Fortsätt till huvudinnehåll

Miljökorkade kossor?

Om man hugger ner regnskogen, odlar soja, fraktar bönorna till Europa och föder upp kor på bönor och spannmål så blir det förstås mycket gaser. Skogen brinner och nyplöjd mark läcker koldioxid. Konstgödseln görs med olja, frakten går på diesel och korna läcker metangas. Och vilken blir slutsatsen i‑rapporter, program, och artiklar? Att miljösmarta konsumenter måste ändra livsstil; välja fläsk och kyckling framför kor – eller blir vegetarianer. Men varför i all världen måste man föda upp kor på detta miljökorkade sätt?
(Källa.)

Peter Sylvan (författaren till ovanstående citat) fortsätter med universella sanningar:
”Allt kött är hö” är en urgammal sanning. Den talar inte bara om förgänglighet utan också om inkarnation. Gräs kan bli kött – med hjälp av lite komagar och mikrober.

Jag gillar framför allt "Gräs kan bli kött – med hjälp av lite komagar och mikrober." - Jag har sagt det innan, jag är vegetarian - jag äter gräs, fast i ko-form... :o)
- Allt prat om gräs har gjort mig hungrig!

Bra slutsatser - och lite felaktigheter...

Tyvärr så slutar krönikan lite darrigt, men ändock med en bra slutkläm:

Slutsats: Livet är komplicerat, miljöfrågorna svåra och det är inte konsumtionen det är fel på – det är produktionen vi måste ändra på. Avstå från kött kan vi göra ändå – det finns ju en koppling till cancer också.

Att cancern i huvudsak länkas till charkprodukter och halvfabrikat nämns tyvärr inte... Men huvuddragen är dock rätt, och det är det bättre experter än Sylvan som har fått om bakfoten... :o)

Mer om detta från mig



//Zac

Kommentarer

  1. "Att kött är hö är en urgammal sanning. Den talar inte bara om förgänglighet, utan också om inkarnation".

    Detta är lysande:) Du tror på inkarnation alltså...;)

    "Universella sanningar"...de är logiska!

    Om gräs kan bli kött så kan kanske allt genomgå förvandling. Inkarnationstanken är i högsta grad logisk. Inte det minsta flummig! dvs om man inte blandar in skuld och straff förstås som i religionen!!!
    Människans förgänglighet talar också för inkarnation. Blir vi enbart jord? Är det en logisk utveckling genom evolutionen? Eller finns det något mer? Egentligen så spelar det ingen roll vad vi äter anser jag. Utan jag tror att allt är vibrerande energi. MEN faktum är att korna har kommit längre i utvecklingskedjan och vi behandlar dem illa. För mig är ögonen själens spegel. Därför så har jag svårt att äta allt som har ögon. Stackars räkor och alla pressade fiskar som jag sätter i mig!

    Nu kan ni idiotförklara mig:) Fniss

    SvaraRadera
  2. Korna har kommit längre än gräset menar jag. Inte längre än oss:)

    SvaraRadera
  3. Om köttproduktion. När det kan löna sig att föda upp lamm i Nya zeeland frysa dem och frakta dem hit istället för att föda upp dem på t ex Gotland är bensin för billgt!

    SvaraRadera
  4. Diesel... Däremot är riktigt stora fartyg oerhört miljövänliga när det gäller transporter, i alla fall om man räknar kilo för kilo. Vi har det stora problemet med vintern, vilket gör att vi måste bunkra upp foder för vintern, vilket givetvis resulterar i en kraftigare miljöbelastning. Så pass mycket att det faktiskt i det stora hela är bättre att låta de växa upp på andra sidan jorden för att sedan frakta hit dem.

    Sjukt, men mycket logiskt.


    //Za

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England