31 juli 2010

TPB är ett demokratiskt verktyg!

Men Wikileaks - och alla andra former av wikis, gräsrotsjournalistik och crowdsourcing, där grundbulten utgörs av allmänhetens möjligheter att delta i publiceringar - är inte "bara" påfallande likt journalistik ibland. Det är framför allt exempel på en ny medial verklighet.
Nyckelordet i denna verklighet är transparens. Gör så mycket dokumentation som möjlig tillgänglig för alla, så att de själva kan dra slutsatser, söka och sortera - och själva bidra till att sprida det de tycker är viktigt. Det är en tanke som är djupt demokratisk...
..
Man kan vara kritisk mot mycket i förfarandet: publiceringar av "allt" kan ofta skada många oskyldiga (minns när obduktionsbilder från Arbogamorden gjordes tillgängliga via Pirate Bay häromåret) eller vara propagandistiska (som på rasistiska bloggar som hänger ut etniska minoriteter). Men även om Wikileaks och dess källor kan ha en tydlig agenda finns det förmildrande omständigheter. Dels att de nästan alltid agerar mot slutna maktsfärer, dels att det som sagt alltid finns en chans att själv bedöma materialets betydelse.
(Källa.)
"..minns när obduktionsbilder från Arbogamorden gjordes tillgängliga via Pirate Bay häromåret.."

Fel!

Nja, mer korrekt vore kanske:

"minns när det offentliga förundersökningsprotokollet där åklagaren valt att inte plocka ur obduktionsbilderna från Arbogamorden gjordes tillgängliga via Pirate Bay häromåret"?
Rätt skall vara rätt. Men annars belyser ledarbloggen frågan bra - det är i sak en god sak att vi får en bättre och enklare genomlysning av makten, och inte behöver förlita oss på journalisterna. Och på tal om journalisterna från tidigare idag:

Journalisternas kris

Jag har hävdat förr att det är en journalistisk kris i Sverige sedan länge. Möjligt att den beror på feghet att "bränna sig" för all framtid om man är lite för obekväm för maktens människor, men jag tror att det också handlar om en allmän fördumning där journalisterna helt enkelt är korkade.

I framtiden

Inom PP-kretsar så pratas det och skrivs spaltmeter om hur det ser ut i framtiden - Vision år2022 - jag tror att vi kommer få se mer och mer tyngre, ifrågasättande journalistik från bloggsfären. Avslöjandena redan idag föds påfallande ofta hos någon bloggare och sedan tar tidningarna ("gammelmedia") vid och blåser upp det på löpet.

Demokratin och TPB

Jag tycker själv att TPB gör en demokratisk välgärning när de hjälper till att sprida offentliga förundersökningar på detta sätt. Det är normalt ett hemskt krångel för oss vanliga människor att hämta ut det på rätten - vilket har gjort att journalisterna mer eller mindre har förtur och ensamrätt på dessa. Journalisterna har på detta sätt förtolkningsrätt och kan selektivt välja vad och vilken bild man skall förmedla.

Demokratiseringsrevolution

För övrigt så är TPB ytterligare en del av demokratiseringsrevolutionen på nätet - men det vågar kanske inte skribenten skriva ut?

Rösta Pirat

 Rösta Pirat 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten

Jag har skrivit om de hemska Arbogamorden innan:

Äckligt med offentlighet!
Varför släppa obduktionsbilderna ...
Anklaga alla tills någon erkänner?//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , , DN, NK, Ex1, SMP1, SvD, HD


Varför diskrimineras PP?

Läser om debatten på Pride idag (Ex o DN) och slås av att det fattas någon som jag vet var där...

Fattas någon?Så här såg det ut:

En fullträff!

Rick skriver:
Jag påpekade också att trots alla vackra ord när statsministerkandidaterna sitter framför HBT-rörelsens kärna, så har de båda drivit fram och igenom en lag som avlyssnar alla medborgare för att registrera de sexuellt avvikande (FRA har en egen version av personuppgiftslagen som låter dem registrera sexuell läggning för att ha det som handelsvara med diktaturer).

Demokrati och människovärde?

Undrar vad de svarade på det? Att ett demokratiskt land - kanske det mest demokratiska, vi vill ju tro det - i det upplysta 2000-talet faktiskt använder medborgarnas sexuella läggning som handelsvara? Varför skriver inte tidningarna mer om det och kräver svar? Det går bra att göra en särskild avdelning och skriva spaltmeter om alla möten och jippon och debatter under Pride, men så fort det är slut så skiter man i en uppenbar ofantlig kränkning av medborgarnas människovärde.

Journalisternas kris

Jag har hävdat förr att det är en journalistisk kris i Sverige sedan länge. Möjligt att den beror på feghet att "bränna sig" för all framtid om man är lite för obekväm för maktens människor, men jag tror att det också handlar om en allmän fördumning där journalisterna helt enkelt är korkade.

I framtiden

Inom PP-kretsar så pratas det och skrivs spaltmeter om hur det ser ut i framtiden - Vision år2022 - jag tror att vi kommer få se mer och mer tyngre, ifrågasättande journalistik från bloggsfären. Avslöjandena redan idag föds påfallande ofta hos någon bloggare och sedan tar tidningarna ("gammelmedia") vid och blåser upp det på löpet.

Dränerade partier med mindre förankring

Precis som att mycket av de etablerade partiernas ("gammelpartierna") förbund sakta dör sotdöden där vi ser dränerade medlemstal och där människor idag väljer att slåss i organiserad form för något de tror på. Greenpeace, skolmatsuppror, HBT-frågor eller annat.

Lite många åsikter

Och det är inte konstigt, partierna har idag åsikter i dussintals områden. Starka åsikter som inte sällan går starkt på tvärs med motsatta partier, eller t o m inom blocket. Ingen väljare (eller aktiv politiker) kan på fullt allvar påstå att denne har en 100% överensstämmelse mellan sina åsikter och partiets. Det är en omöjlighet. Istället får man nöja sig med att stödja ett parti som slåss för ens huvudfrågor eller ett högsta genomsnitt. Kanske håller man bara med i enstaka procent med det parti man lägger sin röst på.

Avundsjuka?

Jag finner det rent av löjeväckande och antagligen anar lite avundsjuka när man från etablerat håll gnäller över att PP inte har någon hållning i frågor som inte direkt berör PP:s kärnfrågor:
 • Demokratifrågor och medborgerliga rättigheter och friheter
 • Skapa en kulturell allemansrätt
 • Patent och privata monopol skadar samhället

Den nya tidens partier

Men PP är ett utslag för den nya tidens politik. Jag kan ärligen säga att PP står till 100% för mina åsikter, helt enkelt för att de värnar människan, individen, mot förtryck. De står upp för människovärdena, de som glömts eller bortses allt oftare ifrån från etablerat håll.

Rösta Pirat

 Rösta Pirat 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , ,


30 juli 2010

Judarnas konspiration då, Gudrun?

Gudrun Schyman eldar upp 100 000 SEK för att åskådliggöra att kvinnor enbart tjänar 84% av vad männen gör. Enligt denna lite snurriga logik så är det ett tecken på en osynlig sammansvärjning av män som går ut på att förtrycka och utnyttja kvinnor.

Låt oss behålla den logiken i bakhuvudet ett tag...

Judar rapporterar en bättre fysisk och psykisk hälsa jämfört med befolkningen som helhet och är mindre ekonomiskt utsatta.
(Från rapporten 'Hälsosituationen bland de nationella minoriteterna' beställt av regeringen och gjord av Folkhälsoinstitutet)

Detta med att judarna har det bättre ställt ekonomiskt/psykiskt och fysiskt än svensken i gemen...
Det bränner...

Låt oss använda oss av den feministiska logiken på detta

Det måste således föreligga en konspiration här. Tacksamt nog så behöver vi inte uppfinna hjulet på nytt - antisemitismen ligger bara också väntar på att komma till ytan igen.
Denna reaktion på judarnas osynliga sammansvärjning för att dricka blodet av våra spädbarn och utnyttja oss andra renrasiga...

Nå Gudrun?

Vad skall vi nu elda upp för att påvisa faktumet att judarna har det bättre ställt ekonomiskt än svensken i gemen?

Lite eftertanke kanske?

Nu kastar jag mig ut i vilda och osannolika spekulationer här månne - men kan judarnas ekonomiska försprång möjligtvis ha någonting att göra med att de har andra typer av inkomster än svensken i gemen?
Eller ligger det något i Adolfs resonemang kring att det faktiskt är vi andra som är diskriminerade av judarna och deras osynliga världskonspiration?

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Är Drew Carey sjuk?

Han blev känd som den tjocke komikern i The Drew Carey show.
Drew Carey vill gärna fortsätta vara rolig.
Men vägrar vara tjock.
..
– Jag äter inga kolhydrater längre. Ingen pizza, inget bröd, inga alls, säger han.
..
På bara några månader har Drew Carey tappat nästan 40 kilo.
(Källa.)

Imponerande. Jag var dock inte sådär imponerad av hans show när jag väl följde den. Men däremot så tycker jag nog att han ser äldre ut? Men det kan vara naturligt eftersom "tjockisbilden" lär vara av yngre härstammning.

"Du är väl inte sjuk?"

Men jag tycker ofta att nedbantade kändisar (äldre!) lägger på sig 15 år i utseendet? Jag tänker t ex på den för tidigt bortgångne Ulf Larsson. Han såg tyvärr riktigt sjuk ut efter sin viktnedgång.

Precis som kändisarna!

Och sanningen att säga så är det så med oss i verkliga livet också. Framför allt om vi går ner kraftigt när vi kommit upp lite i åldern. Jag är själv inte där än, men jag har sett det på nära håll flera gånger. Det runda utseendet byts ut mot knotor, ett lite härjat och rynkigt uttryck. Men utseendet falskspelar här eftersom det lär vara betydligt mer hälsosamt att vara normalviktig än kraftigt överviktig.

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Kostdoktorn har också kommenterat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fler Firefox än IE!

Idag är det lite av ett break för mig. Tidigare har mina besökares val av webbläsare ganska bra motsvarat hur det ser ut i verkligheten - Webbläsare hos Zac?.

Varför?

Men idag så råkade jag slänga ett öga på statistiken och till min häpnad så var det nu tydligt fler Firefoxanvändare än IE-diton! Hur kommer det sig? Jag har iofs haft ganska mycket besökare den sista tiden, men det torde vara "vanliga" användare ifrån AB och andra tidningar - inte de tekniskt bevandrade från IDG etc som ofta väljer bort IE. Konstigt.

Vad använder jag?

Däremot har jag börjat att alltmer variera mig vad gäller webbläsare.
På PC kör jag numera bara Chrome. På min Mac så blir det oftast Firefox fast numera skjuter jag in lite Safari och mer sällan Opera. Fast det är lite konstigt, efter jag kört Opera så är jag alltid imponerad av min surfsession, men jag har aldrig ens övervägt om jag skall gå över. Också konstigt egentligen.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

29 juli 2010

Staden är full av vatten...Robban - han är kung!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB, Ex, SvD, DN

Flatmamma, Bögpappa eller bara mamma?

Jag har suttit i valet och kvalet om jag skall skriva om ensamståendes krav på rätt till inseminering. Jag är så tveksam till detta...
Jag funderar högt här - detta bygger en hel del efter mina kommentarer så jag fruktar att det mesta kanske är sagt i den tråden. Men jag ville ändå att funderingarna skulle stå i ett eget inlägg.

Jag är homoadoptionsvänligt inställd

Jag har såpass hyggliga erfarenheter av "vanliga" adoptioner och barn till/med/av homosexuella föräldrar så jag ser inget problem med homoadoptioner. I alla fall från ett yttre perspektiv, av naturliga skäl så har jag inte koll på alla aspekter av deras familjeliv - (vem tror ni att jag är FRA??).
De homosexuella familjer jag sett har varit till bredden fyllda med kärlek och respekt, inget tvivel alls där. Tror jag dock att det alltid är så? Givetvis inte. Det är bara min subjektiva erfarenhet.

Genusneutral

Däremot är det viktigt att inte släppa på de krav som ställs -  utan precis samma regler skall gälla för homosexuella par som för heterosexuella. Det enda "genuskrav" jag egentligen har i sammanhanget är att vi gör lagboken könsneutral - inget om homosexualitet, inget om mammor, kvinnobrott, hatbrott etc.

Är adoption bättre för barnen?

Fast det är en annan aspekt med adoptionen - den humana. Det finns gott om barn som antingen växer upp på fattiga och bristfälliga barnhem eller får ett kärleksfullt hem i Sverige, ett Sverige som är i behov av alla invånare vi kan få. Sedan om det är Lisa/Kalle, Lisa/Eva eller Kalle/Lars som blir nyblivna föräldrar spelar mindre roll tror jag.

Ensamstående föräldrar (läs mammor)?

För de ensamstående kan det vara olyckor bakom, det kan vara spruckna dysfuktionella förhållanden, det kan vara ett onenightstands eller det kan vara inseminering. Jag tror att då de som inseminerar är villiga att gå igenom en hel del för att få ett barn - och att miljön och det kärleksfulla hemmet i högre grad är närvarande och bättre i en sådan familjebildning än i övriga ensamstående.

Men jag är tveksam

Helt enkelt för att det är ett djävla jobb att uppfostra barn - även om man är två i familjen. Risken för att man helt enkelt bränner ut sig ökar sannolikt flerfaldigt när det bara är en vuxen förälder.

Men vi tillåter ju ensamadoptioner?

Joo... Så lösningen är kanske att låta inseminerade kvinnor gå igenom samma nålsöga som adopterande? Samma krav och samma skyldigheter. Ekonomin lär bli en stor stötesten skulle jag tro - eller skall rent av det allmänna stå för den kostnaden då det inte finns en (juridisk) pappa som betalar sin del?

Om inte inseminering så...

Vill inte en mamma ha en pappa i sitt och sitt framtida barns liv så är det ju tämligen enkelt ordnat. På krogen finns det massor av potentiella spermadonatorer - ovetandes sådana, att lagstifta bort en full karl från krogen för att undvika ensamstående mammor är nog svårt...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En Sverigedemokrat med skygglappar?

Staffan Gising, en av SD:s toppkandidater, hoppar av partiet mindre än två månader innan valet.
På sin blogg skriver Gising att avhoppet beror på att partiet är för fientligt mot muslimer.
– Man använder sig av samma retorik som Nazityskland gjorde mot judarna.
(Källa.)

Synd på SD som förlorar sådant reservkapital nu...
Killen har varit med i SD, hur länge? Och först nu insett att SD är hätska mot muslimer?? :o)
De andra partierna måste stå på kö för att få honom på sina listor... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , DN, Ex

100 000 hamburgare för Gudrun Schyman?

I stället för champagnesprut har den nya grejen varit att vaska champagne. Man beställer helt enkelt in två flaskor istället för en och ber sedan kyparen att hälla ut den ena i vasken.

..vi har hört flera gånger att folk går in på någon hamburgerkedja och beställer 50 hamburgare. När man väl fått sina hamburgare tar man bara en och slänger de andra i soptunnan bredvid,
(Källa.)

Upprördheten är stor ibland kommentarerna för något som någon "har hört flera gånger"...
Jo, tankeverksamheten är inte helt igång alla gånger...

PR Schyman...

Själv tycker jag att Schyman skall köpa 100 000 hamburgare och sedan slänga dem?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Själv brukar jag naturllgt dumpa hamburgarna kanske 12h senare? Fast inte 50st kanske...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Står du eller sitter du på toa?

Jag är personligen så oerhört trött på Pride redan. Kanske är det för att jag har en normal acceptans för det som avviker från normen? Jag tycker att homosexuella skall få adoptera barn, jag tycker att de skall få ingå äktenskap, jag har inga som helst problem med homosexuella någonstans.

Valfläst, och ogenomtänkt sådant

Dagens roligaste inlägg i vilket parti som gör det dummaste valfläsket måste socialdemokraterna Carin Jämtins och Dag Larssons debattartikel i DN vara:
Stockholms stad bör inrätta ett borgarråd med särskilt ansvar för hbt-frågor. Vidare bör staden ge äldre personer möjlighet att välja särskilt hbt-boende. De offentliga toaletterna bör vara könsneutrala så att man slipper välja mellan tjej- och killtoaletten, skriver socialdemokraterna Carin Jämtin och Dag Larsson.

???

Varför? Jag tror vi har fler alkoholister i Sverige som är utan något borgarråd? Och frågor som berör alkoholister är knappast svåra att hitta?

Men toaletter?

Jag har respekt för att det finns svårigheter med HBT(Q)-frågor som påverkar människor oerhört, men könsneutrala toaletter som lär rendera svårigheter för alla andra? Det var bland det dummaste jag (och andra) läst.

Förslag

Ta in i ett bås och sedan om du står eller sitter när du pissar är mindre viktigt - kom bara ihåg att uppföra dig enligt normal kodex på toaletten.
Svårare är det inte?

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Könsneutrala toaletter, Carin Jämtin, Dag Larsson, Socialdemokraterna, Stockholm, Ideologi, Politik, Populism AB, DN, SvD, Ex

Oklart om kvoteringar inom Polisen

Är polisyrket ett fysiskt arbete, krävs det fysiska förutsättningar utöver det vanliga för att vara med i nationella insatsstyrkan?

Inte enligt DN ledarredaktion

Dessutom är man felinformerad då kvinnor redan idag har lättnader i de fysiska proven till polisen. Till vår insatsstyrka så förstår jag faktiskt inte varför (förmodligen klena) ledarskribenter är så nedlåtande mot de fysiska arbetsuppgifter som alla poliser ställs inför? Antingen i aktiv tjänst men i alla fall under aspiranttiden.

Svaga kvinnor?

Jag har gång på gång hört hur manliga poliser inte gärna åker ut med kvinnliga diton eftersom de helt enkelt enbart får kanske 70% backup i ett akut läge som kräver 100% fysik. Och jag har inte svårt att tänka mig det. Precis som att jag antar att en kvinnlig polis känner sig säkrare med en manlig kollega - d v s mer osäker med en kvinnlig kollega?

Våld

Men sedan skall man inte dra detta alltför långt, för visst finns det många tillfällen då utgången handlar om helt andra saker än hur många kilo muskler man kan kasta in i situationen. Men klagolåten kring insatsstyrkan förstår jag inte alls. När insatsstyrkan kallas in så handlar det om att våldsamma ingripanden krävs. En fysik och psyke utöver den vanliga polisen. Dina kollegors liv och ditt eget hänger på att man klarar de fysiska grundkraven.

Stelbenthet

Men jag förstår också kritiken, det är stelbent om man måste fysiskt kvalificera sig till alla tjänster som polisen gör. Man bör plocka ner stängslen kring Polishögskolan och inse att det kommer vara poliser som aldrig gör aktiv tjänst ute på gatorna utan arbetar i tråkiga kontorsmiljöer där de fysiska kraven kanske mest handlar om att bära runt på tunga pärmar. Det är en förlegad syn som råder och antagligen ett uttryck för kårandan där redan kvalificerade och de sökande vill att klubben skall ha så höga inträdeskrav som möjligt. Det höjer statusen och självkänslan. Tror att det mycket litet handlar om att hålla kvinnor borta.

Ganska tydligt?

70% sökande män och 30% kvinnor ger nog en god bild av hur det ser ut. Att det sedan blir exakt 50/50 är knappast en tillfällighet. Ledningen bör lägga korten på bordet och erkänna att de kvoterat.
Men för de individer som vill jobba i aktiv tjänst så skall ingalunda kraven sänkas tycker jag. Det är oerhört viktigt att om någon ringer 112 så innebär det ofta ett akutläge som kräver en fysisk insats av något slag. Jag som medborgare känner mig betydligt säkrare om jag vet att det kommer personal som kan hantera akuta, kritisk lägen.

Sammanfattning

För aktiv utetjänst, inklusive insatsstyrkan, så skall kraven vara kvar och uniformeras(!) så att det är samma krav för alla poliser. För tjänster som aldrig kommer att kräva fysik på det sättet skall Polisskolan släppa på sina krav. Enkelt va?

Tidigare om detta

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Mer om dumheterna att kvotera:


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Jag känner inte polisen på bilden och vet inte om hon blev jämlikt bedömd eller inkvoterad. För övrigt skall ingen skugga falla på de som blivit inkvoterade, det är ett (feministiskt) systemfel i samhället idag - inte individernas fel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

28 juli 2010

Vem har roligast?Barnet eller hunden - eller kan du som tittar? :o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Smal, ickerökare, nykterist och.. död?

Fetma, rökning och alkoholism är kända riskfaktorer för dig som vill leva ett långt liv.
Men ensamhet är farligare.
Social isolering är dubbelt så farligt som fetma och kan öka risken att dö i förtid med 50 procent, visar en ny amerikansk studie.
(Källa.)

Ganska ointressant att behandla då det inte går att bota med ett piller?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Ex

Så firar man ett straffmål!
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Hoppsan, nu råkade jag barnpornografiera också!

Alltså nu har jag gjort mig skyldig till konsumtion av barnporr och nu kommer jag också att länka till slikt - så klicka absolut inte på länken, då du också gör dig skyldig till barnpornografibrott. Detta eftersom det numera faktiskt är olagligt att bara ha råkat se skiten. Du behöver inte ha skiten gömd hemma - det räcker med att ha skymtat sådant som klassas som barnporr. Som exempelvis teckningar på nakna barn som kan anses som pornografiska. Tankepolisen har dröjt, men nu är den här!

I text

I text går det dock bra att beskriva det som inte får ritas ut på papper;
Bokstäver bra, beskrivande linjer dåligt.

Beskrivning

Länken går till en tecknad bild av ett fiktivt barn, Alice i underlandet - i boken är hon väl sju, i Disneys version är hon kanske tio(?) - och det ser ut som om hon är Disneys version här, alltså 10. Även om hon verkar vara lite mer utvecklad - hon har bröst men ingen tillstymmelse till behåring. Dock i dessa dagar så är det svårt med att säkert veta i o m att det är så oerhört populärt att raka sig.

