8 mars 2008

Andra chansen - slutord

Jaha, då har men en lite b-betonad, men ändå rolig schlagerlördagskväll bakom sig igen. Hur gick det då med mina tips?

Match 1: E-type & Poodles mot Sibel

Powerrock mot späd älva med oanad röstkapacitet
Jag tycker nog att E-Poodles låt var både småtrist och lite utan schwung på något vis, förutom refrängen som fungerar. Sibels låt växer ganska rejält och den lilla flickan sjunger så det ekar av Celine Dion mellan väggarna. Häftigt faktiskt. Om inte annat får de väl tävla i vem som har längst hår? :o)
Mitt tips:
Sibel, det är helt enkelt en bättre låt och framträdande, det hjälper inte med en massa brandbomber för E-type & co. Fast det är svårgissat som sjutton. Blir det E-type & co, så tror jag Ola får svårt nedan sedan. :o)
Sibel blev det - och hon sjöng grymt stabilt. Måste ändå vara lite bittert för E-type & co, som nog faktiskt gjorde sitt bästa framförande...

Match 2: Ola mot Caracola

Omgångens i särklass sämsta låt framförd av omgångens i särklass meste flickidol mot tre klämkäcka par bara ben; ett riktigt tonårskrig
Olas låt doftar verkligen "skitlåt-som-100-andra, bättre-artister-redan-tackat-nej-till". Caracolas låt var bättre än jag hade väntat mig, generellt är det ju så att ju mer skinn man visar, destå sämre är låten - med vissa lysande undantag, ex Pirelli... Smiling in love har en bra refräng som är lite medryckande. Men inte direkt någon av de mer musikaliskt intressanta duellerna i andra chansen.
Mitt tips:
Ola, de yngsta flickorna lär vinna telefonlursfighten i samtliga svenska hushåll - som vanligt vill säga... ;o)
Stabilt gissat - fast nog var flickorna i Caracola betydligt bättre? Synd för dem, de var värda ett bättre öde. Färgglada musikpraliner.

Match 3: Johnson & Häggkvist mot Nordman

Kristen o-upplysning mot engagerande asafolkrock
Nu är det kanske elakt att bunta ihop Johnson med den inte så lite fundamentalistiska Carola... Men låten är stark, hon sjunger på så att det är ett under att Johnson lyckas stå kvar på scen. Möjligt att hennes övertändning är lite avtändande för folk i gemen? Nordman är lite som gamla jeans, de är sååå välbekanta att de känns som ett andra lager hud. Refrängen på deras 'I lågornas sken' är riktigt bra tycker jag. För ovanlighetens skull så är det en riktigt bra text som griper tag också. Hemlins röst är väl allt som Carolas inte är också, vilket jag kan tänka mig tilltalar en del.
Mitt tips:
Johnson & Häggkvist, deras låt är modernare och fastnar nog mest av de två. Men Nordmans är ändå bättre - även om det tydligen på något vrickat vis skulle kunna anses vara förolämpande för kvinnor?!
Ojdå! Felaktigt tips från min sida och något som kullkastade resten av mina tips lite grann. Bittert! Carola var fruktansvärt återhållsam denna gången, något som jag inte tyckte tillförde låten något alls - jag var kanske ensam i sverige att gilla hennes gallskrikande under förra uppträdandet? Jag tror ändå att det var mångas avsky för henne, snarare än att Nordmans låt var bättre - vilket den ju faktiskt var. Taggat framträdande av Håkan Hemlin också. Lite smågripande text faktiskt.

Match 4: Thérèse mot Suzzie Tapper

Operahårdrock mot känslor
Hur skall det gå här? Jag tror ändå att Tappers tappra, känslomässiga låt kommer triumfera, även om operahårdrocken tydligen har en given plats i de svenska stugorna. Jag har alltid varit förtjust i Tappers röst, mycket känslor och erfarenhet i den. Blev glad av att höra att den mognat under åren. Blev riktigt varm i hjärtat när man läste om efterfesten då hon och hennes man dansade tryckare och bara hade ögon för varandra under hela kvällen... :o)
Mitt tips:
Suzzie Tapper, oj så känslosamt det är. Men visst är det lite synd om Thérèse som gjort det bra, personligen tilltalas jag inte av hårdrocksopera, även om den bluesbaseade, musikaliskt skickliga hårdrocken alltid legat nära klassisk musik. Fråga mig inte varför eftersom jag inte har en aaaaaning...
Thérèse var mycket bättre denna gång, eller om det möjligen var bättre mixat. Men Tapper gör ett riktigt bra, värdigt och känslosamt - jag kan bara inte bli av med bilden på det dansande paret Tapper... *snyft*
Låten i sig är lite standardbetonad, men hennes röst - mmmmmm....

Så i final möts?

Eftersom mina tippade vinnare ser ut som följer:

Sibel mot Ola

Här kan jag vara helt fel ute, givetvis, men jag tror att Sibel går vidare. Det är en trevligare låt som vinner på fler lyssningar, det gör inte Idol-Olas.

Johnson & Häggkvist mot Suzzie Tapper

Faktiskt ännu svårare. Låtmässigt så är Johnson & Häggkvist bättre utrustade, men mångas avsky mot Carola och säkert känslorna kring Tappers framförande kan kanske avgöra till hennes fördel? Svårt!
Jag prickade Sibel faktiskt! Och att så mycket röst får plats i så litet kropp... Riktigt rysarbra. Att Nordman brakade över Carola & co var oväntat, men det gjorde också att Tapper ställdes emot omgångens bästa låt. Att det syntes att det inte var det viktigaste i livet för Tapper att gå vidare under de sista skälvande sekunderna var mycket fascinerande tycker jag. Hemlin var som en fiolsträng.

Rolig omgång, även om det märks att även SVT sparar på krutet inför finalen nästa lördag. Det skall bli sååååå roligt! :o)

Jag återkommer nog med tankar inför finalen imorrn.

Andras tankar

DN
SvD


//Zac

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...