, så är det på en öppen marknad med valmöjligheter för individen... Kanske den direkta motsatsen till en insynsskyddad ljusskygg verksamhet som FRA...
Det är onekligen allas rätt att surfa helt anonymt...


//Zac

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: