Fortsätt till huvudinnehåll

När började FRA-frågan?

Mitt eget engagemang började faktiskt redan 2007, den 25 maj 2007, mer bestämt, så kom mitt första inlägg som behandlade galenskaperna med FRA.

Jag tror faktiskt att jag var rejält tidigt ute - fast jag var ganska ensam då... :o(

25 maj, 2007:

Alliansen överrens om buggning

Ja... nu tycks rättsosäkerheten och Bodströmssamhället vara över oss...
I nästa vecka kommer regeringen att kunna presentera en uppgörelse som ger polisen rätt att bugga och använda preventiva tvångsmedel.
(Källa.) Innan så opponerade sig vänsterpartiet, miljöpartiet, centern och kristdemokraterna mot förslaget, men sedan man undantagit advokatkontor och läkarmottagningar så tycks i alla fall centern och kristdemokraterna vara beredda att ytterligare tumma på allas vår rättssäkerhet. Vansinne! Det skall i fortsättningen räcka med att man kan "anta" att någon skall begå brott något som i praktiken betyder att det är fritt fram med buggning av oss alla. Jag vet faktiskt inte om den ytterligare häpnadsväckande uppgiften att man i efterhand inte behöver meddela offret för avlyssningen i efterhand om det visat sig vara felaktiga grunder för avlyssningen har avskaffats också... Problemet med sådana här lagar är att det är lätt att införa, men mycket, mycket svårt att i efterhand avskaffa! Vill till detta addera ett av de bästa uttalanden jag hört en politiker göra angående övergången till ett övervakningssamhälle:
Demokrati och frihet försvaras inte med inskränkningar av mänskliga rättigheter. Lagstifta hederligt. Låtsas inte att det handlar om terrorism om det egentligen rör fildelning, folkbokföring, skatter, varuhandel och flyktingar. Åtgärden hindrar inte terrorism, den riskerar att skada förtroendet för EU om den visar sig stå i strid med rättsstat och fri- och rättigheter. Det är lätt att gripas av hat mot terrorister, jag inser det. Men att tumma på fri- och rättigheter det är att ge efter för angreppen mot rättsstaten, att ge efter för våra värderingar.
Charlotte Cederschiöld (m), eu-parlamentariker om övervakningslagen som eu myglade igenom. Citatet sammanfattar nog faktiskt alla mina åsikter när det gäller inskränkningarna i våra rättigheter och vår privata sfär.

Historierevision!

Och nu påstås att hela frågan var styrt av lobbyister? Jag tror jag spyr - mitt engagemang är helt obetalt, idiotier är idiotier oavsett avsändare.
Min solida övertygelse är att lobbyisterna möjligtvis kom in när väl bloggbävningen var ett faktum.
Historierevision för att förklara varför gammelmedia tappat både styrfart och kurs...

Andra om detta

http://blogg.frihetfildelningfeminism.se/2009/03/jag-har-ingen-egen-vilja.html
http://deepedition.com/2009/03/01/regeringens-spinndoktorer-gar-igang/
http://federley.blogspot.com/2009/03/dn-ger-klarsyn.html
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/02/fra-nu-blev-jag-sa-dar-trott-igen.html
http://isobelsverkstad.blogspot.com/2009/03/bonniers-regisserar-forsvaret-for.html
http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2009/03/jag-har-protesterat-pa-egna-meriter.html
http://odsvall.se/blog/2009/03/vilka-ar-de-politiska-motiven-bakom-dns-artikel/
http://opassande.se/index.php/2009/03/01/dagens-nyheters-brist-pa-akta-gravande/
http://opassande.se/index.php/2009/03/01/fy-skams-dagens-nyheter/
http://rickfalkvinge.se/2009/03/01/fra-motstandet-arrangerades-av-pr-byraer-fran-mars/
http://www.dn.se/nyheter/politik/grasrotter-effektiv-pr-1.810458


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , DN12345678910111213141516

Kommentarer

 1. Mm ,, samma här det var samtidigt som bodström eran.

  SvaraRadera
 2. Men igentligen redan med Echelon...

  Redan baserat på detta började vi diskutera runt ämnet om jag inte har fel.

  Vi var igentligen tidigare ute än staten i Sverige självt.

  Men klart ,, hutmånga hjärnor tillsammans är inte bloggarna.

  Med tanke på den feedback man får genom sina klienter så motsvarar det alla bloggsurfande mer eller mindr eoch även mer därtill eftersom mycket länkas och sprids vidare till vänner osv.

  SvaraRadera
 3. Från piratpartiets valmanifest till valet 2006 (är inte säker på när det publicerades, men antagligen någon gång under sommaren):

  "Låt inte FRA bli inrikesspionage. Försvarets Radioanstalt, FRA, har hittills ägnat sig åt militär signalspaning mot främmande makt. Det finns ett förslag om att utvidga FRA:s verksamhet till att övervaka all trådbunden trafik som passerar landets gränser. Detta skulle i praktiken omvandla FRA till ett inrikesspionage, eftersom en stor del av den normala internettrafiken vid något tillfälle passerar gränsen av tekniska skäl. Förslaget är olämpligt och ska inte genomföras."

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv