Fortsätt till huvudinnehåll

Han erkänner trippelmordet

Vilken fruktansvärd tragedi som utspelat sig! Trippelmord i en svensk byhåla och det verkar vara en nära släkting till de barn som mördats - en halvbror.

Avundsjuka?

Det måste ligga sinnessjukdom bakom. Nu förstår jag att pojken eventuellt är diagnostiserad med Aspergers syndrom [enl kommentar stämmer inte detta] och haft våldsamma tendenser tidigare - men givetvis kunde ingen förutspå eller kunnat förhindra en sådan här fruktansvärd händelse. Ingen kan lastas utom pojken vilken jag knappast tror har varit vid sina sinnens fulla bruk.

Straff?

En stackars mamma och två förbryllade fäder måste leva med detta för resten av sina liv. Två barn bar blivit grymt mördade - utan att ha gjort något ont. Bara för att de existerat.
Fruktansvärt.

AB's nya policy?

Att publicera namn och bild på 21-åringen tycker inte jag personligen kan anses som god publicistisk sed. Vad är det för allmänintresse i detta? Låt juridiken tala först så kan namnet komma senare efter fällande dom. Det spelar ingen roll att han erkänt, skulle AB ha slängt upp namn och bild på de sjuka individer som erkände mordet på Anna Lindh under utredningen?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB1, DN1, Ex12345, Skånskan1, VK, FB, NSD, NT, NK12, SSv, HD, SvT12, Norran123, Kuriren, VT

Kommentarer

  1. Han är inte diagnostiserad asperger. Det är ett flashbacktyckande som vuxit till att bli sanning....Tycker det är dåligt att så många går ut med att han har asperger då detta inte är bekräftat. Jag vet de med den diagnosen som senaste dagarna har behövt försvara att "nej jag mördar ingen fast jag har asperger".

    SvaraRadera
  2. Strök den delen av meningen - men jag skrev också att han "eventuellt var diagnostiserad.."

    Bra påpekat i alla fall.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?