Fortsätt till huvudinnehåll

Bort med Ask! Men vad kommer istället?

Alliansfritt Sverige slår huvudet på spiken:
Beatrice Ask försöker nu försvara sin nya lag som försvårar journalisters granskning av makthavare med att det är vad folket vill ha. I sin förklaring lyckas hon dock känga till sig själv utan att blinka:
"Skatteverket lät 2005 göra en enkätundersökning där 1000 personer ombads att rangordna vad de ansåg mest integritetskränkande. Trea på den listan hamnade att uppgifter om taxerad inkomst och förmögenhet är offentliga. De enda områden som ansågs vara mer kränkande för integriteten var avlyssning av mobiltelefonsamtal och e-post."
Sedan dess har alltså Ask drivit igenom en lag som inneburit massavlyssning av telefoni- och internettrafik.

Nu tar hon upp det som om hon vore integritetens vita ryttare. Utan att blinka. Vi kan inte tolka det som något annat än en otrolig självironi. Det, eller tillfällig sinnesförvirring - som tyvärr i Asks fall verkar bli mer och mer permanent.
Jag darrar ända in i själen när jag tittar på alternativen jag misstänker är plausibla efter valet i höst - antingen Tomas Bodström eller kanske Johan Pehrson om regeringen sitter kvar.

Stasi-kramare båda två

Båda har mycket tveksam syn på medborgarnas rättigheter och är säkert diktaturkramare i hemlighet båda två. Övervaka och bestraffa båda förebyggande och i efterhand lär bli den justitieministerpostmodellen oavsett valseger fruktar jag...

Välj rätt i valet i höst

Ett enda integritetsparti på riktigt - Piratpartiet i valet 2010.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, ipred-lagen, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället Ex

Kommentarer

 1. Ja du har helt rätt Zac! Jag har läst din blogg och du har bra åsikter och insikter!

  Dock tror jag du har hamnat lite på sned spår...

  Det är ju USAs "demokrati" som har lett till FRA. För att "förhindra terrorism"

  Varför är det bara England och USA som blir utsatta för terror? enkelt! dom dödar oskyldiga civila i andra länder för ekonomisk ( olja mm ) vinning i "Friheten och demokratins" namn.

  Med diplomati skulle man kunna ha utfört betydligt mer för fred och stabilitet i världen om man lagt dom enorma summor pengar som lagts på bomber och krig, exclusive döda människor.

  Tror du det är sovjet eller usa som drar nytta av all massavlyssing i sverige? (ledande fråga)

  Det är i nuläget inte bara att dra sig ur krigen eftersom att dom skapat en värre situation än innan. nu måste dom på något sätt dra sig ur utan att lämna länderna helt i skiten. men dom skulle inte ha varit där från början.

  SvaraRadera
 2. Du vet att jag brukar hålla med dig Zac, men försök att omformulera mellan-rubriken i ditt inlägg.

  Vill du påverka folk att tycka som du vill, så är den typen av våldsamma angrepp knappast en lämplig väg.

  Lev väl!

  SvaraRadera
 3. Våldsamma angrepp? Våldsamt angrepp vore att hugga ned någon med kniv, inte att säga vad man tycker om dem.

  Vad det gäller avlyssning osv så är det tyvärr dit samhället är på väg, kolla gärna på Alex Jones program på YouTube där han tar upp all BS is samhället som har med sånt att göra. Politiker kommer alltid att ha något att skylla på. Som att skylla på någon influensa så de har nått att göra av allt vaccin de köpte av någon bekant så de kan göra sig en hacka genom pengar under bordet. Samma med "terrorismen", det är ju mycket mindre problem med terrorism nu än det varit på många år, ändå vill de göra det lättare att avlyssna vanliga medborgare. De verkliga terroristerna kommer de inte åt på det sättet. Samma sak med barnporr osv. Tror de att de kommer åt folk genom censur på nätet? Nej, de som vill se skiten kommer ändå åt den, och alla andra kan få sidor som inte innehåller barnporr censurerade ändå, utan nånstans att klaga. Australien har gått så långt att de funderar på att censurera ALL porr på nåtet genom en firewall liknande kinas. Inte för att den år speciellt svår att gå förbi, men för gemene man är det säkert det.

  Jag har börjat skissa på en egen annonymizer att använda på nätet. Om den blir verklighet eller ej är en annan sak. En sak är dock säker, det blir väldigt svårt för någon att se vem som informationen ska till och vad paketen innehåller. Den som avlyssnas kommer bara se nästa steg i kedjan, inte om det är slutstation eller hur många steg bakåt det är innan den som efterfrågade får det. Ingen utom den sista vet att det är han som ska ha det. Finns säkert liknande redan (darknet?) men roligare att göra egen. Det enda man behöver göra är att köra en klient lokalt och ställa om sina program att använda klienten som proxy. Kanske skulle man lämna in det som examensarbete istället för det jag har färdigt just nu, ett om antisabotage för bittorrent. Jag har pluggat nätverk och datasäkerhet...

  SvaraRadera
 4. @Markus "LAKE" Berglund: Rubriken "Stasi-äckel" reagerade jag själv emot, men det sammanfattar (tyvärr) vad jag anser om deras människosyn.

  Nu, dagen efter så undrar jag om jag inte skall ändra det till något mindre "våldsamt"... Jo, det fick bli "kramare", som ju är mycket mer positivt än "äckel"! ;o)
  Det blir en bättre sammanhållen text så, tack för kritiken.

  @Cybermalm: Visst har du rätt, men för oss i Svedala så har dessa herrar bara legat och väntat på en anledning till att driva politiken mot det kompletta Bodströmssamhället. Hade det inte varit en handfull idioter i kapade plan så hade det varit organiserad brottslighet eller något annat. De väntade bara på en anledning...

  @LosKrikon: Jo, friheten på nätet är en större och viktigare fråga än gemene man förstår. Tar vi oss några hundra mil bort till stater med än mer tvivelaktig syn på mänskliga rättigheter så tar sig nätet ut som verktyget till frihet och demokrati.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. @Zac

  Ja visst kan det vara så att dom bara väntat på en anledning. Men Det är med största sannolikhet usa som har övertalat Svenska regeringen att med sin Världs ledande teknik, avlyssna och spejja åt dom. inte är det ryssland som har pressat banan republiken sverige till det iaf.

  Jag tycker att EU ska ta Starka avstånd från Usa i fråga om Krigsföring och skapa sin egen säkerhet. Neutralitet måste ändå för alla tänkande människor vara det bästa försvaret.

  Att det inte är krig i europa men UK och USA i sitt krig mot mellan östern är ju ett starkt bevis på detta. Synd bara att svenska politiker är såna vingel pittar som inte kan säga ifrån..
  Att vi nu får en "yrkes" Arme ist för värnplikt kommer inte att göra saken bättre.

  Bin laden har ju tillochmed sagt i en video att "förstår inte amerika varför vi t ex inte anfaller Sverige" i samband med 9/11

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n