Fortsätt till huvudinnehåll

Hårdare grepp kring upphovsrätten...

Hårdare grepp kring upphovsrätten...
Tja, nu är det dags igen! Nu drar man på rejält i jakten på att cementera en föråldrad syn på konsumtionen... På SvD-debatt skriver Beatrice Ask och Lena Adelsohn Liljeroth:
REGERINGEN GER BESKED OM FILDELNING
En domstol ska kunna tvinga internetleverantörer att lämna ut en IP-adress, som använts för olaglig fildelning, till rättighetsinnehavaren. Regeringen avvisar Renforsutredningens förslag om att internetleverantörer kan stänga av abonnenter, som utan tillstånd laddar ner musik och filmer
(Källa.)

Rosetta Sten har bra synpunkter på detta:
 1. Personlig integritet. Ska privata intressen verkligen få lättare än polisen att kräva ut IP-adresser? Det känns inte så tryggt.
 2. Det kommer bara att vara de stora skivbolagen, filmbolagen och förlagen som kommer att ha råd att begära ut IP-adresser och sätta efter fildelare. Mindre och medelstora aktörer kommer inte att ha råd med den administration det kräver. Det kommer att leda till att de stora bolagens ställning stärks ännu mer, på bekostnad av de små.
 3. Även om jag som kreatör oroar mig en smula för min försörjning i gränsskedet mellan ett gammal, föråldrat system och ett nytt, så har jag ingen som helst lust ta skydd bakom storbolag som beter sig som veritabla mc-gäng som betalar för att få det man vill, skrämmer folk att betala och nu, om regeringen får som den vill, dessutom gör det med statens goda minne. Det är inte okej för mig. Så vill inte jag tjäna mina pengar. Jag vill inte skämmas varje gång jag öppnar plånboken.
(Källa.)

Länkar

Rosetta Sten som vanligt oerhört bra, med mycket läs-mera länkar

Kulturarbetare får stöd i domstol

Hårdare tag mot fildelare

Hårdare tag mot fildelning

Hårdare tag mot fildelare

Hårdare tag mot fildelare

Piratpartiet sågar regeringens tuffare tag mot fildelare

Antipiratbyrån välkomnar lagförslaget, men skulle vilja se mer

Oscar Swartz

Mina andra inlägg


Och slutligen vill jag ändå ge debattartikelförfattarna rätt i en sak:
Används upphovsrätten för att skydda föråldrade affärsmodeller blir det i förlängningen omöjligt att försvara den.
Ojoj, det var lääääänge sedan - fråga bara nutiden och framtidens konsumenter... Snacka verklighetsfrämmande politik... :o(


//Zac

Kommentarer

 1. Reinfeldt som med sin oskyldiga uppsyn sa så här för inte så länge sedan... "Inte ska vi jaga ungdomar". När ska människor märka att de säger en sak och sedan gör en annan. Det handlar ju inte om förändringar som mognat fram under en längre tid. Utan om att hela tiden "vända kappan efter vinden".

  De backar ju i nästan allt och människor hänger med...I invandrarfrågor t.ex.

  SvaraRadera
 2. Är inte så insatt men detta med personlig integritet är viktigt. Vilka summor kommer människor att krävas på? Det behöver inte ens polisanmälas.

  SvaraRadera
 3. De är ju FÖR konsumtion annars regeringen. Mycket märkligt. I och för sig skulle man kunna vända på det och säga att vissa partier är emot och nu för. Men det är skillnad på konsumtion och konsumtion. Detta är ju bara ett teknikskifte vi bevittnar. Det kan ju gynna alla. Men det vill ju inte regeringen förmodligen. Att det ska gynna ALLA. Detta tänk genomsyrar hela deras politik.

  SvaraRadera
 4. Regeringen är också starkt för äganderätten, det är ett grundfundament för både liberaler och inte minst konservativa. Kolla ex mitt inlägg 'Äganderätten'.

  Problemet är att upphovsrättsindustrin får tillgång till ett dukat bord - utan efterräknigar. De skickar ut ett brev till dig med krav på 20.000:- för att du laddat ner olagligt, annars hotar de med polisanmälning, rättegång och straffpåföljd etc etc. Vem faan skulle inte betala då? Man vågar helt enkelt inte stå upp mot dem. Legitim utpressning, där rättsstaten snällt står vid sidan och ser på... Som Rosetta Sten uttrycker det: "Ska privata intressen verkligen få lättare än polisen att kräva ut IP-adresser? Det känns inte så tryggt."

  Herregud vilken framtid!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Javisst de är för äganderätten enskilda människors äganderätt. Det hör man ofta "socialismen är för kollektivet." "Liberalismen för den enskilda människan" bla bla....Ähhh stämmer inte så bra. De enskilda människorna finns väl för sjutton just i kollektivet. Men det är väl en rabiat önskedröm att man själv ska utgöra den lilla lilla klick som äger nästan allt.

  Det här tror jag inte ens de flesta liberaler och alliansangängare gillar. Men då håller de tyst och vill förmodligen inte diskutera saken. En centerpartist sa på SVT på frågan som löd så här. "Tror du att detta skadar regeringen"... JAAAA!!!

  Ja herregud vilken framtid! Håller med dig! Det är legitim utpressning som nu tar fart. MC gängen kan "slänga sig i väggen" De vill föresten Beatrice Ask ta i med hårdhandskarna emot... Verkar intelligent:) Smart kvinna det där!

  SvaraRadera
 6. Ska bara tillägga att Centern var emot. Så Centerkvinnan visade sitt missnöje. Rätt ska vara rätt...;)

  SvaraRadera
 7. Jag skrev i mitt inlägg Regeringens moral?:

  Bra med Beatrice Ask som justitieminister
  En kanske speciellt glädjande detalj är att FP:s Johan Pehrsons beivrande av övervakningsstaten inte premierades, snarast tvärtom med Beatrice Ask som ju bråkat mycket med Bodström i EU-nämnden! Förhoppningsvis får vi en justitieminister som slår vakt om den personliga integriteten och om äganderätten som ju trots allt är en moderat grundpelare.


  Och jag blev BLÅÅÅÅÅÅST! :o(

  Det var bara retoriskt skitsnack för att kasta bajs på sittande Überführer Bodström... Som nu för egen del kastar skit på Ask. Och så blir de förundrade när politikerföraktet bara ökar och ökar... :o(


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Nej inte så konstigt att politikerföraktet ökar.... Det lärar inte bli bättre nu... Inte för att det har med detta ämne att göra men....det är sååå kul:) Jag skrattar på mig!

  Robban A är för bra ändå så "tokhumanist" han än är:)

  Kvällens "Insider" om fuskande moderater, sossar, centerpartister, kristdemokrater och folkpartister med sjukskrivningar slog alla rekord:) ha, ha så djäkla kul. Roligast var folkpartisten som var så upprörd. Miljöpartiet och vänstern klarade sig bra. De har ju själva inte klagat på sjukskrivna:) Undrar om många som röstar på alliansen och klagar på sjukskrivna är likadana....:) Jag tror det!!! Det är nog sig själva de beskriver ha. ha ha.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,