Fortsätt till huvudinnehåll

Kostexperter stoppas efter risk för jäv

Behöver man säga mer?
Gruppen (som nu stoppas, min amn) består av Nils-Georg Asp, professor i industriell näringslära vid Lunds universitet, Mette Axelsen, universitetslektor i klinisk näringslära vid Göteborgs universitet, samt Bengt Vessby, adjungerad professor emeritus vid Uppsala universitet.
(Källa.)

Och detta är hugaligen intressant! SoS stoppar alltså deras medverkan i arbetet för att ta fram kostråd till diabetiker, och visst vet vi alla som är någorlunda insatta hur pass låsta dessa herrar och damer är - men! - vi läser vidare litet:
Christian Berne är dessutom medlem i Livsmedelsverkets expertgrupp för kost- och hälsofrågor sedan 2006. Livsmedelsverket är den statliga myndighet som utfärdar näringsrekommendationer till hela befolkningen.
Nils-Georg Asp satt med i gruppen 1987-2005 och han var också involverad i arbetet med de nordiska näringsrekommendationerna.
Bengt Vessby var med i Livsmedelsverkets expertgrupp 1989-2005. Hans professur i klinisk näringsforskning finansierades samtidigt av flera stora livsmedelsföretag, bland andra Van den Bergh Foods (Unilever), Nestlé Sverige och Danisco.

Jag förutsätter att de är diskvalificerade i arbetet med att ta fram de nya kostråden också? Vilket slag på fingrarna! Lars-Erik Holm, generaldirektören på SoS måste bli nominerad för årets svensk redan nu! Sicket mod och vilken insikt och handlingskraft - mycket, mycket imponerande!

Konkludation

För Socialstyrelsen, som då hanterar hälsofrågor, så duger inte dessa experter när man skall ta fram kostförslag till sjuka personer - eftersom de har otillbörliga kopplingar till industrin.
Så långt är bilden glasklar och tydlig.
Men när det plötsligt kommer till kostråd för hela den friska befolkningen, ifrån jordbruksverkets håll, så duger tydligen dessa människor med tvivelaktiga bindningar till industrin väldigt bra... Dags för storstädning och efter det en flytt till SoS tycker jag, möjligen tvärtom också!
Lite svart på vitt precis hur perverterat våra kostråd tas fram kanske? Dra fram jävsbindningarna i ljuset bara! Det är dags för städning - storstädning. Må nu arbetet med de nya kostråden ta detta till sig och passa på att vårstäda ut den gamla unkna luften ur SLV.

Mer läsning

Återvänd hela vägen till gårdagen - 'SLV och hälsan...' t ex, men jag har dock skrivit mycket om detta tidigare. SvD skriver pliktskyldigt om TT:s telegram, lite pinsamt när det är konkurrenten DN som faktiskt aktivt påtalat för SoS att risken för jäv är väldigt stor i gruppen...


//Zac

Kommentarer

 1. Tänka sig att någon från regeringskansliet sökte sig till din sida idag, och från socialstyrelsen;

  wiktzac.blogspot.com * 2008-03-13 09:10:10 - Regeringskansliet
  wiktzac.blogspot.com * 2008-03-13 09:28:25 - Socialstyrelsen

  Så vi vet att folk i tjänst faktiskt läser bloggar på arbetstid, eller på kafferasterna :)

  SvaraRadera
 2. Creeper är fantastiskt kul! Man kan hitta en massa roligheter där. Bäst är fortfarande att moderata samlingspartiet tycks aktivt ha plockat bort creeper i deras dns för att slippa bli övervakade - de som inte har något att skydda?! :o)

  Hoppas bara de hittade något att läsa och ta intryck av! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n