Fortsätt till huvudinnehåll

Andra chansen - slutord

Jaha, då har men en lite b-betonad, men ändå rolig schlagerlördagskväll bakom sig igen. Hur gick det då med mina tips?

Match 1: E-type & Poodles mot Sibel

Powerrock mot späd älva med oanad röstkapacitet
Jag tycker nog att E-Poodles låt var både småtrist och lite utan schwung på något vis, förutom refrängen som fungerar. Sibels låt växer ganska rejält och den lilla flickan sjunger så det ekar av Celine Dion mellan väggarna. Häftigt faktiskt. Om inte annat får de väl tävla i vem som har längst hår? :o)
Mitt tips:
Sibel, det är helt enkelt en bättre låt och framträdande, det hjälper inte med en massa brandbomber för E-type & co. Fast det är svårgissat som sjutton. Blir det E-type & co, så tror jag Ola får svårt nedan sedan. :o)
Sibel blev det - och hon sjöng grymt stabilt. Måste ändå vara lite bittert för E-type & co, som nog faktiskt gjorde sitt bästa framförande...

Match 2: Ola mot Caracola

Omgångens i särklass sämsta låt framförd av omgångens i särklass meste flickidol mot tre klämkäcka par bara ben; ett riktigt tonårskrig
Olas låt doftar verkligen "skitlåt-som-100-andra, bättre-artister-redan-tackat-nej-till". Caracolas låt var bättre än jag hade väntat mig, generellt är det ju så att ju mer skinn man visar, destå sämre är låten - med vissa lysande undantag, ex Pirelli... Smiling in love har en bra refräng som är lite medryckande. Men inte direkt någon av de mer musikaliskt intressanta duellerna i andra chansen.
Mitt tips:
Ola, de yngsta flickorna lär vinna telefonlursfighten i samtliga svenska hushåll - som vanligt vill säga... ;o)
Stabilt gissat - fast nog var flickorna i Caracola betydligt bättre? Synd för dem, de var värda ett bättre öde. Färgglada musikpraliner.

Match 3: Johnson & Häggkvist mot Nordman

Kristen o-upplysning mot engagerande asafolkrock
Nu är det kanske elakt att bunta ihop Johnson med den inte så lite fundamentalistiska Carola... Men låten är stark, hon sjunger på så att det är ett under att Johnson lyckas stå kvar på scen. Möjligt att hennes övertändning är lite avtändande för folk i gemen? Nordman är lite som gamla jeans, de är sååå välbekanta att de känns som ett andra lager hud. Refrängen på deras 'I lågornas sken' är riktigt bra tycker jag. För ovanlighetens skull så är det en riktigt bra text som griper tag också. Hemlins röst är väl allt som Carolas inte är också, vilket jag kan tänka mig tilltalar en del.
Mitt tips:
Johnson & Häggkvist, deras låt är modernare och fastnar nog mest av de två. Men Nordmans är ändå bättre - även om det tydligen på något vrickat vis skulle kunna anses vara förolämpande för kvinnor?!
Ojdå! Felaktigt tips från min sida och något som kullkastade resten av mina tips lite grann. Bittert! Carola var fruktansvärt återhållsam denna gången, något som jag inte tyckte tillförde låten något alls - jag var kanske ensam i sverige att gilla hennes gallskrikande under förra uppträdandet? Jag tror ändå att det var mångas avsky för henne, snarare än att Nordmans låt var bättre - vilket den ju faktiskt var. Taggat framträdande av Håkan Hemlin också. Lite smågripande text faktiskt.

Match 4: Thérèse mot Suzzie Tapper

Operahårdrock mot känslor
Hur skall det gå här? Jag tror ändå att Tappers tappra, känslomässiga låt kommer triumfera, även om operahårdrocken tydligen har en given plats i de svenska stugorna. Jag har alltid varit förtjust i Tappers röst, mycket känslor och erfarenhet i den. Blev glad av att höra att den mognat under åren. Blev riktigt varm i hjärtat när man läste om efterfesten då hon och hennes man dansade tryckare och bara hade ögon för varandra under hela kvällen... :o)
Mitt tips:
Suzzie Tapper, oj så känslosamt det är. Men visst är det lite synd om Thérèse som gjort det bra, personligen tilltalas jag inte av hårdrocksopera, även om den bluesbaseade, musikaliskt skickliga hårdrocken alltid legat nära klassisk musik. Fråga mig inte varför eftersom jag inte har en aaaaaning...
Thérèse var mycket bättre denna gång, eller om det möjligen var bättre mixat. Men Tapper gör ett riktigt bra, värdigt och känslosamt - jag kan bara inte bli av med bilden på det dansande paret Tapper... *snyft*
Låten i sig är lite standardbetonad, men hennes röst - mmmmmm....

Så i final möts?

Eftersom mina tippade vinnare ser ut som följer:

Sibel mot Ola

Här kan jag vara helt fel ute, givetvis, men jag tror att Sibel går vidare. Det är en trevligare låt som vinner på fler lyssningar, det gör inte Idol-Olas.

Johnson & Häggkvist mot Suzzie Tapper

Faktiskt ännu svårare. Låtmässigt så är Johnson & Häggkvist bättre utrustade, men mångas avsky mot Carola och säkert känslorna kring Tappers framförande kan kanske avgöra till hennes fördel? Svårt!
Jag prickade Sibel faktiskt! Och att så mycket röst får plats i så litet kropp... Riktigt rysarbra. Att Nordman brakade över Carola & co var oväntat, men det gjorde också att Tapper ställdes emot omgångens bästa låt. Att det syntes att det inte var det viktigaste i livet för Tapper att gå vidare under de sista skälvande sekunderna var mycket fascinerande tycker jag. Hemlin var som en fiolsträng.

Rolig omgång, även om det märks att även SVT sparar på krutet inför finalen nästa lördag. Det skall bli sååååå roligt! :o)

Jag återkommer nog med tankar inför finalen imorrn.

Andras tankar

DN
SvD


//Zac

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England