Våldtäkt på riktigt?

Tror inte detta är förövaren, de är så förbannat lika!Alice ser lite förvånad ut, jag tror inte hon helt är med på att idka samlag med en valross. Kanske stinker förövaren fisk månne?
Eller är allt bara ett fantasifoster?
Jag måste erkänna att det är ganska sällan som jag sett en valross rökandes i kläder, byxor(!) och hatt. Frågan är således om detta är ett övergrepp mot ett barn, även om barnet uppenbarligen är på låtsats - vedimerad i mängder av populärkultur och film och bokväg?

Ditt äckel!

Ja, jag hoppas verkligen i alla fall att du inte tryckte på länken ovan då du skulle ha gjort dig skyldig till barnpornografibrott. Du skulle jämställas med sjuka avskum som skadar barn på riktigt, med våldtäktsmän och psykopatiska fluktare, blottare och äckelgubbar.

Nu ryker din dator!

Bara genom att ha klickat och tittat (detta groova brott!) har gjort att din dator/dina datorer anses förverkade, d v s polis kan plocka dem och dina obackuppade semesterbilder, dina bilder på dina barns födslar, giftemål, konfirmationer etc är borta. Konstigt att man inte beslagtar bilen när du kör för fort, men datorn som är väl så viktig i samhället kan på mycket svaga grunder bara beslagtas och behållas.

Vad händer?

Jag citerar mig själv från inlägget 'Rättsstaten Sverige?':

En rättsstat där man straffar människor för deras fantasier, lagför brott utan brottsoffer, vi får ha (laglig) sex vid 15-års ålder - men inte avbilda det, där en tecknad serie ses som bevis för ”dokumenterade övergrepp på seriefigur”, där det är ok att rita ett hakkors - men inte en naken person utan tydliga attribut (pubishår, stora bröst etc), där datorer anses förverkade om man hittar något olagligt på dem, där man slår in dörrar och gör husrannsakan (starkt integritetskränkande) för misstanken att någon har teckningar i sin ägo, där ens misstanken om pedofili suddar ut all rimlig känsla för rätt och fel.

Rösta Pirat

Jag tror att politikerna behöver ett spann iskallt vatten på sig för att kvickna till - eller kanske kallduschen att se Piratpartister ta plats i riksdagen efter valet?
 Rösta Pirat 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten

Update

Jag har lite svårt att förstå varför jag får en referal på detta inlägg ifrån http://admin.twingly...UserPages/Abuse.aspx där användaren har ett IP ifrån SvD - 144.63.181.XXX? Framför allt när detta inlägg inte ens länkar till SvD?

Bloggkärlek

Jag har kopierat länklista ifrån Hartman som tydligen i sin tur tagit den ifrån Rick Falkvinge som kopierat den från Hax:


Magnihasa: Sunkets drottning
ProjO: I <3 Piratpartiet (om PPs pressmeddelande)
Per Hagwall: Om Ecpats skräckpropaganda och barnporrlagen
之乎者也
: En puckad barnporrlag
Deep Edition: Bildförbudet i ny tappning
Klokbok: För bibliotek barnporr i sitt bestånd?
Emma: Moral är inte ett exakt mätinstrument
Erik Laakso: En utmärkt illustration
Tinet Elmgren: Den svenska barnporrlagen och vad seriefigurer tycker om den
Simon Lundström: Den dömde uttalar sig
Johanna Sjödin: Serieövergrepp och knullbilder
Anna Troberg: Rättfärdighetens riddare är pinsamt lata och blinda
Anders Widén: Dags att sprida Manga
Johanna Julén: Sjuka lagar om barnporr
Piratpartisten: Fantasiförbud och övervakad
Per Hagwall på Newsmill: Ecpats skräckpropaganda har satt rättssäkerheten ur spel
Christian Engström: Cecilia Malmström och hederlighet om mangacensur
之乎者也: Dokumenterade övergrepp på seriefigur
Motpol: När en teckning blir kränkt
Sagor från livbåten: Seriekonstnär eller pedofil?
Liberati: Stoppa censuren mot serietidningarna!
No size fits all: Seriemördarna i Ecpat
Per Pettersson: Idag serierna, imorgon världslitteraturen?
My Bergström på Expressen.se: Porrmanga hotar inte våra barn
DN: Mangaserier klassade som barnporr
Nyheter24: Tecknad barnporr gav dagsböter
Carl-Michael Edenborg i Aftonbladet: Gräv ner era serietidningar!
Expressens ledarsida: Kan krita kränkas?
Oscar Swartz: Intervju: Barnporrdömde mangamannen
Sayonara September Blogg: Erkänner mig skyldig
Erik Laskso: Moralbrott utan förövare eller offer
Avva: Dagens största dumhet
Henrik Alexandersson: Borde i så fall inte även teckningar av bankrån vara brottsliga?
Anders S Lindbäck: Bonniers ger ut barnpornografi, aka Love Hina
Anders Widén: Bränn Carl Larsson på bål
Gun Svensson i UNT: Vilka tjänar på Wikströms lösning?
Jan Myrdal i Expressen: Barnporrlagen är en omoralisk absurditet//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Jag kommer förneka att jag tittat på länken själv om myndigheterna frågar...

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , , , , , , , DN, Ex

26 juli 2010

Det galna straffet mot The Pirate Bay

Striden mot Pirate Bay drivs av fyra skivbolag och tretton filmbolag. De vill stoppa Pirate Bay som de anser bryter mot lagen.
De fyra grundarna av sajten dömdes 2009 till ett års fängelse för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. De dömdes också att betala 30 miljoner kronor tillsammans i skadestånd till bolagen. Samtliga dömda har överklagat sina domar och målet ska så småningom tas upp i Svea hovrätt.
(Källa.)

Och i backspegeln...

Ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd och detta för medhjälp till att ha delat ut ett trettiotal filmer och låtar.

Årets skämt faktiskt.

Det är faktiskt vad de är åtalade och har blivit fällda för - inget annat. [EDIT, förtydligande] - 20 låtar, 9 filmer och 4 dataspel handlar det tydligen mer exakt om. Ganska svindlande straff då, va?

Juridiken kommer kanske ifatt?

Men det kommer dröja ett antal år innan den sista domen vinner laga kraft - och möjligtvis att juridiken har hunnit upp verkligheten då... En sak är säker - detta är årets absolut djupaste klyfta mellan det nya och det gamla!

Steeeelt

Att industrin skall ha lämnat sina gamla affärsmodeller bakom sig lär dessvärre aldrig hända. De har tjänat/tjänar alldeles för mycket pengar och har all makt investerad i ålderdomliga, stelbenta och trötta modeller, och en hel del artister vågar inte annat/vet inte bättre än att jamma med.

Det låter iofs lite annorlunda i yngre kretsar så hoppet är väl fortfarande vid liv. :o)

Rösta Pirat

Det enda som hjälper mot dylika övergrepp.
Rösta Pirat 

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Ex, SvD, DN, AB

25 juli 2010

Fem filmer man måste se?

Fetsmart efterlyser 5st filmer man måste se.
Så jag får fundera till lite grann, ett tjugotal är inga problem att haspla ur sig.

20 riktigt bra filmer

 1. 2001 ett rymdäventyr
 2. Moderna tider
 3. Pans labyrint
 4. Citizen Cane
 5. Singin' in the rain
 6. Gudfadern
 7. Gudfadern II
 8. Fanny och Alexander
 9. Den gode, den onde och den fule
 10. Clockwork Orange
 11. Guldfeber
 12. Amilie från Montmatre
 13. Robin Hoods äventyr
 14. Spirited Away
 15. Stjärnornas krig
 16. Svart katt, vit katt
 17. Amadeus
 18. Cinema Paradiso
 19. Den sista färden
 20. Hero

Fattas!

Egentligen är inte ordningen alls viktig här - men det fattas ändå en massa klassiska filmer. T ex 'En natt på operan' med bröderna Marx, en film som fortfarande är oerhört rolig och komplett galen.

Ringar på vattnet

En bonus är att den gett namn till ett av Queens bästa album också, det albumet följdes av ett annat (bra!) som också lånade namnet ifrån en bröderna Marx-film; 'A Day at the Races'.
'Trollkarlen från Oz' är en annan måste-ha-sett-film. Listan kan göras låång... Jag har 51st filmer som jag förärat med en femma i betyg, 1,3% av de jag fört bok över - jag återkommer säkert till dem senare! :o)

År 2001 - ett rymdäventyr

En superklassiker som jag recenserat innan. En film som trots sin ålder (från 1968) har riktigt bra effekter, en fantastisk historia. Den är långsam i tempo, men står man ut för det så har man oerhört intressanta två och en halv timme framför sig. Enda nackdelen är att delar av den åldrats ganska svårt, visionen av framtidens mode fungerar inte alls idag.

Moderna tider

Ett mästerverk som satte standarden för lång tid framöver. Som i alla Charlie Chaplins filmer så ligger tragiken i öppen dager. Den har överraskande mycket att säga om det moderna levernet, vi pratar ändå om en film som nästa år firar 75 år!

Pans Labyrint

Jag har nämnt denna i 'Bästa filmen 00-talet';
Vilken film! Låt inte faktumet att regissören ligger bakom 'Hellboy' fördunkla det faktum att det är en fantastisk film, på så många plan! Guillermo del Toro, regissören lär komma att tala om sig framledes! En av mina favoritfilmer - men låt inte lura er - det är absolut ingen film för barnen alls!

Citizen Kane

Blir ofta i topp när det gäller omröstningar kring bästa filmen genom tiderna. Och det är inte fel alls. Filmen gjordes av en genial, men oerfaren Orson Welles, endast 26 år gammal. Han förde sättet man berättade en historia och bildlösningar decennier framåt i tiden. En aspekt som alltid fängslat mig är hur det kan ha varit för Orson Welles att leva med denna dundersuccé, att veta att man aldrig någonsin kommer överträffa sig själv.

Singin' in the rain

Musikalerna måste få sitt! Och detta är den bästa, från den bästa tiden och de bästa artisterna och vågar jag mig säga... de bästa kompositörerna också! Gene Kelly står här på toppen av sin karriär och gör denna odödliga klassiker. Förutom att den innehåller riktigt bra musik så är den överraskande rolig. Även om det är en kliché så måste jag dra till med att sådana här filmer görs det inte längre!

Fanny och Alexander

Till skillnad från Orson Welles så hade Bergman en lång och framgångsrik karriär bakom sig när han gjorde sitt mästerverk 'Fanny och Alexander'. Han satte också punkt för sitt arbete bakom filmkameran med denna. Scenografin, kostymeringen, fotot, musiken, ljudet, manus, regi och alla skådespelare är av yppersta världsklass. Framför allt så fungerar det ännu bättre i den långa tv-versionen där historien får tid på sig att rulla på i sin egen takt.

Men det var ju sex filmer?

