Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggbesökare på WiktZac

Jo, jag ställde ju en del frågor i ett formulär häromsistens - nu har jag sammanställt svaren lite grann, 30st röster hittills - men fortsätt gärna att rösta!
Jag har dock inte alls gått djupare in i statistiska modeller och analyser.

Nå, till er - mina kära läsare;

1 Könet på mina läsare tycks vara...

Tja, tyvärr så ser det ut som om det är mest män som läser min blogg. Jag hade faktiskt hoppats på att fler kvinnor skulle läst den, eller i alla fall 50-50. Men med en feministisk logik så skulle jag antagligen anses som helt jämställd om läsarna var 20% män och 80% kvinnor... ;o)

2 Läsarna hittade hit genom...

LC-bloggar tycks det onekligen. Och varför inte, det var så jag började blogga rejält och det var så jag fortsatte. Det är först efter halvlek (hittills!) som jag började brodera ut mig lite mer vad gäller andra ämnen; antagligen mest för att jag började få känslan av jag upprepade mig gång på gång. Lite synd att jag inte tänkte på att ha med tidningar som alternativ. Jag tror att ganska många - i alla fall att döma av loggarna - kommer ifrån tidningsartiklar som jag bloggat om.

3 Läsarna är främst intresserade av...

LC, tja se ovanstående punkt. Jag är dock lite rädd för att anses som en bantarblogg - inte minst med mina formidabla misslyckanden med att hålla på att väga och redovisa... ;o)
Mycket litet intresse för humor och (anti)feminism; även integritetsfrågor röner mycket litet intresse från läsarna.

4 Läsarna vill att jag skriver mer om...

Här är det lite mer intresse över hela linjen. Det tycks, roligt nog, som om man är relativt nöjd med min blandning av ämnen och svador. I alla fall om man ser nedanstående fråga också...

5 Blandningen av ämnen på min blogg...

Kass....................Utmärkt
Verkar de flesta läsare vara ganska nöjda med. Trevligt, eftersom jag faktiskt skriver om det som ligger mig personligen varmt om hjärtat. Skulle jag tvingas att skriva om t ex mode så skulle jag stå ut i ungefär en förmiddag... förutsatt att jag faktiskt fick vara ledig halva tiden... Jag förstår mig faktist inte på de som läser dylika bloggar - får nog fundera vidare om det i en egen bloggning vad det lider.

6 Inläggen anses vara...


Intressanta, välskrivna och för långa.
Jag är smärtsamt medveten om att jag oftast orerar lite för mycket. Och inte nog med det - jag är ganska frekvent med mina postningar också vilket gör att jag normalt sett jobbar som f--n med mina inlägg. Så skulle jag få ner storleken lite grann så kan jag antingen öka på frekvensen, eller helt enkelt försöka bättra kvalitén på inläggen ytterligare. T e x klippa över dem i Word och köra lite rättstavning! ;o)

7 Läsarna hör politiskt i huvudsak till

Mycket blandad läsning här. Själv anser jag mig som ganska opolitisk - är man det så kommer man undan när man kastar befogad skit åt båda blocken. Frågan är vad som döljer sig bakom 'Annat'? Junilistan?
Oavsett så motsvarar ungefär mina läsare röstresultatet ifrån valet 2006.
Alliansen 43% och S-blocket 35%. Däremot så hamnar 'Annat' - om det nu motsvarar ett och samma parti i vågmästarroll... Intressant - och intressant är också att både KD och V hamnar utanför. Det är inte en helt vild gissning att så även kan vara fallet 2010. Trista och lite obehagliga partiledare som inte direkt framstår som pålitliga och positionerade som extremerna i riksdagen idag. Det blir uppenbarligen bara trängre och trängre i mitten numera.

8 Läsarna läser mig genom...

Webbläsare. Jag är personligen förvånad, men det är nog mycket för att jag utgår från mig själv - jag kan nämligen själv inte leva utan mina RSS -flöden! :o)

9 Min anonymitet anses betyda...

Ingenting.....Dig helt o-trovärdig

Puuuuh! Jag har faktiskt varit riktigt, riktigt orolig för att jag skall anses "lätt" och lite ohederlig eftersom jag väljer att inte blogga med mitt rätta namn.
Kanske är utfallet på denna fråga färgad av att många läsare återkommer ganska ofta?
När man följt någon en längre tid så märker man snart om det är luft och skitsnack, eller om det är mer, eller i alla fall försök till mer väl underbyggda åsikter som levereras. Jag hoppas vara just en sådan leverantör - att läsarna märker att jag är/försöker vara ärlig och öppen. Jag låter ju också kommentarerna vara ifred, utan krav på inloggning etc. Så kommer det förbli tills omständigheterna tvingar mig att ändra på det. Öppet och småtrevligt.
Inte minst när det gäller LC, som har en tråkig förmåga att låta som ett frälsningstal hela tiden, så försöker jag att vara någorlunda neutral. Men jag sticker knappast under stol med att jag ligger betydligt närmre LC ifråga om vad jag anser vara en vettig kosthållning än vad jag gör SLV... ;o)

Synd bara att det inte kommenteras mer, även om man inte har så mycket att säga/tillägga så är ett uppmuntrande tillrop ganska mycket värt för mig, personligen.

10 Läsarna följer bloggen...

Noggrannt.......Sporadiskt

Ganska regelbundet ser det ut som. Något som glädjer mig oerhört. Jag har en förmåga att vara lite svepande ibland och har man följt mig så förstår man vad som kanske borde stått där mellan raderna. Det gör mig lite mer förståerlig för de som läser mig ofta...

Slutord

Kul undersökning faktiskt! Jag kommer nog att slänga in lite sådana här då och då - är det någon som har förslag så kan ni gärna kommentera om detta.


Eder, Zac.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n