Fortsätt till huvudinnehåll

Mediahysteri ang klimatet?

Klimatet - gång på gång pratas det om hur mycket våra koldioxidutsläpp bidrar till växhuseffekten, som tydligen skall rendera i en vattenytehöjning på 6m, katastrofer etc.
Jag skrev i inlägget 'Enkla lösningar...':

Vi har sedan 1850 släppt ut hela 100 miljarder ton kol i luften. Naturen i sig släpper dock ut 200 miljarder ton koldioxid varje år...

..

Man vet också idag att det t ex pågår mycket snabbare klimatförändringar på andra planeter i solsystemet, ex Mars - och där är det knappast tal om (våra) växthusgaser som ger upphov till förändringarna. Visst är detta en sak som bör tas i akt när vi pratar om våra klimatförändringar, men man ska ha i åtanke att det inte på något sätt omöjliggör teorierna om dessa heller.

Igår slölyssnade jag på P1 och råkade hamna i ett program om just detta. Men har i två kapitel påpekat att ökad instrålning har gett betydligt större effekt än koldioxidökningen, något som lite oförklarligt helt förbisetts när man sammaställt rapporten. Klimatmodellen med koldioxidpåverkan på temperaturen tycks vara fullständigt felaktig då den inte överhuvudtaget tar hänsyn till den ökade instrålningen. Frågor ställs om varför modellerna inte fungerar för Mars, där det är 20ggr så mycket koldioxid i atmosfären. Det ser alltså mer och mer ut som om klimatet här nere på jorden beror på solaktiviteterna. Man vet sedan länge att de rejält kalla perioder (lilla istiden) korrellerar bra med minskad solfläcksaktivitet. Nu tycks tecknen vara att vi är på väg in i en period av antingen status quo, eller något sjunkande temperaturer. För ingen har väl missat att temperaturen stått still de senaste åren? Inte? Det beror nog mest på mediahyster tror jag... ;o)


//Zac

Kommentarer

  1. Det finns många frågetecken i klimatfrågan, men minskad solfläcksaktivitet kan svårligen förklara att Arktis snart är mer eller mindre isfri och glaciärernas avsmältning på Grönland går snabbare än några klimatmodeller.

    Den största frågan är väl ifall vi kan känna oss så säkra på att huvudfåran inom klimatforskningen har fel att vi är beredda att riskera konsekvenserna av att de hade rätt men att vi inte gjorde något åt det?

    Vi kommer ju ändå att bli tvungna att sluta använda fossila bränslen väldigt snart, eftersom de ju faktiskt i mycket rask takt håller på att ta slut.

    Jag är ganska säker på att bensinen passerat 20:-/l innan årskskiftet, och passerat 100:-/l inom 5 år.

    Några alternativa energikällor som helt kan ersätta oljan finns inte, så vi kommer att tvingas minska radikalt på alla transporter. Globaliseringen kommer alltså att vara en kort parentes.

    Den räntebaserade ekonomin är helt beroende av en ständigt accelererande tillväxt som inte kan fortsätta utan billig energi, den kommer alltså att snart avslöjas som det pyramidspel den är.

    Vi kommer onekligen att få uppleva intressanta tider! :-)

    SvaraRadera
  2. Jag håller definitivt med dig, att redan nu leva i bättre samklang med naturen är inget fel överhuvudtaget. Men att klimatmodellen som forskarna skrämmer oss med nu är felaktig tror jag helt och fullt på. Observera att jag inte med det säger att det vare sig är bättre eller sämre... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Det tror George Buch också att klimatmodellen är felaktig. Han har också gjort sitt bästa för att få den att framstå som felaktig. Så du är i gott sällskap;)

    Kennet E skriver "den största frågan är väl om den största huvudfåran inom klimatforskningen har fel..."

    Ja vem är beredd att "riskera konsekvenserna av att de hade rätt. Men att vi inte gjorde något åt det?"

    SvaraRadera
  4. George Bush tror inte på någon global uppvärmning eller Peak Oil, ändå gör han klar sin ranch så att den klarar sig helt avstängd från omvärlden, inklusive solfångare och förnyelsebara bränslen?

    Kan det vara så att han inte tror att de kommer att inträffa innan hans mandatperiod är slut, men rätt snart efter?

    SvaraRadera
  5. Hi hi Kan nog så vara!

    Översvämningarna i USA 2007-2008 hatr nog fått upp åtminstonde ena ögat på den herren.

    Börjar det bli vått och kallt om fötterna tro?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England