Jo, jag var bara tvungen att ha med en Bergman-film också. Välj och vraka, en skall bort, Fetsmart! :o)

Mer om...

Film
Kultur
Filmrecension
Upphovsrätten
TV-Tipset
oscarsgalan
Mer läsning

Bästa filmen 00-talet

Filmåret 2009

Bästa/sämsta filmerna 2008 (27st!)//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om film, filmrecension, , , ,
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses

"Mr. 0,5%" säger...

Charlotte Perrelli ger sig in i kosttillskottsbranschen.
Men hennes produkter möter hård kritik.
– Det där är ett sätt att lura folk på pengar, säger bantningsprofessorn Stephan Rössner på Huddinge sjukhus.
(Källa.)

Som när man säljer en tjänst där en av tvåhundra lyckas? Eller beror månne lurendrejeriet på i vems fickor pengarna hamnar?

Snart pension

Hur känns det egentligen att sammanfatta sin insats när man står på branten till pension när resultatet är så fruktansvärt magert? Att det bara är plånboken och svenska folket förutom hans egna patienter som blivit fetare? Att känna att vinden har vänt och att ens forskningsinsats kommer falsifieras pö om pö... Jag vill då inte byta plats med pensionären Rössner! För övrigt tycks hans vetenskapliga skarpsinne redan tagit ut sin pension...
(Från mitt tidigare inlägg 'Den s k Atkinsstudien')

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Inte Pirellis piller på bilden - tror jag...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En livrädd stat och en trögtänkt svenska

Svenska Linnea, 1, utlöste explosionslarmet på flygplatsen i New York.
Då stormade FBI fram mot flickan.
..
När flygplatspersonalen granskade Linneas skor hittade de en liten bit spräng­ämnesstoff.
..
– De gick igenom våra väskor, gjorde kroppsvisitationer, de använde till och med bomullstops ­under naglarna. Det tog flera timmar. Helena jobbar på sprängämnesfabriken Eurenco i Karlskoga och började snart förstå var stoffet kommit från.
(Källa.)

Nu är det möjligt att artikeln kastar om händelseförloppet lite, men borde inte Helena lite tidigare ha kopplat sprängmedelsvarningen med sitt jobb? Iofs förstår jag om man blir lite trögtänkt i den situationen.

Hur går tankarna?

"Vad skall man ha för solskydd på Guantanamo?"
"Undrar om jag har barnbarn när jag kommer ut?"
"Vattentortyr? Och jag som är rädd för vatten innan..."
"Arabiska grannar har vi ju redan hemma i Järfälla!"

Rädslan

Men terroristerna måste vara i alla fall vara nöjda med den effekt som de ger på världens ledande supermakt- de är totalt livrädda och säkerheten dränerar de offentliga kostnaderna brutalt. En typ av krypande masshysteri som spritt sig ända hit till Sverige där riksdag numera ser oss medborgare som potentiella terrorister snarare än medborgare. Betänk ex FRA och teledatalagringen, bara två symptom bland många att det är hög tid att ställa saker och ting till rätta igen.

Mer om tortyr

Skendränkning inte tortyr?!
Tortyr, tortyr, tortyr...
TORTYR!?
Cordelia om tortyr
Tortyrkramare...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , SvD, DN

24 juli 2010

Uppdaterat om mig, Zac

Jag har äntligen tagit tag och uppdaterat min sida om mig själv. Innan så var den ganska rejält tunn och vek, jag har helt enkelt fyllt ut den lite med resonemang kring varför jag skriver om vad jag skriver om.

Så håll till godo

Jag är starkt oroad av Bodströmssamhällets framväxande, d v s Piratpartist, vilket idag är det enda alternativ i politiken om man inte nöjer sig med partier som fullständigt sålt ut rättsäkerheten och medborgarnas privatliv.

När gick staten över till att betrakta alla medborgare som potentiella terrorister och pedofiler?

Jag ser mig dock som politiskt relativt obunden kommentatör trots mitt PP engagemang då jag gärna och ofta slänger skit på båda blocken. Dumheter är dumheter!

Antifeminist

Jag ser mig själv som starkt mot diskriminering, d v s jag är antifeminist. Feminismen har spelar ut sin roll och är bara intresserad av orättvisor om de drabbar kvinnor. Ett sådant enögt engagemang ger också att de är för diskriminering om det bara är till fördel för kvinnor, ex kvotering. Jag arbetar för ett samhälle där ens prestationer ligger till grund för hur man bedöms, inte hudfärg, kön, hur nära gud man är eller något annat.

Filmälskare

Jag älskar att se på film och delger lite filmtips/-recensioner och ibland något tyngre artiklar och åsikter kring film.

Tjockis

Under min viktresa (-35kg) så blev jag mycket tveksam inför kostråden; jag är för en naturlig(-are) kost. Jag har också varit inblandad och har insikter i LC-rörelsen under mycket lång tid, något som berett mig mycket glädje och kunskaper, men också besvikelse över tilltagande extremism och en förvandling mot en blind kult. Jag skrev en ganska lång redogörelse om detta i 'LC-en kritisk blick'.

Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige Licens

Creative Commons License

Mina texter är numera licenserade via CC. Principen är att du inte glömmer vem som är upphovsman och att du i din tur inte skyddar bilder och texter härifrån med någon mer restriktiv licens än den jag själv använder. Nyttjar du mitt material så får du gärna lägga en länk eller referens någonstans så att jag också får lite creds för det jag bidragit med, länken är dock bara ett önskemål — medan attribution av någon form faktiskt är ett krav.

Vill du ha en kommersiell licens får du kontakta mig. Vill du tjäna pengar på mina alster så vill jag mer än gärna tjäna pengar på dig.

Kommentera!

En sak innan jag slutar - kommentera mer än gärna!

Det är kommentarerna , diskussionerna, erfarenheterna och utbytet där som gör det värt att fortsätta blogga. Jag skriver generellt sett 1,5 blogginlägg/dag vilket kostar energi och tid - så "betala" gärna tillbaka genom att kommentera lite mer... ;o)//Zac


Vill du maila mig? zac (snabel-a) wiktzac.com

Vill du chatta? zac (snabel-a) hotmail.com

Finns på Pusha

Zac's öppna våg (Google Wave)

Zac på Twitter


Piratblogga!

Jag hämtar ett nästan fixfärdigt inlägg hos Sysadminbloggen.
Men alla ni som har något att säga som faktiskt handlar om oss medborgare och vår rätt till privatliv, lyssna upp. Den rätten som blivit våldtagen gång på gång av de etablerade partierna, höj din röst och låt världen få veta dina åsikter.
Passa på innan det kanske är för sent.
Återkom gärna hit sedan så länkar jag till dig om det är passande!

Pirat-Jonas tipsar om den nya WordPress-hosten piratblogga.nu.

Ett fantastiskt bra initiativ nu, när det är mindre än två månader kvar till valet. Kanske kan det få en eller två eller tjugo aspiranter att börja blogga. Piratblogga. Sug på ordet. Det är när bloggar har sex.

Dessutom finns en mycket bra tipssida hur man bäst går tillväga när man börjar blogga.Läs den!

Registrera en ny blogg och börja Piratblogga.nu!


Fula feminister?

Fula feminister? Njaa, de finns säkert givetvis. Det fulaste med feminismen är väl dock ideologin i sig som kommer till ytan här:

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Livet kan vara så vackert!
//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Den totala rättsrötan!

Lite inklippt ifrån ett tidigare inlägg om Johanfallet: 'Hela rättssamhället svek, och sviker Johan...': Alltså nu håller jag på att bli riktigt upprörd av fallet kring Johan!

Vilken affär!

Inte nog med att poliserna först tycks ha tagit livet av honom, och att en inkompetent åklagare väljer att se mellan fingrarna och lägga ner fallet, nu har internutredaren tydligen censurerat komprometterande uppgifter!?

Röt i Göt?

Är det tokröta ibland polisen i Götet? Jag förstår inte att man inte tar kraftigt avstånd ifrån detta så uppenbart grova övergrepp som gjorts, och fortsätter göras, mot Johan och Johans familj! Istället tycks poliserna försöka skyla över och koppla armgrepp med varandra för att hålla elakingarna ute i samhället utanför.

Tjänare!

Förresten, det handlar inte om vi-och-dem - ni poliser är till för att tjäna allmänheten, inte ta död på den.
En ytterligare hint - om ni samarbetar er emellan så kan ni göra ert jobb bättre. Helikopterrånet uppvisar en sådan nonchalans och inkompetens att man baxnar!

Håll käft och gör ert jobb!

Oerhört dåligt - nu krävs det hårdhandskar!
Jag vill se ett gäng straffade, f d poliser jobba som vakter i Femman efter denna affär! Vilka svin!

Och nu skall skulden riktas ifrån polisen

Och utredningen bara fortsätta med inriktning på att det var sjukvårdspersonalen som försökte rädda livet på Johan som skulle ha dödat honom??
Något är oerhört fel inom rättsväsendet. Och ändå försökte man att undvika den uppenbara jävsituationen med åklagare från Göteborg genom att flytta det till Malmö. Men den enda klara slutsatsen man kan dra ifrån detta är att rötan verkar ha spritt sig genom hela organisationen.

Titta på denna tidslinje och hitta felen

Detta har hänt

20 april 2008 kl. 02.21 kommer polisen in med den medvetslöse Johan Liljeqvist till akutintaget på Östra sjukhuset. Han har utsatts för ett kraftigt våld i samband med polisens ingripande och hade gått in i medvetslöshet, liggande på piketbussens golv med handfängsel.

26 april 2008 kl. 06.40 avslutad de livsuppehållande åtgärderna sedan Johan Liljeqvist förklarats hjärndöd.

7 maj 2008 kl.14.45 avslutas den utvidgade obduktionen av Johan Liljeqvists kropp. Rättsläkaren Adam Berkowicz konstaterar i sitt yttrande att "Dödsfallet har haft samband med polisens ingripande".

1 juli 2009 lägger vice chefsåklagare Bo Lindgren vid riksenheten för polismål i Göteborg ner utredningen mot polismännen.

12 mars 2010 lägger överåklagare Björn Ericson vid riksenheten för polismål i Malmö ner en förnyad förundersökning, som inletts efter att Sveriges radio avslöjat missförhållanden i Bo Lindgrens utredning.

24 juni 2010 offentliggör även överåklagare Jörgen Lindberg vid utvecklingscentrum i Malmö sin granskning av Bjrön Ericsons utredning. Han anser inte att det finns anledning att ändra nedläggningsbeslutet mot polismännen, men finner märkligheter rörande sjukhuspersonalens agerande.

20 juli 2010 får kammaråklagare James von Reis vid åklagarkammaren i Göteborg i uppdrag att granska sjukhuspersonalens agerande för att se om där finns misstanke om brott.

(Källa.)

Mer om poliser

Jag tänker givetvis på Rolf Machnow och Osmo Vallo, två av samhällets bottenskrap som dog i polisens händer. Men jag har skrivit ganska mycket om den svenska polisen:

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Tack till Fredriks Blogg som återuppdaterade mig i detta så upprörande fall!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...