Fortsätt till huvudinnehåll

Sexmoral

Vad jag blir trött på moralistiska utsagor - vem faan bryr sig att en frisk, sund flicka väljer att sälja sin oskuld? Det är ett fritt val, men på moraliska grunder skall det förkastas och uppröras. Är någon dumdjävel villig att betala 100 000kr för att få doppa veke så låt honom/henne göra det.

En hint...

Oskulder är oftast urusla ligg... ;o)

Legalisera prostitutionen

Jag måste säga att dels av politisk övertygelse - liberalismen ser människan som en fri varelse med en fri vilja, och dels av ren humanistisk övertygelse - låt de prostituerade få samma omsorg och skydd som oss andra.

Svinens skyddsänglar!

Det är "beskyddarna" som är övergreppens och svinens skyddsänglar - ingen annan.
Det kan man gott skriva blogginlägg, insändare, böcker, filmer och pjäser om. Men tyvärr, självinsikten är tyvärr som vanligt så gott som noll i denna (och de flesta andra) frågor där sexmoralism, självberöm och hatet mot män skymmer sikten så kapitalt.

Typiskt feminism

Och visst är det en feministisk dimma som ligger som ett tungt täcke över frågan - får kvinnor välja själva över sina kroppar?
Jo, så länge det ligger i linje med vad feminismen anser vara godtagbart..
Att det dessutom kommer in lite gammalmoralism i det hela också gör inte saken bättre...

Överspelad

Sedan är vänster-/tok-/statsfeminismen överspelad sedan länge, sedan den kidnappats och förvridits till något mycket obehagligt av blinda, rabiata radikalfeminister. Det är dags att lyfta blicken och börja prata om jämlikhet och lika rättigheter och skyldigheter istället.

Inte ens benämningen...

Ingen fundering kring varför ordet feminism används, när könssegregering borde försvinna och att könet bara är en samhällelig konstruktion? Det är feminister som oavbrutet skall dela upp mänskligheten i kön, det är feminismen som är helt besatt av att separera könen - de har som sagt inte ens hittat ett könsneutralt ord för att beskriva sin egen rörelse. Pinsamt eller?

Tänk om - tänk rätt.
Idioti!

Delvis omskrivet äldre inlägg; 'Prostituerade i skugglandet' och 'Horornas "skyddsandar" (-legalisera prostitution)'


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Nej, jag vill inte att min dotter jobbar med prostitution i framtiden - men vem är jag att bestämma över hennes/andras liv? Och om, gud förbjude, hon skulle bli prostituerad så är väl valet lätt mellan samhällets skuggsida eller en varm och trygg bordell?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

 1. Köp kom och köp... varför köpa en kvinna? dra en handtralla istället... otrogna äckliga svin till män som ser kvinnan som ett objekt.. kom igen och heja på sexköp när du själv har en kissig snopp i munnen eller ett finger i röven

  Annelie

  SvaraRadera
 2. Hon vill uppenbarligen göra detta Annelie. Vad är ditt problem? Ni kommunister vill alltid bestämma över vad människor ska, vill och kan göra.

  Människor säljer sina kroppar varje dag som montörer etc. Varför är detta annorlunda? Antar att du är oskuld, vänsterfeminist och lesbisk samt för ful för ett ligg. Eller blev du bara inte uttagen till showen?

  Bra inlägg Zac!

  mvh Amanda

  SvaraRadera
 3. Ja, varför köpa en sextjänst? Mig personligen är det fjärran, men då det finns köpare och säljare på denna lukrativa marknad så förstår jag inte varför det till varje pris skall vara förbjudet? Ett brott utan offer.

  Finger i röven har jag själv haft, det var iofs en läkares finger och det var väl så långt ifrån sex det bara går att komma... :o\

  Det finns f ö ett flertal jobb jag inte skulle vilja utföra - varav sexarbetare är ett. Men skulle det innebära att jag vill förbjuda dem? Nej, det doftar fortfarande bara sexmoral över lagen och ingenting i din kommentar får mig att ändra det minsta uppfattning i detta.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. @Amanda: Tack. En gör så gott en kan. Mina tankar är mer utvecklade (invecklade?) i inlägget som jag länkar ovan: 'Horornas "skyddsandar" (-legalisera prostitution)', läs gärna den. Gäller iofs dig Annelie också, men jag anar att du inte är intresserad av åsikter som är motsatta dina?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det låter som om hela högern är för att legsalisera prostitutionen.... Ingår KD också? Ska vi få höra dem tala om "den lyckliga horan" Värst vad de har blivit frimodiga!
  Är inte sanningen den att åsikterna går isär när det gäller denna fråga. "Kommunister" har tydligen svårare än andra för detta :)Det låter föga trovärdigt. Nej förresten det är "trovärdigt" att detta ("Sexmoral") handlar om TRO och spekulation? Är det en valfråga för alliansen? Någon, du Zac? har missat att det finns folk från alliansen som kallar sig feminister och att det finns människor som sympatiserar med vänstern som inte kallar sig feminister. Liberaltugget det köper jag inte. Ordet liberal är något som man svänger sig med lite godtyckligt. Det låter fint och bra.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Jag tror du beskriver fru EU-minister? Tokfeminism går helt enkelt inte ihop med liberalism, tyvärr för Birgitta... ;o)

  För övrigt så hör man sällan om "den lyckliga varvsarbetaren", eller "den lyckliga undersköterskan"? Undrar varför?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Problemet är väl att de som tar hand om kvinnor som säljer sex och har råkat illa ut av ena eller andra anledningen ser samma sak som vårdpersonal som tar hand om folk som har lungcancer. Vissa grupper är överrepresenterade och vad jag förstått är det inte lyckliga, starka kvinnor som är friska, hela och vid sina sinnes fulla.

  Det är inte samma sak som att rökning ger cancer eller att sälja sex ger trasiga människor men misstanken finns. Men å andra sidan finns det folk som efter 60 år som rökare dör av icke rökrelaterade orsaker... precis som man kan hitta lyckliga horor.

  Fast det är väl kanske inte alla som är lyckliga på sina jobb alla dagar heller så... synd att inte världen är svart eller vit.

  SvaraRadera
 8. Jo, precis min poäng. Jag håller med. Det är inte svart eller vitt - och därför ännu större anledning till att låta vuxna, myndiga individer välja själva. Att trycka ut dem dit inte samhället kan hjälpa dem är knappast något annat än en mycket grov björntjänst.

  I inlägget som jag länkat till ovan ('Horornas "skyddsandar" (-legalisera prostitution)') så har du en länk till englands största utredning kring trafficking. Dags att låta faktan tala istället för att införa en massa (integritetskränkande) lagar för ett motarbeta ett problem som tydligen inte ens finns?!

  Vi lever i förbryllande tider!


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Nja, jag beskriver inte nödvändigtvis vår EU minister, utan lika gärna Anders Borg som kallar sig feminist. Så "tyvärr för Birgitta..." Vi får väl lägga till tyvärr för Anders då i rättvisans tecken! Sedan så kan vi lägga till fler om vi VILL :) Människor från både höger och vänster.

  Ang "den lyckliga varvsarbetaren" eller "den lyckliga undersköterskan" så ligger det nära till hands att spekulera i att det inte är yrken som gör oss speciellt lyckliga. Inga drömyrken för de flesta? Lycka innebär också mer än ett jobb. Den lyckliga horan då...? Undantag finns naturligtvis, allt är inte svart eller vitt.

  Ska vi legalisera prostitutionen för att några få horor upplever att de är lyckliga? Låter helknasigt! Vi glömmer "medaljens baksida" för den glimrar och glittrar lite på framsidan...

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Ska vi legalisera övergrepp på barn också för att en del sagt i terapi, att de faktiskt njuter/njutit av dem. Eller TROTT sig njuta. Det är ju en stor skuld och skam i det faktumet att kroppen dvs. organismen reagerar på ett sätt, medan det känslomässiga och mentala reagerar på ett annat sätt.

  Kroppen kan reagera med lust samtidigt som vi känner avsky och tänker negativa tankar. Det är t.ex. möjligt att frysa, känna rädsla, mentalt planera en resa samtidigt. Vi reagerar alltså på flera plan samtidigt. Vi är komplexa varelser.

  Det är ju det som gör att vissa förövare verkligen TROR att de inte skadar sitt offer. De verkar ju vara med på det hela. Eller var de inte det...

  Detta kan förblinda en prostituerads upplevelse? och konsekvenserna KAN då komma att visa sig längre fram. KROPPEN var med på noterna, men var det känslomässiga och mentala det?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Jag sätter mig inte över en annan människas rätt att göra vad den vill med sin egen kropp. Vad kommer härnäst? Förbud mot tatueringar, piercing eller varför inte abort?

  Nej, vuxna självständiga individer skall ha rätten över sin egen kropp. Punkt.

  Det är så typiskt feminismen och dess andliga företrädare kommunismen att sätta sig över människors rätt. "Staten vet bäst, liksom". Det är en avskyvärd hållning. Man skall minimera statens inflytande på våra liv så långt det överhuvudtaget går.

  "Ska vi förbjuda homosexualitet också för att en del sagt i terapi, att de faktiskt njuter/njutit av dem. Eller TROTT sig njuta. Det är ju en stor skuld och skam i det faktumet att kroppen dvs. organismen reagerar på ett sätt, medan det känslomässiga och mentala reagerar på ett annat sätt.

  Kroppen kan reagera med lust samtidigt som vi känner avsky och tänker negativa tankar. Det är t.ex. möjligt att frysa, känna rädsla, mentalt planera en resa samtidigt. Vi reagerar alltså på flera plan samtidigt. Vi är komplexa varelser.

  Det är ju det som gör att vissa homosexualla verkligen TROR att de inte skadar sina partners. De verkar ju vara med på det hela. Eller var de inte det...

  Detta kan förblinda en homosexuell upplevelse? och konsekvenserna KAN då komma att visa sig längre fram. KROPPEN var med på noterna, men var det känslomässiga och mentala det?"

  Det blir lite småäckligt när man applicerar det på annat eller hur? Nej, vuxet självbestämmande. Konstigt att driva politik om det på 2100-talet?


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Du blundar för att Borg uttalat att han är feminist...Detta klankande på kommunismen håller inte!
  Staten vet inte nödvändigtvis bäst för att den vill skydda ev. utsatta individer. Det är en ideal stats skyldighet att skydda utsatta. MEN vi lever inte i en ideal stat. Till synes vuxna individer KAN känslomässigt och mentalt vara som barn och behöver skyddas. Tänker t.ex. på den förståndshandikappade flickan som sålts till uppskattningsvis över 100 män.

  Vilka politiker är det som förespråkar att vi ska legalisera prostitutionen? Är det en borgerlig person är det två? Då kan du förmodligen hitta en eller två på vänsterkanten som vill detsamma. Försök.

  Förbjuda är ett starkt ord. Legalisera är ett lika starkt. Det är ytterligheter. Daydreaming tar upp att de som kommer i kontakt med dessa människor noterar att de som är lyckliga inte är överrepresenterade. Får det inte en varningsklocka att ringa hos dig? Ska vi inte alls lyssna till de som ser och hör på plats? De som ser verkligheten.

  Homosexualitet är väl GANSKA accepterat idag åtminstonde mer accepterat. Samtliga partier utom KD SOM ÄR ETT BORGERLIGT PARTI! tar strid för denna grupp. De kan iof. vara så att en del går i terapi och skäms över att de njuter. Inget är svart eller vitt. Det som jag beskriver (att vi upplever på olika plan samtidigt) kan säkert också förblinda en homosesxuell upplevelse för en del. Sexualitet är inte lätt. Du instämmer i att det finns mycket skuld och skam kring den? Det är ju det du skriver om...På 2000 talet borde politik drivas med vetskapen om att vi upplever på olika plan och att allt inte är svart eller vitt. En legalisering är alltså logiskt tänkt inte lösningen.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Fråga nummer ett som måste lösas för att denna debatt ska gå att diskutera är moraliserandet över sex i första rummet.

  Fick igår veta att kompis föräldrar hade sex ganska öppet inför sina barn (inte porrshow men så att barnen kunde höra, tex på husvagnssemester). Hon berättade hur jobbigt detta hade varit och vilka traumatiska minnen hon hade från detta.

  Frågan jag ställer mig är att hur ska vi någonsin kunna ha ha ett rimligt förhållande till sex om tanken på att våra föräldrar har haft det äcklar oss? Hur ska vi då kunna närma oss eventuella problem runt prostitution?

  Dock har jag en känsla av att de 1000 år av kristendom som vi haft med runkande munkar i små rum skrivandes om kvinnans ondska (fritt citerat från Jan Gilou, Häxornas försvarare) inte kommer att kunna rättas under min livstid...

  SvaraRadera
 14. "runkande munkar i små rum skrivandes om kvinnans ondska"...

  "Sexmoralism, självberöm och hatet mot män skymmer sikten så kapitalt...skriver du Zac

  Vad kom först hönan eller ägget... Hur uppstod hatet? Med kristendomens syn på kvinnan eller med feminismens syn på männen? Hoppla feminismen ÄR en reaktion på kristendomen.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 15. jag är gift, moderat arbetar inom vården, och jag har sett baksidan av prostitutionen på bakgator i Aten. Och nej, kan man försörja sig på annat sätt än att sälja sin kropp så är inte att hora ett alternativ. Jag pratar om kvinnor som tvingas in i det, som blir itutade att det är det enda de duger till. Enstaka som njuter av det och som garvar åt torskarna är sällsynt. Sorgligt nog ligger det alltid något annat bakom. Merparten av köparna njuter av spänningen, känslan av att äga och förödmjuka och dominera en svagare. Den dagen DU tycker att DU kan göra det. Sälja dig enkelt.. då har du en talan!!!

  Dessutom, en kvinna är alltid en hora, hon har en fitta... thats enough... synpunkter som de ovan bara späder på det!

  Annelie

  SvaraRadera
 16. @Lisbeth: Jag pekar på likheterna mellan tokfeminismen och kommunismen. Att sedan en massa människor tillskriver sig vara feminister är en annan sak. Det är okunskap som gör att man tror att feminism bara handlar om jämlikhet och lika rättigheter - det har jag skrivit spaltkilometrar om… ;o)

  Den förståndshandikappade flickan som såldes till 100-tals män har inget att göra med att tillåta prostitution. Det handlade om koppleri och slavhandel mer eller mindre. Intressant var där att man från medias sida först vägrade påtala faktumet att det i huvudsak var unga kvinnor som låg bakom försäljningen av henne - då hette det plötsligt "personer" istället för mer könsbundna "kvinnor"… Typiskt utslag för att man gärna blundar för kvinnors brottslighet - och framför allt här då det handlade om horeri och koppleri. Sedan var det kanske särskilt känsligt då det handlade om romer?

  Jag undrar fortfarande om det bör vara legio med att förbjuda yrkesutövningar där de lyckliga inte är överrepresenterade? De som ser verkligheten?

  KD är medeltida och gör sig bättre utanför riksdagen. Staten skall som sagt ge faan i vad vi gör med våra kroppar så länge som det inte skadar andra i samsyn med gällande lagar och förordningar.

  Inga tankar på att verksamheten alltid kommer att finnas då det är en marknad där? Eller vilka det är som tvingar ut de prostituerade i de vildmarker där sjuka individer letar offer och samhället inte har någon insyn?

  @daydreaming: kristendomens inflytande över synen på kvinnor som mindre värda går nog inte att överskatta.

  @Annelie: Du gör det enkelt för dig, du har insyn i prostitutionen på "bakgatorna i Aten" - ger det någon som helst antydan till att du har ett helhetsgrepp över hur prostitutionen totalt ser ut? Horor är offer och köparna är svin - visst håller med, men har också insikten i att det är min lilla tunna skiva av verkligheten det baseras på.

  Tvång är för övrigt förbjudet redan så det är ett synnerligen svagt motargument tycker jag nog.

  Affärstransaktioner mellan vuxna individer skall inte staten ha något att göra med (tja, förutom skatter etc, men det där är säkert du mer bevandrad i, som varande moderat, än lilla jag).

  Du glömmer de unga männen som säljer tjänster till homosexuella? Fler än kvinnliga horor bland de yngre. Eller de unga svarta männen som står till tjänst för bättre bemedlade äldre kvinnor i en del Afrikanska semesterorter?

  "Merparten av köparna njuter av spänningen, känslan av att äga och förödmjuka och dominera en svagare"

  Och? Det låter som SM - är det också grund för att förbjuda det?

  Det är allt tur att staten vet bäst så att de kan styra oss medborgare lite mer - för vårt eget bästa givetvis…


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Nu har jag suttit och ströplockat lite bland dina bloggar. Och det var ju inte särskilt upplyftande måste jag säga...
  Du är ju totalt motsägelsefull! För det mesta tycker du att "vad fan bryr sig folk för" men ändå lever du rövare själv om t.ex. feminism. Varför skriver du inte det du menar, dina inlägg genomsyras av kvinnoförakt. Du är i mina ögon en väldigt liten och väldigt enkel människa, käre Zac... Känns som du sitter ensam på din kammare där hemma och hatar allt och alla. Vad är du rädd för??
  Och ja, jag kommenterar som anonym, så kan du ju leka gissningsleken man eller kvinna. Nä visst ja, det är ju bara feminister som delar upp folk i kön.... Med tanke på dina inlägg så måste ju du vara feminist då, eller...??!!

  SvaraRadera
 18. Jag struntar högaktningsfullt i vad du tillhör för kön, anonym. Det är vad du skriver här som räknas, inte vad du har mellan benen, vilken årsinkomst du har eller vilken typ av musik du lyssnar på.

  Ditt inlägg genomsyras av härskarteknik och behandlar inte mina åsikter överhuvudtaget så det är inte svårt att gissa för övrigt... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Kul när en sådan här debatt börjar spåra ur. Man landar i problemet om jag har rätt att påverka min omgivning och om jag så fall har rätt att påverka min omgivning till att göra saker som de kanske inte tycker är jättekul och när man i nästa steg har "påverkat sin omgivning" så att det uppfattats som ett tvång.

  Min tolkning av patrikala strukturer handlar just om detta. Inget konstigt alls i grunden. Bara folks påverkan på varandra så att man kan få det man vill ha. Vad man underkastar av andras önskningar för att få det. Hur van man är att saker är som de är och om det är så för att det måste vara så eller bara för att vi är vana.

  Men man blir lite knäpp när man ska bolla detta eftersom det blir osannolikt komplext.

  SvaraRadera
 20. "Hur van man är att saker är som de är och om det är så för att det måste vara så eller bara för att vi är vana."

  Eller att saker är utmejslade under evolutionens gång? För att alla däggdjur har olika funktioner och beteenden beroende på kön? Annars håller jag med dig när det gäller gammalpatriarkiska strukturer, ex inom kyrkan. Men å andra sidan så har det hänt mer där de senaste 10 åren än 1000 år innan vad gäller könsexklusivitet... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Eller att saker är utmejslade under eveolutions gång.

  Ja, hur vår fysik ser ut är klart påverkade av naturen och den kemi som finns i hjärnan är inte mycket att säga om. Men däremot hur den påverkar vårt samhälle, där tror jag nog att människan har större makt än vad du tror.

  SvaraRadera
 22. Ja "saker är utmejslade under evoutionens gång". Evolution är utveckling. Djuren har emotional förmåga. De har känslor och en begynnande mental förmåga. Det visar försök på bl.a. apor. Vetenskapliga försök även på växter görs och har gjorts. Dessa försök visar att växter känner om vi älskar eller hatar dem. Människan som lämnat djurstadiet har då logiskt sätt större makt eftersom vi utvecklat det mentala mer än de "högst" stående djuren.
  Att vi inte skulle ha någon makt utan fortfarande viljelöst styrs av evolutionen motsäger sig självt. Titta på världen, vilken makt vi har. Hur vi använder den....Vi ställer och styr över mineralriket, växtriket och djurriket. Vi har alltså STOR makt att styra våra liv i rätt riktning. Vi är skapare som skapar. Om vi styr över djur och växter så borde det vara logiskt, att det inte slutar med oss... Men en del vill gärna TRO att vi är skapelsens krona ;)

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 23. Ja "saker är utmejslade under evoutionens gång". Evolution är utveckling. Djuren har emotional förmåga. De har känslor och en begynnande mental förmåga. Det visar försök på bl.a. apor. Vetenskapliga försök även på växter görs och har gjorts. Dessa försök visar att växter känner om vi älskar eller hatar dem. Människan som lämnat djurstadiet har då logiskt sätt större makt eftersom vi utvecklat det mentala mer än de "högst" stående djuren.
  Att vi inte skulle ha någon makt utan fortfarande viljelöst styrs av evolutionen motsäger sig självt. Titta på världen, vilken makt vi har. Hur vi använder den....Vi ställer och styr över mineralriket, växtriket och djurriket. Vi har alltså STOR makt att styra våra liv i rätt riktning. Vi är skapare som skapar. Om vi styr över djur och växter så borde det vara logiskt, att det inte slutar med oss... Men en del vill gärna TRO att vi är skapelsens krona ;)

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 24. Du blundar för att Borg uttalat att han är feminist...Detta klankande på kommunismen håller inte!
  Staten vet inte nödvändigtvis bäst för att den vill skydda ev. utsatta individer. Det är en ideal stats skyldighet att skydda utsatta. MEN vi lever inte i en ideal stat. Till synes vuxna individer KAN känslomässigt och mentalt vara som barn och behöver skyddas. Tänker t.ex. på den förståndshandikappade flickan som sålts till uppskattningsvis över 100 män.

  Vilka politiker är det som förespråkar att vi ska legalisera prostitutionen? Är det en borgerlig person är det två? Då kan du förmodligen hitta en eller två på vänsterkanten som vill detsamma. Försök.

  Förbjuda är ett starkt ord. Legalisera är ett lika starkt. Det är ytterligheter. Daydreaming tar upp att de som kommer i kontakt med dessa människor noterar att de som är lyckliga inte är överrepresenterade. Får det inte en varningsklocka att ringa hos dig? Ska vi inte alls lyssna till de som ser och hör på plats? De som ser verkligheten.

  Homosexualitet är väl GANSKA accepterat idag åtminstonde mer accepterat. Samtliga partier utom KD SOM ÄR ETT BORGERLIGT PARTI! tar strid för denna grupp. De kan iof. vara så att en del går i terapi och skäms över att de njuter. Inget är svart eller vitt. Det som jag beskriver (att vi upplever på olika plan samtidigt) kan säkert också förblinda en homosesxuell upplevelse för en del. Sexualitet är inte lätt. Du instämmer i att det finns mycket skuld och skam kring den? Det är ju det du skriver om...På 2000 talet borde politik drivas med vetskapen om att vi upplever på olika plan och att allt inte är svart eller vitt. En legalisering är alltså logiskt tänkt inte lösningen.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 25. Köp kom och köp... varför köpa en kvinna? dra en handtralla istället... otrogna äckliga svin till män som ser kvinnan som ett objekt.. kom igen och heja på sexköp när du själv har en kissig snopp i munnen eller ett finger i röven

  Annelie

  SvaraRadera
 26. Det låter som om hela högern är för att legsalisera prostitutionen.... Ingår KD också? Ska vi få höra dem tala om "den lyckliga horan" Värst vad de har blivit frimodiga!
  Är inte sanningen den att åsikterna går isär när det gäller denna fråga. "Kommunister" har tydligen svårare än andra för detta :)Det låter föga trovärdigt. Nej förresten det är "trovärdigt" att detta ("Sexmoral") handlar om TRO och spekulation? Är det en valfråga för alliansen? Någon, du Zac? har missat att det finns folk från alliansen som kallar sig feminister och att det finns människor som sympatiserar med vänstern som inte kallar sig feminister. Liberaltugget det köper jag inte. Ordet liberal är något som man svänger sig med lite godtyckligt. Det låter fint och bra.

  //Lisbeth

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n