Fortsätt till huvudinnehåll

Kostexperter stoppas efter risk för jäv

Behöver man säga mer?
Gruppen (som nu stoppas, min amn) består av Nils-Georg Asp, professor i industriell näringslära vid Lunds universitet, Mette Axelsen, universitetslektor i klinisk näringslära vid Göteborgs universitet, samt Bengt Vessby, adjungerad professor emeritus vid Uppsala universitet.
(Källa.)

Och detta är hugaligen intressant! SoS stoppar alltså deras medverkan i arbetet för att ta fram kostråd till diabetiker, och visst vet vi alla som är någorlunda insatta hur pass låsta dessa herrar och damer är - men! - vi läser vidare litet:
Christian Berne är dessutom medlem i Livsmedelsverkets expertgrupp för kost- och hälsofrågor sedan 2006. Livsmedelsverket är den statliga myndighet som utfärdar näringsrekommendationer till hela befolkningen.
Nils-Georg Asp satt med i gruppen 1987-2005 och han var också involverad i arbetet med de nordiska näringsrekommendationerna.
Bengt Vessby var med i Livsmedelsverkets expertgrupp 1989-2005. Hans professur i klinisk näringsforskning finansierades samtidigt av flera stora livsmedelsföretag, bland andra Van den Bergh Foods (Unilever), Nestlé Sverige och Danisco.

Jag förutsätter att de är diskvalificerade i arbetet med att ta fram de nya kostråden också? Vilket slag på fingrarna! Lars-Erik Holm, generaldirektören på SoS måste bli nominerad för årets svensk redan nu! Sicket mod och vilken insikt och handlingskraft - mycket, mycket imponerande!

Konkludation

För Socialstyrelsen, som då hanterar hälsofrågor, så duger inte dessa experter när man skall ta fram kostförslag till sjuka personer - eftersom de har otillbörliga kopplingar till industrin.
Så långt är bilden glasklar och tydlig.
Men när det plötsligt kommer till kostråd för hela den friska befolkningen, ifrån jordbruksverkets håll, så duger tydligen dessa människor med tvivelaktiga bindningar till industrin väldigt bra... Dags för storstädning och efter det en flytt till SoS tycker jag, möjligen tvärtom också!
Lite svart på vitt precis hur perverterat våra kostråd tas fram kanske? Dra fram jävsbindningarna i ljuset bara! Det är dags för städning - storstädning. Må nu arbetet med de nya kostråden ta detta till sig och passa på att vårstäda ut den gamla unkna luften ur SLV.

Mer läsning

Återvänd hela vägen till gårdagen - 'SLV och hälsan...' t ex, men jag har dock skrivit mycket om detta tidigare. SvD skriver pliktskyldigt om TT:s telegram, lite pinsamt när det är konkurrenten DN som faktiskt aktivt påtalat för SoS att risken för jäv är väldigt stor i gruppen...


//Zac

Kommentarer

 1. Tänka sig att någon från regeringskansliet sökte sig till din sida idag, och från socialstyrelsen;

  wiktzac.blogspot.com * 2008-03-13 09:10:10 - Regeringskansliet
  wiktzac.blogspot.com * 2008-03-13 09:28:25 - Socialstyrelsen

  Så vi vet att folk i tjänst faktiskt läser bloggar på arbetstid, eller på kafferasterna :)

  SvaraRadera
 2. Creeper är fantastiskt kul! Man kan hitta en massa roligheter där. Bäst är fortfarande att moderata samlingspartiet tycks aktivt ha plockat bort creeper i deras dns för att slippa bli övervakade - de som inte har något att skydda?! :o)

  Hoppas bara de hittade något att läsa och ta intryck av! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv