Fortsätt till huvudinnehåll

En psykiskt sjuk utomjording

Expressens publicering i dag, när vi berättar mer om den misstänkte Lasermannen och identifierar honom med namn och bild, kommer alldeles säkert att kritiseras av anonyma mejlare som hänvisar till "pressetik" och "förtal" och "flyttade gränser"… men som egentligen vill säga något annat. Och det är just de stämningarna, den tidsandan, som gör skottlossningarna i Malmö så relevanta att skildra.
 Vi vet ännu inte allt om attentaten mot malmöborna, ett mord och sju mordförsök, men en sak vet vi: det är viktigt att så konkrekt som möjligt rapportera om det oprovocerade våld som, enligt polisen, riktats mot personer som inte ser ut som "etniska svenskar".
(Källa.)

Vilket dravel ifrån Expressens chefredaktör, Thomas Mattsson. Det finns ingen som helst anledning till att publicera bild och namn i detta läget. Det är ett flagrant bryt mot vanlig pressetik (t o m för kvällstidningarna), kanske t o m förtal och flyttade gränser.

Räcker inte "vit svensk"?

Är verkligen publiceringen bara till för att visa att det är en "etnisk svensk" som idag misstänks för brotten? Räcker det inte med att man uttrycker bokstavligen att det är en svensk man som misstänks? Vilket dravel! Jag tappar all respekt för en skitblaska som nu dras ännu längre ner i smutsen.

Utomjording

Stämmer nu tidningarnas vilda spekulationer och rykten så är bevisläget gott mot 38-åringen. Det måste vara oerhört skönt för invånarna i Malmö, och kanske mest dem som kan tas för utlänningar i mörkret. Det verkar som tur är också inte vara en galen SD:are, vilket hade kunnat vara upphov till en gnista av rent uppror och bilbränder och annat. En psykiskt sjuk utomjording är lättare att acceptera och någon gång förlåta tror jag.

Men vad höll polisen på med?

Förstår jag informationen rätt så är denna kille precis en spegelbild av en gärningsmannaprofil. Han är rätt ålder, enstöring, har tillgång till vapen och bor mitt i området där han verkat. Hur sjutton kommer det sig att inte polisen har kommit fram till honom tidigare utan att det skall krävas ett allmänhetens finger pekande mot någon?

Usel polis!

Jag har sagt det förut - blir inte någon direkt identifierad med namn eller får ett pekfinger pekandes mot sig så klarar inte den svenska polisen av att hitta bevis the old way längre. Det är häpnandsväckande hur usel polisen är om man inte får gärningsmannen presenterad för sig.
Usch! (Och då kommer jag till "terror-Göteborgarna" i mitt nästa inlägg...)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  AB1234567, Ex1, SvT, GP1 SvD1234, DN1

Kommentarer

 1. Jag "hörde" att LM2 var finsk, finns det något belägg för detta?

  SvaraRadera
 2. Nu får du välja Zac. Ska polisen ha register över alla enstörningar med vapenintresse eller bara de som är misstänkta för faktiska brott.

  Luktar lite "det var bättre förr"... Nä, polisen blir inte bättre än den allmänhet som förser dem med inforamtion om begångna brott. Polisarbete är väl inte magi ala CSI?

  SvaraRadera
 3. Det där var verkligen extremsvammel! vad menar Expressen? Om någon i ett "anonymt mail" är upprörd över att proppen totalt gått ur slaskpressen så är det ett tecken på en "tidsanda som gör skottlossningarna i Malmö så relevanta att skildra"
  ???
  Den nya tidsanda jag ser är att media hänger ut alla med namn och bild i tid och otid.
  En konspiratorisk tanke slog mig precis, gör gammelmedia detta med hänvisning till att det ändå finns på nätet (som om det vore en ursäkt) för att tvinga fram censur av nätet och försöka återta lite förlorad mark?

  SvaraRadera
 4. @daydreaming: Nej, jag behöver inte välja. Polisen har med all rätt tillgång till vapenlicensregister och det är en smal sak att sortera ut de i rätt åldersintervall och bostadsplats. Sedan är det bara klassiskt, men ack så bortglömt, polisarbete - att slita skosulor. Men det är bekvämare i radiobilarna i McDonalds drive-through...

  Svensk polis av idag har glömt hur man bedriver klassiskt spaningsarbete. Det märks t ex vid tillslagen mot "Göterborgsterroristerna" - alla tror de är Steven Seagal, svartklädda, tuffa och med fräcka automatvapen i nävarna. Usch, bevare oss för sådana.

  Undrar om de goda exemplen på patrullerande polis i MMA kommer göra några intryck på polisens ledning? Jag tror det är tillbaka i tryggheten och värmen i radiobilen snarast.

  Så nej, det står inte i motsats till varandra. Klassiskt polisarbete mot övervakningssamhället. Alls.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det där var verkligen extremsvammel! vad menar Expressen? Om någon i ett "anonymt mail" är upprörd över att proppen totalt gått ur slaskpressen så är det ett tecken på en "tidsanda som gör skottlossningarna i Malmö så relevanta att skildra"
  ???
  Den nya tidsanda jag ser är att media hänger ut alla med namn och bild i tid och otid.
  En konspiratorisk tanke slog mig precis, gör gammelmedia detta med hänvisning till att det ändå finns på nätet (som om det vore en ursäkt) för att tvinga fram censur av nätet och försöka återta lite förlorad mark?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv