Fortsätt till huvudinnehåll

Han erkänner trippelmordet

Vilken fruktansvärd tragedi som utspelat sig! Trippelmord i en svensk byhåla och det verkar vara en nära släkting till de barn som mördats - en halvbror.

Avundsjuka?

Det måste ligga sinnessjukdom bakom. Nu förstår jag att pojken eventuellt är diagnostiserad med Aspergers syndrom [enl kommentar stämmer inte detta] och haft våldsamma tendenser tidigare - men givetvis kunde ingen förutspå eller kunnat förhindra en sådan här fruktansvärd händelse. Ingen kan lastas utom pojken vilken jag knappast tror har varit vid sina sinnens fulla bruk.

Straff?

En stackars mamma och två förbryllade fäder måste leva med detta för resten av sina liv. Två barn bar blivit grymt mördade - utan att ha gjort något ont. Bara för att de existerat.
Fruktansvärt.

AB's nya policy?

Att publicera namn och bild på 21-åringen tycker inte jag personligen kan anses som god publicistisk sed. Vad är det för allmänintresse i detta? Låt juridiken tala först så kan namnet komma senare efter fällande dom. Det spelar ingen roll att han erkänt, skulle AB ha slängt upp namn och bild på de sjuka individer som erkände mordet på Anna Lindh under utredningen?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB1, DN1, Ex12345, Skånskan1, VK, FB, NSD, NT, NK12, SSv, HD, SvT12, Norran123, Kuriren, VT

Kommentarer

  1. Han är inte diagnostiserad asperger. Det är ett flashbacktyckande som vuxit till att bli sanning....Tycker det är dåligt att så många går ut med att han har asperger då detta inte är bekräftat. Jag vet de med den diagnosen som senaste dagarna har behövt försvara att "nej jag mördar ingen fast jag har asperger".

    SvaraRadera
  2. Strök den delen av meningen - men jag skrev också att han "eventuellt var diagnostiserad.."

    Bra påpekat i alla fall.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!